center parcs logo
roompot logo
landal logo
belvilla logo
BungalowSpecials logo

Wintersport vakantieparken

Wie voor het eerst op wintersport gaat, heeft een hoop beslissingen te nemen. Waar ga je naar toe, en hoe kies je dat? Van belang is een aantal zaken op een rijtje te zetten. * Wie gaan er mee op wintersport? Ga je met een gezin met kinderen, of met een groep volwassenen? * Kan iedereen die meegaat goed skiën of zijn jullie beginners? Hieruit volgt de keuze voor een bepaald skigebied. * Waar wil je slapen? Er valt te kiezen tussen een hotel, appartement of een chalet. * Heb je eigen ski-materiaal of wil je dat tijdens je vakantie huren? * Hoe ver wil je reizen? * Hoe maak je de reis? Per auto, vliegtuig of bus?

De mooiste vakantieparken voor wintersport

Met de antwoorden op deze vragen kun je een reis in elkaar zetten. Via internet kun je op de websites van reisbureaus (bijvoorbeeld TUI) zoeken naar leuke wintersport aanbiedingen. Er is een grote keuze in verschillende soorten reizen naar verschillende bestemmingen. Maakt het je niet uit hoe ver weg de bestemming ligt of blijf je liever dicht bij huis? Duitsland heeft leuke wintersport bestemmingen, in het Zwarte Woud, het Beijerse Woud en in Zuid Duitsland. Natuurlijk kun je gaan skiën in de Alpen, waar een grote verscheidenheid aan skigebieden is, maar het is er ook zeer toeristisch. Je kunt eveneens terecht in Oostenrijk, Zwitserland of Tsjechië. Maar vergeet ook niet het rustige Noorwegen of nog onbekende Finland. Zeker voor beginnende skiërs zijn daar mooie gebieden te vinden.

Skigebieden vergelijken

Als de groep bestaat uit een mix van verschillende niveaus in ervaring met wintersport, dan kun je kiezen voor gebied met veel soorten pistes. Een skipiste kan gemakkelijk zijn, niet te lang en te steil; of zwaar, dus steil en met uitdagende bochten of moeilijke en lange stukken. Voor kinderen kan het handig zijn lessen te boeken, zodat zij veilig kunnen leren skiën. Het is voor hen ook leuk om dat samen met andere kinderen te doen. Vaak kun je dit bij de reis al boeken. Voor een volledig zorgeloze vakantie kun je je wintersport inclusief skipas boeken. Deze pas is geldig voor de meeste liften in de directe omgeving, gedurende je hele vakantie.   

Skispullen huren/kopen

Misschien ga je voor het eerst op wintersport, of misschien gaat er iemand mee die nog niet eerder geskied heeft, maar niet iedereen heeft eigen ski’s of ski-schoenen. Je kunt er voor kiezen in Nederland materiaal te huren, maar dit kan ook vaak in het wintersport gebied waar je naartoe gaat. Op internet kun je gemakkelijk vinden waar er bedrijven zijn die ski’s, ski-schoenen en stokken verhuren, in de plaats van bestemming. Denk ook aan de mogelijkheid om goedkoop tweedehands ski-spullen aan te schaffen. 

Wintersportpark, appartement, bungalow, hotel of chalet

Via een reisbureau kun je een prachtig wintersport appartement of chalet boeken, voorzien van alle gemakken. Op de website van je reisbureau kun je vaak al zien of een woning dichtbij, of zelfs aan de piste ligt. Er is niets heerlijkers dan direct vanuit je woning de piste op te kunnen gaan. En na het skiën kun je gemakkelijk bij je verblijf komen, de skischoenen uitdoen en uitrusten van een actieve dag in de sneeuw. Op de website van TUI vind je de best gelegen verblijven, zoals een wintersport chalet of een hotel direct aan de piste. Je kunt er ook zoeken naar de faciliteiten die je accommodatie moet hebben, soorten pistes en het aantal kilometers aan piste in de omgeving. En hoe zit het met sneeuwgarantie? Op de website van bijvoorbeeld TUI kun je zoeken op sneeuwzekere bestemmingen, waarvan de keuze groot genoeg is. Een lekker dik pak sneeuw vind je in Frankrijk, Oostenrijk, Italië en Zwitserland. 

Vervoer naar de wintersportbestemming

Voor een wintersport vakantie, zijn al de eerder genoemde landen te bereiken met eigen vervoer. Dit is ook goed te doen, met een dag reizen ben je vaak al op je bestemming. Maar omdat een wintersport vakantie meestal niet zo heel lang is, zou je ook kunnen kiezen voor een vliegreis of de mogelijkheid om met een busreis mee te gaan. Dit is minder vermoeiend dan zelf rijden. Door een all-inclusive reis te boeken, kies je voor een ontspannen vakantie, waarin je niets meer zelf hoeft te regelen. De overnachtingen, de ski-pas en de reis, alles zit er bij in. Aan jou alleen de taak om een fijn hotel, appartement of chalet te kiezen, dat in een prachtig ski-gebied ligt. De gezonde, frisse berglucht wacht op je! Bekijk ook onze pagina’s over parken in de zomervakantie en meivakantie.