center parcs logo
roompot logo
landal logo
belvilla logo
BungalowSpecials logo

Vakantieparken voor Pinksteren boeken

Wil jij een lekkere vakantieboeken voor het pinksterweekend? Dan ben je vast benieuwd op welke datum dat in 2024 valt? De pinkstervakantie in een bungalowpark vieren wordt de laatste jaren steeds populairder. Maar waarom hebben we eigenlijk vrij deze dagen? Pinksteren is een christelijk feest. Het is de dag waarop de Heilige geest over de apostelen neerdaalde zoals staat beschreven in het nieuwe testament van de Bijbel. Pinksteren wordt de 50e dag na Pasen gevierd. In theorie valt de Pinksterzondag altijd op de vijftigste dag na Pasen. Hemelvaartsdag is veertig dagen na Pasen en is altijd op een donderdag, Pinksteren valt altijd de tiende dag na Hemelvaartsdag op een zondag.

Vakantiepark Pinksterweekend 2024

Tegenwoordig hebben de meeste mensen vrije dagen rond Pinksterweekend. Rond deze vrije dagen zijn feesten ontstaan welke niets met de kerkelijke Pinksterviering te maken hebben. Dit zijn schutters-feesten, kermissen, wedstrijden, en voorjaarsfeesten en evenementen. Pinksteren 2024 vindt plaats op zondag 5 juni en maandag 6 juni. De datum valt is niet elke jaar precies op hetzelfde moment. Dit komt doordat Pinksteren altijd op een zondag en maandag valt. Er is dan ook altijd een Pinksterzondag en een Pinkstermaandag. Veel mensen nemen daarom in deze week hun vakantie op en boeken een bungalowpark.

Top 10 parken voor een Pinkstervakantie

Een weekendje weg met Pinksteren kan heel goed in eigen land. Je kunt er ook een midweek van maken. Maar ook een bezoek aan België of Duitsland zijn populair. Veel mensen gaan tijdens deze Pinkstervakantie met de auto naar Frankrijk of Duitsland. Een vakantie kan ook in Spanje of Italië worden genoten. In deze maanden zijn de landen rond de Middellandse zee nog niet erg druk en nog niet zo warm. Maar blijf je liever in eigen land? Dan hebben wij hieronder onze top 10 vakantieparken voor Pinksteren op een rijtje gezet. Dit zijn stuk voor stuk hele mooie bungalowparken waar je zeker tot rust zal komen en kunt genieten van veel verschillende faciliteiten:

  1. Center Parcs Port Zélande
  2. Landal Landgoed ’t Loo
  3. Roompot Hof van Domburg
  4. Recreatiepark Beekbergen
  5. Center Parcs Park Zandvoort
  6. Molecaten Park Waterbos
  7. Landal Sluftervallei
  8. Roompot Noordzee Résidence Cadzand-Bad
  9. EuroParcs Brunssummerheide
  10. RCN de Potten

Wanneer is het dit jaar Pinksteren?

Pinksteren vindt dit jaar plaats op zondag 5 juni (1e pinksterdag) en maandag 6 juni (2e pinksterdag). Dit geldt voor iedereen in Nederland. Er wordt geen onderscheiden gemaakt tussen de verschillende regio’s (Noord, Midden en Zuid).

Wat kan ik deze dagen ondernemen voor een dagje uit?

Er zijn tijdens deze dagen veel mogelijkheden voor een dagje uit. Vaak worden er braderieën en evenementen georganiseerd, kun je de bossen in met een gids en zijn de pretparken open. In de vakantieparken pakken ze vaak ook extra uit met leuke activiteiten voor de kinderen en volwassen. Een goede reden dus om eens te kijken naar een mooie huur-accommodatie.

Kan ik ook Kamperen tijdens dit weekend?

Het is in Juni altijd best mooi weer. Daarom je kun je tijdens het weekendje weg ook kiezen om te kamperen in een eigen tent, ingerichte tent of kiezen voor Glamping. Je hoeft echt niet perse een huisje te huren. Je kunt in plaats daarvan ook kiezen voor een blokhut, stacaravan of chalet. In de zomerperiode kan het zeker met kinderen extra leuk zijn om op het camping-gedeelte van het park te verblijven.

Waar komt Pinksteren vandaan?

Pinksteren of het Pinksterfeest is een belangrijk christelijk feest. Het is veel minder bekend dan bijvoorbeeld Kerst en Pasen, maar inhoudelijk is het voor de christenen wel heel belangrijk. Met Pinksteren vieren we de uitstorting van de Heilige Geest. Dat klinkt misschien heel vaag, daarom vertellen we er graag wat meer over. Pinksteren betekent eigenlijk het begin van de christelijke kerk. Daarvoor is eerst een korte uitleg van de voorgeschiedenis nodig. Volgens de bijbel is Jezus Christus tijdens het Paasfeest gestorven, maar na drie dagen ook weer opgestaan uit de dood. Jezus is toen nog veertig dagen op aarde gebleven, maar na veertig dagen is hij naar de hemel gegaan. Dit feest noemen we ook wel Hemelvaart. Volgens de bijbel woont in de hemel ook God, dat is de vader van Jezus Christus. Tijdens Hemelvaart ging Jezus dus naar zijn vader. Toen hij nog op aarde was, waren er twaalf mannen die Jezus Christus volgden. Deze mannen noemen we ook wel leerlingen of discipelen van Jezus Christus. Toen Jezus met Hemelvaart naar de hemel ging, liet hij zijn twaalf leerlingen alleen achter op aarde, maar hij beloofde dat hij nog een teken van zichzelf zou sturen, namelijk de Heilige Geest. Dit gebeurde tijdens het Pinksterfeest, precies tien dagen na Hemelvaart.

Wat is de betekenis van Pinksteren?

Op het Pinksterfeest kwam dus de Heilige Geest naar de aarde, als een teken van Jezus Christus en zijn vader. Volgens d ebijbel was dit een hele bijzondere gebeurtenis. De twaalf leerlingen van Jezus Christus waren op deze dag samen met een klein groepje andere gelovige mensen bij elkaar gekomen in een huis. Plotseling kwam er een enorm geluid van bovenaf, dat klonk als een hele harde windvlaag. Daarnaast kwamen er vlammen van vuur los boven de hoofden van de twaalf leerlingen en de andere gelovige mensen. Dit was de Heilige Geest, die vanuit de hemel naar de aarde kwam en zich kenbaar maakte. Terwijl de leerlingen de wind en het vuur voelden, begonnen zij in allerlei vreemde talen over het christelijke geloof te praten. Ze gingen naar buiten en vertelden aan iedereen die het maar wilde horen over het christelijke geloof, in allerlei talen. Veel mensen werden door het verhaal van de mannen aangesproken en wilden ook bij de groep van christenen gaan horen. Ze lieten zich dopen en vormden met elkaar de eerste grote groep christenen. Deze groep kan eigenlijk worden gezien als de eerste christelijke kerk.