center parcs logo
roompot logo
landal logo
belvilla logo
BungalowSpecials logo

De 3 mooiste wandelgebieden in Duitsland

Het gebied, dat Duitsland bestrijkt, is enorm groot. Ben je dus opzoek, naar de mooiste wandelvakantie in dit land, kun je dit het beste per deelstaat doen. Duitsland heeft 16 deelstaten. Iedere deelstaat, heeft zijn eigen natuurschoon en zijn eigen gewoontes. Lees je vooraf dus goed in! Bij de grote steden, zijn de mogelijkheden om te wandelen beperkter, behalve een stadswandeling dan. De meeste wandelroutes in Duitsland, worden beheerd, door de Duitse wandelbonden. Deze routes, hebben een kwaliteitskeurmerk gekregen, zodat ze aan de eisen voor een goede wandeling voldoen.

Wat heb ik nodig voor een wandelvakantie?
Het alle belangrijkste, wat je nodig hebt voor een wandelvakantie, zijn goede wandelschoenen, een rugzak en geschikte kleding. Dit is afhankelijk, van waar je heen gaat. Bij sommige wandelvakanties, heb je een GPS of kompas nodig. Voor een wandelvakantie, is het goed, om vooraf te informeren, welke mogelijkheden er zijn en te weten, wat jij kunt en wilt. Een wandelvakantie, kan variëren, van echte klimpartijen, tot rustige wandelingen door bossen en langs meren. Raadpleeg voor een mooie wandelvakantie, de gespecialiseerde reisbureaus, internet of natuurorganisaties.

De 3 mooiste wandelvakanties in Duitsland

Duitsland, kent geweldige natuurgebieden. Een keuze voor een wandelvakantie, is dus niet snel gemaakt. Zoals eerder genoemd, zijn er 16 deelstaten, met de mooiste mogelijkheden voor wandelvakanties. Om een keuze gemakkelijker te maken, hebben we 3 fantastische wandelvakanties geselecteerd.

De Eifel

Rond het idyllische plaatsje Monschau, dichtbij de Ardennen, ligt het prachtige natuurgebied de Eifel. In dit mooie gebied, is voor ieder wat wils. Je hebt hier trekkershutten, hotels maar ook parken zoals bijv. Center Parcs Eifel.

  • Het nationalpark Eifel, heeft zijn eigen wandelroutes, dwars door dit fantastische natuurgebied heen. Enkele malen per week, zijn er wandelingen met een ranger, een echte belevenis.
  • U kunt hier ook wandelen op de Eifelsteig. Deze wandelroute, loopt van Aken tot Trier. Dit is een 300 km lange wandelroute, die in mooie etappes verdeeld is.

Beieren

In Beieren, de grootste deelstaat van Duitsland, is veel afwisseling in het landschap. Er zijn hier wandelvakanties, naar het laagland(de Chiemsee), heuvelland en hoge Alpenvoorland, voor de echte klimvakantie. Dit gebied, staat vooral bekend, om de wandelvakanties naar de Beierse Alpen. Dit prachtige natuurgebied, strekt zich uit over 250 km, langs de grens van het Oostenrijkse Tirol. Het gemoedelijke Beieren, staat altijd garant, voor gezelligheid en ontspanning. Een hotel, pensioen of zimmerfrei vinden, is hier geen probleem.

Sauerland

Dit Duitse natuurgebied, staat vooral bekend, om zijn boswandelingen. Het Weserbergland, de Harz en het Teutoburgerwoud, zijn de ideale gebieden in Sauerland, voor een wandelvakantie. Enkele suggesties, voor een wandeling in Sauerland, zijn;

  • Hochsolling; smalle wandelpaadjes, over een stuk hoogveen, lengte is 17 km.
  • Kammerhorn; een mooie wandeling, tussen de 11 en 14 km. Tijdens deze wandeling, krijg je een beeld over de prachtige vallei, waar je de komende dagen, vele wandelingen kunt maken.
  • Bronnen van de Ahle; een fantastisch mooie wandelroute, die je langs rivier de Ahle, naar een adembenemend mooi bronnengebied brengt. Lengte tussen de 15 en 21 km.
  • Wat betreft accommodaties hebben we een aantal tips: Roompot Bergresort Winterberg, UplandParcs Dumel en UplandParcs Haus Bergsicht.

Plaats een reactie