center parcs logo
roompot logo
landal logo
belvilla logo
BungalowSpecials logo

De 5 mooiste zeilvakanties in Europa

Altijd al gedroomd van een zeilvakantie? Niets zo mooi als met familie of vrienden alleen op een boot midden op de zee en je eigen koers varen. In Europa zijn er tal van toffe bestemmingen voor een zeilvakantie.

Wat maakt een zeilvakantie zo bijzonder?

Een zeilvakantie is een geweldige manier om te ontsnappen aan de dagelijkse sleur en de stress en de drukte van het leven. Het biedt de mogelijkheid om te genieten van een ontspannen en avontuurlijke reis waarbij je de wind in je gezicht voelt, de golven voelt en de prachtige landschappen vanuit een uniek perspectief bewondert. Een zeilvakantie biedt ook de mogelijkheid om samen met familie of vrienden een mooie reis samen te beleven. U kunt genieten van het mooie weer, het prachtige uitzicht en de rust en stilte terwijl u door de zee reist.

Een zeilvakantie biedt tal van voordelen zoals:

  • Het ervaren van een unieke manier van reizen
  • Avontuur en ontspanning
  • Ontdekken van nieuwe bestemmingen
  • Genieten van het prachtige uitzicht op het water
  • Samen een mooie reis beleven
  • Je geniet van prachtig mooi weer in de mooiste landen

Zeilen langs de fjorden van Noorwegen

Geen kustlijn is zo grillig en indrukwekkend als de fjorden van Noorwegen. Daarom alleen al een zeiltocht waard. De zeilvakanties naar Noorwegen zijn onder begeleiding van een ervaren schipper. Deze zeiltochten komen onder meer langs het Hardangerfjord dat vanwege zijn vele fruitbomen ook wel de boomgaard van Noorwegen wordt genoemd. Voor zeiltochten in Noorwegen kan je bijvoorbeeld eens kijken bij Sailingbird. Hier vind je veel toffe reizen die je direct online kunt boeken.

Zeilen in Griekenland

Bijna nergens in Europa is de zee zo blauw en het weer zo aangenaam als in Griekenland. Daarom is een zeiltocht in Griekenland een echte aanrader. Zeilers kunnen aanmeren bij de verschillende eilanden om hun vakantie een cultureel tintje te geven, of om puur te genieten van een heerlijk vakantiegevoel op een terrasje langs een van de vele haventjes. Populaire vertreksteden zijn Athene, Lefkas, Corfu en ook Kos.

Zeilen langs Turkije

Nog een heerlijk gebied om te varen. Een zeilvakantie langs Turkije zal ook lang in de herinnering van de vakantieganger gegrift staan. Ook kun je hier heerlijk ontspannen. Vakantiezeilers die op zoek zijn naar een bruisend nachtleven kunnen in Turkije ook goed terecht. En voor een meer luxere overnachting kan gelijk een allinclusive hotel worden geboekt.

Zeilen langs de Toscaanse kust

Prachtige, lange stranden en mooie zee nodigt uit tot zeilen, zwemmen, kitesurfen en vissen. Verder heeft het ook een prachtige landschap met graanvelden en zonnebloemvelden. Ook zijn er de bekende historische steden en dorpen. het rijke cultuurverleden en de overheerlijke wijnen, is Toscane erg geliefd bij toeristen. Bekende plekjes hier zijn Lucca an Pisa. Je kunt het natuurlijk ook combineren met een vakantie op het vasteland. We informeren je graag over de mooiste vakantieparken in Toscane.

Zeilen Kroatië

Ook zeilen in Kroatië mag hier zeker niet ontbreken. Kroatië heeft kilometerslange kust met mooi kristalhelder water. Het land heeft veel eilandjes, onderwatergrotten en veel baaien. Hierdoor trekt het weer een groot publiek. Dus het is zeker een aanrader om hier aan te meren Voor een zeilvakantie in Kroatië moet je ook gewoon naar het eiland Vis gaan. Dit is een populair eiland waar 8 scheepswrakken gezonken zijn. Hier zou het ook mooi zijn om nog even te duiken. Vanzelfsprekend zijn er veel heerlijke plekjes waar zeilers met de boot kunnen aanmeren. Overige plekken om naartoe te varen zijn eilanden zoals Krk, Cres, Brač en Hvar.

Plaats een reactie