center parcs logo
roompot logo
landal logo
belvilla logo
BungalowSpecials logo

Vakantiepark voor midweek

Wil jij de drukte wat vermeiden? Dan kun je ervoor kiezen een vakantie voor een midweek te boeken. Je verblijft dan van maandag tot vrijdag in de accommodatie. Het grote voordeel is dat je dan de weekend gasten (en drukte) niet meemaakt. Je zult hiervoor natuurlijk wel vrij moeten krijgen van je werk. Doorgaans zijn de prijzen ook redelijk gunstig als je een midweek vakantie boekt op een bungalowpark. Zeker de luxere parken zijn in het weekend wat duurder geprijsd. Je kunt dus gunstig verblijven (zeker als je gebruik maakt van andere door de weekse aanbiedingen). Op deze pagina geven we enkele tips en suggesties om jouw mini-vakantie vorm te geven.

 • Een midweek is een vakantie van maandag tot vrijdag (of soms tot donderdag).
 • Je kunt doorgaans genieten van 5 vakantiedagen en 4 nachten op het park.
 • De prijzen zijn voordeliger t.o.v. een weekje weg.
 • Profiteer van vroege check-in en late check-out.

Top 7 parken voor een midweek weg

Niet elk park is heel erg geschikt om een midweek weg te boeken. Denk bijvoorbeeld aan een camping. Je moet dan veel spullen meenemen voor slechts enkele dagen. Kies daarom voor een vakantiepark met huurhuisjes. Daarbij zijn er veel parken die door de weeks minder faciliteiten bieden dan in het weekend. Hiervan kun je tijdens je midweekje weg hinder van ondervinden. De parken die wij hebben geselecteerd kun je met een gerust hart boeken. Hieronder kun je onze top 7 bungalowparken bekijken voor een midweek vakantie.

 1. Roompot Kustpark Texel
 2. Bospark De Bikkels
 3. Roompot Beach Resort
 4. Landal Het Vennenbos
 5. Center Parcs De Huttenheugte
 6. TopParken Résidence Valkenburg
 7. Molecaten Park De Leemkule

Midweek in Nederland

Wanneer je slechts enkele dagen op vakantie gaat ligt het voor de hand om je reistijd wat te beperken. Kies daarom voor een accommodatie in Nederland. Je kunt met de auto of het openbaar vervoer reizen en genieten van je tijd op het resort. Het voordeel is dat je flexibeler bent als het gaat om het ondernemen van activiteiten. Zo kun je zelf naar een stad, museum, meer, bos, natuurpark, pretpark, restaurant of andere bezienswaardigheid rijden. Dit heeft veel voordelen en zo hou je grip op de kosten. Vakantieparken beschikken doorgaans over goede parkeerfaciliteiten. In Nederland zijn de volgende gebieden erg populair:

 • Natuurrijke gebieden: denk aan de Veluwe en andere bosrijke gebieden (Gelderland, Utrecht).
 • Waterrijken gebieden: denk aan de zee, kust, een meer of een van de rivieren (Noord-Holland, Zeeland en Zuid-Holland).
 • Stedelijke gebieden: rondom of in een grote stad (Limburg, Overijssel, Groningen).

Midweek in het Buitenland

Je kunt ook kiezen voor een midweek stedentrip in Europa. Zo kun je een bezoek brengen aan bijvoorbeeld Parijs, Brussel, Antwerpen, Barcelona, Milaan, Rome, Budapest, Praag of andere populaire citytrips. Daarbij maak je vaak gebruik van het vliegtuig. Wanneer je vertrekt vanaf schiphol ben je binnen enkele uren op hele mooie plekken in de wereld. Kies je voor een vakantie op een eiland, een zonbestemming, wintersport of juist een sportieve reis? Je kunt van maandag tot vrijdag voldoende doen en zien om je reis te laten slagen. Bekijk ook onze tips voor een hele week weg op een vakantiepark.