center parcs logo
roompot logo
landal logo
belvilla logo
BungalowSpecials logo

Vakantiepark Tsjechië

Tsjechië, dat zich graag profileert als het hart van Europa, is een veelzijdig vakantieland. Praag is van een onweersproken schoonheiden van het gebied. Vele eeuwen architectuur zijn er in steen gestold en een ongemakkelijke geschiedenis heeft er zijn sporen nagelaten. Tegen dit eeuwenoude decor speelt zich een bruisend straatleven af, met alle voor- en nadelen van dien. Er zijn in Tsjechië diverse vakantieparken die de aandacht verdienen. Eventueel kun je ook een losse bungalow of chalet huren en de omgeving verkennen. Het land is rijk aan bossen, heuvel- en bergruggen, middeleeuwse marktstadjes, kuuroorden en wandelpaden. Kastelen en musea zijn er in overvloed. Zowel geschikt voor gezinnen met kinderen als senioren / ouderen die een weekje weg willen boeken. Bekijk ook de parken in Hongarije of in ons eigen Nederland.

Vakantieparken in Tsjechië

Wil jij echt een unieke vakantie boeken in een omgeving die je nog niet kent en totaal niet lijkt op Nederland? Dan moet je zeker eens tussen het actuele aanbod bungalowparken in Tsjechië kijken. Je kunt daar huisjes huren op parken in de bergen, aan een meer of in de stedelijke omgeving. Er zijn hele kindvriendelijke parken met zwembaden en voldoende activiteiten, maar ook juist rustige resorts waar je tot rust kunt komen in luxe wellness huisjes. Via onze partners boek je eenvoudig een huisje op een van deze parken. Of je nu een citytrip wil maken op een langer periode (2 weken weg) wilt reserveren; je doet het allemaal eenvoudig online.

Weekendje Praag boeken

De hoofdstad van Tsjechië is de meest bezochte attractie van het land. Het aantal historische en cultuurmonumenten in deze stad aan de Moldau (Vltava) is enorm. De Praagse burcht (Hradcany) met de St. Vituskathedraal domineert onmiskenbaar de skyline van de stad. Het is niet moeilijk wegwijs te raken in Praag, in elk geval staan de belangrijkste bezienswaardigheden op loopafstand van elkaar. Het centrum van de stad (Praha 1) is onderverdeeld in de historische wijken van de Kleine Zijde (Malá Strana), de Oude Stad (Staré Mesto) en de Nieuwe Stad (Nové Mesto). De Kleine Zijde is gelegen aan de linkeroever van de Moldau, en omvat tevens een andere, op zichzelf staande wijk, namelijk de eerder genoemde Praagse burcht. Met Hradcany verbonden door de oude Karelsbrug, vormt de drukke historische stadsring een lus rond het verkeersvrije Oude Stadsplein (Staromestske námesti) en zijn warrige web van Middeleeuwse straten en steegjes. De Joodse wijk (Josefov), ooit een afzonderlijke stad met een eigen gezicht, is nu een integraal deel van de Oude Stad. De Nieuwe Stad, Nové Mesto, is aangelegd in een halve cirkel rond de Oude Stad. Spil van deze drukke buurt is het fameuze Wenceslasplein (Václavská námesti). Een futuristische ondergrondse verbindt het stadscentrum met de buitenwijken en voorziet ook in goed doordacht transport binnen de stadskern. Verder rijden er trams en bussen. Een rit met de tram van lijn 22 geeft een goede impressie van de stadsaanleg. Het merendeel van de betere winkels is gesitueerd op het Wenceslasplein en op de aangrenzende straat Na Príkope. Restaurants, café’s, en galerieën zijn voornamelijk te vinden in de Staré Mesto. 

Brno bezoeken
Brno is de één na grootste stad op Praag na. Het heeft 390.000 inwoners, dat is natuurlijk erg veel voor een stad. De stad lift ook tussen twee rivieren en vormt het politieke en culturele centrum van de Zuid-Moravische Regio. Dit is een plek die zeer de moeite waard is om te bezoeken. Je kunt een vakantiepark in deze omgeving boeken en er met de auto op uit gaan. Je kunt veel excursies boeken of zelf activiteiten ondernemen.

Waarom op vakantie naar Tsjechië?

Ooit op vakantie geweest in Tsjechië? Boek dan snel een vakantie online. Tsjechië en met name Zuid-Bohemen is een zeer mooie en bosrijke omgeving dat ook wel Tsjechisch Canada wordt genoemd. In deze streek ligt o.a. het zeer bekende plaatsje Cesky Krumlov, bekend van de UNESCO wereld erfgoedlijst en het Lipno-meer. Alle informatie over het gebied, de natuur, de mensen, de economie kan je op internet terugvinden. Naast de karakteristieken van de omgeving vind je tevens toeristische informatie en reviews en beoordelingen van populaire bezienswaardigheden. Het district zuid-bohemen kent van Tsjechië de kleinste bevolkingsdichtheid. Daarnaast grenst het aan Oostenrijk en Duitsland over een lengte van 323 km. Voor meer details over deze bosrijke en heuvelachtige omgeving met zijn vele grote en kleine meren kun je kijken op de website van o.a. UNESCO. Tsjechië is een land dat sterk in ontwikkeling is. Er worden steeds meer nieuwe parken aangelegd, waar fraaie vakantiehuizen en bungalowparken op worden gebouwd. Het meerendeel hiervan wordt rond het Lipnomeer of in het Reuzengebergte gebouwd. Rust, sporten, natuur en cultuur zijn ingrediënten om te genieten en te ontspannen tijdens je weekje of midweek vakantie.

Kan je hier goed wintersporten?

In de winter valt er geregeld sneeuw in de bergen, je kunt er ook goed skiën. Het is in de winter ook toeristisch, in de zomer komen de toeristen naar Praag toe en in de winter komen ze voor de bergen. Het is een prachtig skigebied. En er zijn dan ook mooie appartementen in de omgeving om heerlijk weer van de rust te genieten.

Kun je hier lekker uit eten?

Zoals de meeste Europeanen gebruiken de Tsjechen drie maaltijden per dag. De hoofdmaaltijd is meestal het uitgebreide warme eten tussen de middag. Het eten van de Tsjechen heeft een grote invloed gehad op, maar is ook sterk beïnvloed door de keukens van de omringende landen. Een belangrijke oorzaak hiervan is de gemeenschappelijke geschiedenis in de vorm van Oostenrijk-Hongarije. Veel bekende Tsjechische gerechten zijn ook te vinden in andere landen, zoals de apfelstrudel en de guláš. Tijdens de warme maaltijd wordt veelal vlees gegeten met deegwaren of aardappels. Vis is vrij zeldzaam en ook groente wordt traditioneel weinig gegeten. Dit laatste is de laatste jaren echter wel in opkomst doordat er steeds meer belangstelling is voor gezonde voeding.