center parcs logo
roompot logo
landal logo
belvilla logo
BungalowSpecials logo

Chalet huren

Ben jij op zoek naar een leuke accommodatie maar wil je geen standaard huisje van steen? Dan kun je kiezen voor een houten vakantiewoning. Op heel veel parken kun je tegenwoordig namelijk een chalet huren. Deze houten huizen voldoen zeker aan je verwachting en hebben alles te bieden wat normale bungalows ook hebben, maar vaak net even wat unieker. Een Blokhut bijvoorbeeld staat vaak midden in de natuur of in de bossen. Genieten van de rust en de omgeving. De vogels die langsvliegen, de stilte in de ochtend en de bloemen en planten om je heen. Maar is zo’n chalet comfortabel? En zijn ze duur om te boeken? Op deze pagina lees je er alles over.

Chalets vergelijken

Het reserveren van een chalet kan je doen op een vakantiepark maar ook als losse accommodatie in een buitengebied of via particuliere verhuur. Ze zijn beschikbaar in veel verschillende soorten en maten. Zo zijn er kleinere blokhutten voor 2 personen of 4 personen maar ook grotere houten huisjes voor 6, 8 of 10 personen. Standaard zijn ze uitgerust met alle normale faciliteiten zoals een keuken, woonkamer, tv, keuken, eettafel met stoelen, verschillende slaapkamers met bedden en sanitaire voorzieningen. Wanneer je een luxe chalet huur zit er vaak ook een bad in (naast een normale douche).

Top 10 parken met chalet verhuur

  1. Roompot Beach Resort
  2. Landal Duc De Brabant
  3. TopParken Landgoed de Scheleberg
  4. Molecaten Park Hoogduin
  5. EuroParcs De Wije Werelt
  6. RCN Vakantiepark Toppershoedje
  7. Landal Het Land van Bartje
  8. Roompot Bospark Lunsbergen
  9. TopParken Residence Lichtenvoorde
  10. RCN Vakantiepark De Roggeberg

Vakantie in een houten blokhut

De beleving van een houten woning is heel anders als een tent of standaard bungalow. Zo heb je meer het gevoel dat je in de natuur of bossen verblijft. Het robuuste uiterlijk is ook vaak compleet anders dan je eigen woning. Zo waan je jezelf ook sneller in een vakantie omgeving en kun je lekker ontspannen. Er is doorgaans veel ruimte rondom de woning omdat blokhutten doorgaans vrijstaand zijn. Zo kunnen kinderen lekker rondrennen en kan de hond vaak ook mee op vakantie.

Huisje met veranda

Heel veel huur-chalets zijn uitgerust met een houten veranda. Hier kun je in de zomer lekker verblijven. Je kunt er BBQ’en, eten, genieten van het weer in de schaduw, spelletjes doen en ’s avonds laat borrelen. Soms gaat het om een vloer zonder overkapping maar vaak is het overdekt. Een houten huis heeft als nadeel dat er vaak geen open haard in zit. Ze kunnen worden uitgerust met vloerverwarming of centrale verwarming met radiatoren. Soms zit er zelfs airco in.

Populair voor de wintersport

Ga jij op wintersport? Dan kom je dit huisjestype zeker tegen. Met name in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk en Italië komen we ze veel tegen in de bergen. Ze worden gebouwd op traditionele manier met een puntdak. Er wordt gebruikt gemaakt van lange houten palen die horizontaal of verticaal worden toegepast op de constructie. Ook aan zee (op het strand) komen we ze steeds vaker tegen.


Waar kan ik een chalet huren?

Je kunt op verschillende vakantieparken van o.a. Roompot, Landal en Center Parcs een chalet huren. Ook diverse andere bungalowparken van EuroParcs en Topparken bieden dit verblijftype aan. Juist ook via boekingsplatformen zoals Belvilla kun je een groot aanbod chalets reserveren.

Wat zijn de tarieven van een blokhut?

De meeste houten woningen zijn te huur voor 4 of 6 personen. De prijzen van zo’n hut zijn €350 voor een weekend en €650 voor een week (in het laagseizoen). Wanneer je kiest voor een chalet met zwembad, jacuzzi, hot tub of sauna spreken we van een luxere wellness accommodatie. De prijzen liggen dat natuurlijk een stuk hogen.

Zijn er ook grote woningen voor familieweekend of groepen?

Ja, in het buitenland zijn deze woningtypes juist vaak erg groot en erg geschikt voor families en grotere groepen. Deze groepsaccommodaties zijn ideaal voor familieweekenden, vriendenweekend of reünies.