center parcs logo
roompot logo
landal logo
belvilla logo
BungalowSpecials logo

Vakantiepark Andorra

Andorra een bergachtig land in de Pyreneeën bergen in Europa , en is op het Iberisch schiereiland , op de grens tussen Frankrijk en Spanje, in West-Europa. Internationaal bekend om zijn ski-resorts, winkels met zeer lage belastingen en zijn modern hotel en service infrastructuren. Andorra is ook een paradijs voor natuurliefhebbers: 90% van het land is bos. Zowel in de zomer als in de winter biedt dit land tal van mogelijkheden. Nog niet zo heel veel mensen gaan echter op wintersport richting Andorra. Een skivakantie boeken voor de beginner of gevorderde kan allemaal. Het land telt circa 250 kilometer skipiste, voor ieder wat wils. De dorpen Soldeu,
Encamp, Arinsal en El Tarter zijn bij uitstek de skigebieden van Andorra. Op deze pagina kun je alles vinden over bungalowparken in Andorra. Liever direct iets boeken? Kies dan een van de actuele aanbiedingen!

Populaire parken in Andorra

Wil jij vakantie vieren in dit mooie en veelzijdige land? Dan kun je kiezen uit verschillende campings, hotels en bungalowparken. De laatste jaren zijn veel accommodatie’s vernieuwd en er zijn ook veel nieuwe parken bijgekomen. Hieronder hebben wij een overzicht geplaatst van 7 mooie vakantieparken in Andorra voor het hele gezin. Kies jij voor een voordelig huisje of wil je liever een luxe bungalow met meer faciliteiten? Vergelijk de verschillende parken en kies de accommodatie die bij jou past.

Top 10 Bezienswaardigheden

Andorra heeft veel te bieden. Zowel in de zomervakantie als in de winter. Ook het voorjaar biedt met name voor natuurliefhebbers veel mooie plekken. Wij hebben hieronder een opsomming geplaatste van onze top 10 activiteiten / excursies in Andorra. Dit kun je direct vanuit je hotel of vakantiepark bezoeken. Aangezien het land niet heel groot is zijn alle bezienswaardigheden prima te berijden.

  1. Andorra la Vella
  2. Casa de la Vall
  3. Sant Esteve
  4. Escaldes-Engordany
  5. Centre Termolúdic Caldea
  6. Encamp
  7. Santa Coloma
  8. Madriu-Perafita-Claror Vallei
  9. Sant Julià de Lòria
  10. Ecopark Naturlandia
Bekijk onder andere de regio Parròquia Andorra.
Waar ligt Andorra?

Andorra is heel klein land dat ligt tussen Spanje en Frankrijk. Het is gelegen in het berggebied op de grens van deze twee landen. De officiële naam van het land is Prinsdom Andorra. De Pyreneeën zijn bijzonder mooi en biedt veel mogelijkheden voor jou als vakantieganger. De afstand vanaf Nederland is z0’n 1400 km.

Hoe zit het met betalen en belasting?

Het is algemeen bekend dat Andorra wordt gezien als een belastingparadijs. Het land is geen lid van de Europese unie maar heeft wel de Euro als wettig betaalmiddel. Toch kun je goedkoop boodschappen doen en artikelen zoals kleding en elektronica kopen door de gunstige belastingtarieven. Wel maakt het land deel uit van het Schengengebied.