center parcs logo
roompot logo
landal logo
belvilla logo
BungalowSpecials logo

Een bungalow huren op een vakantiepark

Een bungalow is een van de meest geliefde accommodaties op een vakantiepark. Het is een gezellig huisje met een knusse uitstraling, vaak gemaakt van hout of steen. Ze zijn niet zo klein als bijvoorbeeld een tiny house, en bieden daardoor net wat meer ruimte en comfort. Veel bungalows vinden we terug in het bos, aan het water of vlakbij de zee. Een bungalow beschikt standaard over 1 of meerdere slaapkamers, een keukentje, woonkamer, een badkamer en een terras inclusief tafels en stoelen. Kenmerkend aan een bungalow is dat alle kamers zich op de begane grond bevinden. Dit maakt dit type accommodatie ook heel geschikt voor senioren en mensen die slecht ter been zijn. 

  • De bungalow is een populaire recreatiewoning waarbij alle kamers zich op de begane grond bevinden
  • Een bungalowhuisje beschikt standaard over keuken, woonkamer, badkamer, slaapkamer en een terras
  • Alle vakantieparken zoals Center Parcs, Roompot, Europarcs, Landal en Molecaten bieden diverse type bungalows aan
  • Ze staan vaak op een mooie plek midden in de natuur of aan het water

De mooiste bungalowparken van Nederland

Wil jij lekker genieten met je familie of met vrienden? Boek dan een van de gezellige en knusse bungalows. Dit is een van de meest gekozen type accommodaties en biedt veel voordelen. De bungalow is ruim, knus en is van alle gemakken voorzien. Daarbij komt dat alle kamers zich op begane grond bevinden. Ook ideaal voor mensen die niet zo goed ter been zijn dus! Wij hebben voor jou de mooiste bungalowparken van Nederland bekeken. Hieronder vind je onze top-5. Hopelijk helpen we jou hiermee bij het kiezen van een geschikt park!

Onze top-5 bungalowparken 2024

Hieronder vind je onze top-5 vakantieparken met bungalows. Hierbij kijken we naar faciliteiten van het park, de omgeving en rust, de staat van de accommodaties en ervaringen van andere gasten. 

RankschikkingNaam ParkScore
1Roompot Park Zeedijk9,1
2Bungalowpark Landsrade8,8
3Bungalowpark het Nolderwoud8,6
4Vakantiepark Efteling Loonsche Land8,2
5Hof van Saksen8,1
Onze top-5 vakantieparken met bungalows
Wat is een bungalow?

Een bungalow is een vakantiehuis gemaakt van steen of hout. De slaapkamer, badkamer, keuken en woonkamer bevinden zich allen op de begane grond. Dit is anders dan een appartementen die vaak over meerdere verdiepingen verdeeld zijn.

Wat maakt een bungalow zo bijzonder?

De bungalow heeft een knusse en gezellige uitstraling. Dat komt door het uiterlijk van het huisje. Vaak is er ook een gezellige en sfeervolle inrichting. Daarnaast valt op dat er geen bovenverdieping is. De meeste bungalowhuisjes vind je in een bosrijke omgeving.

Wat kost een bungalow huren?

Een bungalow huren kost in het hoogseizoen gemiddeld €75 tot €110 per nacht. De prijs hangt af van het park, de staat van het huisje en de faciliteiten in en rondom het huisje.