center parcs logo
roompot logo
landal logo
belvilla logo
BungalowSpecials logo

Waar kan je het mooiste wandelen in Italië?

Ga je op wandelvakantie naar Italië, zul je in eerste instantie denken, dat Italianen erg arrogant en stug zijn. Doe je echter je best, om je verstaanbaar te maken, kom je er al snel achter, dat het hele vriendelijke mensen zijn. Alleen, in Noord Italië, spreken de Italianen een andere taal (Engels en Duits). Je zult dus, in het overgrote gedeelte, Italiaanse begrippen moeten gebruiken, om jezelf verstaanbaar te maken. Italianen, zijn erg trots op hun streek en land. Tegenwoordig zien we gelukkig wel dat het Engels ook steeds beter wordt gesproken. Italië, is een gelovig land, er zijn dan ook enorm veel katholieke feestdagen, die zeer uitbundig gevierd worden. Het is dus handig voordat je vertrekt te kijken of er nog bijzondere feestdagen zijn.

Een wandelvakantie in Italië is altijd een feest. Na een wandeltocht, is er hier in Italië, volop gelegenheid om verder te genieten van de Italiaanse gastvrijheid, in de vorm van lekker eten en drinken, in de vele gezellige horecagelegenheden die dit land rijk is.

De mooiste wandelvakanties in Italië

Italië, is bij uitstek geschikt voor een wandelvakantie. Door de opkomst van berghutten, aan het eind van de 18e eeuw, is Italië uitgegroeid, tot een prachtig en beroemd wandelland. Liefhebbers van over de hele wereld komen hier lopen. Deze berghutten, werden in eerste instantie gebouwd voor mijnwerkers. Daarna, verschenen er steeds meer berghutten, voor wetenschappers en jagers. Bergbeklimmers, maakten uiteraard al veel eerder gebruik van deze berghutten, maar het bleef niet uit, dat het grotere publiek, deze onderkomens ook wisten te vinden. Tegenwoordig worden de mooiste routes georganiseerd rondom deze hutten. Zie ook de website van Naturescanner met veel inspiratie en tips voor tochten in Italië.

Sicilië

Sicilië is een prachtig deel in het zuiden van Italië. Je kunt hier tijdens je reis, heerlijk bijkomen bij een waterbron en genieten van de mooiste kleuren, die de zee hier te bieden heeft. U kunt hier langs kustweggetjes wandelen, met de mooiste planten en waar de meest authentieke verlaten boerderijtjes staan. De vele smalle paden, die je bewandelt, leiden je verder, langs de mooiste velden met olijfbomen, heide, rozemarijn en mirre. Voor een rijke cultuur, zit je in Sicilië ook goed. Er is hier in de geschiedenis, veel aan cultuurschatten door de verschillende volkeren achtergelaten. Voor een wandelreis naar Sicilië, zijn genoeg mogelijkheden. Het is tenslotte het wandelparadijs, van Italië.

Alpi Bergamasche

Dit zijn de vooralpen van Noord Italië, ten oosten van een aantal bekende grote meren. De indrukwekkende bergen in dit gebied, bestaan uit grote massieven, van kalksteen en prachtige groene dalen. Een tocht in dit uitgestrekte gebied, wordt begonnen en afgesloten in de stad, Bergamo. Dit geweldige begin en eindpunt, heeft veel aan cultuur en heerlijke eetgelegenheden. Je loopt hier door een van de rijkste gebieden van Italië, met Lombardije als middelpunt. Er zitten ook pittige wandeldagen tussen, over hoge passen, maar die worden beloond met de mooiste uitzichten, op de misschien wel indrukwekkendste berg van Europa”de Mont Blanc”.

Het Comomeer

Helemaal in het noorden van het land kan je ook prachtig wandelen. Vanaf het Comomeer bij de prachtige stad Como geniet je al van de allermooiste uitzichten op de indrukwekkende bergtoppen Nadat je de wandelschoenen hebt aangetrokken, kun je beginnen aan een van de vele wandeltochten, die dit gebied rijk is. Het begint meestal, met een stevige klim, waarna je bezweet op een van de eerste passen aankomt. Van waaruit je een adembenemend uitzicht zult hebben, op het Comomeer en de mooie dalen. Let op: in het voorjaar en najaar kan het frisser zijn. Zorg dus voor warme kleding. Het is daarnaast aan te raden om jezelf goed voor te bereiden. De tochten zijn best zwaar. In Nederland zijn er diverse gebieden waar je kunt oefenen in berg- en heuvelachtige gebieden.

Plaats een reactie