center parcs logo
roompot logo
landal logo
belvilla logo
BungalowSpecials logo

Vakantieparken in Heckenbach

Even lekker op vakantie op een leuk vakantiepark in Heckenbach en omgeving? Een vakantieresort geeft jou een onbezorgde vakantie: de huisjes geven lekker veel ruimte, vrijwel alles is aanwezig, de kids kunnen zich hier uitstekend vermaken en je geniet ook nog eens van een heerlijke ligging in het groen. Een mooie optie voor een weekendje met familie of een weekendje met vrienden. Op dit portaal tref je belangrijke details over huisjesparken in deze buurt. Via de aangesloten bungalowparken en reisorganisaties boek je goedkoop en gemakkelijk een huisje op de leukste bungalowparken in de omgeving van Heckenbach.

  • Heckenbach is een mooie en inspirerende vakantielocatie in Rijnland-Palts, Duitsland.
  • Resorts in deze buurt zijn er volop te vinden: Dat heeft te maken met de aanwezigheid van prachtige groene natuur.
  • Dagelijks heeft de regio veel te bieden. Je kunt hier bijvoorbeeld hiken of kies voor klimmen.
  • Rondom deze plek tref je ook veel kindvriendelijke vakantieparken met animatie, speeltuin, entertainment, kidsclubs, zwembad, kinderboerderij.
  • Vakantieverblijven op een camping of resort in deze streek kosten gemiddeld circa €64 (voor een nacht).
LocatieHeckenbach
OmgevingRijnland Palts
LandDuitsland
Gem. Temperatuur13 graden
Wild kamperenDeels toegestaan
VignetIn veel Duitse steden is een milieusticker nodig
Tol betalenDe wegen zijn tolvrij
SpreektaalDuits
Gemiddelde kosten weekend weg€296

Bungalowpark in de buurt van Heckenbach boeken

Heckenbach is populairder dan ooit vanwege het mooie natuurgebied en de leuke opties voor uitjes en tripjes. Op een recreatiepark in deze omgeving hoef jij je dus niet te vervelen. Heerlijk samen zijn in een gezellige lodge of een vriendenweekend in een groepsaccommodatie? Het kan allemaal! In het bijgaande stappenplan vertellen we je in 5 stappen hoe je zo’n vakantiehuisje in Heckenbach het snelste kunt boeken.

Goedkoop een vakantiepark vlakbij Heckenbach reserveren

  1. Zoek een mooi park uit

    Bedenk waar je wilt boeken. Er zijn verschillende grotere ketens. Denk dan aan namen als Roompot, Molecaten, Landal, Center Parcs, Libéma, Europarcs en Topparken, Sunparks, RCN, Succes Holidayparcs, Pierre & Vacances, Oostappen en tevens Holidaysuites, FranceComfort, Upladparcs, Dancenter, Ourthe & Somme, Novasol. Verder zijn er nog de kleinere parken en verhuurders van (particuliere) huisjes als Natuurhuisje.nl, Bungalowspecials, Booking.com, Voordeeluitjes, Vakantieveilingen.nl. Kijk met name naar de ligging en welke voorzieningen er aanwezig zijn. Bijvoorbeeld snackbar en oplaadpunten voor elektrische auto’s.

  2. Kies verblijfsperiode

    Selecteer de vertrekdag en kies de verblijfsperiode. Populaire verblijfsperiodes zijn een hele week, lang weekend of midweek en uiteraard ook schoolvakanties. Boek je een paar weken voor aankomst? Kijk dan specifiek naar last-minute aanbiedingen. Selecteer hier overigens ook het aantal personen.

  3. Het kiezen van de huuraccommodatie

    In de volgende strap bekijk je een resultatenpagina de potentiële chalets, huurhuisjes, groepsaccommodaties, cottages, huisjes, stacaravansen in enkele gevallen ook staplekken, safaritenten, ingerichte tenten, villa’s, tiny houses. Check de foto’s en doorzoek over welke faciliteiten het huisje beschikt (voorbeelden zijn sauna, open haard, bubbelbad, televisie, vaatwasser, draadloos internet). Vergelijk de prijzen en start je reserveringsaanvraag voor het verblijf dat geschikt is voor jouw reisgezelschap en wensen.

  4. Extra pakketten toevoegen

    Ga voor een onbezorgde vakantie met extra pakketten. Voorbeelden zijn: zachte handdoeken, ontbijt aan de deur of de huur van fietsen, auto of skelters. Gaan jullie met kinderen op stap, en heb je weinig ruimte in de auto? Er zijn misschien huisjes met een speelkleed, wipstoel, kinderstoel, speelhoek, box, traphek.

  5. De boeking voltooien

    Controleer reisperiode, aantal personen en accommodatie en vul alle gevraagde informatie in. De betaling en onkosten overmaken gaat eenvoudig met populaire betaalmethodes zoals Overschrijving, Creditcard of iDeal. Het wordt aanbevolen om een privé-account aan te maken op de site. Met zo’n profiel kan je o.a. inchecken, een wijziging doorgeven of extra services en arrangementen kiezen.

vakantieparken-heckenbach-duitsland-vergelijken

Aanbiedingen april 2024: goedkoop vakantiepark regio Heckenbach (Rijnland Palts)

Via deze website vind je 12 maanden per jaar actuele bungalow kortingsacties bij toonaangevende parkketens als Belvilla, Interhome, Roompot, Landal GreenParks, Europarcs, Center Parcsen tevens reisorganisaties zoals Suntip, TUI, Stip Reizen, Prijsvrij, D-reizen. Bekijk ook Corendon, Oad, Vakantiediscounter, Thomas Cook, Alltours. De laatste jaren gaan we als Nederlanders massaal voor de last-minute deals en de royale vroegboekkortingen. Kies een van de uitgelichte parken en reserveer vandaag nog met extra korting online. Onderstaand treft jij de soorten acties en prijsknallers voor april 2024.

  • Populair zijn last-minute aanbiedingen in april. Daarmee is een extra voordeel te verkrijgen als je vlak voor vertrek pas reserveert.
  • Vroegboekkorting: een voordelig tarief als je in de herfst/winter al jouw huisje voor de zomer vastlegt.
  • Actie- en kortingscodes bieden een kleine korting of gratis extra’s.
  • Familiekorting: extra voordeel voor groepen met kinderen.
  • Seniorenkorting: bijzondere tarieven voor personen van 55 jaar en ouder.
  • Pretpark combideals: Een speciaal voordeeltarief voor een dagje dierentuin of attractiepark.
  • Reis in het voorseizoen of naseizoen (niet in het hoogseizoen): De tarieven in de schoolvakanties (juli/augustus) liggen flink hoger.

Vakantieadviseur: zo vind je het recreatiepark dat past bij jou

Onderzoek het mooie Heckenbach en ga genieten van lokale delicatessen, gedenkwaardige uitstapjes en ga erop uit in de prachtige natuur. Neem je de kinderen mee, een groep vrienden, het hele gezin of juist even met z’n tweeën? Voor elke groepssamenstelling is een geschikte accommodatie. Op deze pagina supporten we jou met het achterhalen van het beste vakantiepark in Heckenbach! Andere relevant onderwerp: Molecaten.

Faciliteiten, voorzieningen en ligging

Familieparken rond Heckenbach hebben meestal een mooie ligging rondom stedelijk gebied en natuur. Prefereer jij een camping of park met een exclusieve of bijzondere ligging? Doorgaans zijn er diverse opties.

  • Vakantieparken aan het water: zwemmen, kanoën, surfen, zeilen of vissen (o.a. in een beekje, rivier, zwemvijver, meertje).
  • Vakantieparken in het bos: lekker mountainbiken of een stevige wandeling.
  • Huisdieren toegestaan: neem de hond mee naar het vakantiehuisje.
  • Vuurwerkvrije vakantieparken: geniet van een rustige jaarwisseling.
  • Nabij pretpark of dierentuin: op max. 15 minuten afstand van een dagje uit.
  • Park aan zee: een huuraccommodatie aan het strand / de kust reserveren.

De meest luxe recreatieparken rondom Heckenbach vergelijken

Geef jij de voorkeur aan luxe vakanties? Even alleen genieten met je gezin? Dan kun je kijken tussen de opties bij luxe bungalowparken en reserveer een weekje weg waarbij alles draait om wellness en persoonlijke aandacht. Genieten van een eigen wellness bungalow. De meest luxe accommodaties hebben zelfs een bubbelbad, privé zwembad, sauna, whirlpool. Of ga voor een heerlijke massage in de spa.

  • Wellness / Spa: bijzondere accommodaties bomvol luxe en comfort.
  • Jacuzzi / Bubbelbad: een elektrische of op hout gestookte hottub voor optimaal comfort.
  • Privé zwembad: jong en oud vermaakt zich aan het binnenzwembad.
  • Privé Sauna: gezond voor lichaam en geest (indien gewenst ook met zonnebank).
  • Beauty & Schoonheidssalon: geniet van een heerlijke massage of beautybehandeling.
  • Verzorgingstype: reserveer volpension, all inclusive, logies en ontbijt of halfpension.
  • Restaurants (À la carte): bij een wellness weekend hoort ook een bijzonder etentje!
  • Adults only: heerlijk uitrusten zonder de aanwezigheid van kinderen.

De tofste kindvriendelijke parken met zwembad in Rijnland Palts

Een familiepark is een uitkomst voor een vakantie met het gezin. Een belangrijke eigenschap is dat er voldoende animatie, entertainment en speelmogelijkheden zijn. Zo kun je rekenen op: bowling, speelpark, speeltoestellen, theater, indoor-speeltuin, spelletjes. Rondom Duitsland zijn er uitstekende gezinsparken met spectaculaire zwembaden. Vertier voor jong en oud: peuterbad, stroomversnellingen, (verwarmd) buitenbad, waterglijbanen, waterattracties, (overdekt) binnenbad. Mogelijk is er zelfs een babyvriendelijk vakantiehuis inclusief reiswieg, wandelwagen, kinderbed, bolderkar, babybadje, kinderstoel. Bij kleuters kan je soms kiezen voor een omheinde tuin.

  • Subtropisch binnenbad: luxe subtropisch zwemparadijs met waterglijbanen, wildwaterbanen.
  • Verwarmd buitenbad: hoe warm het ook is, je kunt comfortabel buiten zwemmen.
  • Privé (binnen) zwembad: omkleden, zwemmen en afdrogen in een warme omgeving.
  • Meer, recreatieplas, rivier of zee: rondom het water is er genoeg te doen voor iedereen.
  • Ligweide / Zonneweide: een ruime zonneweide met genoeg ruimte voor het hele gezin.
  • Speeltuin / speelhal: soms ook overdekt zodat kinderen hier in de winter/herfst kunnen spelen.

Mooiste vakantiepark Heckenbach boeken?

Bekijk de mooiste bungalows in Duitsland en controleer direct de laagste prijs

Vakantieparken met hond: waar op letten?

Bezoek je graag een voordelig vakantiepark in Heckenbach met hond? Rondom deze bestemming zijn er allerlei vakantieaccommodaties te boeken waar ook jouw huisdier lekker mee mag. Heerlijk samen uitwaaien. Na afloop samen uitrusten in een huisje op een huisdiervriendelijk park. Deze buurt is perfect voor bezoekers met honden.

  • Op steeds meer parken mag de hond gewoon mee op vakantie.
  • Voor elk huisdier betaal je gemiddeld €5,- toeslag per nacht.
  • Hondvriendelijke parken maken het je erg gemakkelijk: hondenstrand, omheinde tuin, voerbakken, hondenbench, hondendouche, ruime wandelgebieden.

Overzicht met beschikbare accommodaties

Tegenwoordig is er veel te kiezen. Je hebt namelijk meerdere soorten huisjes en formaten. Elk vakantieverblijf heeft zo weer zijn eigen sfeer en karakteristieken. In de lijst hieronder tref je een handig overzicht met de meest geboekte accommodaties. Check ook eens deze parken: Oostappen park Blauwe Meer, Pierre & Vacances Premium Résidence Julia Augusta & Le Hameau du Beaufortain.

  • Bungalow: een luxe vakantiehuisje met een heel eigen karakter.
  • Chalet / lodge: een boshuisje met eigen oprit, terras, keuken en sanitair.
  • Appartement: een hotelkamer met eigen slaapkamer, badkamer (en soms keuken).
  • Stacaravan / Mobile home: boek een recreatiewoning en je kunt bij aankomst direct genieten.
  • Glamping: een ingerichte tent (lodgetent) biedt alle luxe van de camping in de natuur.
  • Staanplaats: in alle rust op vakantie met jouw eigen camper, caravan, vouwwagen of tent.

Populaire reisperiodes

De meeste vakantieresorts in de buurt van Heckenbach zijn voor gasten het hele jaar open. Rondom de schoolvakanties zijn de huuraccommodaties al snel vol. Het is vaak noodzakelijk om voor deze vakantieperiodes tijdig jouw boeking door te geven. In de volgende opsomming praten we je bij over de veel voorkomende reisdagen.

  • Weekendje weg: even heerlijk bijkomen tijdens een (lang) weekend van vrij tot ma.
  • Midweek: omgerekend vaak goedkoper dan een weekend of weekje weg.
  • Week: kom volledig tot rust door 8 dagen (7 nachten) weg te boeken.
  • Zomervakantie: Dit jaar gepland tussen (6 juli t/m 1 september 2024). Populair zijn dan de parken aan zee.
  • Herfstvakantie: verblijf in de periode (14 oktober t/m 29 oktober 2023) op goedkope Duitse recreatieparken.
  • Kerstvakantie: van (23 december 2023 t/m 7 januari 2024) zijn de meeste huisjesparken operationeel.
  • Voorjaarsvakantie: kies een bungalowpark en ga er op uit (dit jaar van (17 februari t/m 25 februari 2024)).
  • Meivakantie: valt dit jaar tussen (27 april t/m 5 mei 2024). Boek op tijd jouw favoriete bospark.
  • Feestdagen: Pasen (31 maart 2024), Hemelvaart (9 mei 2024), Pinksteren (19 mei 2024) en Oud en nieuw: (31 december 2024).

Groepsaccommodaties voor 12 – 20 personen

Zoek je een groepsaccommodatie in Heckenbach voor een gedenkwaardig familieweekend, reünie of een vriendenweekend? Dan kun je een groepsverblijf overwegen: dit is een royale en gezellige cottage met alle faciliteiten die je maar kunt bedenken. Het park biedt amusement voor jong en oud: denk aan klimmen of midgetgolfen. Bijgaand check je de diverse karakteristieken van kleinere & grotere vakantiehuizen in Heckenbach.

  • 2 personen: een modern tiny house, perfect voor een weekje met z’n tweeën.
  • 3/4 personen: ideaal voor kleine families of vriendengroepen (tweepersoonskamer en eenpersoonsbed).
  • 5/6 personen: inclusief 1 of 2 eigen badkamers en open haard (optioneel met hottub).
  • 7/8 personen: van eenvoudig tot exclusief met privé zwembad of bubbelbad.
  • 9/10 personen: een zorgeloze vakantie waarbij de eindschoonmaak ook inbegrepen is.
  • 11/12 personen: Een aangenaam vakantieverblijf met voldoende slaapkamers. Een bedlinnenpakket, vaatwasser, uitgeruste keuken enz. zijn inclusief.
  • 13/14 personen: Je kunt een film kijken op de televisie of stream via het draadloze internet (WiFi).
  • 15/16 personen: een luxe villa met onder andere kindermeubilair en allerlei andere voorzieningen zoals buitenkeuken, balkon, koelkast, wasmachine, diepvries, oven en magnetron, kookgedeelte.
  • 20+ personen: unieke vergaderlocaties met overnachting.

Kostenindicatie van een familiepark april 2024

Nieuwsgierig naar de kosten die komen kijken bij een vakantieverblijf huren in Heckenbach? In de tabel hieronder bieden we de actuele tarieven van een normaal weekend in verschillende type vakantiewoningen. Klik eventueel door naar prijzen en info over parken in Hecken, Hessheim en Hausweiler.

Soort huisjePrijs weekend weg
Bungalow€444
Chalet€394
Stacaravan of Mobil Home€247
Ingerichte tent€197
Groot vakantiehuis€1183
Gemiddelde kosten van enkele Vakantieaccommodaties op huisjespark omgeving Heckenbach.

Vergelijk de mooiste kindvriendelijke bungalowparken online

Check alle last-minute acties en reserveer voordelig een accommodatie.

Vakantieparken Heckenbach vergelijken: De meest gekozen reisorganisaties en boekingswebsites

Vakantiehuizen zijn vast te leggen bij diverse landelijke en internationale touroperators. Dit zijn de bungalowparken, verhuursites van huurhuisjes en boekingssites als Booking.com & Airbnb. Wij beschrijven de toonaangevende verhuurbedrijven in de lijst die hierna volgt.

  • Center Parcs: Kwalitatieve accommodaties, goede faciliteiten en vriendelijk personeel.
  • Roompot: Betalen, wijzigen, omboeken via je online account.
  • Landal GreenParks: Scoren gemiddeld een 8 bij de vakantiebeoordelingen.
  • Topparken: Een ruim aanbod vuurwerkvrije parken voor de jaarwisseling.
  • Europarcs: De mooiste unieke verblijven in verschillende landen van Europa.
  • Novasol: Actief in 19 landen met tienduizenden huurhuisjes.
  • Belvilla: Gemakkelijk zoeken door meer dan 40.000 vakantiehuisjes.
  • Natuurhuisje: Enkele dagen of enkele weken genieten in de natuur.
  • Bungalowspecials: Top-aanbiedingen van alle toonaangevende bungalowparken.
  • Pierre & Vacances: Met tal van activiteiten, wellness en kidsclub.
  • Interhome: Vakantiehuizen, appartementen en chalets in 27 landen reserveren.
  • Booking.com: Profiteer direct van kortingen voor vaste klanten (Genius).
  • Airbnb: Bijzondere vakantiehuisjes huren rechtstreeks van particulieren.
  • Reisbureaus: D-reizen, Corendon, Prijsvrij, Vakantiediscounter, TUI, Sunweb voor een onvergetelijke verre reis of een heerlijke all-inclusive vakantie.

De weersvoorspellingen voor de komende week

In deze regio heerst het zeeklimaat. De beste tijd om hiernaartoe te gaan is mei, juni en september. De gemiddelde temperatuur over het hele jaar is 13 graden. De maand juli is gemiddeld gezien de heetste tijd (29 °C). In de weertabel ontdek je de actuele weersverwachtingen in de buurt van vakantiebestemming Heckenbach (Rijnland-Palts).

Weerbericht dinsdag 30 april 2024


Hoe gaat het huren van een recreatiewoning in z’n werk?

Waarom kiezen voor een vakantiepark in Heckenbach?

Heckenbach heeft een prachtige groene omgeving waar je alle kanten uit kunt. De omgeving en de natuur geven je meteen een fijn vakantiegevoel. Het boeken van een vakantieaccommodatie op een huisjespark is beslist de moeite waard. Vrijwel alles is aanwezig, er is veel te doen voor kinderen en je verblijft midden in de natuur.

Is mijn hond ook toegestaan op het park?

Ja, je kunt boeken bij diverse vakantieparken met hond toegestaan in Heckenbach en rondom gelegen plaatsen. In de regel zijn er meestal maximaal 2 huisdieren toegestaan per geboekt huisje. Neem de parkreglementen goed door: honden moet je aan de lijn houden en er kan om een inentingsbewijs gevraagd worden. Soms bestaat de mogelijkheid om een hondenbungalow te boeken. Daarnaast kan je kiezen voor diverse huisdiervrije vakantieparken.

Wat zijn leuke activiteiten in de regio?

Heckenbach hoort bij het gebied Rijnland-Palts, in Duitsland. Absoluut een bijzondere Duitse en gastvrije regio. In deze groene regio kan je lekker genieten van de natuur en kan je diverse wandel- en fietstochten doen. Houd je van een dagje uit? Er zijn tal van bestemmingen voor een uitstapje naar betekenisvolle locaties en pretparken. Ben je een liefhebber van sport? Ga er dan op uit om te kanoën, watersporten, klimmen, varen, mountainbiken, paardrijden.

Wat zijn de kosten van een accommodatie huren op een recreatiepark?

Een verblijf vastzetten op het goedkoopste vakantiepark in de omgeving van Heckenbach doe je al vanaf €64 per dag. Deze kosten liggen wat hoger t.o.v. een particuliere vakantiewoning of een tentplek of staanplaats voor je caravan. Voor deze extra prijs ervaar jij wel van veel extra’s zoals ingerichte keuken, eigen slaapkamer, eigen badkamer, extra privacy, open haard, hottub. Boekingsadvies: boek ruim op tijd of kies een last-minute arrangement om te besparen op de kosten.

Plaats een reactie