center parcs logo
roompot logo
landal logo
belvilla logo
BungalowSpecials logo

De mooist vakantieparken voor het hemelvaartweekend

Hemelvaart valt altijd 40 dagen na eerste Paasdag en is altijd op een donderdag. Veel mensen zijn deze donderdag vrij. In 2024 valt Hemelvaart op donderdag 26 mei 2022. Veel mensen nemen de vrijdag 27 mei dan ook vrij. Hierdoor ontstaat een lekker lang weekend van donderdag tot en met zondag. Omdat de temperaturen eind mei vaak al weer lekker oplopen besluiten veel mensen om er eens lekker op uit te gaan. Op deze pagina vind je tips voor leuke bestemmingen en vakantieparken voor hemelvaart 2024

 • Hemelvaart valt altijd op een donderdag, 40 dagen na Pasen
 • Dit jaar valt Hemelvaart op donderdag 26 mei 2022
 • Omdat veel mensen de vrijdag ook vrij zijn ontstaat een lang weekend van donderdag tot en met zondag
 • Voor dit lange weekend zijn er veel toffe deals en aanbiedingen bij Nederlandse vakantieparken
 • O.a. Landal, Center Parcs, Roompot en RCN bieden heerlijke arrangementen

Hemelvaart bij Landal

Landal Greenparks biedt ieder jaar rond Hemelvaartsdag goede deals. Je geniet hier van een comfortabel verblijf in een van de luxe huisjes, cottages of bungalows. De parken zijn gelegen midden in de natuur. Rond de periode eind mei kan je hier dus heerlijk wandelen, fietsen en erop uit gaan.

Onze top-3 parken bij Landal voor het Hemelvaartweekend:

 1. Het Vennebos
 2. De Lommerbergen
 3. Hof van Saksen

Hemelvaartdeals van Center Parcs

Ook Center Parcs heeft weer heel veel toffe deals klaarstaan voor Hemelvaart 2024!. De parken van Center Parks bieden voldoende mogelijkheden. Zowel bij warm weer als wat minder weer. Veel parken hebben een indoor speeltuin of subtropisch zwembad. Andere indoor activiteiten zijn een klimwand en minigolf.Maar de parken zijn ook gelegen in het groen waardoor je bij mooi weer lekker kunt wandelen en fietsen. De comfort cottages zijn van alle gemakken voorzien dus hier kan je heerlijk opstaan, ontbijten en genieten van het samenzijn met je familie.  Bekijk ook onze tips voor het Pinksterweekend of gewoon een weekendje weg.  

Onze top-3 Center Parcs parken voor Hemelvaart 2024

 1. De Eemhof
 2. Port Zélande
 3. Het Heijderbos

Boek je hemelvaartweekend bij Roompot

Wil jij jezelf en je gezin het komende hemelvaartweekend eens echt in het zonnetje zetten? Bekijk dan de vele luxe huisjes en accommodaties van Roompot! Je kunt het zo luxe maken als je zelf wil. Een eigen sauna, hottub of een heerlijk plekje aan zee? Voor Hemelvaart 2024 zijn er nog enkele parken vrij met geweldige huisjes dus grijp snel je kans. 

Onze top-3 Roompot parken voor Hemelvaart

 1. Vakantiepark Dierenbos (uniek park letterlijk tussen de dieren)
 2. Duinresort Dunimar (ruim opgezet op een unieke plek in de duinen)
 3. Hof Domburg (aan zee met een zwemparadijs)
Wanneer is Hemelvaart 2022?

Hemelvaartsdag 2022 valt op donderdag 26 mei 2022.

Wat is het Hemelvaartweekend?

Met het Hemelvaartweekend bedoelen we het weekend van donderdag tot en met zondag. Dit is een extra lang weekend (3 nachten) om er eens lekker op uit te gaan.

Wat zijn leuke bestemmingen voor Hemelvaart?

Rond Hemelvaart lopen de temperaturen al aardig op. Je kunt dan ook heerlijk genieten in Zuid-Limburg, aan de kust, op de Veluwe of lekker genieten aan het water in Friesland.