center parcs logo
roompot logo
landal logo
belvilla logo
BungalowSpecials logo

Camping vergelijken

Genieten jij ook zo van het kampeerleven? Lekker met het hele gezin op vakantie in de natuur met een tent? Samen met je partner op ‘glamping‘ reis? Of als senior met de caravan eropuit? De mogelijkheden in Nederland (en Europa) zijn eindeloos. Er zijn heel veel mooie campings beschikbaar die elke een unieke ervaring bieden. Kies je voor een camping aan zee, aan een meer of een rivier? Of je kies je voor de rust in de bossen of de natuur? Neem je eigen spullen mee of kies je voor een ingerichte tent? Op deze pagina vertellen we je alles over kamperen en delen we onze beste tips!

Top 10 campings in Nederland

Wil je zeker weten dat je een hele mooie tijd gaat beleven? Kies dan voor een van de beste en meest populaire campings in Nederland. Onze specialisten zijn voor jou op onderzoek uitgegaan en hebben een lijst met de 10 beste Nederlandse campings samengesteld. Natuurlijk moet je kijken naar het reisgezelschap, type verblijf en de locatie om te bepalen wat voor jou het meest geschikt natuurpark is. Heb jij aanvullingen, tips of andere suggesties? Deel deze dan met onze klantenservice.

  1. Texelcamping Loodsmansduin
  2. Camping Wedderbergen
  3. RCN Vakantiepark De Potten
  4. EuroParcs Glampingresort Gulperberg
  5. Recreatiepark De Voorst
  6. RCN Vakantiepark Zeewolde
  7. Recreatiepark De Paalberg
  8. Vakantiepark De Oude Molen
  9. Strandcamping Oase
  10. Molecaten Park Het Landschap

Soorten accomodaties voor kamperen

Op een camping kun je verblijven in heel veel soorten accomodaties. We hebben de belangrijkste voor jou op een rij gezet. Afhankelijk van je voorkeur kun je specifiek gaan zoeken naar staplaatsen of beschikbare caravans. Elke type heeft zijn eigen voordelen, nadelen en prijskaartje. Als je eigen spullen meeneemt ben je doorgaans het meest voordelig uit.

  • Eigen tent: je neemt zelf een koepeltent, tunneltent, opgooitent, legertent, opblaastent o.i.d. mee naar de camping. Tevens eigen kookspullen, slaapspullen, eten/drinken, tafel, stoelen en verlichting. Kortom: je maakt je eigen huis. Je krijgt van de camping een plek / plaats toegewezen.
  • Ingerichte tent (Glamping): je kunt ook kiezen om een compleet ingerichte tent te huren. Dit verblijf zal helemaal kant en klaar voor je neergezet worden en je hoeft zelf niets meer te doen. Auto uitpakken, spullen opruimen en zwemmen maar!
  • Eigen caravan of vouwwagen: Heb jij de beschikking over een eigen caravan? Dan kun je deze middels een mover op de plek rijden en de voortent opbouwen. Heb je een vouwwagen dan heb je vaak iets meer werk om alles op te zetten.
  • Stacaravan: veel campings in Nederland en het buitenland bieden ook stacaravans of mobile homes. De luxere campings hebben doorgaans verschillende soorten sta-caravans in diverse prijsklasse. Met of zonder bad, airco, meerdere slaapkamers etc.

Kamperen bij de boer

Er zijn steeds meer boerderijen die naast hun dagelijkse werkzaamheden op en rondom de boerderij ook een eigen boerencamping zijn begonnen. Vaak ook in combinatie met een winkeltje en andere activiteiten. Kamperen bij de boer wordt steeds populairder onder jongeren en mensen uit de stad. Je kunt op een leuke manier kennismaken met het platteland, de dieren en de dagelijkse gang van zaken op en rondom het erf. Vaak zijn de voorziening heel sober maar prima in order. De kosten per nacht zijn dan ook laag. Het concept logeren bij de boer wordt ook uitgebreid met luxere huisjes en B&B’s.


Wat is een seizoensplek?

Het is heel gangbaar voor mensen die liefhebber zijn van kamperen om een seizoensplek af te nemen. Ze reserveren dan een staplaats voor een bepaalde periode (vaak van het voorjaar tot het najaar). Ze kunnen dan ook de hele zomer genieten op de camping. Dit wordt veel gedaan door senioren en gezinnen met kinderen (die in de buurt wonen). Vaak gaan ze dan weekendjes naar het park om lekker te zwemmen en ontspannen samen met andere seizoensplekhouders.

Wat is een trekkersplek?

Een trekkersplek zijn tentplekken of caravanplekken voor 1 dag / 1 nacht. Handig voor mensen die op doorreis zijn. Deze reizigers zetten hun tent op, gaan slapen en vertrekken de volgende ochtend weer. Er geldt vaak ook een gereduceerd tarief.

Zit elektriciteit inbegrepen?

De meeste campings in Nederland bieden standaard stroom aan. Hiervoor moet je wel zelf een stekker en/of verlengsnoer meenemen. Handig voor de lampen, koelkast, airco, telefoon opladen, televisie en andere elektrische apparaten.

Moet ik betalen voor sanitaire voorzieningen?

Nee, vaak niet. De meeste campings bieden hun gast gratis toilet en douchevoorzieningen aan. Hetzelfde geldt voor warm water voor de afwas. Op de minder grote en oudere campings wordt er nog wel eens gewerkt met douchemuntjes voor heet water. Deze zijn los te koop bij de receptie.

Kan ik de auto bij de plek parkeren?

Vaak kan de auto naast de tent of caravan worden geparkeerd. Er zijn speciale autovrije of autoluwe campings waarbij je alleen mag inladen en uitladen en de auto of motor dan moet parkeren op de centrale grote parkeerplaats vooraan de weg.

Wat kost gemiddeld een overnachting op de camping?

Gemiddeld betaal je in Nederland zo’n €35 voor 2 personen per dag op een camping in de zomer. Tijdens het voorseizoen en naseizoen variëren de tarieven flink. Soms kun je al voor €20 overnachten. Wanneer je voor 1 week of 2 weken boekt krijg je soms wat extra korting (zeker als je vroeg in het seizoen boekt met vroegboekkorting). Er zijn ook last minute camping aanbiedingen waardoor je extra voordelig een weekendje of weekje weg kunt met de tent of caravan.