center parcs logo
roompot logo
landal logo
belvilla logo
BungalowSpecials logo

Vakantieparken voor de zomervakantie

Na een periode van hard werken is het tijd voor een welverdiende zonvakantie. Maar waar moet u dan rekening mee houden? En hoe vind u de zonvakantie die bij u past? Een goede voorbereiding is het halve werk. Met de juiste informatie bent u een stapje dichterbij uw ideale zonvakantie! Wordt het een vliegvakantie, een rondreis of een autovakantie? Bij een zonvakantie met het gehele gezin is het raadzaam om rekening te houden met de leeftijden van de kinderen. Pubers willen liever niet in een afgelegen gebied hun vakantie doorbrengen. Kleine kinderen willen graag spelen, kijk daarom of er een animatieteam bij uw vakantiepark aanwezig is. Hebben de kinderen het leuk op vakantie, dan de ouders vaak ook. Een rondreis is een goede manier om in een korte tijd veel te zien van uw zonvakantie. Dit gebeurd vaak in groepsverband.

Een vakantiepark in de zomer boeken

Mocht u liever niet deelnemen aan een groepsreis dan is een fly-drive zonvakantie mogelijk iets voor u. Een huurauto staat voor u klaar op de luchthaven. Met een uitgestippelde route op zak rijdt u zelf van plaats naar plaats. Vaak zijn de laatste dagen van een rondreis zo ingericht dat u nog een paar dagen heerlijk kunt genieten aan het strand alvorens u naar huis vliegt. Een autovakantie kunt u inrichten zoals u wilt. Bungalowparken en campings zijn in overvloed. Het is raadzaam om populaire campings al vroeg te boeken om teleurstellingen te voorkomen. Vaak ontvangt u dan wel een aantrekkelijke vroegboekkorting.  Dit zien we ook bij vakantieparken in de meivakantie en herfstvakantie.

Wat wordt uw zomervakantie reisbestemming?

Afhankelijk van het soort zonvakantie dat u wilt kiest u uw reisbestemming. Reist u met kinderen dan is het verstandig om goed naar de soorten stranden te kijken. Loopt de bodem langzaam af of staat uw kindje gelijk in het diepe water? Is er een zandstrand aanwezig of zijn er alleen maar kiezelstranden? De Europese reisbestemmingen zijn ideaal als u niet langer dan vierenhalf uur wilt vliegen maar toch wilt genieten van de zon. De omgeving van de plaats waar u wilt verblijven is ook belangrijk. Kiest u voor een appartement dan is het handig om een supermarkt nabij te hebben voor de dagelijkse boodschappen. Ook het soort toeristen die de plaats bezoeken kunnen veel vertellen over het plaatsje zelf. Is het een jongerentrekpleister waar uitgaan bovenaan staat? Dan is het misschien niet de ideale gezinsbestemming

Wat is mijn budget voor een vakantiepark?

Wat wilt u per persoon besteden aan een zonvakantie? Bij enkele touroperators ontvangt u een kinderkorting. Dit kan behoorlijk schelen op de totale reissom. Afhankelijk van uw budget kunt u kiezen voor een luxe zonvakantie of een goedkope zonvakantie. Er is volop keuze uit luxueuze resorts waar u kunt genieten van een complete wellness beleving gecombineerd met een relaxte zonvakantie. Enkele hotelketens zijn ingericht op toeristen die zich graag willen omringen met luxe.

Goedkope zomervakantie

Ook als u kiest voor een goedkope zonvakantie hoeft het u aan gemak niet te ontbreken. Met name in Turkije zijn er veel all-inclusive resorts die betaalbaar zijn voor het gehele gezin. Wilt u echt voor de laagste prijs weg? Als u flexibel genoeg bent met de reisdata kunt u ook wachten op een zonvakantie last minute. Mocht u niet zo flexibel zijn dat u op stel en sprong weg kunt, dan is het raadzaam om de websites van de diverse touroperators in de gaten te houden. Zij bieden regelmatig zonvakantie aanbiedingen aan. Buiten de reissom moet u ook rekening houden met de kosten ter plaatse. Uit eten gaan, parken bezoeken, een auto huren, deze kosten kunnen aardig oplopen.

Wat wordt de reisduur?

Het komt voor dat chartervluchten ongunstige vluchttijden hanteren op de heen- en terugreis waardoor u twee dagen verliest op de totale reisduur. Een goed alternatief is een 10-daagse zonvakantie om er zeker van te zijn dat u genoeg dagen op uw reisbestemming te besteden heeft. Liever een korte zonvakantie om even de zon mee te pakken? Een 4-daagse zonvakantie wordt ook aangeboden bij enkele touroperators. Een andere optie is om direct bij een low cost airline zelf uw vlucht te boeken. U kunt dan zelf bepalen wanneer u vliegt. Een hotel heeft u via internet in een mum van tijd gevonden. Houdt u er wel rekening mee dat low cost airlines alleen handbagage toestaan. In een trolley met maximum afmetingen kunt u uw bagage kosteloos meenemen. Tegen betaling wordt uw koffer ingecheckt.

Heeft u wel een reisverzekering?

Het boeken van een reis is zo gebeurd. Maar vaak vergeten we de reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Het zal u maar gebeuren, alles ingepakt en klaar om te gaan…heeft uw kindje een oorontsteking en mag niet vliegen. Of u bent ter plaatse en u wordt ziek. Bent u dan wel voldoende verzekerd? Goed om dit vooraf na te kijken, zo voorkomt u vervelende verrassingen achteraf. Met een goede voorbereiding is uw zomervakantie boeken eenvoudig. Daarna rest er nog maar 1 ding…. het genieten. Van de zonnestralen, de rust en het hebben van tijd met elkaar.