center parcs logo
roompot logo
landal logo
belvilla logo
BungalowSpecials logo

7 leuke vakantieregio’s voor een avontuurlijk weekendje weg

Wil jij graag een weekendje weg boeken? Let dan even goed op. In deze blog bespreken we 7 prachtige regio’s in Nederland, België en Duitsland die bekend staan om hun geweldige natuur, cultuur en recreatiemogelijkheden. Zoek jij graag de rust op? Of wil je liever actief bezig zijn tijdens een wandeling of fietstocht? Het kan allemaal in deze 7 mooie vakantieregio’s!

Utrechtse Heuvelrug

Je kunt deze zomer een zonnig weekend tegemoet gaan op de Utrechtse Heuvelrug. Dit is een streek middenin het land en bestaat onder andere uit een prachtige natuur. Je kunt er dan ook heerlijk wandelen en fietsen. Maar ook voor culturele uitstapjes kun je op de Utrechtse Heuvelrug terecht. Je kunt bijvoorbeeld gezellige dorpjes bezoeken en daarnaast worden er ook altijd wel evenementen of concerten georganiseerd waar jij je prima kunt vermaken.

Fietsen en wandelen
Er zijn talloze routes te fietsen op de Utrechtse Heuvel. Zo heb je bijvoorbeeld de beeldenroute van 20 kilometer lang door Soest en Soesterberg. Tijdens het fietsen van deze route kun je een kijkje nemen bij Paleis Soestdijk, de voormalige woning van wijlen Prinses Juliana en Prins Bernhard. Je kunt ook op pad gaan met de Bergse Bossen wandel- en fietsapp. Je hebt dan de keuzemogelijkheid uit 4 wandelroutes en 2 fietsroutes. Deze routes brengen je langs de diverse hoogtepunten van de Utrechtse Heuvelrug.

Bezienswaardigheden op de Utrechtse Heuvelrug
Het is de moeite waard om een aantal mooie bezienswaardigheden te bezoeken tijdens je vakantie op de Utrechtse Heuvelrug. Kasteel Amerongen is bijvoorbeeld een aanrader, net als de Piramide van Austerlitz, welke in 1804 is gebouwd als eerbetoon aan Napoleon Bonaparte. Wanneer je er een goedkoop weekendje weg van wilt maken, kies dan voor een mooie accommodatie bij o.a. Roompot en Landal. Je kunt hier online diverse vakantiewoningen boeken voor tijdens je verblijf in deze streek. Er zijn daarnaast voldoende faciliteiten op een vakantiepark aanwezig, zodat ook je kinderen zich prima kunnen vermaken.


Waddeneilanden

Als je graag eens een leuk weekendje er tussenuit wilt, zijn de Waddeneilanden zeker aan te raden. Nederland heeft vijf Waddeneilanden waar je terecht kunt. Deze bestaan uit Texel, Ameland, Schiermonnikoog, Vlieland en Terschelling. Texel behoort tot de provincie Noord-Holland, terwijl de overige eilanden deel uitmaken van Friesland. Kenmerkend voor de Waddeneilanden zijn de rust en vrijheid die hier te vinden zijn. Als je behoefte hebt aan stilte en ruimte, dan zit je hier goed op je plek. Uiteraard kun je tijdens een weekendje op de Waddeneilanden diverse leuke activiteiten ondernemen.

Kies voor een actieve vakantie
Hoewel de Waddeneilanden bekend staan om hun rust en vrijheid, kun je er ook uitstekend actief bezig zijn. Activiteiten zoals fietsen en wandelen in de vrije natuur kunnen je hoofd leegmaken waardoor je weer energie kunt opdoen. Maak bijvoorbeeld eens een mooie strandwandeling of ga gezellig met de gehele familie wadlopen.


Vakantie op de Veluwe

De Veluwe is een prima plek om te vertoeven tijdens een korte vakantie. Om een weekendje op vakantie te gaan, hoef je niet ver te reizen. De Veluwe ligt centraal in Nederland en heeft talloze mooie plekjes waar je optimaal kunt genieten. Denk alleen maar eens aan de prachtige natuur die je er aan treft. Naast de natuur heeft deze regio nog veel meer in petto voor jou.

Maak een wandeling met een gids of boswachter
Heidevelden, stuifzand en bossen. Het maakt allemaal onderdeel uit van de Veluwe. Waar je ook een vakantie boekt op de Veluwe, je zult er vast en zeker iets van ervaren. Je kunt eens overwegen om een mooie wandeling te maken door de natuur. Wanneer je dit doet onder begeleiding van een gids of boswachter, dan krijg je daar ook nog extra achtergrondinformatie bij.

Diverse bezienswaardigheden
Park De Hoge Veluwe is een echte aanrader wanneer je een weekendje op de Veluwe verblijft. Ook Paleis Het Loo is zeker de moeite waard om te bezoeken. Je kinderen zullen dat absoluut op prijs stellen. Sinds 1984 is Paleis Het Loo ingericht als museum waar je eindeloos kunt ronddwalen. De prachtige paleistuin maakt het tripje zeker de moeite waard. Ook Het Speelgoed museum zullen je kinderen erg kunnen waarderen. Een plaatsje waar je zeker een bezoek aan gebracht moet hebben is Nunspeet. Je vindt er onder andere een korenmolen. Deze is gebouwd in 1886. Ook de Schaapskooi in Elspeet is een unieke ervaring om mee te maken. Ben je een fervent paardenliefhebber? Ga dan eens paardrijden op manage Belvedere.


Twenterand & grensgebied met Duitsland

Je hoeft helemaal niet het land uit om een mooie vakantie te hebben. Onze eigen landje heeft genoeg moois te bieden: van mooie uitgestrekte stranden tot groene bossen en van robuuste duinen tot aan droge vlaktes. Ons land kent talrijke groene gebieden. Één van de bekendste is natuurlijk de Veluwe, het natuurgebied midden in ons land. De Veluwe heeft heel veel te bieden: je kunt er op diverse vakantieparken in de bossen dagenlang genieten van de wilde dieren, de omvangrijke bossen en de prachtige uitzichten. Hoewel het in de zomer vaak lekker weer is in Nederland, staat ons kikkerlandje ook bekend om haar regen. Grote tenten zijn dus absoluut niet heel gek wanneer je gaat kamperen hier. Bij wat minder weer heb je dan genoeg ruimte om je spullen zoals stoelen en tafels naar binnen te halen en daar lekker te zitten.

Groente omgeving voor wandelen en fietsen 
Ook in Twente is er voor de echte natuurliefhebbers genoeg te zien en te doen. Je zit hier op de grens met Duitsland dus een wandeltocht of fietstocht naar ons buurland is zo gemaakt. Het leuke aan kamperen in de natuur is het ontmoeten van de meest diverse dieren. Zo zie je al gauw konijnen, verschillende vogels en herten.


Belgische Ardennen

De Belgische Ardennen is een ideale vakantiebestemming voor een weekendje weg. De bestemming is geweldig voor jong en oud, in de zomer en in de winter. Door de mooie natuur en de leuke dorpjes is er van alles te beleven. Daarnaast is het slechts 2 uur rijden vanaf Eindhoven. De natuur is prachtig in de Ardennen. Mooie bossen en schitterende bergen, daar bestaat het landschap uit. Zoek je uitdaging? Dat is zeker mogelijk in de Ardennen. Er zijn verschillende aanbieders van survivalprogramma’s die spannende activiteiten organiseren, zoals klimmen en abseilen. Maar ook voor de mensen die wat minder uitdaging zoeken of juist rust zoeken is er genoeg te doen. Maak bijvoorbeeld een mooie wandeling of een leuke fietstocht door de mooie natuur.

Ook op zoek naar cultuur?
In de Ardennen vind je naast de mooie natuur ook geweldig veel cultuur. Zo zijn er geweldige dorpen, waar vaak mooie kastelen, abdijen en citadellen te vinden zijn. Echte aanraders zijn Vêves, Orval en Dinant. Naast deze mooie dorpen vind je ook een groot museumaanbod. Zo zijn er bekende kunstmusea zoals Le Grand Curtius en het bekende wetenschap museum Euro Space Center. We kunnen dus concluderen dat de Belgische Ardennen ideaal is voor een weekendje weg. Er zijn tal van activiteiten te beleven voor het hele gezin!


Zwarte Woud

Duitsland is een heerlijk land voor een parkvakantie. Je kunt hier prima 2 dagen kamperen tijdens een weekendje weg, of 3 dagen wanneer je er de vrijdag of maandag aan vastplakt. Vooral het Zwarte Woud is favoriet onder kampeerders en dat is niet geheel onterecht. Je kunt hier uitstekend je tentje opzetten, of een ingerichte bungalowtent of stacaravan boeken. Het Zwarte Woud is gelegen in het zuidwesten van Duitsland. Je kunt hier eindeloos wandelen en fietsen, terwijl je omgeven bent door prachtige bergen en bossen. De hoogste berg in het Zwarte Woud is de Feldberg. Deze berg is 1.493 meter hoog. De grootste watervallen van Duitsland liggen in het Zwarte Woud en vind je bij Triberg. De watervallen van Triberg zijn een populaire bezienswaardigheid in het Zwarte Woud en moet je daarom zeker eens bezocht hebben. In totaal zijn er 7 watervallen te vinden die allen een afstand overbruggen van ongeveer 163 meter. In het Zwarte Woud vind je tevens veel kastelen en burchten. Deze liggen verspreid over de gehele streek. Het slot van Donaueschingen is iets dat je absoluut gezien moet hebben. Maar ook het romantische Schloss Favorite is een aanrader om te bezoeken.

De uitvinding van de koekoeksklok
Leuk om te weten, is dat de koekoeksklok is uitgevonden in het Zwarte Woud aan het begin van de 18e eeuw. Het is dan ook nog steeds een belangrijk symbool in deze streek. In Furtwangen im Schwarzwald vind je een museum dat speciaal gewijd is aan de koekoeksklok. Je kunt hier verschillende klokken vinden die zeker op je kinderen een onvergetelijke indruk zullen achterlaten.


Brugge

Brugge is de perfecte bestemming voor een weekendvakantie. Het is niet ver gelegen van Nederland en toch heb je het gevoel er even helemaal tussenuit te zijn. Daarom is het een uitstekend idee om hier je weekend eens door te brengen. Brugge barst van de romantiek en dit is onder andere terug te vinden in de vele historische gebouwen die er in deze Belgische stad te vinden zijn. De kleine steegjes met kinderkopjes, de gezellige pleinen en prachtige loopbruggetjes, maken Brugge de ideale locatie om je partner eens mee naartoe te nemen. Wie weet is dit wel de plek waar jij voor je geliefde op je knieën gaat. Dit zou je zomaar kunnen doen vanaf het water, terwijl je omgeven bent door honderden lichtjes die het geheel een schitterende uitstraling geven.

Voordelige accommodatie rondom de stad
Brugge wordt gekenmerkt door een middeleeuws centrum, daarom is het zeker de moeite waard een hotel in het hart van de stad te boeken. Via diverse websites kun je voordelig een hotel boeken in Brugge. Houd daarnaast diverse acties in de gaten, zodat je met extra korting een aantal nachtjes door kunt brengen op deze schitterende plek. Je kunt volop plezier beleven in Brugge door in een koets te stappen en een rondtoer te maken door de stad. Natuurlijk moet je de Vlaamse frieten geprobeerd hebben en genoten hebben van een typisch Belgisch biertje. De Burg is een mooie plek waar je schitterende foto’s kunt maken. Het is de oude kern van de stad waar de Renaissance en de Gotiek samenkomen. Je zult gegarandeerd met een aantal mooie foto’s huiswaarts keren. Sluit je weekend af door een bezoek te brengen aan Minnewater. Je kunt hier samen met je partner of alleen heerlijk wegdromen en genieten van al het goede in het leven!

Plaats een reactie