center parcs logo
roompot logo
landal logo
belvilla logo
BungalowSpecials logo

Vakantieparken met wellness

Wil je tijdens jouw vakantie even helemaal tot rust komen? Boek dan een van de vele wellness-vakantieparken in Nederland. Dit zijn parken met een aantal extra luxe huisjes met een eigen sauna en/of bubbelbad. Soms is er ook een zonnebank aanwezig, maar dat zien we steeds minder. Daarnaast zijn er natuurlijk tal van parken met een subtropisch zwembad maar deze vallen niet onder de noemer “wellness & beauty”. Bij een wellnesshuisje heb je dus echt de beschikking over zaken als sauna, hottub, stoombaden, massages en beautybehandelingen. 

 • Een wellness vakantiepark betekent dat je toegang hebt tot eigen sauna, bubbelbad en eventueel massages en beautybehandelingen.
 • Soms zijn ook stoombaden of een eigen kapper, manicure of pedicure aanwezig.
 • Kortom: alle benodigdheden om jezelf eens flink in de watten te leggen.
 • Let op: niet alle huisjes op de betreffende parken beschikken over deze faciliteiten. Kijk dus goed welk huisje je boekt, en of de extra’s daadwerkelijk aanwezig zijn.
 • Het verblijf op de exclusieve parken zijn doorgaans wel wat duurder dan gemiddeld. 

De mooiste parken met sauna, bubbelbad en beauty

Wil jij het maximale halen uit jouw weekje of weekendje weg? En wil je even helemaal tot rust komen? Wij hebben voor jou de beste parken verzameld waar je ongelooflijk in de watten wordt gelegd. Even helemaal niets dan genieten vanuit jouw luxe huisje midden in de natuur waar je van alle gemakken voorzien bent. Hieronder lees je meer informatie over de meest populaire parken waar dit mogelijk is, inclusief de namen van de betreffende parken

Beauty en wellness bij Landal

Landal biedt diverse arrangementen aan rondom wellness en beauty. Een eigen sauna of bubbelbad, maar ook zeker je eigen ontspannende moment in een kruidenbad of tijdens een gezichtsbehandeling of massage. Je kunt hier zelfs langs de manicure of de pedicure op het park! Landal Stroomboek is misschien wel de beste keuze. Dit park biedt liefst 6.000 m2 aan beauty en wellness met diverse sauna’s, dampbaden, whirlpools en massages.

Top-3 wellness parken van Landal

 1. Het land van Bartje
 2. Landal Stroomboek
 3. Resort Maria Alm

Wellness bij Center Parcs

Center Parcs biedt speciale Wellness cottages. Dit zijn de meest luxe vakantiehuisjes inclusief wellnessbadkamer met sauna en een heerlijk eigen terras met een bubbelbad. Hoe lekker is dat? De cottages zijn natuurlijk ook extra exclusief ingericht zodat je je even helemaal een koning voelt. 

Top-3 Wellness parken van Center Parcs

 1. De Eemhof
 2. De Kempervennen
 3. Park Allgäu (Duitsland)

Een wellnessvakantie bij Roompot

Ook Roompot biedt diverse mogelijkheden voor liefhebbers van sauna’s, bubbelbaden en andere verwennerij. Diverse parken hebben eigen wellnessfaciliteiten waar je als gast gebruik van mag maken. Bij de meest luxe huisjes vind je zelfs een sauna in je eigen huisje. Tip: Résidence Klein Vink in Arcen heeft een eigen kuuroord op het park. Je hoeft dan dus niet een huisje te boeken met eigen sauna, dit zit dan op het park inbegrepen. 

Top-3 Wellness parken van Roompot

 1. Résidence Klein Vink in Arcen
 2. Buitenhof Domburg in Zeeland
 3. Vakantiepark Boomhiemke op Ameland
Wat is een wellness vakantiepark?

Een wellness vakantiepark is een park met uitgebreide wellnessfaciliteiten op het park en/of in het huisje. Denk dan aan sauna, bubbelbad, massages en andere beautybehandelingen. Een vakantiepark met zwembad is dan niet voldoende, maar slechts het begin.

Zijn er vakantiehuisjes met eigen sauna?

Ja, de meest luxe huisjes/cottages van Landal, Center Parcs en Roompot bieden huisjes met een eigen sauna. Let bij het boeken goed op de faciliteiten van de huisjes, want lang niet alle accommodaties hebben dit.

Zijn er ook vakantieparken met een eigen kuuroord of beautycentrum?

Ja, dit zijn onder andere de parken van Roompot in Arcen (Limburg) en Landal Stroomboek. Dit laatste park heeft een eigen beauty- en wellness met o.a. sauna, whirlpool, zonnebank en stoombad.