center parcs logo
roompot logo
landal logo
belvilla logo
BungalowSpecials logo

Vakantieparken in Ruppichteroth

Een huisje boeken op een mooi vakantiepark in Ruppichteroth en omgeving? Een bungalowpark staat garant voor een zorgeloze vakantie: de Vakantieaccommodaties zijn comfortabel, alles is vaak aanwezig, er is veel te doen voor kinderen en je geniet van een mooie groene omgeving. Een fantastische optie voor een week met het gezin of lekker met z’n tweetjes zijn. Verderop op deze pagina bieden wij relevante info en reisorganisaties voor recreatieparken in de omgeving. Bij de uitgelichte partners boek je razendsnel een mobil home of huisje op de meest luxe bungalowparken in de omgeving van Ruppichteroth.

  • Ruppichteroth is een leuke en authentieke bestemming in Noordrijn-Westfalen, Duitsland.
  • Vakantieparken in deze omgeving zijn bijzonder populair: Dit is toe te schrijven aan de verrassende flora en fauna.
  • Over het algemeen heb je hier voldoende mogelijkheden. Je kunt hier bijvoorbeeld varen en tevens midgetgolfen.
  • In deze streek is een groot aanbod kindvriendelijke campings en resorts met kidsclubs, speeltuin, entertainment, animatie, speelhallen, zwembad.
  • Vakantiewoningen op een vakantiepark rondom deze locatie kosten plus minus €63 per dag.
PlaatsRuppichteroth
StreekNoordrijn Westfalen
LandDuitsland
Gemiddelde temperatuur13 graden
Wild kamperenDeels toegestaan
Vignet nodigIn veel Duitse steden is een milieusticker nodig
Tol betalenDe wegen zijn tolvrij
VoertaalDuits
Gemiddelde prijs huisje (weekend)€290

Bungalowpark in de buurt van Ruppichteroth boeken

Ruppichteroth is geliefd door met name het mooie natuurgebied en de activiteiten in de regio. Op een resort in deze omgeving is er voor ieder wat wils. Tot rust komen en ontspannen in een luxe cottage of samen met vrienden of familie erop uit in een groepsaccommodatie? Er zijn volop mogelijkheden! Hierna leggen we stap voor stap uit hoe je een vakantiehuisje in Ruppichteroth snel en eenvoudig kunt boeken.

Goedkoop een vakantiepark vlakbij Ruppichteroth reserveren

  1. Selecteer een aanbieder

    Bedenk eerst waar je jouw boeking wil doen. Er zijn diverse grote ketens. Je kunt dan denken aan Europarcs, Landal, Center Parcs, Molecaten, Libéma, Belvilla en Topparken, Succes Holidayparcs, Sunparks, Pierre & Vacances, Oostappen, RCN maar ook Holidaysuites, Upladparcs, FranceComfort, Novasol, Dancenter, Ourthe & Somme. Er bestaan ook een heleboel kleinschalige zelfstandige parken en online aanbieders zoals Airbnb, Voordeeluitjes, Bungalowspecials, Natuurhuisje.nl, Vakantieveilingen.nl. Kijk goed naar de algemene ligging en wat er is op het gebied van faciliteiten. Denk dan aan restaurant en sauna.

  2. Kies dag van aankomst en vertrek

    Bepaal een ideale vertrekdag en geef ook direct je vertrekdag aan. Typische reisperiodes zijn een midweek, weekend of hele week en uiteraard ook schoolvakanties. Leg jij je verblijf kost voor aankomst vast? Kijk dan specifiek naar last-minute aanbiedingen. Selecteer hier overigens ook het aantal personen.

  3. Zoek een geschikte huuraccommodatie

    Je bekijkt nu een weergave met alle beschikbare chalets, bungalows, cottages, huurhuisjes, stacaravans, huisjesen (indien beschikbaar) safaritenten, staplekken, glamping-opties, tiny houses, villa’s. Bekijk foto’s en bekijk de beschikbare voorzieningen (voorbeelden zijn televisie, terras, open haard, draadloos internet, vaatwasser, bubbelbad). Vergelijk de verblijfskosten en ga voor het type bungalow dat klopt met jouw wensenlijstje.

  4. Extra’s en arrangementen

    Ga voor een onbezorgde vakantie met meerdere arrangementen. Denk dan bijvoorbeeld aan extra luxe bedden, een boodschappenpakket of de huur van fietsen, auto of skelters. Ga je met de kids op pad, maar heb je niet veel plek over in de auto? Wellicht is er een chalet met o.a. een kinderstoel, speelhoek, speelkleed, box, traphek, wipstoel.

  5. Reserveren en betalen

    Controleer nog 1 keer alle details en verstrek je persoonsgegevens. De eerste aanbetaling kan je snel doen met populaire betaalmethodes zoals iDeal, overschrijving, Creditcard. Over het algemeen heb je de optie om een nieuw account te registreren. Met een eigen account kan je inloggen en online inchecken, je reisgezelschap wijzigen of een tafel in het restaurant reserveren.

vakantieparken-ruppichteroth-duitsland-vergelijken

Aanbiedingen april 2024: goedkoop vakantiepark regio Ruppichteroth (Noordrijn Westfalen)

Op onze vakantiepark-vergelijker achterhaal je het hele jaar door betaalbare bungalow actievouchers bij de beste resorts zoals Roompot, Center Parcs, Europarcs, Interhome, Landal GreenParks, Novasolen ook reisorganisaties als D-reizen, Prijsvrij, Sunweb, TUI, Suntip en natuurlijk Corendon, de Jong Intra Vakanties, Alltours, Oad, Vakantiediscounter. Geliefd zijn de last-minute deals en de royale vroegboekkortingen. Kies een van de uitgelichte parken en boek vandaag nog met korting online. In de opsomming hieronder bekijk je extra info over voordeelacties en deals voor april 2024.

  • Als je kiest voor last-minute aanbiedingen in april boek je extra goedkoop als je de boeking afrondt vlak voor de vertrekdatum.
  • Mogelijk kan je kiezen voor vroegboekkorting. Dat is een voordelig tarief wanneer je maanden voor vertrek een reis boekt.
  • Online vouchers en actiecodes geven soms recht op een bepaalde vaste of % korting.
  • Familiekorting: samen voordelig met het hele gezin op reis.
  • Seniorenkorting: bijzondere tarieven voor bezoekers van 55 jaar en ouder.
  • Pretpark met overnachting: Gratis bezoek aan de leukste attractieparken en dierentuinen.
  • Vermijd het hoogseizoen: In de zomermaanden en schoolvakanties liggen de prijzen het hoogst.

Reisadviseur: selectiecriteria voor recreatieparken

Laat je verwonderen door het vele moois in Ruppichteroth en ga genieten van plaatselijke maaltijden, inspirerende bezienswaardigheden en inspirerende natuur en cultuur. Even er tussenuit met kinderen, een vriendengroep, de totale familie of uitsluitend met je partner? Voor groepen klein en groot is er een geschikte accommodatie. Op deze website bieden we een helpende hand bij het boeken van het beste vakantiepark in Ruppichteroth! We bieden ook meer info over Meivakantie.

Zoek op basis van ligging en faciliteiten

Familieparken rond Ruppichteroth hebben over het algemeen een prachtige ligging in een afwisselend landschap. Wil jij graag een resort of camping die op een bijzondere plek gelegen is? Er zijn verschillende mogelijkheden.

  • Vakantieparken aan het water: zwemmen, zandkastelen bouwen of visjes vangen (in bijv. een zwemvijver, rivier, beekje, meertje).
  • Vakantieparken in het bos: ideaal voor actievelingen én rustzoekers.
  • Huisdieren toegestaan: heerlijk met de hond erop uit.
  • Vuurwerkvrije vakantieparken: vermijd knallen en flitsen tijdens de jaarwisseling.
  • Vlakbij attractiepark of dierentuin: een onvergetelijke dag met de hele familie.
  • Park aan zee: direct aan het strand / de kust verblijven in een chalet.

Exclusieve en comfortabele recreatieparken rondom Ruppichteroth vergelijken

Wil jij filteren op extra luxe vakanties? Even alleen genieten met je gezin? Kijk dan tussen de premium verblijven op luxe bungalowparken en boek een midweek boordevol met gemak en rust. Genieten van een eigen wellness bungalow. Soms geniet je zelfs van een eigen jacuzzi, sauna, bubbelbad, whirlpool. Je kan je vaak ook laten masseren in de spa.

  • Wellness / Spa: exclusieve bungalows waar je niets tekort komt.
  • Jacuzzi / Bubbelbad: heerlijk genieten van jouw eigen hottub in de tuin.
  • Privé zwembad: profiteer van exclusieve toegang tot een binnenzwembad.
  • Privé Sauna: het reinigt jouw huid en het zorgt voor minder gespannen spieren. Een zonnebank op aanvraag.
  • Beauty & Schoonheidssalon: een eigen kapsalon, nagelstudio en massages.
  • Verzorgingstype: verblijf met halfpension, logies en ontbijt, volpension of all inclusive.
  • Restaurants (À la carte): een luxe restaurant gelegen op of vlak buiten het park.
  • Adults only: luxe hotels en verblijven zonder kinderen.

De beste kindvriendelijke parken met zwembad in Noordrijn Westfalen

Een familiepark is ideaal voor een weekendje of week vakantie met het gezin. Het is handig dat er genoeg faciliteiten voor de kids zijn. Je kunt dan denken aan: spelletjes, indoor-speeltuin, sportvelden, bowling, theater, speelpark. In Duitsland kan je kiezen voor fantastische gezinsparken met prachtige zwembaden. Er zijn vaak diverse voorzieningen zoals: stroomversnellingen, (verwarmd) buitenbad, peuterbad, waterglijbanen, waterattracties, kinderbad. Tevens kun je informeren naar een babyvriendelijk vakantiehuis inclusief traphekje, babybadje, reiswieg, bolderkar, kinderstoel, wandelwagen. Eventueel kan je ook kiezen voor een huisje met omheinde tuin.

  • Subtropisch binnenbad: een luxe subtropisch zwemparadijs op loopafstand van jouw huisje.
  • Verwarmd buitenbad: zowel in de zomer als de winter lekker buiten zwemmen.
  • Privé (binnen) zwembad: lekker zwemmen ongeacht het weer.
  • Rivier, meer, zee of recreatieplas: genieten van de heerlijke rust van het water.
  • Ligweide / Zonneweide: pak een ligbedje met parasol en geniet van de rust.
  • Speeltuin / speelhal: de leukste speeltoestellen voor kids van 1 t/m 12 jaar oud.

Mooiste vakantiepark Ruppichteroth direct boeken

Bekijk de gaafste verblijven in Duitsland en boek vandaag nog online

Vakantieparken met hond: mag dat?

Naar een voordelig vakantiepark in Ruppichteroth met hond? in deze buurt zijn voldoende vakantieaccommodaties te vinden waar jouw huisdier mee mag. Je kunt prachtige wandelingen maken. Na een lange dag kan je heerlijk uitrusten in een speciale huisdiervriendelijke accommodatie. Deze omgeving is niet voor niets erg geliefd bij hondeneigenaren.

  • In deze regio zijn er veel parken waar de hond mee mag.
  • Vaak geldt er een toeslag van ongeveer €5,00 per huisdier per nacht.
  • Hondvriendelijke parken bieden onder andere zaken als: hondenstrand, hondenbench, hondendouche, ruime wandelgebieden, voerbakken, omheinde tuin.

Het selecteren van een accommodatie

Vandaag de dag kies je uit diverse verschillende huisjes. Elk type heeft zowel voor- als nadelen. In de lijst hieronder delen we een opsomming met de meest alledaagse vakantieverblijven. Bekijk ook eens deze parken: Skagen Strand, Center Parcs Park Nordseeküste & La Rochette.

  • Bungalow: vak een klein en schattig huisje met 1 verdieping.
  • Chalet / lodge: een luxe boshuisje met verwarming/airco en andere faciliteiten.
  • Appartement: een volledig uitgeruste hotelkamer maakt dat jij je echt thuis voelt.
  • Stacaravan / Mobile home: betaalbare en luxe recreatiewoning met veel aanbod.
  • Glamping: wel de charme van een toegankelijke ingerichte tent (lodgetent), maar je hoeft niks mee te nemen.
  • Staanplaats: in alle rust op vakantie met jouw eigen camper, caravan, vouwwagen of tent.

Bekijk populaire schoolvakanties en reisperiodes

De populaire vakantieresorts in de buurt van Ruppichteroth zijn voor gasten het hele jaar open. In de periode van de nationale schoolvakanties moet je rekening houden met extra drukte. Het is wijs om in het hoogseizoen je verblijf vroeg vast te zetten. In de volgende opsomming delen we de meest geselecteerde periodes.

  • Weekendje weg: even er een paar dagen tussenuit met je gezin of vrienden.
  • Midweek: een perfect tijdsbestek om even helemaal tot rust te komen.
  • Week: een complete week weg van maandag tot maandag.
  • Zomervakantie: Het hoogseizoen valt van (6 juli t/m 1 september 2024). De beste vakantietijd voor een park aan zee.
  • Herfstvakantie: verblijf in de weken van (14 oktober t/m 29 oktober 2023) op aantrekkelijke Duitse recreatieparken.
  • Kerstvakantie: van (23 december 2023 t/m 7 januari 2024) bieden de huisjesparken vaak een extra programma aan.
  • Voorjaarsvakantie: een bungalowpark heeft alle faciliteiten die je nodig hebt (periode (17 februari t/m 25 februari 2024)).
  • Meivakantie: de perfecte periode om van het buitenleven te genieten op het bospark (van (27 april t/m 5 mei 2024)).
  • Feestdagen: Boek tijdig voor o.a. Pasen (31 maart 2024), Pinksteren (19 mei 2024), Hemelvaart (9 mei 2024) en Oud en nieuw: (31 december 2024).

Alles wat je moet weten over groepsaccommodaties

Oriënteer jij je op een groepsaccommodatie in Ruppichteroth voor een onbezorgd familieweekend, reünie of een weekend met vrienden? Achterhaal dan de opties voor een groepsverblijf: dit is een grote en sfeervolle recreatiewoning met vrijwel alle benodigde voorzieningen. Het park biedt ontspanning voor iedereen: denk aan lasergamen of escape rooms. Hierbij delen we de voordelen van kleine of grote vakantiehuizen in Ruppichteroth.

  • 2 personen: een toffe tiny house van alle gemakken voorzien.
  • 3/4 personen: voor kleine gezinnetjes met tweepersoonskamers en eenpersoonsbed.
  • 5/6 personen: inclusief 1 of 2 eigen badkamers en open haard (optioneel met hottub).
  • 7/8 personen: met 3 tot 5 slaapkamers en soms zelfs met privé zwembad.
  • 9/10 personen: op de vertrekdag gelijk vertrekken zonder verplichte eindschoonmaak.
  • 11/12 personen: Met voldoende slaap- en badkamers voor een grote groep. Doorgaans met inbegrip van bedlinnenpakket, vaatwasser en meer.
  • 13/14 personen: Als vakantieganger hoef jij je niet te vervelen. TV en internet is vaak aanwezig.
  • 15/16 personen: een luxe villa uitgerust met kindermeubilair en veel andere handige zaken als buitenkeuken, balkon, oven en magnetron, koffiezetapparaat en waterkoker, kookgedeelte, wasmachine, koelkast.
  • 20+ personen: ook te boeken als vergaderlocatie met collega’s.

Gemiddelde tarieven van een familiepark april 2024

Zoek jij naar de prijs van een vakantieverblijf huren in Ruppichteroth? In het onderstaande rekenvoorbeeld vind je de prijzen (bij benadering) van een weekend (buiten hoogseizoen) in de veel geboekte accommodaties. We geven ook een toelichting op tips en tricks rondom parken in Rommerskirchen, Roetgen & Rheurdt.

Accommodatie-typePrijs weekend (vrij – ma)
Bungalow€435
Chalet€386
Stacaravan of Mobil Home€242
Ingerichte tent€193
Groot vakantiehuis€1159
Indicatie onkosten vakantieverblijf op huisjespark omgeving Ruppichteroth.

Ontdek de leukste kindvriendelijke bungalowparken online

Vind last-minutes deals en boek eenvoudig en snel online!

Vakantieparken Ruppichteroth vergelijken: Toonaangevende reisorganisaties en reserveringssites

Stacaravans tot aan vakantiewoningen kunnen geboekt worden bij diverse landelijke en internationale touroperators. Zo heb je de gezinsparken, aanbieders van losse huisjes en online aanbieders zoals Airbnb en Booking.com. Wij beschrijven de meest gekozen verhuurbedrijven in de volgende opsomming.

  • Center Parcs: De mooiste accommodaties voor iedereen.
  • Roompot: Je vakantie veilig boeken en betalen via je roompot account.
  • Landal GreenParks: Mooie accommodaties voor diverse soorten reisgezelschappen.
  • Topparken: Een van de beste bungalowpark aanbieders van Nederland.
  • Europarcs: Jaarlijks ruim 120.000 boekingen en 500.000 gasten.
  • Novasol: Verhuurt meer dan 50.000 verblijven op de beste locaties in Europa.
  • Belvilla: Wordt beoordeeld met gemiddeld 4+ sterren.
  • Natuurhuisje: Volledige controle over je boeking en vakantieverblijf.
  • Bungalowspecials: Een ruime selectie van 800 parken die de moeite waard zijn.
  • Pierre & Vacances: Volledig uitgeruste appartementen aan zee of in de natuur.
  • Interhome: Volop keuze met 35.000 huisjes in 27 verschillende landen.
  • Booking.com: Via je eigen booking.com account kun je sparen voor korting.
  • Airbnb: Persoonlijk contact met de verhuurder op locatie (of via telefoon).
  • Reisbureaus: Prijsvrij, Corendon, D-reizen, Thomas Cook, TUI, Vakantiediscounter voor een gedenkwaardige verre reis of een comfortabele all-inclusive reis.

7-daagse weersvoorspellingen

In deze regio bestaat het zeeklimaat. Veel mensen vertoeven hier graag in mei, juni en september. Het temperatuur jaargemiddelde ligt op 13 °C. De maand juli is de warmste maand van het jaar (29 °C). In de onderstaande tabel ontdek je het weer in het gebied van vakantiebestemming Ruppichteroth (Noordrijn-Westfalen).

Weerbericht dinsdag 30 april 2024


Veelgestelde vragen over een recreatiewoning huren

Waarom een vakantiepark boeken in Ruppichteroth?

Ruppichteroth kent een schitterende omgeving waar van alles te beleven is. Deze omgeving geeft je direct een onbezorgd vakantiegevoel. Het vastleggen van een vakantieaccommodatie op een vakantieresort is absoluut een aanrader. Er zijn ontzettend veel voorzieningen, er zijn speeltuinen, zwembaden en animatie voor de kids en je bent altijd midden in de natuur.

Kan ik mijn hond meenemen naar het park?

Ja, er zijn verschillende vakantieparken met hond toegestaan in Ruppichteroth en het omliggende gebied. Bij de meeste parken zijn er niet meer dan twee huisdieren toegestaan per verblijf. Doorgaans gelden er wel strikte regels: je moet de hond aanlijnen (maximaal 2.50 meter) en er kan om een inentingsbewijs gevraagd worden. Wist je dat er ook hondenbungalows zijn? Liever geen dieren op vakantie? Bekijk dan de huisdiervrije vakantieparken.

Wat is er te doen in de regio?

Ruppichteroth hoort bij Noordrijn-Westfalen, in Duitsland. Het gaat om een zeer geliefde Duitse en knusse regio. In het groene natuurgebied kom je even helemaal tot jezelf en kan je urenlange wandelingen of fietstochten maken. Of maak een uitstapje naar gezellige dorpen en speelhallen. Ben jij sportief aangelegd? Er zijn ook opties voor: mountainbiken, watersporten, varen, kanoën, kajakken, paardrijden.

Hoeveel betaal ik gemiddeld voor een verblijf op een recreatiepark?

Een huuraccommodatie boeken op het goedkoopste vakantiepark in de omgeving van Ruppichteroth is in de aanbieding te te doen vanaf €63 p/dag. Dat is vaak wat duurder i.v.m. een particulier vakantieverblijf of een plekje op een camping voor je eigen caravan of tent. Je betaalt wat meer, maar hiermee heb je wel recht op allerlei extra voorzieningen zoals open haard, eigen badkamer, eigen terras, hottub, ingerichte keuken, eigen slaapkamer. Extra tip: profiteer van vroegboekkorting of ga juist voor een last-minute deal om te besparen op de kosten.

Plaats een reactie