center parcs logo
roompot logo
landal logo
belvilla logo
BungalowSpecials logo

Vakantieparken met strandhuisje

Heerlijk genieten van een huisje op het strand? Op deze pagina bieden wij volop inspiratie voor mooi vakantiehuisjes op het strand van bekende vakantieparken in Nederland en het buitenland. Bijna niets is zo magisch als wakker worden op het strand. In de verte hoor je de zee, en zodra je de deuren openslaat sta je direct in het zand. Een vakantie op het strand staat garantie voor maximaal vakantieplezier. Let op: het aanbod met vakantieparken op het strand is relatief beperkt. Wil je dus deze zomer een plekje op het strand bemachtigen? Zorg dan dat je in ieder geval op tijd boekt. 

 • Vakantiehuisjes op het strand zijn zeer populair
 • Je verblijft letterlijk op het strand, vlak aan de zee
 • Enkele populaire strandparken zijn Landal strandhuisjes in Julianadorp, Landal strandhuisjes in Hoek van Holland, Roompot Beach House, Molecaten Park Hoogduin en Beach Houses Den Haag van Roompot

Top-5 vakantieparken op het strand

Als je echt iets bijzonders wil dan is een vakantie op het Nederlandse strand zeker  iets wat je moet overwegen. Het zijn niet de goedkoopste accommodaties, maar het is wel een onvergetelijke ervaring voor het hele gezin. Er zijn verschillende type parken. Zo heb je parken die aan zee liggen zoals Port Zélande aan de Noordzee, Park Zandvoort aan de Noordzee en Park Nordseekuste aan de Waddenzee. Je zit dan op enkele minuten loopafstand van het strand. Wil je echt de volledige ervaring? Dan kies je voor een huisje OP het strand. Hieronder vind je onze top-5 strandparken met luxe huisjes op het strand:

 1. De Landal strandhuisjes in Julianadorp
 2. De huisjes van Landal in Hoek van Holland
 3. Roompot Beach House: luxe accommodatie voor 4 tot 6 personen
 4. Molecaten Park Hoogduin biedt prachtige designhuisjes op het zandstrand van Cadzand
 5. Strandhuisjes Sea Lodge op Ameland (te boeken op Belvilla)

De mooiste stranden van Nederland

Ga je voor een vakantie op het Nederlandse strand? Dan wil je natuurlijk ook een plekje hebben op een van de mooiste stranden. Wij inspireren je graag met de mooiste stranden van Nederland. Soms is het mogelijk om letterlijk in een huisje op het strand te slapen. In andere gevallen is het strandpark vlak bij de zee gelegen. Je kunt er dan zo heen lopen:

 1. Bergen aan Zee
 2. Kijkduin bij Den Haag
 3. Noordzeestrand bij Schiermonnikoog
 4. Westenschouwen
 5. Zoutelande in Zeeland

Vakantieparken op de Waddeneilanden

Wanneer je aan zee en strand denkt, dan denk je natuurlijk ook al gauw aan de Wadden. De grote vakantieparken in Nederland bieden ook prachtige parken aan die zijn gelegen op Terschelling, Vlieland, Texel, Ameland of Schiermonnikoog. Een vakantie op de Wadden is een unieke ervaring. Dit start natuurlijk al met de boottocht van het vaste land naar het eiland. Helemaal voor kinderen is dit onvergetelijk. Op de eilanden vind je bij elkaar tientallen verschillende parken, groot en klein. 

Onze top-5 parken op de Wadden

 1. Roompot Boomhiemke op Ameland
 2. Landal Sluftervallei op Texel
 3. Roompot Kustpark Texel (tip: bungalows met sauna)
 4. Vakantiepark De Krim op Texel
 5. Landal Vitamaris op Schiermonnikoog
Wat is een strandhuisje?

Een strandhuisje is een accommodatie die gelegen is op het strand. Je slaapt dus echt op het strand, je hoort buiten de golven en als je ’s ochtends de deuren openslaat sta je meteen met je voeten in het zand.

Welke parken bieden huisjes op het strand?

Roompot, Landal, en Molecaten bieden prachtige vakantieparken gelegen op het strand.

Zijn er campings aan het strand?

Ja, in Nederland zijn er heel veel campings die gelegen zijn aan het strand. Zowel in Zeeland, Noord-Holland, Zuid-Holland en de eilanden. Je kunt hier heerlijk vertoeven in verschillende soorten accommodaties.

Zijn er ook huisjes in het buitenland?

Ja, de hele kust van Europa leent zich heel goed voor dit soort huisjes. Met name ook in Spanje en Portugal is er een heel groot aanbod van huisjes aan de kust. Je profiteert daar natuurlijk extra van het lekkere weer en warm zeewater.