center parcs logo
roompot logo
landal logo
belvilla logo
BungalowSpecials logo

zelfstandig-vakantiepark-logo

Zelfstandige vakantieparken

Wie in Nederland of elders in Europa een vakantie wil boeken op een van de beschikbare vakantieparken komt vaak uit bij een bekende naam. Denk aan een park van Centerparcs, Landal, Roompot of een van de andere bekende ketens. Er zijn echter ook heel veel mooie en kwalitatieve individuele parken die je kunt boeken. Op deze pagina vertellen we je daar meer over. 

Informatie over individuele vakantieparken

Wie wel eens een vakantie heeft geboekt bij een bungalowpark dat aangesloten is bij een keten kent misschien het gemak van online boeken, het soepele inchecken en uitchecken bij de receptie, de geweldige parkfaciliteiten en de schone huisjes. Maar ook de individuele parken kunnen deze gemakken aanbieden. Sterker nog, soms zelf beter. Het zijn zelfstandige vakantieparken met volle focus op 1 locatie. Daardoor is de kwaliteit vaak extra goed. Zeker als je kiest voor een 4 of 5 sterren park. De accommodatie’s zijn doorgaans ook bijzonderder. De ketens werken vaak met meer standaard huisjes terwijl de individuele parken steeds meer inzetten op beleving, glamping en unieke chalets. Kan je niet langer wachten en wil je nu direct een vakantie boeken? Bekijk dan snel het actuele aanbod bij een van onze aangesloten partners.  

Waar moet ik op letten bij zelfstandige bungalowparken?

Parken die niet zijn aangesloten bij een ketel zijn zelf verantwoordelijk voor alle randzaken tijdens het verblijf. Check dus vooraf goed de reviews van het desbetreffende park. Informeer naar de kwaliteit van de winkels, het zwembad, sportmogelijkheden, speeltuinen en veiligheid. Een park dat aangesloten is bij een overkoepelende verhuurorganisatie hebben vaak in de basis alle faciliteiten goed op orde. Je mag er daar dus van uitgaan dat je zorgeloos op reis kan gaan. Bij een individuele verhuurorganisatie moet je zelf iets meer voorwerk doen. Lees online de informatie goed door om met de juiste verwachtingen naar het park af te reizen.

Populaire parken juli 2024

Wat zijn de voordelen van zelfstandig opererende bungalowparken?

Een van de pluspunten is vaak de prijs. Doorgaans zijn de tarieven van losse parken gunstiger. Uitzonderingen daargelaten natuurlijk. Verder zitten de medewerkers niet vast in bepaalde protocollen en afspraken die op landelijk niveau worden gemaakt. Hierdoor zul je merken dat de sfeer op het park anders kan zijn. Medewerkers hebben soms wat meer vrijheid en kunnen zelf initiatief nemen om problemen op te lossen. Ze zetten soms net een stapje extra voor hun gasten. Tegenwoordig zijn de online boekingssystemen zo goed dat ook de zelfstandige vakantieorganisatie reserveringen via internet aanbieden.

Zitten er ook nadelen aan individuele parkresorts?

Het kan zijn dat de bereikbaarheid van de klantenservice wat minder is. Ketens hebben doorgaans een centraal callcenter met medewerkers die vragen kunnen beantwoorden. Daarbij moet je ook zelf de aanbiedingen en kortingsacties in te gaten omdat ze bijvoorbeeld niet of nauwelijks adverteren op TV of radio. De individuele resorts zijn over het algemeen ook iets minder soepel als het gaat om omboekmogelijkheden of het zelf aanbieden van een annuleringsverzekering.