center parcs logo
roompot logo
landal logo
belvilla logo
BungalowSpecials logo

Top-3 wandelvakanties in Frankrijk

Frankrijk is een van de geliefdste vakantiebestemmingen ter wereld. Onder wandelaars, is Frankrijk ook enorm populair. De Franse wijnen, zijn wereldberoemd. Het klimaat en de landschappen zijn heel verschillend. Voor een wandelvakantie, is Frankrijk uitermate geschikt, omdat het land goed en snel te bereiken is en er geen gebrek aan accommodaties zijn, die voor de nodige ontspanning kunnen zorgen. In Frankrijk, komen jaarlijks meer dan 70 miljoen toeristen. Maar op de vele wandelroutes, die Frankrijk te bieden heeft, komt u weinig mensen tegen. Voor iedere wandelaar, heeft Frankrijk wel iets te bieden.

Al wandelend ontdek je Frankrijk op een volledig andere manier


Dat wandelen in de frisse buitenlucht gezond is, is bekend. Uit meerdere onderzoeken, is al gebleken, dat een ommetje van slechts een half uurtje per dag, de kans op hart en vaat ziekten al verminderd. Een wandeling maken, is ook goed tegen de stress en diverse andere ziektes. Niet vreemd dat steeds meer mensen kiezen voor een vakantie waarbij je via prachtige wandelroutes van A naar B gaat. Frankrijk is een heerlijk land voor zo’n type vakantie. Het is redelijk dichtbij, je geniet van mooi weer en de natuur is prachtig mooi. Bovendien is het landschap heel afwisselend, er is voor iedereen wat wils. Hieronder vind je onze top-3 favoriete wandelvakanties in Frankrijk.

Côtes d’Armor

Je kunt, tijdens deze wandelvakantie volop genieten, van het mooie Bretagne, met zijn maritieme cultuur, die het leven in Bretagne kenmerkt. Dit wordt ook wel het land van de zee genoemd, je ruikt bij elk briesje dan ook de zeelucht. Hier, in dit mooie gebied, loopt de GR34, een lange wandelroute langs de kust van Bretagne. Je loopt, langs de prachtigste vogelbroed reservaten, door de bossen en klimt over de mooie rotsen, om daarna af te dalen naar de uitgestrekte witte stranden. Tevens, zijn hier in Bretagne, ook nog vele andere prachtige routes, iets verder het binnenland in. Deze wandelvakanties, zijn met groepen, individueel en met of zonder begeleiding mogelijk.

Isère

Een wandelvakantie, die je naar het zuidoosten van Frankrijk brengt. Tussen Chamberry en Grenoble, ligt een klein fascinerend gebergte”de la Grande Chartreuse”. Een streek, die erg aantrekkelijk is door zijn diepe dalen, hoge rotswanden, rustgevende bergweiden en imposante kloven, die diep ingesleten zijn. Dit rustige gebied, is voor de liefhebber van planten, een waar paradijs. In dit gebied zijn vele ommetjes mogelijk. Zowel voor de beginnende als de gevorderde wandelaar, zijn er gemakkelijke en pittige routes. Deze routes variëren, tussen de 2 en 7 uur. Je kunt hier kiezen, voor een verblijfplaats, van waaruit alle wandelingen starten of voor meer afwisseling en diverse overnachtingen op verschillende plaatsen.

Alpes Maritimes

Een zeer geschikte bestemming, voor een wandelvakantie. In het zuidoosten van Frankrijk, bevinden zich de Alpes Maritimes (Zee Alpen). Een streek, met een ruig landschap, met veel bergrivieren. Hoog in deze bergen, ontspringt de rivier de Roya. Op haar weg naar de middellandse zee, snijd deze rivier, diepe kloven in de bergen. De dorpjes in dit mooie gebied, liggen tegen de steile berghellingen geplakt. Het is hier prachtig lopen in de ongerepte natuur, maar ook in de dorpjes met de vele steegjes, is het heerlijk vertoeven. De hogere wandelroutes, zijn i.v.m. sneeuw, pas vanaf mei weer geopend. In de zomer, is het hier heerlijk warm en er zijn tal van mogelijkheden.

Plaats een reactie