center parcs logo
roompot logo
landal logo
belvilla logo
BungalowSpecials logo

Luxe vakantiepark

Zoals u hieronder ziet zijn er vele luxe vakantieparken beschikbaar die u al voor niet al te veel geld kunt boeken. U kunt al een luxe woning huren vanaf €300,- per weekend. Bekijk de acties van onze partners en ga lekker luxe op vakantie met uw gezin, vrienden of partner. We hebben te toplijst met luxueuze bungalowparken geselecteerd op hygiëne, luxe, ligging, omgeving, wellness, type huisjes en nog veel meer aspecten. Wanneer u op een van de exclusieve parken verblijft zult u zeker een top vakantie hebben. We hebben al vele goede recensies ontvangen over deze parken en kunnen ze daarom met een gerust hart aanraden.

Top 10 luxe bungalowparken

Wanneer je echte eens even goed wil ontspannen moet je kiezen voor een verblijf op een exclusief park in Nederland. Kies voor een luxe accommodatie die het verblijf aangenaam en onvergetelijk maakt. Om het makkelijk te maken hebben we hieronder een lijst geplaatste met de 10 beste en meest exclusieve parken waar je een huisje kunt huren.

  1. Hof van Saksen
  2. Buitenhof De Leistert
  3. Center Parcs Port Zélande
  4. Roompot Vakantiepark Hunzedal
  5. Vakantiepark Dierenbos
  6. Center Parcs De Kempervennen
  7. Landal De Lommerbergen
  8. Vakantiepark Hof van Domburg
  9. Dormio Resort Maastricht
  10. Landal Sluftervallei (Texel)

5 sterren wellness huisjes

Wanneer u meer privacy zoekt of met meerdere mensen van uw luxe vakantie wilt genieten kan u er ook voor kiezen om een exclusieve vakantievilla te huren in Nederland of een mooi gebied in het buitenland. Er zijn prachtige villa´s te huur, vaak voorzien van een zwembad, sauna, jacuzzi en met schoonmaakservice. Denk bijvoorbeeld aan vakantievilla´s aan de Côte d´Azur in Frankrijk, in Toscane in Italië of aan de Costa del Sol in Spanje. Ook in Duitsland, België en Portugal zijn veel exclusieve wellness-huisjes te huur.

  • Altijd de beschikking over een sauna, bubbelbad / jacuzzi en/of zwembad
  • Altijd inclusief eindschoonmaak
  • Fantastische ligging op een rustige plek met veel privacy
  • Grote keuken en voldoende slaapfaciliteiten en goede bedden

Waar moet een exclusief park of resort aan voldoen?

U wilt er eigenlijk toch even tussenuit, even weg uit de alledaagse omgeving, uw zinnen verzetten, nieuwe plekken leren kennen, uitrusten zonder al te veel vakantiestress en andere ongemakken. Hoewel een kampeervakantie natuurlijk heel leuk kan zijn, bent u er misschien aan toe om eens lekker verwent te worden. Het hele jaar door bent u al druk met van alles en nog wat en als het dan eindelijk vakantie is, wilt u rust. Is het dan niet een goed idee om eens een luxe vakantiepark te boeken? Maar dat is toch hartstikke duur!? Dat is een misvatting. Want steeds meer mensen kunnen het zich veroorloven eens luxe op vakantie te gaan. Hoewel men voor een beetje extra service normaalgesproken wel wat meer moet betalen, hoeft een exclusief huisjespark tegenwoordig niet meteen te betekenen dat het ook een hele dure vakantie hoeft te zijn. Reisorganisaties adverteren vaak met voordelige luxe reizen, denk bijvoorbeeld aan last minutes of andere speciale aanbiedingen. Hierdoor worden high-end accomodaties voor steeds meer mensen toegankelijk. Hieronder vind je een lijst met een aantal faciliteiten waarop je kunt rekenen:

  • Een subtropische zwembad (en/of privé zwemgelegenheden).
  • Wellness-faciliteiten zoals een jacuzzi, sauna, hot tub, massage, zonnebank, kapper, stylisten etc.
  • Voldoende restaurants (à la carte en buffet).
  • Vroege check-in en late check-out.
  • Service bij het huisjes zoals schoonmaak, ontbijt, diner, entertainment.
  • Voldoende amusement op het park.
  • Parkeerruimte bij de cottage.
  • Mooie bungalows met TV op de slaapkamer en in de woonkamer.

Verblijven in luxe hotelsuite

Bij een ontspannen vakantie hoort voor veel mensen ook een luxe hotel. Door middel van een puntensysteem worden hotels geclassificeerd en krijgen een aantal sterren toebedeeld. Er zijn een aantal verplichte basisnormen waaraan een hotel moet voldoen. Als het hotel daaraan voldoet krijgt het één ster. Zonder ster is het geen officieel hotel. Daarna zijn er vrijwillige keuzenormen waaraan een hotel kan voldoen en die met punten worden beoordeeld. Een hotel kan er voor kiezen extra voorzieningen te bieden en zal daardoor meer sterren verdienen. De hotels met één of twee sterren zijn eenvoudige en functionele hotels. Wanneer een hotel drie sterren heeft, mag men er vanuit gaan dat het een comfortabel hotel is. Maar wil men van luxe kunnen genieten dan moet men kiezen voor een vier of vijf sterren hotel. In deze exclusieve hotels worden vele extra voorzieningen aangeboden als internetaansluiting / WiFi, een uitgebreid assortiment aan verzorgingsartikelen als zeepjes en bodylotion, individueel regelbare airconditioning, mini bar, 24-uurs roomservice en faciliteiten als bar met uitgebreid assortiment, restaurant van hoge kwaliteit, zwembad, fitnessruimte en sauna. Deze top-hotels vindt u over de hele wereld in alle bekende vakantiegebieden.


Is er ook een specifieke luxe vakantiepark in Nederland?

Jazeker. Waarschijnlijk heeft u hierboven al enkele mogelijkheden bekeken. De opties en verschillende aanbiedingen maken het er waarschijnlijk niet makkelijker op voor u. Hopelijk wel leuker. Het uitzoeken van een luxe accommodatie is natuurlijk een voorrecht dat niet iedereen zich kan permitteren. Daarom is het ook een genot om tijd te besteden aan het uitzoeken van zo’n vakantie. Er bestaan in Nederland veel vakantieparken met een subtropisch zwembad, discotheek, wellness-faciliteiten, entertainment en nog veel meer. Er zijn unieke plekjes, privé huisjes en een exclusief aanbod dat maar beperkt beschikbaar is. Wacht dus niet te lang met reserveren.

Zijn er ook luxe campings?

Eindelijk vakantie! Maar dan begint het zwoegen; in de hitte de tent in elkaar proberen te zetten, eenpansgerechten koken op een veel te klein en wiebelig gasstelletje, vieze toiletten, muntjes halen om een beperkt aantal minuten van een te koude douche te mogen genieten, luidruchtige campinggasten. U bent nog maar net weg en u verlangt alweer naar de gemakken van u eigen huis. Waarom dan nog op vakantie? Kies voor Glamping. Een luxe ingerichte tent op een camping is een hele mogelijkheden om op een exclusieve manier te kamperen.

Bestaan er ook luxe rondreizen?

Houdt u er niet van om op één plek te verblijven en wilt u ook graag iets zien op vakantie dan kan een luxe rondreis een optie zijn. Er wordt dan een indrukwekkende route uitgestippeld langs de mooiste plekjes in een land. Transport is geregeld en u verblijft in de mooiste hotels. Een comfortabele reis waarbij u nergens naar om hoeft te kijken, maar waarbij u wel zoveel mogelijk te zien krijgt van wat het land van bestemming te bieden heeft. Denk hierbij bijvoorbeeld aan luxe rondreizen door landen als Zuid-Afrika, Costa Rica of Brazilië.

Ga cruisen: een park op het water

Ook kunt u kiezen voor een varend vakantiepark, oftewel een luxe cruiseschip. Een cruise is een voorbeeld van een populaire luxe vakantie. Cruiseschepen zijn er ook in alle maten en soorten. Er bestaan grote luxe schepen die van alle gemakken en faciliteiten zijn voorzien en u een onbezorgde vakantie kunnen bieden. Zo vindt men op luxe cruiseschepen zwembaden aan boord, een goed restaurant, winkeltjes, soms een casino en vaak ook een sauna en nog vele andere exclusieve faciliteiten. Voorbeelden van high-end cruises zijn onder andere, Trans-Atlantische cruises, cruises door het Caribische gebied of cruises naar Alaska. Er zijn ook dure trips binnen Europa en Amerika. Voor dit soort reizen wordt een reisverzekering ook zeker aangeraden.