center parcs logo
roompot logo
landal logo
belvilla logo
BungalowSpecials logo

Kindvriendelijk vakantiepark

Op vakantie gaan met kinderen is natuurlijk hartstikke leuk. Er zijn tal van mogelijkheden te vinden waar je terecht kunt met kinderen zonder dat je de vraag krijgt wat ze moeten doen. Vele resorts voor kinderen, maar ook hotels en vakantieparken voor kinderen bieden met een animatieteam en alle mogelijkheden die er zijn een uitgebreid programma voor vermaak. Het enige wat jij jezelf nog af moet vragen is wat willen mijn kinderen en wat wil ik zelf. Ondanks dat je op zoek gaat naar kindervakanties, moet het natuurlijk ook voor jou en je partner nog leuk zijn. Zelf wil je ook ontspannen en dat kan alleen als je kinderen het helemaal naar hun zin hebben.

 • Zoek naar accomodaties met kinderfaciliteiten zoals kinderbedjes, speeltoestellen, veilige ruimtes, dicht bij het zwembad, voldoende slaapplekken, kinderstoel etc.
 • Kies voor een park met een zwembad, voldoende speeltuinen en autovrij of autoluw beleid rondom de bungalow.
 • Informeer vooraf naar het actuele aanbod aan activiteiten en aanbod animatie van de kindsclubs.

Vakantieparken voor kinderen

Er zijn uiteraard tal van kindervakanties te vinden waar jij en je kinderen het goed naar hun zin kunnen hebben. Verschillende accommodaties bieden je hierbij een dak boven het hoofd waar je met veel plezier kunt leven tijdens je welverdiende vakantie. Niet alleen in Nederland, maar ook buiten onze grenzen kan je zo al kiezen uit campings, vakantieparken, huisjes, hotels en familiekamers of bed en breakfasts.

 • Vakantiepark / bungalowpark: Een vakantiepark is niet alleen een groot terrein vol met stacaravans en huisjes. Vakantieparken bieden vaak de meest leuke kindervakanties met tal van mogelijkheden op het gebied van animatie en alle mogelijkheden in de omgeving voor dagjes weg. Een vakantiepark is in de regel heel geschikt voor een gezin met jonge kinderen of grotere groepen/gezinnen. Wat dacht je van alle speeltuinen die een vakantiepark biedt, maar ook mogelijkheden tot het relaxen aan het water of in de natuur. Ook zijn er veel vakantieparken te vinden waar je terecht kunt voor wat boodschapjes, maar ook nog eens lekker kunt eten, zodat je vakantie compleet zorgeloos kan zijn.
 • Camping: Een campingvakantie met kinderen is natuurlijk ideaal als het mooi weer is. Dit is zeker het geval als je kiest voor een camping waar je met je caravan, vouwwagen of tent naartoe gaat. Kies je voor een stacaravan, dan is het weer minder bepalend, omdat je met het woonoppervlakte van zo’n stacaravan meerdere kanten op kunt. Kamperen moet natuurlijk altijd leuk zijn. Een camping moet daarbij natuurlijk wel aan wat eisen voldoen, zodat heel je gezin zich er goed thuis kan voelen. Er zijn vele campings met water te vinden zowel binnen als buiten. Daarnaast zijn er ook campings met dieren en die ook nog eens gelegen zijn midden in de natuur.
 • Vakantiehuisjes: Een vakantiehuisje is vaak niet alleen gelegen op een vakantiepark. Het kan ook een huisje zijn die je huurt met je kinderen in de buurt van tal van attracties waar zij zich zouden kunnen vermaken. Wat dacht je van een kindervakantie in de omgeving van een pretpark, een groot zwembad of natuurgebied? Voor iedereen is er altijd wel een vakantiehuisje te vinden waar je fatsoenlijk in kunt leven en wat centraal genoeg ligt om er nog eens op uit te gaan.
 • Hotels & familiekamers: Hoewel je er wellicht misschien niet gelijk aan zal denken is een hotel toch zeer geschikt om met kinderen naartoe te gaan voor een leuke vakantie. Je kamers hoeven namelijk niet altijd klein te zijn, want er zijn voldoende kamers voor gezinnen en families te vinden die jou de ruimte bieden die je zoekt als je op vakantie gaat. In een hotel kan je vaak erg lekker eten en de ligging is vaak goed om er dagjes op uit te gaan. Wat dacht je van een hotel kindervakantie waar alles bij inbegrepen is? Er zijn namelijk veel hotels waar je niet alleen betaald voor slapen, maar je ook onbeperkt kunt eten, drinken en gebruik kunt maken van alle faciliteiten.

Top 10 parken voor gezinnen met kinderen

Heb jij kinderen in meerdere leeftijdscategorieën, dan is het belangrijk om te zoeken naar een kindervakantie waarbij er voor al je kinderen wat te beleven is. Als maar één kind het naar zijn of haar zin heeft is het natuurlijk ook niet goed. Zoek daarom goed tussen alle verschillende opties en zorg dat de wensen van al je kinderen in vervulling kunnen gaan. De mogelijkheden die je natuurlijk vooral zoekt bij een te kiezen accommodatie is dat je kinderen zich kunnen vermaken. Kijk daarom goed naar mogelijkheden op het gebied van zwemmen, spelen of andere mogelijkheden tot vermaak. Veel parken en campings hebben animatieteams waar je kinderen zich volledig kunnen amuseren. Hieronder vind je onze top 10 vakantieparken met kindvriendelijk aanbod in Nederland:

 1. Safari Resort Beekse Bergen
 2. Landal Hof van Saksen
 3. Center Parcs het Heijderbos
 4. Landal het Land van Bartje
 5. Vakantiepark Duinrell
 6. Vakantiepark Dierenbos
 7. Landal het Vennenbos
 8. Center Parcs De Huttenheugte
 9. Roompot Beach Resort
 10. EuroParcs De Achterhoek

Activiteiten ondernemen met kinderen tijdens de vakantie

Kinderen zijn vaak erg actief en de meeste kunnen dan ook niet lang stilzitten of liggen. Het is een gegeven dat kinderen graag bezig zijn en zichzelf snel kunnen vervelen als er weinig tot niets te doen is op een vakantie. Voor het beleven van een uitgebreide vakantie is het natuurlijk ideaal om actief wat te gaan doen met je kinderen als je daartoe in staat bent. Hele actieve vakanties zijn vaak wel alleen erg geschikt voor kinderen die al wat ouder zijn en nog niet hulpbehoevend van ouders zijn.

 • Fietsen / Mountainbiken: Eén van de mogelijkheden die je hebt als je op vakantie gaat met kinderen is fietsen en mountainbiken. Hiervoor hoef je niet altijd al je spullen zelf mee te nemen, maar kan je erg makkelijk spullen huren op je vakantiebestemming of daarbij in de buurt. Vakantie accommodaties bieden vaak fietsroutes aan van de omgeving die je met je kinderen kunt doen. Daarnaast zijn er vaak ook vele mogelijkheden tot het volgen van een mountainbiketocht onder begeleiding van iemand die het gebied al goed kent. Zo zit je niet alleen vast aan je vakantielocatie, maar kan je ook de omgeving in om meer te zien op een fiets of mountainbike.
 • Wandelen: Wanneer je graag wandelt en dingen wilt zien kan je ideaal terecht in tal van omgevingen. Voor iedere wandelaar is er wel een route te vinden die de moeite waard is om gelopen te hebben en het is bovendien ook erg gezond. Een wandelvakantie hoeft bij uitstek overigens niet te betekenen dat je hele dagen gaat wandelen. Je kunt natuurlijk tijdens jouw vakantie ook andere vakantie activiteiten ondernemen. Natuurlijk wil je wel een wandeling of route kunnen doen die aansluit bij je gezin of groep. Zeker als er kinderen bij zijn is het leuk om hierop aangepast een route te gaan lopen. Er zijn bij verschillende vakantiebestemmingen voor kinderen ook tal van routes met bijvoorbeeld bezienswaardigheden of tussentijdse activiteiten om te lopen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een wandelroute die tegelijkertijd een soort van speurtocht is?
 • Wateractiviteiten: Sommige kinderen zijn echte waterratjes en willen het liefst dingen in, op of aan het water ondernemen. Kindervakanties waar je kunt kano varen, waterfietsen, surfen, zeilen en zwemmen zijn voor deze kinderen dan ook echt een aanrader. Gelukkig zijn er voldoende mogelijkheden bij meerdere vakantiebestemmingen die je deze mogelijkheid bieden. Op deze manier kan je en soort watervakantie vinden die leuk kan zijn voor je kinderen, maar ook voor jou als ouder. Kies een vakantiepark aan een meer of rivier om te genieten van watersporten.
 • Overige activiteiten: Natuurlijk zijn er naast wandelen en fietsen nog veel meer activiteiten die gezond zijn om te ondernemen tijdens de meest leuke kindervakanties. Wat dacht je van klimmen, rodelen, schaatsen, midgetgolf, of bijvoorbeeld schaatsen. Ook avonturen parcours worden steeds populairder en zijn vaak al direct op je vakantiebestemming beschikbaar om te ondernemen. Kiezen voor een sportieve mogelijkheid tijden de kindervakantie kan erg leuk zijn en bovendien ook erg leerzaam. Met een leuke activiteit kan je in de avonduren nog lekker nagenieten en daarna moe maar voldaan naar je bed.

Bezienswaardigheden kindervakanties

Wanneer je met je kinderen op vakantie gaat is het niet leuk om alleen maar stil te zitten. Je zal wat willen zien en ook ondernemen. Als je op vakantie gaat moet je genieten en zeker als je gaat met kinderen. Het is natuurlijk zo dat als zij het naar hun zin hebben, dat jij ook veel beter van je welverdiende vakantie kan genieten. Tijdens je vakantie is het daarom raadzaam op zoek te gaan naar verschillende bezienswaardigheden of activiteiten die leuk zijn voor jou en je kinderen. De meeste kindervakanties en accommodaties hebben altijd mogelijkheden genoeg om het complete pakket aan vermaak te kunnen leveren.

 • Attractiepark: Als het je niet snel genoeg kan zijn er altijd wel leuke en spannende attractieparken te vinden die interessant zijn voor jou en je kinderen. Tijdens de meest kindervakanties is het bezoeken van een attractiepark namelijk erg interessant voor jong en oud. In onze eigen omgeving, maar ook richting Duitsland en verder in het buitenland zijn er altijd voldoende parken te vinden op een kleine afstand van je bestemming. Daarnaast zijn er ook tal van parken die behoren tot een attractiepark en waarbij de toegang tot de attracties onderdeel is van je vakantieprijs. Zo ben je dus niet verplicht om dure entreekaartjes te kopen, maar kan je gratis gebruik maken van alle attracties.
 • Dierenparken: Een dierentuin of dierenpark is natuurlijk altijd leuk voor kinderen. Waar zij in het dagelijkse leven vaak alleen maar dieren zien als honden, katten en vogels is er in een dierentuin natuurlijk veel meer te vinden. Tijdens de kindervakantie kan jij je kinderen hiermee erg goed vermaken en zelf ook genieten van al het moois wat er in een dierenpark te vinden is. Het voordeel van een grote dierentuin is natuurlijk dat je zelf ook kunt recreëren terwijl je kinderen toch bezig zijn. Terwijl jij lekker een terrasje pakt kunnen je kinderen zich bijvoorbeeld vermaken in een aangrenzende speeltuin voordat je weer verder gaat met je bezoek.
 • Speelparadijs: Heel veel vakantie bestemmingen of dagjes uit zijn gericht op het vermaken van kinderen. Waar jij lekker kunt genieten van al die spelende kinderen en wat kunt drinken, spelen je kinderen een hele dag op de leukste speeltoestellen. Verschillende speelparadijzen geven je optie om je kinderen lekker te laten spelen op de meest interessante toestellen. Een speelparadijs hoeft natuurlijk niet altijd binnen te zijn. Als het mooi weer is kan je ook buiten naar meerdere speelparadijzen toe tijdens de kindervakanties om iedereen optimaal te kunnen vermaken.
 • Zwembaden: Tot slot is één van de dingen waar je kinderen tijdens de vakanties blij mee kunt maken een bezoek aan een zwembad. Lekker spelen op verschillende toestellen, overgooien met een balletje of op het gemakje rond drijven op een zwemband is erg goed mogelijk. Ook jijzelf kan hier lekker genieten aan de kant van het water of natuurlijk ook gewoon even een rondje zwemmen. Er zijn verschillende simpele zwembaden te vinden, maar wat dacht je van een tropisch zwemparadijs met stroomversnellingen en tal van glijbanen? Veel vakantieparken beschikken vaak al over een eigen zwembad. Op deze manier hoef je nooit ver van je vakantiehuisje, caravan of stacaravan weg om toch even lekker een rondje te kunnen zwemmen.

Wanneer met kinderen op vakantie?

Met kinderen ben je natuurlijk altijd gebonden aan schoolvakanties. De allerkleinste (baby’s) nog niet, maar die gaan natuurlijk ook nog niet wat verder bij je vandaan. Er zijn voldoende mogelijkheden om een goede vakantie voor kinderen te kiezen gedurende het hele jaar. Overal vindt je wel vermaak en het weer speelt hierbij geen enkele rol. Zo kan je voor een kindervakantie in één van de schoolvakanties altijd wel ergens naartoe waar jij en je kinderen het goed naar hun zin zullen gaan hebben. Denk aan wintersport in de voorjaarsvakantie of kerstvakantie, of ga lekker de natuur in tijdens de herfstvakantie of meivakantie. Tijdens de jaarwisseling kun je ook specifiek zoeken naar een vuurwerkvrij vakantiepark.

Hoe is de animatie geregeld?

Tijdens alle vakanties worden er activiteiten georganiseerd. Elk park heeft natuurlijk zijn eigen voordelen en nadelen qua aanbod. De jongeren hebben soms de keuze uit actie en avontuur, zeilen, windsurfen, hockey, tennis, voetbal, golf, beachvolleybal, strand, duiken, kitesurfen, golfsurfen, wakeboarden, flowriden, de dierentuin, paardrijden, creatief bezig zijn en culturele activiteiten. Bijna elk park heeft wel een zwembad. De entertainment en kidsclubs worden vaak onderverdeeld in kleine leeftijdsgroepen, zodat alle jongeren met hun eigen leeftijdsgenootjes de leukste vakanties en avonturen beleven. De leeftijdsgroepen zijn doorgaans 6 jaar en jongen, 7-10 jaar, 10-12 jaar, 12-14 jaar, 14-16 jaar en 17-19 jaar. Op deze manier weet iedereen dat ze de juiste aandacht krijgen van de begeleiding en dat ze de leukste vakantietijd van hun leven meemaken.

Kan ik ook een weekendje weg boeken?

Niet alleen een vakantie naar een zonnige bestemming in het buitenland is een goede kindervakantie. Wat dacht je van een stedentripje op een kindervakantie als een weekendje weg? Met je eigen kinderen of familie een keer een weekendje weg gaan kan net de zet geven om de dagelijkse sleur even achter je te laten en lekker te genieten van alle mogelijkheden die verschillende kindervakanties je kunnen geven. Wanneer je iets boekt waar jouw kinderen zich kunnen vermaken zal je zelf namelijk ook optimaal kunnen genieten.

Wat is een last minute vakantiepark?

Kindervakanties in het weekend met korting boeken kan altijd. Er zijn tal van aanbieders die op het laatste moment hun accommodaties vol willen hebben en de prijzen tot het laagste punt laten zakken. Op deze manier is het al mogelijk om op vrijdagmiddag te boeken en vrijdagavond al met je gezin te gaan genieten van een leuk weekendje. Het grootste voordeel van last minute kindervakanties is wel dat het de prijs vaak ten zeerste ten goede komt. Hiermee hoeft een weekendje dus niet duur te zijn en merk je het verschil erg goed in je portemonnee. Een week weg kost altijd geld, maar met een goedkope vakantie op basis van last minute, houdt je altijd wat geld over om tijdens je verblijf weer een aantal leuke dingen te doen. Schrik niet als je op het laatste moment in moet pakken, want als je op het laatste moment een midweek weg gaat heb je helemaal niet veel nodig om mee te nemen.

Naar het buitenland op vakantie met kinderen

Je kunt ook een weekje weg naar het buitenland boeken. Denk aan bijvoorbeeld België, Duitsland of Luxemburg. Deze bestemmingen zijn prima per auto te bereiken en daardoor geschikt voor de kleinsten. Wil je wat verder weg, zoals naar Spanje, Italië, Portugal of Frankrijk, dan kun je soms beter per vliegtuig reizen. Dit kan spannend zijn voor kids en heeft ook wat meer voorbereiding nodig. Zeker met jonge kinderen raden we aan om de reistijd kort te houden. Binnen Nederland zijn voldoende geschikte accomodaties dus je hoeft geen vakantiepark in het buitenland uit te zoeken.

Kan ik een vakantiepark met baby bezoeken?

Ja, dat is zeker mogelijk. Het kan heerlijk zijn om met een pasgeboren baby naar een hotel of park te gaan. Lekker zwemmen of ontspannen in een wellness cottage. Huur een babybedje of neem je eigen reiswieg mee. Er is over het algemeen voldoende ruimte om de wandelwagen / kinderwagen of maxi-cosi te parkeren bij de restaurants en zwembaden. De paden zijn goed toegankelijk (ook handig voor de eventuele opa’s en oma’s).