center parcs logo
roompot logo
landal logo
belvilla logo
BungalowSpecials logo

De leukste vakantieparken voor het Paasweekend

Pasen is altijd een heerlijke tijd. Deze feestdag valt tussen 22 maart en 25 april. Het is traditiegetrouw de eerste zondag na de eerste volle maan vanaf de start van de lente op 21 maart. Veel mensen zijn het Paasweekend vrij. Dit begint soms al op witte donderdag gevolg door goede vrijdag stille zaterdag, paaszondag en paasmaandag. Dit lange weekend leent zich perfect voor een lekker lang weekend met familie of vrienden in een van de heerlijke vakantieparken die Nederland rijk is. Bekijk ook onze tips voor Hemelvaart en vakantieparkdeals voor Pinksteren.

Data Pasen 2024
Pasen valt dit jaar in het weekend van 15 april. De paasdagen zijn zelf op 17 en 18 april. Hieronder vind je alle data:

 • Witte donderdag: 14 april 2022
 • Goede vrijdag: 15 april 2022
 • Stille zaterdag: 16 april 2022
 • Paaszondag: 17 april 2022
 • Paasmaandag: 18 april 2022

Tips voor het Paasweekend 2024

In het Paasweekend staan de bekende Nederlandse vakantieparken zoals Center Parcs, Europarcs, Landal en Roompot weer voor je klaar met heerlijke Paasdeals. Rond de Paasdagen begint de temperatuur vaak al wat op te lopen: de lente is in zicht. het is dan ook een heel aangename tijd om er even tussenuit te gaan met familie of vrienden. Hieronder vind je onze top-3 Paasaanbiedingen voor 2024.

1. Boek je Paasweekend bij Landal

Landal biedt ieder jaar een heerlijk Paasarrangement aan. Je geniet in een van hun luxe accommodaties waar je eieren kunt zoeken met de kinderen en samen geniet van een lekker Paasontbijt. Op veel parken is het Gouden Paasei verstopt. Dit maakt het voor kinderen een nog groter avontuur. Daarnaast zijn de parken van Landal natuurlijk gelegen in het groen dus je kunt hier heerlijk genieten van het voorjaar dat begonnen is. Enkele heerlijke Landal parken voor de Paasdagen:

 • De Lommerbergen
 • Hoog Vaals
 • Land van Bartje

2. Paasarrangementen bij Center Parcs

Center Parcs staat natuurlijk bekend om de fijne parken door heel Nederland op de mooiste plekjes. Boek deze Paasdagen een luxe cottage en geniet van het voorjaar en de leuke activiteiten voor de kinderen. Denk aan eieren zoeken of een bezoekje van de Paashaas. Hieronder vind je enkele suggesties voor fijne Center Parcs parken voor Pasen 2024:

 • Park Zandvoort
 • Het Meerdal
 • De Eemhof

3. Pasen vieren bij Europarcs

Onvergetelijke Paasdagen die vier je dit jaar bij Europarcs! Europarcs heeft een aantal parken met gloednieuwe accommodaties waar je heerlijk ontspannen kunt genieten van het voorjaar. Op Eerste Paasdag mogen kinderen samen met de Paashaas op zoek naar eieren, hoe leuk is dat? Een ervaring die ze niet snel zullen vergeten. Op Tweede Paasdag organiseert Europarcs nog een toffe speurtocht. Verder is een Mini Disco on Tour die langs de huisjes komt. Hieronder vind je een aantal suggesties voor deelnemende Europarcs met Pasen 2024:

 • EuroParcs de Zanding
 • EuroParcs Bad Hoophuizen
 • EuroParcs Limburg

Meer informatie over Pasen

Pasen is een vrolijk feest van een nieuw begin. Omdat Jezus is opgestaan uit de dood. Deze wederopstanding was op de 3e dag na zijn kruisiging. Het wordt gevierd op zondag ( 1e paasdag ) en op maandag ( 2e paasdag ) Elk jaar wordt dit feest op een andere dag gevierd, te weten op de eerste zondag na de eerste volle maan in de lente. In aanloop naar de Paasdagen zijn er voorafgaand nog een aantal dagen die een bijzondere betekenis hebben. Voorafgaand aan Pasen heb je Witte donderdag, Goede vrijdag, Stille zaterdag en op zondag en maandag is het Pasen.

Stille zaterdag
Stille Zaterdag valt altijd op de dag na Goede Vrijdag. Het is de zaterdag voor Pasen en de laatste dag van de vastentijd. Vastentijd is een lijdensweek die voorbereidt op het christelijke paasfeest. Deze dag wordt daarom Stille zaterdag genoemd, omdat op die dag de klokken niet luiden tot aan de Paaswake op Paaszondag. Op stille zaterdag herdenkt men de tijd dat het dode lichaam van Jezus Christus in het graf lag. Liturgisch gezien duurt Stille zaterdag slechts tot de schemering, waarna de Paaswake gevierd wordt.

Waarom eten we met pasen eieren?

Waarom we met Pasen eieren eten is eigenlijk heel erg simpel. Vroeger was het een van de weinige voedingsmiddelen die in de lente beschikbaar was. Ook werd gedacht dat de eieren het lichaam veel kracht gaf. De eieren met Pasen hebben ook nog een symbolische functie. Pasen is het feest van het nieuwe leven. Het ei en het kuikentje zijn daar de symbolen van. Anderen vinden dat het ei symbool staat voor de steen die lag voor het graf van Jezus. Deze steen werd weggerold met Pasen, op de derde dag na de kruisiging van Jezus.

Leuke wetenswaardigheden rondom Pasen

 • De kinderen vroeger geloofden dat de kerkklokken op Witte donderdag naar Rome (waar de paus woont) vlogen?
  Op paaszaterdag kwamen de klokken dan weer terug en strooiden ze de paaseieren uit
 • De week voor Pasen vroeger ook de tijd van de grote schoonmaak was? Alles moest op orde zijn, want het werd lente en mensen konden weer werken op het land. Ze kochten nieuwe kleren om er op hun paasbest uit te zien.
 • Een houten ratel soms wordt gebruikt in katholieke kerkdiensten op Witte donderdag, Goede vrijdag en paaszaterdag? Hij vervangt dan de altaarschel. In de Goede Week is het geluid van de ratel aangrijpend vanwege het ernstige en serieuze karakter van de viering.