center parcs logo
roompot logo
landal logo
belvilla logo
BungalowSpecials logo

Vakantiepark met hond

Huisdiereigenaren die op zoek zijn naar een vakantiepark waar hun hond meer dan welkom is hebben een ruime keuze aan vakantiehuizen. Niets leuker dan uw hond mee op reis te nemen. Voor uw huisdier is dan geen oppas of pension nodig. Dus voor u geen zorgen; lekker wandelen met de hond in de bossen / natuur of aan zee (de kust). Kiest u voor een bungalow met tuin, dan heeft u het allemaal goed voor elkaar. Een huisdiervriendelijk vakantiepark legt de basis voor een geslaagd weekje of weekendje weg. U vindt op deze site niet alleen vakantiehuizen in Nederland, maar ook in Duitsland, België, Frankrijk, Spanje, Italië, Portugal, Griekenland en de rest van Europa. Zo hoef je niet uren meer te zoeken maar vind je direct het geschikte vakantiehuis voor huisdieren.

  • Op bijna alle parken zijn huisdieren toegestaan. In de omschrijving van de accommodatie staat of er in die specifieke vakantiewoning huisdieren welkom zijn.
  • Honden moeten altijd aangelijnd worden op het park. Er zijn speciale uitlaatplekken waar je met je huisdier naartoe kan. Soms zijn de dieren niet welkom / toegestaan in restaurants en het zwembad (openbare ruimtes).

Op welke parken is een hond welkom?

Je huisdier is welkom op o.a. de volgende parken:

  • Center Parcs
  • Landal
  • Roompot
  • Molecaten
  • RCN (deels)
  • Topparken
  • EuroParcs
  • SunParks

Vakantiehuis met huisdieren toegestaan

Een actieve vakantie vanuit het huurhuisje met hond toegestaan kan in Nederland snel geregeld worden. Denkt u hierbij aan een wandeling door de bossen tijdens het weekendje weg of een strandwandeling op een strand aan zee waar met de hond. Vaak staat bij een nationaalpark of de kustregio (duinen) duidelijk aangegeven wanneer huisdieren toegestaan zijn. U kan tijdens de vakantie rekenen op een grote tolerantie mits het huisdier is aangelijnd. Er komen steeds meer restaurants en eetgelegenheden waar huisdieren wel toegestaan worden terwijl het baasje kan genieten van een plaatselijk gerecht in een gezellige omgeving.

Activiteiten ondernemen samen met je huisdier

Op vakantie met de hond is een goede basis voor uw kennismaking met de cultuur van de omgeving. U kunt talloze culturele bezienswaardigheden bezoeken vanaf het vakantiepark. U kunt tijdens de vakantie de kust bezoeken met de vissersdorpen, de lokale tradities ontdekken tijdens braderieën en evenementen of musea bezoeken. Tijdens het weekje weg kan je natuur ook lekker zwemmen het de hond, zeker wanneer je op een bungalowpark aan zee of aan een meer of rivier zit. Je hond uitlaten op een plek die voor hem onbekend is kan zorgen voor veel plezier. Het dier wil graag dingen ontdekken en wordt op die manier ook lekker moe. Zo kunnen de baasjes lekker genieten van de andere faciliteiten op het park. De hond kan prima alleen in het huisje blijven. Neem wel voldoende hondenvoer en snoepjes mee. Ook een reismand of bench kan worden geplaatst in de cottage.

Vakantie aan zee met de hond

Een vakantiehuis waarbij honden toegestaan zijn vindt u ook op de Waddeneilanden en aan de kust in Noord-Holland en Zuid-Holland. Een strandwandeling met hond is geen probleem als het mooi weer is, mits u zich aan de regels van het betreffende strand houdt. De Waddeneilanden (Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland, Schiermonnikoog) bieden rust en natuur voor mens en dier, en er zijn genoeg activiteiten om te ondernemen. U kunt eindeloos wandelen met uw huisdier, lekker de natuur in of zelf even een restaurantje of zwembad bezoeken. Je hebt ook hele lekkere wellness parken. Dit geldt zeker voor het eiland Vlieland waar gemotoriseerd vervoer niet toegestaan is. De kustregio van Nederland biedt en plezierige mix van lekker eten, sfeer, watersporten, strand en rust in de natuur. Hier kunt u heerlijk genieten van uw vakantie met huisdier en het gezin. Zeker als er ook kinderen meegaan kan de hele familie ontspannen en plezier maken!