center parcs logo
roompot logo
landal logo
belvilla logo
BungalowSpecials logo

Vakantieparken voor een weekendje weg

Het is heerlijk om zo nu een dan eens de boel ‘de boel’ te laten en er even tussenuit te gaan. Een weekendje weg kan al heel veel rust geven na een drukke periode vol werkstress. Er zijn wel een aantal zaken waar je voor een weekendje weg rekening mee kan houden.

Weekend weg boeken

Meestal bestaat een weekendje weg uit twee tot drie nachten. Denk bijvoorbeeld aan de aankomst op vrijdag en een vertrek op zondagavond of maandagochtend. Om het optimale uit je weekendje weg te halen, is het daarom beter om de reistijd zo kort mogelijk te houden, anders ben je zo een dag aan het reizen en dat is ook jammer. Ga je met de auto een weekendje weg bungalow doen? Kies dan voor een vakantiepark binnen Nederland of net over de grens in België of Duitsland. Pak je het vliegtuig kies dan voor een weekendje weg binnen Europa (hooguit twee tot drie uur vliegen), zoals Berlijn, Barcelona, Kopenhagen of Londen. Zo maak je van je weekendje weg een mooie citytrip.

Plan wat je wilt doen in het weekend

Wanneer je twee weken op vakantie bent, dan kun je per dag bepalen of je een stad gaat bekijken of juist lekker aan het strand of bij het zwembad gaat liggen. Een weekendje weg is eigenlijk net te kort om spontane activiteiten te doen. Een beetje planning van te voren is daarom wel gewenst. Zo kun je van te voren vast kaartjes voor een theaterstuk, museum of zelfs dierentuin in de buurt regelen. Bedenk wat je graag gezien zou willen hebben en kijk of je dat allemaal kunt doen in dat ene weekendje weg. Of plan lekker dat je helemaal niets doet, alleen lekker ontspannen. Dat is ook heerlijk natuurlijk. Bekijk ook tips voor een midweek of een week weg.

Last minute van vrijdag tot maandag

Het gebeurt wel eens dat je ineens een extra dag vrij kunt nemen in de week. Zomaar! Geniet dan eens van een weekendje weg last minute. Veel reisbureaus, reiswebsites en vakantieparken zelf hebben vaak leuke last minute aanbiedingen zodat je voor weinig kunt genieten van een heerlijke weekendje weg. Een weekendje weg aanbieding buiten de vakanties om kan zelfs nog voordeliger zijn, omdat hotels en vakantieparken graag hun accommodaties gevuld zien. Zo kun jij optimaal genieten, voor een hele leuke prijs. Er zijn ook vaak stedentrips als een last minute weekendje weg te boeken. 

Met de kinderen op zaterdag weg

Een weekendje weg met kids is natuurlijk hartstikke gezellig. Misschien hebben de kinderen wel een studiedag op vrijdag of een lekker lang weekend voor de boeg door speciale feestdagen. Zoek altijd een bungalowpark of hotel voor het weekendje weg met kids op die ook leuke activiteiten voor de kinderen hebben. Een grote speeltuin bijvoorbeeld of een zwembad in de buurt. Ga je op reis met kinderen voor een weekendje er tussenuit, dan is het aan te raden niet te ver van huis te gaan. Zo hoef je niet lang in de auto in te zitten (of te vliegen) en kun je snel van het heerlijke weekend genieten.

Lekker wandelen met de hond op zondag

Een weekendje weg met hond kan niet overal. Lees goed bij de omschrijving van een bungalow bijvoorbeeld of de hond ook mee mag. Dit staat altijd bij de accommodatie-omschrijving aangegeven. Het is vaak wel zo dat bij een weekendje weg aanbieding die hond niet met de prijs is inbegrepen en dat je voor je trouwe viervoeter dus extra zou moeten betalen. Bij twijfel kun je natuurlijk altijd contact opnemen met de aanbieder van de accommodatie. Het is ook goed om van te voren de omgeving van de accommodatie te verkennen om te zien of honden welkom zijn in bijvoorbeeld winkels, restaurants en dergelijke. Een weekendje weg met hond naar Texel is een feest voor baasje en hond, want op het eiland mag je hond bijna overal loslopen – ook op het strand. 

Bagagetips voor een 3 dagen vakantie

Het is soms lastig: wat moet je allemaal meenemen! In veel hotels en bungalowparken kun je in ieder geval beddengoed vinden (voor een linnenpakket moet je soms extra betalen). Bedenk wat je normaal gebruikt in een weekend aan make-up en toiletartikelen. Qua make-up kun je ook kiezen om één doosje met verschillende kleuren mee te nemen, samen met een mascararoller en eventueel eyeliner. Zo hou je voldoende ruimte over in de toilettas voor je gezichtsproducten, tandenborstel en dergelijk. Mannen die zich niet graag scheren in het weekend kunnen natuurlijk op vrijdag nog even de baard doen en vervolgens de rest lekker thuis laten. Voor een weekendje weg is het voldoende om per persoon één weekendtas of kleine koffer mee te nemen. Twee outfits, voldoende ondergoed, een handdoek of twee, een of twee paar schoenen en je toilettas zijn eigenlijk voldoende voor een weekendje weg. En natuurlijk vergeet je niet om een spelletje, goed boek, laptop of tablet (voor een filmpje) en fotocamera mee te nemen. 

Boodschappen voor 4 dagen in het vakantiepark

Voor een weekendje weg hoef je eigenlijk niet eens heel uitgebreid boodschappen te gaan doen. Natuurlijk zorg je voor iets lekkers onderweg, maar eenmaal op de bestemming aangekomen is er altijd wel een supermarkt in de buurt om boodschappen te doen. Veel bungalowparken hebben ook buiten het seizoen om een speciale broodjesservice waarbij de bakker het brood komt brengen.