center parcs logo
roompot logo
landal logo
belvilla logo
BungalowSpecials logo

De mooiste vakantieparken in het bos

Zoek je een vakantiepark in het bos? Op deze pagina vind je veel informatie en tips voor jouw ideale vakantiepark in een bosrijke omgeving. Wij verzamelen hier de mooiste parken die je zeker moet overwegen en je vindt hier volop inspiratie voor jouw volgende bestemming midden in de natuur! Nederland herbergt tientallen prachtige parken verscholen in het bos. Met luxe accommodaties en volop activiteiten in de omgeving. 

Top-5 Vakantiepark in de bossen 2024

Direct boeken bij een vakantiepark gelegen in de bossen? Hieronder vind je onze top-5 bosrijke vakantieparken voor gegarandeerd maximaal vakantieplezier. Je geniet hier van een prachtige natuurlijke omgeving. Rondom kan je wandelen, fietsen, mountainbiken, vissen of gewoon heerlijk ontspannen op het terras van jouw vakantieverblijf. Hieronder vind je onze top-5 bosparken:

 1. Landal het Land van Bartje: midden in de Drentse bossen met overdekt zwembad en veel activiteiten voor de kinderen
 2. Center Parcs de Huttenheugte: gelegen in een prachtige bosrijke omgeving en recreatieplas met subtropisch zwembad
 3. Landgoed de Scheleberg (Topparken): lekker fietsen en wandelen midden op de Veluwe, met gave bungalows aan het water
 4. Vakantiepark Weerterbergen (Roompot): Een heerlijk bospark met grote natuurplas, binnen- en buitenzwembad en indoor klimwand
 5. Safari Resort Beekse Bergen: Uniek park met gratis toegang tot Safaripark Beekse Bergen, slapen tussen de wilde dieren!

Vakantieparken in de natuur: inspiratie voor de mooiste bosparken

Wil je graag genieten in de natuur, maar weet je nog niet waar je naartoe moet? Hieronder bieden wij enkele suggesties en inspiratie voor jouw volgende bestemming! Wist je dat Nederland over 355 erkende natuurgebieden beschikt? Dat is veel natuur! Je hoeft het land dus niet uit om indrukwekkende natuurgebieden te bezoeken! De natuurgebieden in Nederland worden over het algemeen beheerd door organisaties zoals Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer. Aan de ene kant beschermen zij de natuur, aan de andere kant zorgen zij ervoor dat deze plekken toegankelijk blijven voor het publiek. Daarnaast willen zij de bezoekers graag verder informeren over het desbetreffende natuurgebied. In een aantal gebieden is hiervoor een speciaal bezoekerscentrum ingericht. Vanuit zo een plek worden allerlei activiteiten georganiseerd, vaak ook speciaal voor kinderen.

Zuid-Kennermerland

Een mooi natuurgebied in Noord-Holland is het nationale park Zuid-Kennemerland. Het is een groot duingebied dat middenin de Randstad ligt, vlak bij Zandvoort en IJmuiden. Mede daarom trekt dit gebied veel bezoekers, die onder andere komen om te wandelen, fietsen, paardrijden en zwemmen. In Zuid-Kennemerland zijn jonge kalkrijke duinen, zandstranden, binnenduinpolders, prachtige meertjes en binnenduinrandbossen te vinden. In dit deels ruige landschap groeien veel bijzondere planten, zoals parnassia, duizendguldenkruid en slanke gentiaan. Omliggende bungalowparken zijn:

 • Qurios Bloemendaal aan zee
 • Center Parcs Zandvoort
 • Europarcs Buitenhuizen. 

Hoge Veluwe

Een ander prachtig natuurgebied is de Hoge Veluwe. De Hoge Veluwe is ook een nationaal park, maar in particulier bezit. Het is misschien wel het bekendste natuurgebied van Nederland. De Hoge Veluwe trekt dan ook elk jaar vele bezoekers, uit binnen- en buitenland. Het bijzondere landschap wordt gekenmerkt door grasvlakten, loof- en naaldbossen, heidevelden en stuifzand. Maar wat vooral indrukwekkend is, zijn de vele dieren die in dit natuurgebied te vinden zijn, zoals onder andere parelmoervlinders, dassen, edelherten, moeflons, reeën en wilde zwijnen. Aangezien alle dieren op de Hoge Veluwe zich vrij kunnen bewegen ben je er natuurlijk nooit helemaal zeker van dat je ook echt groot wild zult zien als je het park bezoekt. De meeste kans om wild te zien heb je tijdens de rustige maanden van het jaar, aan het eind van de dag. In de late namiddag en avond komen de dieren namelijk uit hun schuilplaatsen tevoorschijn om op zoek te gaan naar voedsel. Populaire vakantieparken op de Veluwe:

 • De Veluwse Hoevegaerde
 • Landgoed Ruwinkel
 • Landgoed ’t Loo 
 • Landgoed de Scheleberg
 • Recreatiepark Beekbergen

Oostvaardersplassen

De Oostvaardersplassen in Flevoland vormen een heel bijzonder natuurgebied in Nederland met ook veel parken aan het water. In dit gebied heeft de natuur namelijk veertig jaar geleden vrij spel gekregen, waardoor er een groot moerasgebied is ontstaan met rietvlaktes, graslanden en waterplassen. Duizenden jaren geleden zou heel Nederland er ongeveer zo hebben uitgezien. Staatsbosbeheer, die dit gebied beheert, heeft toch wel ingegrepen door wilde heckrunderen, konikpaarden en edelherten uit te zetten, om zo te voorkomen dat het gebied helemaal dichtgroeit met bomen. Het is in ieder geval een (ook voor Europa) uniek gebied geworden, waardoor je prachtige fietstochten kunt maken. In dit gebied zijn vooral veel vogels te zien, waaronder grauwe ganzen, lepelaars en aalscholvers. Wat heel bijzonder is, is dat ook de zeearend in dit gebied nestelt. Deze vogel is zeer zeldzaam en was lange tijd niet meer in Nederland gesignaleerd om te broeden. Enkele omliggende parken:

 • Landgoed Stakenberg
 • Landal Rabbit Hill
 • Landal Heihaas
 • Landal De Veluwse Hoevegaerde
 • Roompot vakantiepark De Veluwse Hoevegaerde
Welke vakantieparken zijn gelegen in het bos?

Center Parcs, Landal, Europarcs en Roompot bieden verschillende parken gelegen midden in het bos. Je vindt hier prachtige accommodaties aan de rand van het bos of midden in een bosrijke omgeving.

Wat is er allemaal te doen in de bossen?

In de bossen kan je lekker wandelen, fietsen en mountainbiken. Voor kinderen zijn er vaak tal van speur- en puzzeltochten. Daarnaast heeft het bos elk seizoen van het jaar iets bijzonders te bieden.

Wat zijn de mooiste bosrijke omgevingen in Nederland?

Nederland kent tientallen prachtige bossen waar je kunt vertoeven. Enkele suggesties zijn de Kaapse Bossen op de Utrechtse Heuvelrug, Het Amerongse Bos, de Wodanseiken, de Veluwe, en Zuid-Kennemerland.

Wat zijn unieke accommodaties in het bos?

Wanneer je echt wil genieten van de bosrijke omgeving dan zijn er verschillende accommodaties die je kunt boeken. Denk aan een boomhut, blokhut, safaritent in het bos (Glamping) of een tiny house. Je slaapt dan letterlijk in het bos.