center parcs logo
roompot logo
landal logo
belvilla logo
BungalowSpecials logo

Vakantieparken met Tiny House

Op zoek naar een vakantiepark met Tiny Houses? Het Tiny House is een van de meest populaire accommodaties van dit moment. Veel mensen vinden het heerlijk om een weekend of een week te verblijven in dit kleine vakantiehuisje dat toch van alle gemakken is voorzien. De Tiny Houses staan vaak op de meest bijzondere plekken. Bijvoorbeeld midden in het bos of vlak aan zee of vlak aan het water. Dit geeft een ultieme vakantiebeleving. Tiny Houses zijn daarbij erg duurzaam. De huisjes zijn vaak gemaakt van hergebruikte materialen en bovendien zijn de huisjes vaak zelfvoorzienend met een zonneboiler /  warmtepomp en zonnepanelen. Op deze pagina vind je veel praktische informatie en tonen wij de mooiste Tiny Houses van 2024!

 • Een Tiny House is een klein vakantiehuisje dat van alle gemakken is voorzien
 • De huisjes beschikken over een slaapkamer, kleine keuken een leefgedeelte en badkamer
 • Een Tiny House geeft een ontzettend warm, knus en sfeervol gevoel. 
 • Deze kleine huisjes vind je vaak op de mooiste plekjes midden in de natuur
 • De huisjes zijn geschikt voor 2 t/m 6 personen
 • Ook grote parken zoals Center Parcs, Roompot, Europarcs en Landal bieden mooie tiny houses aan op hun parken

De mooiste tiny houses van 2024

Wil jij genieten van een klein, schattig en knus vakantiehuisje op een prachtige locatie in de natuur? Boek dan een van de duizenden tiny houses die Nederland inmiddels rijk is. Deze huisjes vind je veelal op de parken van o.a. Europarcs, Landal en Roompot. Maar je vind ze ook op populaire boekingssites zoals Natuurhuisje.nl, Heerlijkehuisjes.nl, Booking.com en Airbnb. Hier vind je veel tiny houses van particulieren op de meest bijzondere plekjes. Hieronder gaan wij verder in op de huisjes die je vind op de vakantieparken in Nederland. 

Top-5 tiny houses Nederland 2024

 1. Europarcs de Zanding in Otterlo (Gelderland)
 2. EuroParcs Maasduinen in Belfeld (Limburg)
 3. Landal Duc de Brabant in Diessen (Brabant)
 4. Molecaten Park Kuierpad in Wezuperbrug (Drenthe)
 5. Roompot Resort Duynzicht (Julianadorp)

Een particulier tiny house boeken

Wil je liever niet op een vakantiepark staan? Dan kan je ook kiezen om een particulier tiny house te boeken. Dit zijn heerlijke huisjes van particuliere eigenaren op de mooiste locaties. Het voordeel hiervan is dat je vaak wat meer afgelegen bent en dus meer privacy voelt. Je bent nóg meer 1 met de natuur. Je bent niet gebonden aan een park, receptie, medewerkers of andere gasten maar je bent volledig onafhankelijk. Dit geeft voor veel mensen het gevoel van vrijheid en dat zoek je uiteindelijk toch vaak in een vakantie. Hieronder vind je het aanbod van grote vakantiehuisjes verhuursites in Nederland en België. 

VerhuursiteAantal tiny houses
Booking.comOngeveer 1.500
AirbnbOngeveer 1.000
Natuurhuisje.nlRuim 750
Heerlijkehuisjes.nlOngeveer 25
Het aanbod met Tiny Houses in Nederland bij Partucliere verhuursites

Wat maakt een tiny house zo bijzonder?

Tegenwoordig kan je kiezen uit tientallen verschillende soorten accommodaties. Van een bungalow tot boomhut en van een woonboot tot een safaritent. Maar wat maakt nou een tiny house zo bijzonder dat veel mensen hierin willen overnachten? Hieronder sommen we in het kort de voordelen op:

Voordelen Tiny House

 • De huisjes zijn klein, gezellig en ontzettend knus
 • De huisjes zijn van alle luxe en comfort voorzien
 • De huisjes staan op een rustig plekje, midden in de natuur
 • Ze zijn duurzaam gebouwd en vaak zelfvoorzienend
 • Je hebt minder ruimte voor allerlei spullen, dus je leert te leven met minder
Wat is een Tiny House?

Een Tiny House is een kleine vakantieaccommodatie van ongeveer 25m2 voor 2 tot 4 personen.

Welke faciliteiten heeft een Tiny House?

In het huisje vind je standaard een slaapkamer, badkamer, keuken en een woongedeelte. Het huisje heeft daarmee alle comfort van een gewone vakantiewoning, maar is alleen een stuk kleiner.

Waar kan ik toffe Tiny Houses boeken?

De leukste Tiny Houses boek je bij Europarcs, Landal en Molecaten. Daarnaast kan je ook bij particuliere verhuurders via o.a. Natuurhuisje.nl, Airbnb en Booking.com veel toffe huizen vinden.

Wat kost overnachten in een Tiny House?

De huisjes staan vaak op exclusieve plekken en zijn daarom duurder dan veel andere accommodaties. In het hoogseizoen betaal je ongeveer €100 tot €150 per nacht. Dat is ongeveer €200 tot €300 voor een weekend. In het laagseizoen betaal je €80 tot €120 per nacht, dat is €160 tot €240 voor een weekend.