center parcs logo
roompot logo
landal logo
belvilla logo
BungalowSpecials logo

Vakantieparken voor de kerst

Wanneer je echt wilt genieten tijdens de kerstdagen dan moet je beslist eens op vakantie gaan. Even het huis uit, weg uit de dagelijkse sleur en genieten van een andere omgeving, het winterse weer en elkaar. Of je nu samen met je partner of met een gezin met kinderen of de hele familie de kerstvakantie viert: je zult zeker tot rust komen in een bungalowpark. Een vakantiepark boeken voor kerst is eenvoudig online te regelen. Kies je voor een mooi park met een indoor subtropisch zwembad? Speelhal en bowlingbaan? Of wil je een huisje aan zee of in de natuur zodat je snel in het bos bent om te wandelen? Afhankelijk van je reisgezelschap kies je een geschikte accommodatie en kan de voorpret beginnen.

  • Kerst vieren op een vakantiepark biedt veel voordelen. Wat dacht je van het kerstdiner in een van de restaurants, gezellig met de familie activiteiten doen op het park of samen de jaarwisseling doorbrengen? Tijdens oud en nieuw zijn er ook speciale vuurwerkvrije parken (geschikt voor iedereen die niet van de knallen tijden de jaarwisseling houdt).
  • De kerstvakantie begint dit jaar op 24 december en zal eindigen op 8 januari volgend jaar. Dit geldt voor iedereen, ongeacht de regio waarin je woont. Er geldt dus een periode van 2 weken vakantie. Niet iedereen zal op z’n werk deze volle periode vrij krijgen. Boek daarom ruim op tijd je vakantiehuisje voor kerst want vol=vol.

Wanneer is het kerstvakantie?

In de tabel hieronder vind je een weergave van de actuele datums voor de kerstvakantie in 2024. Bekijk ook de data voor Pasen en Hemelvaart.

RegioBegin kerstvakantieEinde kerstvakantie
Noord24 december 20248 januari 2025
Midden24 december 20248 januari 2025
Zuid24 december 20248 januari 2025

Top 6 vakantieparken voor de kerstvakantie

Onze experts hebben voor jou een lijst samengesteld met enkele populaire suggesties voor de feestdagen. Zo kun je heerlijk verblijven op een van onderstaande 6 vakantieparken tijdens 1e kerstdag en 2e kerstdag, maar ook tijdens de jaarwisseling. Er worden voldoende activiteiten georganiseerd en de omgeving is werkelijk schitterend. Natuurlijk onderschatten we ook het belang van een lekker zwembad niet. Een overdekt en verwarmd zwembad is onmisbaar om echt te kunnen ontspannen tijdens de kerstperiode. Je kunt hier een weekendje weg boeken maar ook direct een midweek of complete week weg reserveren. Er gelden soms speciale tarieven voor gezinnen en senioren (informeer naar de voorwaarden).

  1. Hof van Saksen
  2. Center Parcs Het Heijderbos
  3. Landal Landgoed de Hellendoornse Berg
  4. Roompot Beach Resort Nieuwvliet-Bad
  5. Europarc de Zanding
  6. Roompot Schaijk

Wat kan ik doen tijdens de kerstdagen?

Als jij een vakantiepark boekt wil je natuurlijk weten welke dingen je kunt doen. Op de website van het bungalowpark kun je vaak al veel informatie opvragen over indoor activiteiten. Afhankelijk van het weer zijn de buitenactiviteiten mogelijk wat beperkt. Kerst valt natuurlijk in de winter (het kan zelfs sneeuwen). Kies daarom voor een huisje met een open haard voor extra sfeer. Of boek een cottage met sauna en hot tub / jacuzzi voor de ultieme wellness beleving. Ga je met kinderen op reis? Zorg dan voor een huisje bij een speeltuin, speelhal, kinderboerderij of ander vertier. Zo heb je al ouders af en toe ook de handen vrij. Ook een park met voldoende restaurants / horeca kan een aanrader zijn. Zo kun ze bijvoorbeeld een heerlijk kerstdiner of kerstbuffet verzorgen.


Wat is de kerstvakantie?

De Kerstvakantie is vaak een vakantie van twee weken aan het einde van het jaar. Deze omvat de week waarin Kerstmis valt en de week van de jaarwisseling met oudjaarsdag. De vakantie start op de maandag van de week waarin kerst valt. Als 25 december (Kerstdag) valt op een zaterdag of zondag, dan begint de vakantie op de maandag na kerstdag.

In welke regio val ik?

Afhankelijk van de locatie waar je woont, werkt of naar school gaat wordt bepaalt of je in de regio Noord, Midden of Zuid valt. Het kan zijn dat je woont in een bepaalde regio, maar werkt in een ander. Je bent gebonden aan de vakantie van een bepaalde regio en kunt niet zelf kiezen. De kerstperiode is echter voor iedereen gelijk (anders dan bijvoorbeeld de voorjaarsvakantie, zomervakantie en herfstvakantie).