center parcs logo
roompot logo
landal logo
belvilla logo
BungalowSpecials logo

De 10 mooiste vakantieresorts in Turkije

Je wilt graag op vakantie naar Turkije, maar weet niet zo goed waar naartoe. Er zijn in Turkije namelijk talloze vakantie resorts, hotels en appartementen te vinden in steden als Alanya, Antalya, Belek, Bodrum, Fethiye, Istanbul, Kemer, Kusadasi, Marmaris en Side. Het valt dan ook niet mee om een goed resort te vinden dat past bij jouw wensen en budget. In deze blog helpen we jou een beetje op weg!

Er zijn natuurlijk ook websites waar je reviews en beoordelingen van hotels, appartementen en resorts kunt vinden, zoals bij Zoover of Tripadvisor. Maar om het je nog makkelijker te maken, hebben wij speciaal een Top 10 vakantie resorts in Turkije gemaakt. Veel plezier met boeken en alvast een fijne vakantie! Let op: deze reizen zijn altijd op basis van een vlucht. Zoek je iets dichterbij huis? Bekijk dan ook onze tips voor vakantieparken in Spanje, Italië of parken in Frankrijk.

  1. Hotel Royal Dragon in Side
    Ben je op zoek naar een vakantie resort in Side? Dan heb ik hier eigenlijk de perfecte vakantie voor jou. Hotel Royal Dragon is een super mooi en kindvriendelijk resort. Het is alleen niet een heel goedkoop resort in Side. Voor een goedkope vakantie Turkije kun je deze nummer 1 beter even overslaan. Maar heb je wel wat geld te besteden, dan is dit eigenlijk het paradijs waar je naar op zoek bent! Het hotel is helemaal in Chinese stijl gebouwd. Het beschikt over meerdere zwembaden met heel veel glijbanen en er is zelfs een heuse kermis te vinden. Voor kinderen is dit mooie resort een waar paradijs! Er zijn meerdere restaurants waarvan er één zelfs de hele nacht open is.
  2. Royal Holiday Palace in Antalya
    Royal Holiday Palace is een super mooi hotel in Antalya. Wanneer je hier bent geweest, wil je eigenlijk niet anders meer. Dit is niet zo’n goedkoop resort in Antalya, maar wanneer je hier bent hoef je nergens meer zorgen over te maken. Voor een compleet verzorgde Antalya vakantie ben je hier dus aan het goede adres. Dit hotel valt op door het mooie design. Het is namelijk één groot sprookjespaleis. Ook dit resort heeft meerdere zwembaden, een aquapark en verschillende waterglijbanen. Er zijn diverse restaurants te vinden en op sportgebied is er vanalles te doen zoals fitness, tafeltennis, tennis, beachvolleybal, darts, biljart, verschillende watersportfaciliteiten etc. Het personeel in dit hotel vond ik, net zoals bij Hotel Royal Dragon, zeer vriendelijk en behulpzaam.
  3. Green Nature Resort in Marmaris
    Wil je op vakantie naar Marmaris, dan raad ik je het Green Nature Resort aan. Ook dit is een groot opgezet complex met alles erop en eraan. Dit all inclusive resort heeft meerdere restaurants, bars en zwembaden. De kamers zijn modern ingericht en uiteraard voorzien van airco. Op het gebied van sport en ontspanning is er veel te vinden. Denk hierbij tennis, voetbal, tafeltennis, basketbal, volleybal, biljart, fitness, watersporten, sauna etc. Ik vond het hier vooral ´s avonds erg gezellig. Er waren veel optredens van artiesten en een actief animatieteam. Je zit hier trouwens in een heel mooie omgeving die je kunt gaan verkennen met bijvoorbeeld een jeepsafari.
  4. Long Beach Resort & Spa in Alanya
    Long Beach Resort & Spa is een prachtig resort in Alanya. Het is een heel kindvriendelijk resort. Zo zijn er verschillende zwembaden met waterglijbanen, een aquapark, mini-club, een uitgebreid animatieprogramma en zelfs een kleine kermis! Wat mij betreft is dit een van de meest kindvriendelijke resorts van Turkije. Voor gezinnen heb je speciale villa’s met familiekamers. Tevens hebben deze villa’s toegang tot privé-zwembaden met eigen zonne-plateau’s. Hoe luxe wil je het hebben! Het resort heeft een groot hoofdgebouw met veel hotelkamers. Er zijn meerdere restaurants zoals een Turks restaurant, Mexicaans restaurant, Visrestaurant, Italiaans restaurant en een Aziatisch restaurant.
  5. Voyage Belek in Belek
    Voyage Belek is een leuk resort in Belek. Ook dit resort is zeer kindvriendelijk. Ben je fan van waterglijbanen, dan is dit ’the place to be’. Er is namelijk een aquapark aanwezig met verschillende glijbanen, waarvan er eentje pas in 2014 geopend is. Deze glijbaan heet ‘King Cobra’ is alleen voor de wat oudere kinderen. Verder zijn er op dit grote resort in Belek maar liefst 8 restaurants te vinden! Het eten vind ik hier echt voortreffelijk. Elke avond baalde ik dat ik niet meer op kon. Verder is hier, zoals op de meeste resorts, vanalles te vinden zoals tennisbanen, bowling, minigolf, darts, fitness, beachvolleybal, badminton, watersport, biljart etc. Op dit resort is ook weer een mini kermis te vinden, dus voor kinderen is Hotel Voyage Belek een waar paradijs.
  6. Limak Limra in Kemer
    Ben je op zoek naar een vakantie in Kemer, dan zou het Limak Limra Resort misschien wel iets voor jou kunnen zijn. In dit hotel, in Kiris (vlakbij Kemer) zitten veel Nederlanders. Het resort is groots opgezet en heeft meerdere zwembaden en een eigen privé-strand. Ik vind dat het personeel hier erg vriendelijk is, ook tegenover kinderen. Dit vind ik heel belangrijk op vakantie, de uitstraling en behulpzaamheid van het personeel. Maar dat is in dit resort helemaal in orde. Ook hier is vanalles te vinden zoals meerdere restaurants, winkels, dokter, kapper, verschillende (water)sporten etc. In de omgeving kun je trouwens hele leuke excursies doen zoals een jeepsafari door het Taurusgebergte of een dag op het water met een blue cruise. Deze zijn zeker aan te raden. Zo zie je ook eens wat van de omgeving!
  7. Hotel Voyage Sorgun in Side
    Wil je een vakantie naar Side, dan is Hotel Voyage Sorgun ook zeker een aanrader. Ik vind het een super mooi hotel waarbij de omgeving perfect aangekleed is. Alles klopt er gewoon aan. Om het gebouw heen ligt een prachtige tuin, waarbij je eigenlijk meteen al tot rust komt. En ontspanning is toch ook de bedoeling van een vakantie toch? Ook dit schitterende resort is groots opgezet en telt meer dan 700 kamers. Voor eten of drinken vind je er meerdere restaurants zoals een Chinees restaurant, een Italiaans restaurant, een Turks restaurant, een Mexicaans restaurant, een visrestaurant, een Frans restaurant, een Japans restaurant en een Grieks restaurant. Wat eten betreft is er diversiteit genoeg! Op dit resort in Turkije is ook een aqua park te vinden, diverse zwembaden met meerdere water glijbanen, zonneterrassen met ligbedden, parasols, handdoekenservice, kapper, wasserette, minimarkt, winkeltjes, filmzaal, disco en nog veel meer!
  8. Hotel IC Santai in Belek
    Ben je op zoek naar een vakantie in Belek, dan is Hotel IC Santai wel misschien iets voor jou. Ook dit hotel is ruim opgezet, maar heeft toch wat minder kamers dan de andere resorts in deze Top 10 Turkije resorts. Voor de rest heeft het hotel eigenlijk dezelfde faciliteiten als de andere resorts. Je kunt eigenlijk wel zeggen dat het een klein dorp is waar je vanalles kunt vinden. Theoretisch zou je niet eens van het terrein af hoeven. Wil je iets van het Turkije zien, dan raad ik je aan om één van de leuke excursies te boeken. Zo kun je een jeepsafari vanuit Belek doen, naar de graven van Demre Myra gaan, een excursie naar een Hamam maken, een excursie naar Pammukale maken, gaan raften of een boottocht maken langs de kust. Wat me trouwens opviel aan Hotel IC Santai was dat het avondprogramma en de avondshows erg uitgebreid en gezellig zijn!
  9. Fantasia de Luxe Hotel in Kemer
    Fantasia de Luxe Hotel is een mooi resort in Kemer. Ben je op zoek naar een redelijk goedkope vakantie in Turkije, dan is dit hotel waarschijnlijk wel iets voor jou. Het ultra all inclusive hotel ligt in een groene omgeving, direct aan het strand. Vanuit Kemer kun je leuke excursies maken zoals een avontuurlijke jeepsafari door het Taurusgebergte of een dag met een boot op zee om zo de kust van Turkije te ontdekken. Op het Fantasia de Luxe resort is vanalles te vinden zoals meerdere restaurants en bars, spa- en wellnesscenter, Turks stoombad, jacuzzi, binnenbad, sauna, kapsalon, verschillende zwembaden met glijbanen, tennisbanen, tafeltennis, duikschool, beachvolleybal, fitness, speeltuin, minidisco etc. Wat mij opviel is dat er wel wat meer Russen in dit hotel zaten, maar op zich had je daar geen last van. Het leuke van de kamers was dat je er keuze had uit zeven verschillende kussens. Dat had ik namelijk nog nooit gezien in een hotel.
  10. Hotel Xanadu Island in Bodrum
    Zoek je een mooi resort dat lekker afgelegen ligt, ver van de drukte? Dan is Hotel Xanadu Island denk ik het hotel dat je zoekt. Kijk maar eens op de foto wat een mooie ligging het hotel heeft. Het luxe resort ligt op een privé schiereiland op ongeveer 22 km van Bodrum. Het complex is erg groot en er is vanalles te vinden. Zo zijn er verschillende restaurants, diverse bars en een discotheek. Ook heeft dit mooie resort meerdere zwembaden met apart kindergedeelte. Verder is er een kapsalon, winkeltjes, minimarkt, dokterspost, game-room, internetcafé, mini-club, speeltuin en nog veel meer. Het luxe van Xanadu Island is dat er geen hotelkamers zijn, maar alleen grote suites en villa´s. Zo voel je je net een echte miljonair! Eerlijk gezegd heb ik nog nooit in zulke ruime suites gezeten als in dit geweldige resort. Wil jij je ook als een miljonair voelen en een paradijselijke vakantie beleven? Dan is Hotel Xanadu Island zeker een aanrader!

Plaats een reactie