center parcs logo
roompot logo
landal logo
belvilla logo
BungalowSpecials logo

De mooiste vakantieparken voor de voorjaarsvakantie

In Nederland vieren we meestal in de 2e helft van februari de voorjaarsvakantie. Dit is de eerste vakantie van het nieuwe jaar. We zijn weer ruim 2 maand aan het werk of naar school, en dan is het heerlijk om er even tussenuit te gaan. Sommige mensen kiezen voor een wintersport, anderen pakken de vliegtuig naar een warm land maar ook de Nederlandse vakantieparken bieden volop mogelijkheden. Op deze pagina vind je de mooiste en fijnste vakantieparken voor de voorjaarsvakantie voor de hele familie!

  • De voorjaarsvakantie valt meestal in de 2e helft van februari
  • Dit jaar begint de voorjaarsvakantie op 19 februari (Noord), of 26 februari (Midden en Zuid)
  • Populaire bestemmingen zijn Canarische eilanden of de Balearen, Curacao, Portugal en Spanje
  • Daarnaast gaan veel mensen naar Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland of Italië voor de wintersport
  • De meeste Nederlandse vakantieparken zijn ook geopend! Kies bij voorkeur voor een park met indoor (subtropsich) zwembad en een indoor speeltuin, dan ben je niet afhankelijk van het weer!

De mooiste bestemmingen voor de voorjaarsvakantie

De voorjaarsvakantie is een perfecte periode om er eens op uit te gaan. Deze periode biedt veel verschillende mogelijkheden in Europa en in Nederland. In Zuid-Europa lopen de temperaturen in deze periode al flink op en kan je dus lekker genieten van de zon. Houd je van avontuur? Ga dan op wintersport naar bijvoorbeeld Oostenrijk of Frankrijk. Heb je een wat kleiner budget of wil je niet te lang weg? Dan heb je in Nederland ook allerlei heerlijke bestemmingen. Wat dacht je van een weekendje in een gave stad, een weekje aan zee of lekker midden in de bossen? 

Wanneer valt de vakantie?

De voorjaarsvakantie valt doorgaans in de 2e helft van februari. Hieronder vind je per regio de voorjaarsvakantie van 2024. Kijk dus even in welke regio jij valt (en de school van je kinderen), en pak de agenda er vast bij. Wanneer je bij een van de vakantieparken gaat boeken dan is het handig dat je alvast weet wanneer je weg wil. 

Regio NederlandStart VoorjaarsvakantieEinde Voorjaarsvakantie
Regio Noord19 februari 202227 februari 2022
Regio Midden26 februari 20226 maart 2022
Regio Zuid26 februari 20226 maart 2022

Wat is een leuk vakantiepark in de voorjaarsvakantie?

In de voorjaarsvakantie heb je in Nederland heel veel gave parken om uit te kiezen. Met name de parken van Center Parcs, Landal, Europarcs en Roompot zijn absoluut de moeite waard. Hieronder bieden wij een aantal tips en aandachtspunten voor het boeken van een vakantiepark in het voorjaar. Met deze tips kan jij nog beter en meer gericht zoeken naar een geschikt park! Zie ook onze tips voor de kerstvakantie en aanbiedingen voor de Paasdagen

Subtropisch zwembad
Zoek naar een park met een subtropisch zwembad. Kinderen zijn er gek op, en als het weer wat minder is kan je je hier gegarandeerd vermaken

Indoor speeltuin
Kijk naar parken met een indoor speeltuin of speelparadijs. Ook hier geldt, bij minder mooi weer is dit een geweldige plek voor kinderen

Natuurgebieden
Zoek een mooi vakantiepark in de natuur. In de voorjaarsvakantie kan je heerlijk genieten van een wandeltocht of fietstocht in het bos of door de duinen. Eind februari begint het voorjaar zich al een beetje te laten zien. Een heerlijke tijd om buiten te zijn. 

Kijk naar steden en attracties in de regio
Een laatste tip: boek een vakantiepark met voldoende leuke steden en attractieparken of dierenparken in de omgeving. Als het wat minder warm is of je hebt een regenachtig dagje dan vind je hier voldoende mogelijkheden. 

Onze top-5 parken voor de voorjaarsvakantie

  1. Center Parcs Het Heijderbos met heel gave junge-speeltuin (indoor)
  2. Center Parcs De Huttenheugte met een heerlijk indoor subtropsich zwembad
  3. Roompot Beach Resort met binnenzwembad 
  4. Roompot Hof Domburg met indoor speeltuin, lasergame, subtropsich zwemabd
  5. Center Parcs de Eemhof met een gaaf subtropsich zwembad en veel waterattracties