center parcs logo
roompot logo
landal logo
belvilla logo
BungalowSpecials logo

De mooiste bezienswaardigheden in het Zwarte Woud

Het zwarte Woud in het Zuidwesten van Duitsland is al jaren de meest populaire toeristische bestemming van Duitsland. Op amper 7 uur autorijden vanuit België en Nederland kom je terecht in een dicht bebost gebied met vele traditionele gebruiken en eigenaardigheden. Wist je bijvoorbeeld dat de gekende koekoeksklokken een uitvinding is die diep in Het Zwarte Woud (Baden-Württemberg) tot stand is gekomen? Nog steeds worden deze traditioneel gemaakt in de regio rond Triberg en Neustadt en zijn dan ook het perfecte souvenier.

Een geschikte bestemming in elk seizoen

In de zomer vormen de eindeloze bossen, de rand van het Titisee meer en de vele traditionele dorpjes een ideaal decor voor een familievakantie. De dagen kunnen gevuld worden met1 van de tientallen uitgestippelde wandelingen of fietstochten. In de winter verandert de omgeving in een waar wintersportparadijs met als grootste aantrekker de skipistes op en rond de Feldberg (de hoogste bergtop van het Zwarte Woud met 1493m hoogte). Vele Belgische en Nederlandse wintersporters komen hier in de winter naartoe voor een verlengd weekend wintersport gecombineerd met de Duitse gastronomie.

Wat zijn de mooiste plekjes in het Zwarte Woud?

  1. Freiburg im Breisgau is eigenlijk de hoofdstad van de regio het Zwarte Woud. Freiburg beschikt over een prachtig oud gedeelte waar het gezellig druk is. Pronkstuk hier is de Munster van Freiburg, de bekende kerk. Andere hotspots zijn het stadhuis, de stadspoorten en de Martinstor.
  2. In de omgeving zijn er vele oude mijnen te bezoeken of kan je bijvoorbeeld een familieuitstap maken naar 1 van de vele pretparken in de omgeving (zoals het Europapark). Wat natuurlijk een welgekomen afwisseling kan zijn als je met kleine kinderen op vakantie bent.
  3. Burg Hohenzollern is een van de meest populaire kastelen in Duitsland. Het kasteel is gelegen vlakbij Hechingen en ligt midden op de Zollernberg. Van maart tot en met oktober is het kasteel geopend voor publiek dus het is zeker de moeite waard
  4. Gegenbach is volgens velen een van de mooiste dorpjes van het Zwarte Woud. Ben je in de buurt? Dan is het zeker de moeite waard om even door het authentieke dorpje met oud centrum te wandelen. Het dorp wordt bovendien omringt door prachtige uitgestreke wijngaarden. Het is dus ook leuk om hier lokale wijnen te proeven.
  5. Europa-Park is het grootste familiepark van Duitsland. Het is een prachtig park met veel toffe attracties en themagebieden. In elk themagebied staat een ander land centraal.

Plaats een reactie