center parcs logo
roompot logo
landal logo
belvilla logo
BungalowSpecials logo

Meivakantie vakantiepark boeken

De meivakantie leent zich perfect voor een vakantie in een van de vele prachtige vakantieparken in Nederland, België, Duitsland of zelfs erbuiten. Deze vakantie begint dit jaar op 30 april 2022 en loopt tot en met 8 mei 2022. Dat is voor alle regio’s (noord, midden en zuid) overigens hetzelfde. De meivakantie is vaak een periode dat het voorjaar al lekker voelbaar is en de temperaturen oplopen. Het is dan ook heerlijk om er even samen, met het gezin of met vrienden uit te gaan. Kies uit een van de vele luxe accommodaties zoals een bungalow, chalet of tiny house of ga voor wat meer avontuur in een safaritent of reserveer gewoon een campingplaats!

  • De meivakantie is de laatste vakantie voordat de zomervakantie begint
  • Deze begint dit jaar op 30 april 2022 en loopt tot en met 8 mei 2022
  • Scholen kunnen hier van afwijken. Zo kunnen zij ervoor kiezen om er een weekje aan vast te plakken (i.v.m. de andere vrije dagen)
  • In dat geval begint de meivakantie al op 23 april en geniet je dus van 2 weken vakantie

Genieten van de zon in de meivakantie

De meivakantie (ook bekend als de tulpenvakantie) is ieder jaar weer een periode dat veel Nederlandse gezinnen erop uit gaan. Mensen huren graag een vakantiehuisje in de natuur of aan zee. Maar veel gezinnen beslissen ook om bijvoorbeeld naar Zuid-Europa te gaan omdat het hier rond deze periode echt al lekker warm is. De laatste jaren zien we dat het eind april en begin mei ook in Nederland vaak al heel aangenaam is. Temperaturen van 20 graden zijn zeker geen uitzondering, soms zelfs met een uitschieter. De meivakantie leent zich dan ook perfect voor een heerlijke zorgeloze vakantie op een vakantiepark waar je van alle gemakken wordt voorzien. 

Toffe vakantieparken in de meivakantie

Wil je graag naar een vakantiepark in de meivakantie? Dat is een uitstekend idee. Vakantieparken hebben eigenlijk alles wat je zoekt. Luxe accommodaties, veel faciliteiten en entertainment, ze liggen dikwijls op de mooiste plekjes in het bos of aan zee en je kunt er heerlijk wandelen, fietsen of nabijgelegen attracties en pretparken bezoeken. Tip: bekijk ook de mooiste parken voor de herfstvakantie en tips voor de voorjaarsvakantie

Waar naartoe in de meivakantie?

In Nederland is er volop keuze tijdens de tulpenvakantie. Van echt mooi weer kan je nooit uitgaan. Maar in het zuiden is het doorgaans wel aangenamer dan in het noorden. Populaire bestemmingen zijn dan ook Zuid-limburg, Brabant, Limburg maar zeker ook de waddeneilanden. Verder kan je kijken naar de Veluwe (veel parken in het prachtige groen) of Drenthe (even de drukte uit). 

Top-5 vakantieparken meivakantie 2024

Hieronder vind je onze top-5 vakantieparken voor de meivakantie van 2024. Dit zijn stuk voor stuk heerlijke parken met veel faciliteiten voor jong en oud, een uitstekende beoordeling en een heerlijke ligging. 

  1. Recreatiepark de Leistert in Midden-Limburg
  2. Landal De Waufsberg in Zuid-Limburg
  3. EuroParcs Bad Hoophuizen aan het Veluwemeer
  4. Landal Heideheuvel midden op de Veluwe
  5. Roompot Recreatiepark Hunzedal in Drenthe
Wanneer start de meivakantie?

De meivakantie van 2024 begint op 30 april en loopt tot en met 8 mei.

Duurt de meivakantie 1 of 2 weken?

Officieel duurt de meivakantie 1 week. Maar veel scholen kiezen ervoor om de vakantie een week eerder te laten beginnen, in verband met de vrije dagen. De vakantie begint dan al op 23 april.

Wat zijn leuke bestemmingen voor de meivakantie?

Populaire bestemmingen voor de meivakantie zijn Zuid-Limburg, Brabant, de Veluwe, de kustlijn van Noord- en Zuid-Holland en Drenthe. Daarnaast zijn er ook in België en Duitsland heerlijke bestemmingen op max. 3 uur rijafstand.