center parcs logo
roompot logo
landal logo
belvilla logo
BungalowSpecials logo

De mooiste vakantieparken met zwembad

Zoek je een fijn vakantiepark met een zwembad? Op Vakantieparkonline.nl lees je alle informatie over de allermooiste vakantieparken met de meest luxe zwembaden. Op die manier weet je zeker dat je het juiste park kiest met optimaal plezier voor de kinderen! In Nederland zijn er tientallen prachtige parken met een subtropisch zwembad. En dat is niet vreemd. In Nederland hebben we nu eenmaal geen garantie voor mooi weer. Het is dan prettig wanneer je altijd terug kunt vallen op een luxe verwarmd binnenzwembad met glijbanen, een golfslagbad en een duikplank. 

  • Vakantieparken met zwembad zijn ontzettend populair in Nederland
  • Omdat we hier niet altijd het mooiste weer hebben is een park met subtropisch zwembad vaak een pré
  • Meerdere parken van Center Parcs, Landal, Europarcs en Roompot hebben prachtige binnenzwembaden met glijbanen, golfslagbaden en nog veel meer waterpret
  • De binnenzwembaden zijn het hele jaar door geopend. Buitenzwembaden zijn meestal alleen in het voorjaar en in de zomer geopend

Onze top-5 vakantieparken met zwembad

We nemen je graag mee in onze top-5 populairste vakantieparken met zwembaden. Voor deze top-5 kijken we naar de grootte van het zwembad, de faciliteiten en de reviews van andere gasten. 

1. Landal het Vennenbos

Dit luxe park van Landal heeft een schitterend subtropisch zwemparadijs. Je geniet hier onder andere van een golfslagbad en een spannende Wild Wave super slide glijbaan. Verder heb je er de Surfers Splash Bay met watersproeiers. Ook de Wakiki White Water Creek is een spannende attractie voor jong en oud! Het park bevindt zich in Hapert, Noord Brabant. 

2. Center Parcs Park Zandvoort

Een van de allermooiste parken van Center Parcs is gelegen bij Zandvoort. In dit park vind je het te gekke Aqua Mondo. Dit is een hypermodern zwembad dat voorzien is van alle gemakken. Je kunt hier onder andere film kijken vanuit het water, er is een wildwaterbaan, je kunt genieten van het bubbelbad, een Turks stoombad en er ook je baby mag je meenemen. 

3. Center Parcs Huttenheugte

In het rustige Drenthe vinden we park Huttenheugte. Dit is in alle opzichten een top-zwembad. Je vindt hier onder andere een Water Playhouse, een Kinder-doe-bad, bubbelbaden en Wild Water Rafting. Kinderen en volwassenen kunnen ook leren duiken, ontzettend gaaf! Uiteraard mag een Golfslagbad, verschillende glijbanen en een 25-meter zwembad niet ontbreken. 

4. Center Parcs De Eemhof

De Eemhof in Zeewolde is een pareltje, zeker als je houdt van zwemmen. Het is gelegen aan het Eemmeer waar je allerlei opties hebt voor watersporters. Het zwembad van de Eemhof is meer dan de moeite waard. Je vindt hier onder andere een golfslagbad, de Flow Rider, en de Turbo Twister (11 meter hoog). Wil je weten hoe het is om te duiken? Dan kan je dit proberen bij Discover Scuba. 

5. Hof van Saksen Landal

Houd je van waterpret? Dan zit je goed in Landal Hof van Saksen. Dit park is gelegen in Nooitgedacht, in Drenthe. Je vindt hier opvallend veel speelplezier voor jong en oud. Het bekendste voorbeeld hiervan is het heerlijke zwembad. Je vindt hier o.a. de steilste speedsilde van Nederland en zelfs de langste trechterglijbaan ter wereld. Ook kan je van de unieke bandenglijbaan. Er is een 107 meter lange wildwaterbaan die je zeker ook eens moet proberen. 

Andere toffe vakantieparken met binnenzwembad

Onze top-5 beslaat natuurlijk maar het topje van de ijsberg. Er zijn nog veel meer heel gave vakantieparken met een luxe binnenzwembad, glijbanen en andere luxe faciliteiten. Meer inspiratie nodig? Bekijk dan ook bijvoorbeeld de vakantieparken bij een pretpark. Hieronder vind je een opsomming met parken die ook een zeer fijn zwembad hebben voor het hele gezin:

Wat is een subtropisch zwembad?

Bij een subtropisch zwembad is het water en de temperatuur een stuk hoger dan bij normale zwembaden. Door de tropische vormgeving waan je je daadwerkelijk op een subtropische plek. In dit type bad vind je vaak ook glijbanen, een golfslagbad, wildwaterbanen, sauna’s, en bubbelbaden.

Is het bezoek aan het zwembad inbegrepen in de prijs?

Ja, doorgaans is het zwembad inclusief de meeste faciliteiten inbegrepen in de prijs. Je hoeft dus niet extra te betalen om gebruik te maken van het zwembad. Voor sommige activiteiten zoals duiken of Aqua Gym kan een meerprijs gelden.

Kan ik ook alleen het zwembad bezoeken?

Ja, je kunt ook alleen een ticket kopen voor het zwembad zonder dat je een accommodatie huurt. Bekijk hiervoor de website van het desbetreffende park voor informatie, prijzen en ticketverkoop.

Wat is een outdoor zwembad?

Veel parken beschikken ook over een buiten-zwemlocatie. Dit zijn bijvoorbeeld onverwarmde buitenbaden maar ook bestaan er vakantieparken aan het water.