center parcs logo
roompot logo
landal logo
belvilla logo
BungalowSpecials logo

Vakantiepark Duitsland

Door de centrale ligging van Nederland is Duitsland een ideaal geschikt land om vakantie te houden. Er zijn natuurlijk talloze mogelijkheden. Je kunt een hotel boeken in Berlijn, of een jeugdhostel ergens in een andere stad, maar het is ook mogelijk om verschillende vakantieparken te boeken in Duitsland. De natuur is er namelijk erg mooi en het is wel even wat anders dan Nederland, ondanks de korte afstand. Die afstand kun je zelf ook nog eens bepalen. Je kunt 2 tot 3 uurtjes rijden om redelijk dichtbij in een vakantiepark te verblijven, maar je kunt ook verder weg op reis gaan.

Prachtige natuur en cultuur

Duitsland heeft veel prachtige natuurgebieden zoals bijvoorbeeld de Eiffel maar ook Bayern is erg mooi om heen te gaan. Vaak liggen de vakantieparken in Duitsland dicht bij grotere steden, waardoor je lekker een middagje kunt gaan winkelen en kunt genieten van typisch Duitse producten in de supermarkten. Maar niet alleen de natuur is prachtig, ook op het gebied van cultuur heef Duitsland veel te bieden. Geschiedenis kun je overal bespeuren. Ook met de taal is het niet zo moeilijk. Duits is veelal gelijk aan Nederlands en het wordt zeer gewaardeerd als je een beetje moeite doet. Bekijk ook de mooiste parken in Frankrijk of reis af naar Italië.

Bekijk onder andere de regio’s Baden Württemberg, Beieren, Berlijn, Brandenburg, Bremen, Hamburg, Hessen, Mecklenburg Voorpommeren, Nedersaksen, Noordrijn Westfalen, Rijnland Palts, Saarland, Saksen Anhalt, Saksen, Sleeswijk Holstein en Thüringen.

Duitse vakantieparken vergelijken

Via internet heb je de mogelijkheid om een vakantiepark in Duitsland te boeken. Op deze manier kun je het verblijf geheel kiezen aan de hand van je eigen wensen en eisen. Je kunt namelijk eerst de regio of het gebied kiezen waar je wilt verblijven. Vervolgens krijg je een lijst met mogelijke vakantieparken in Duitsland die je kunt boeken. Nog een voordeel van een vakantiepark in Duitsland is dat de temperaturen vaak net iets hoger zijn dan bij ons. Als het dus aangenaam is dan is het nog een paar graadjes warmer, en kun je optimaal genieten van je vakantiepark in Duitsland.

Vaak is het zo dat vakantieparken in Duitsland in het midden van de natuur liggen. Zo zijn er parken die in een bos liggen, of juist in bergachtig gebied. Vaak zijn er leuke attracties en bezienswaardigheden in de buurt die je kunt bezoeken en waar je een dagtochtje van kunt maken. In de avond kun je gezellig neerstrijken in je huisje, om bij te komen en energie te tanken voor de volgende dag. Er zijn ook talloze meren te bezoeken in Duitsland zoals bijvoorbeeld de Bodensee.

Welke regio’s zijn geschikt?

De meest populaire regio’s waar zich goede en mooie vakantieparken in Duitsland bevinden zijn het Harz, Sauerland, Nedersaksen en Beieren. In de parken is alles goed geregeld, er zijn genoeg faciliteiten aanwezig en ook de groenvoorzieningen zijn vele malen beter. Kies op internet waar het park aan moet voldoen. Misschien wil je wel een zwembad in het park of juist niet. Ook als je huisdieren hebt dan is het handig om eerst na te kijken of deze wel zijn toegestaan in het park. Het is ook gemakkelijk om na te gaan of een vakantiepark kindvriendelijk is of juist niet. Zo kom je niet voor verassingen te staan.