center parcs logo
roompot logo
landal logo
belvilla logo
BungalowSpecials logo

Vakantieparken in Noord Brabant

Een vakantiehuisje boeken op een geweldig vakantiepark in Noord Brabant en omgeving? Een familiepark is iets waar Nederlanders van houden: de huisjes bieden veel luxe, op en rondom het park zijn er veel voorzieningen, voor de kinderen is er veel geregeld en de parken hebben ook nog eens een fantastische ligging. Kortom: ideaal voor een weekje met de familie of voor een (korte) vakantie met vrienden. Verderop op deze pagina vind je relevante details over huisjesparken in deze mooie omgeving. Via de getoonde aanbieders boek je vandaag nog een huisje op de leukste bungalowparken in de omgeving van Noord Brabant.

  • Noord-Brabant is een groene en gezellige omgeving in Nederland.
  • Bungalowparken in deze regio zijn behoorlijk geliefd. Dit is te verklaren door de heerlijke flora en fauna.
  • Dagelijks heeft de regio veel te bieden. Je kunt hier bijvoorbeeld kanoën maar ook klimmen.
  • In de omgeving zijn veel kindvriendelijke campings en resorts met animatie, kinderboerderij, speeltuin, entertainment, speelhallen, kidsclubs.
  • Vakantieaccommodaties op een recreatiepark in deze omgeving kosten je gemiddeld genomen €80 voor 1 overnachting.
StreekNoord Brabant
LandNederland
Temperatuur14 graden celcius
Wild kamperenNiet toegestaan
Vignet nodigEr is geen vignetplicht
Tol betalenJe hoeft hier geen tol te betalen
SpreektaalNederlands
Prijs weekend weg€352

Bungalowpark in de buurt van Noord Brabant boeken

Noord-Brabant is een geliefde bestemming als gevolg van de mooie groene natuur en de leuke opties voor uitjes en tripjes. Op een resort in deze streek kan jij dus voldoende kanten op. De stilte ervaren in een royale lodge of een gezellig familieweekend in een groepsaccommodatie? Voor elke situatie is er een oplossing! Middels het volgende stappenplan nemen we je stap voor stap mee hoe jij een vakantiehuisje in Noord Brabant het snelste kunt boeken.

Goedkoop een vakantiepark vlakbij Noord Brabant reserveren

  1. Kies een reisaanbieder

    Kies de keten waar je graag wil boeken. Je kunt kiezen voor grote parkketens zoals Molecaten, Europarcs, Libéma, Belvilla, Center Parcs, Roompot en Hogenboom, Oostappen, Succes Holidayparcs, Pierre & Vacances, RCN, Topparken en uiteraard Novasol, Dancenter, Ourthe & Somme, Interhome, Upladparcs, Holidaysuites. Ook heb je nog een aantal parken die volledig zelfstandig zijn en bemiddelaars zoals Voordeeluitjes, Bungalowspecials, Booking.com, Natuurhuisje.nl, Vakantieveilingen.nl. Kijk goed naar waar het park gelegen is en welke faciliteiten er worden aangeboden. Denk aan animatie en tafeltennis.

  2. Reisdata kiezen

    Selecteer de vertrekdag en bereken de totale periode (aantal vakantiedagen). Geliefde vakantieperiodes zijn een weekend (vrijdag tot maandag), midweek (maandag tot vrijdag) of een hele week en let ook zeker op de schoolvakanties. Doe jij de boeking kort voor de vertrekdag? Kijk dan specifiek naar last-minute aanbiedingen. Belangrijk: geeft altijd het juiste aantal reizigers op.

  3. Kies een huuraccommodatie die past bij jouw wensen

    Je bekijkt nu een overzicht met het actuele aanbod bungalows, cottages, huisjes, stacaravans, huurhuisjes, groepsaccommodatiesen mogelijk ook villa’s, glamping-opties, safaritenten, tiny houses, staplekken. Scroll door de plaatjes en zoek uit welke voorzieningen inclusief zijn (onder andere televisie, bubbelbad, open haard, sauna, vaatwasser, draadloos internet). Bepaal je totale budget en selecteer het type huisje dat aansluit op jouw eisen.

  4. Extra services

    Maak je vakantie nog leuker met diverse extra’s. Je kunt denken aan een keukendoekenpakket, een BBQ-pakket of de huur van fietsen, auto of skelters. Ga je met de kids op pad, maar is de auto vol? Boek dan extra’s zoals een speelhoek, box, traphek, speelkleed, reisbedje, wipstoel.

  5. Gegevens invullen en boeken

    Controleer de gekozen accommodatie en extra’s en voer de gevraagde gegevens in. De reissom betalen doe je snel en veilig met betaalmethodes als Overschrijving, iDeal of Creditcard. Doorgaans kan je er voor kiezen om een nieuw account te registreren. Met dat account kan je online inchecken of de datum van je reis wijzigen of een speciaal verzoek indienen.

vakantieparken-noord-brabant-nederland-vergelijken

Aanbiedingen april 2024: goedkoop vakantiepark regio Noord Brabant (Noord Brabant)

Op onze vakantiepark-vergelijker check je het hele jaar door de geldige bungalow promoties bij toonaangevende namen zoals Europarcs, Belvilla, Novasol, Center Parcs, Interhome, Landal GreenParksmaar ook reisorganisaties als D-reizen, TUI, Prijsvrij, Stip Reizen, Sunweb en zeker ook Oad, Thomas Cook, Corendon, de Jong Intra Vakanties, Alltours. Er is een grote voorkeur voor de last-minute specials en de royale vroegboekkortingen. Klik op een van de parken en bekijk direct de verschillende acties en aanbiedingen. Onderstaand tonen wij voorbeelden van arrangementen en discounts voor april 2024.

  • Als je kiest voor last-minute aanbiedingen in april krijg je extra voordeel wanneer je in de weken voor vertrek reserveert.
  • Vroegboekkorting staat voor een voordelig tarief wanneer je ruim van tevoren reserveert.
  • Promotievouchers geven direct een extra korting op de totaalprijs.
  • Familiekorting: profiteer van voordeel voor de hele familie (incl. kinderen).
  • Seniorenkorting: bijzondere tarieven voor voor oma en opa (55+).
  • Pretpark arrangementen: Een speciaal voordeeltarief voor de leukste attractieparken en dierentuinen.
  • Probeer de hoogseizoen te vermijden: In de maanden juli en augustus (schoolvakantie) is het extra druk.

Vakantiegids: kies een recreatiepark dat past bij jouw wensen

Ga op ontdekkingsreis door het mooie Noord Brabant en ervaar een reis met heerlijke lekkernijen, sportieve uitjes en geniet van de rust en ruimte. Op vakantie gaan met kinderen, met jouw vriendengroep, familieleden of samen met je partner? Voor elke situatie is er een accommodatie beschikbaar. In het volgende gedeelte supporten we jou met het selecteren van het beste vakantiepark in Noord Brabant! Klik eventueel verder naar Wellness vakantiepark.

Zoek een park met een mooie ligging of faciliteiten

De familieparken rond Noord Brabant hebben in veel gevallen een schitterende ligging in of rondom het groen. Wil jij graag een resort of camping met een onderscheidende ligging? Hieronder vind je een overzicht.

  • Vakantieparken aan het water: zwemmen, zandkastelen bouwen of visjes vangen (bijvoorbeeld in een recreatieplas, meertje, beekje, rivier).
  • Vakantieparken in het bos: omsloten door de natuur helemaal tot rust komen.
  • Huisdieren toegestaan: speciale parken waar honden zijn toegestaan.
  • Vuurwerkvrije vakantieparken: bewust genieten van de stilte tijdens oud en nieuw.
  • Slapen in de buurt van pretpark of dierentuin: ideaal voor een dagje uit met het gezin.
  • Park aan zee: zoek een accommodatie aan het strand / de kust.

De meest luxe recreatieparken rondom Noord Brabant vergelijken

Specifiek aan het zoeken naar luxe vakanties waar je helemaal nergens aan hoeft te denken? Check dan de mogelijkheden bij luxe bungalowparken en ga voor een bijzondere vakantie die draait om comfort en verwennerij. Steeds meer parken bieden zo’n luxe wellness bungalow. Geniet van jouw eigen jacuzzi, privé zwembad, bubbelbad, whirlpool. Soms is er ook een spa aanwezig (met bijvoorbeeld massage).

  • Wellness / Spa: een ultiem verwenmoment.
  • Jacuzzi / Bubbelbad: een luxe accommodatie met een eigen hottub.
  • Privé zwembad: jong en oud vermaakt zich aan het binnenzwembad.
  • Privé Sauna: gezond voor lichaam en geest (indien gewenst ook met zonnebank).
  • Beauty & Schoonheidssalon: de schoonheidsspecialist doet verschillende behandelingen.
  • Verzorgingstype: bespreek met volpension, halfpension, logies en ontbijt of all inclusive.
  • Restaurants (À la carte): geniet van een heerlijke maaltijd op het vakantiepark.
  • Adults only: een resort waar uitsluitend volwassenen verblijven.

Kindvriendelijke parken met zwembadNoord Brabant

Zo’n familiepark is ideaal voor een vakantie met het gezin. Kenmerkend is dat er voor kinderen voldoende vertier is. Je kunt dan denken aan: indoor-speeltuin, theater, speelpark, bowling, spelletjes, sportvelden. In Nederland vinden we prachtige gezinsparken met nieuwe zwembaden. Geniet onder andere van: peuterbad, waterattracties, (overdekt) binnenbad, kinderbad, waterglijbanen, (verwarmd) buitenbad. Op sommige resorts vind je ook een babyvriendelijk vakantiehuis inclusief kinderstoel, reiswieg, traphekje, bolderkar, babybadje, wandelwagen. Kinderen kunnen veilig buiten spelen dankzij een omheinde tuin.

  • Subtropisch binnenbad: volop zwem- en waterpret in het subtropisch zwemparadijs.
  • Verwarmd buitenbad: geniet in het buitenzwembad met leuke speeltoestellen.
  • Privé (binnen) zwembad: overdekt zwemmen, ook als het regent of sneeuwt.
  • Zee, rivier, recreatieplas of meer: volop plezier voor jong en oud.
  • Ligweide / Zonneweide: groot grasveld met ligbedjes en beschutting (parasol, overkapping etc).
  • Speeltuin / speelhal: de leukste speeltoestellen voor kids van 1 t/m 12 jaar oud.

Mooiste vakantiepark Noord Brabant meteen online boeken

Bekijk alle vakantiewoningen in Nederland en stel jouw reis samen

Vakantieparken met hond: wat zijn de regels?

Oriënteer jij je op een voordelig vakantiepark in Noord Brabant met hond? In deze regio zijn er voldoende vakantieaccommodaties boekbaar waar jouw huisdier mee mag. Lekker samen ravotten in de natuur. Na afloop samen uitrusten in het huisdiervriendelijke huisje. Deze omgeving is ideaal voor iedereen met een hond.

  • In deze regio zijn er veel parken waar de hond mee mag.
  • Voor elk huisdier betaal je gemiddeld €5,- toeslag per nacht.
  • Hondvriendelijke parken bieden onder andere zaken als: hondendouche, hondenstrand, voerbakken, hondenbench, omheinde tuin, ruime wandelgebieden.

De mooiste accommodaties

Bij moderne parken is er veel te kiezen. Je hebt namelijk veel moderne huis. Elk type heeft weer zijn eigen kenmerken. Verderop bekijk je een uiteenzetting van de meest geboekte vakantiehuisjes. Of bekijk eens de pagina over parken als: Domaine Monplaisir, Bungalowpark Le Domaine du Bonsoy + Pierre & Vacances Premium Résidence Vesna Rossa.

  • Bungalow: vrijstaande woning met vaak één verdieping.
  • Chalet / lodge: een sfeervol boshuisje met veel ruimte om zich heen.
  • Appartement: boek een hotelkamer en je hoeft je nergens meer druk om te maken.
  • Stacaravan / Mobile home: omgeven door groen is een recreatiewoning zeer geschikt voor ouderen.
  • Glamping: een ingerichte tent (lodgetent) biedt alle luxe van de camping in de natuur.
  • Staanplaats: in alle rust op vakantie met jouw eigen camper, caravan, vouwwagen of tent.

Schoolvakanties en reisperiodes

Het merendeel van de vakantieresorts in de buurt van Noord Brabant zijn over het algemeen ’s zomers en ’s winters geopend. In de Nederlandse schoolvakanties zijn de huuraccommodaties al snel vol. Doorgaans is het nodig om voor deze vakantieperiodes je verblijf vroeg vast te zetten. In het gedeelte hieronder tonen wij de drukst bezette reisperiodes.

  • Weekendje weg: jezelf even een paar dagen terugtrekken in de natuur.
  • Midweek: een perfect tijdsbestek om even helemaal tot rust te komen.
  • Week: je kunt van alles ondernemen als je 7 dagen weg bent.
  • Zomervakantie: Valt van (6 juli t/m 1 september 2024). Veel mensen gaan voor een park aan zee.
  • Herfstvakantie: verblijf vanaf (14 oktober t/m 29 oktober 2023) op bijzondere Nederlandse recreatieparken.
  • Kerstvakantie: van (23 december 2023 t/m 7 januari 2024) de feestdagen vieren in stijl op een comfortabel huisjespark.
  • Voorjaarsvakantie: beleef een heerlijke krokusvakantie vanuit het bungalowpark (actuele reisperiode (17 februari t/m 25 februari 2024)).
  • Meivakantie: ervaar het ultieme buitenleven vanuit een groen bospark van (27 april t/m 5 mei 2024).
  • Feestdagen: Het Paasweekend (31 maart 2024), hemelvaartweekend (9 mei 2024) en pinksterweekend (19 mei 2024) en oud en nieuw (31 december 2024).

Met de hele familie op reis in Groepsaccommodaties

Zoek je specifiek naar een groepsaccommodatie in Noord-Brabant voor een geslaagd familieweekend, reünie of vakantie met vrienden? Een groepsverblijf kan dan heel praktisch zijn: dit is een exclusieve en nette bungalow of cottage met alles wat je nodig hebt voor jong en oud. De omgeving van het vakantiepark biedt ontspanning voor iedereen: denk aan kanoverhuur en minigolfen. Hierbij tonen wij de onderscheidende aspecten van kleine & grote vakantiehuizen in Noord-Brabant.

  • 2 personen: een unieke tiny house met veel voorzieningen.
  • 3/4 personen: met 1 of 2 tweepersoonskamers en eenpersoonsbed.
  • 5/6 personen: het ultieme gemak met eigen badkamer, open haard en eventueel overige wellness.
  • 7/8 personen: van eenvoudig tot exclusief met privé zwembad of bubbelbad.
  • 9/10 personen: je bent vaak niet zelf verantwoordelijk voor de eindschoonmaak.
  • 11/12 personen: Een aangenaam vakantieverblijf met voldoende slaapkamers. Met een uitgebreide keuken (met vaatwasser) en bedlinnenpakket.
  • 13/14 personen: Je hoeft je niet te vervelen door de aanwezigheid van een TV en internet.
  • 15/16 personen: een mooie villa met optioneel kindermeubilair en ook volledig uitgerust met o.a. buitenkeuken, balkon, kookgedeelte, koffiezetapparaat en waterkoker, koelkast, oven en magnetron, diepvries.
  • 20+ personen: ook als vergaderlocatie te huren voor workshops en trainingen.

Gemiddelde prijzen van een familiepark april 2024

Zoek jij naar de kosten van een vakantieverblijf huren in Noord Brabant? In de volgende opsomming analyseer je de geschatte tarieven van een regulier weekend in de veel gezochte type accommodaties. Check ook de leukste parken in en rondom Bolzano, Sughera di montaione & San severo.

Accommodatie-typePrijs weekend weg
Bungalow€503
Chalet€452
Mobil Home of Stacaravan€302
Ingerichte tent€251
Groot vakantiehuis€1608
Indicatie prijs vakantieverblijf op huisjespark omgeving Noord-Brabant.

Vind en boek de beste kindvriendelijke bungalowparken binnen jouw budget

Check alle last-minute acties en start jouw boeking vandaag!

Vakantieparken Noord Brabant vergelijken: Gerenommeerde reisorganisaties en reserveringssites

Huisjes, lodges of cottages kan jij eenvoudig bespreken bij veel verschillende touroperators. Denk aan individuele parken, verhuurbedrijven met een aanbod losse vakantiewoningen of overige boekingssites als Booking.com of Airbnb. Wij beschrijven de meest populaire verhuurbedrijven in het onderstaande stukje.

  • Center Parcs: Aqua Mundo, het enige echte tropisch zwemparadijs.
  • Roompot: Mooie locaties voor kleine en grote reisgezelschappen.
  • Landal GreenParks: Ruim opgezette parken met veel mogelijkheden in de buurt.
  • Topparken: De specialist in vakanties in eigen land.
  • Europarcs: Je kunt altijd tot 15% vroegboekkorting ontvangen bij Europarcs.
  • Novasol: De doelstelling is voor elk budget een leuke vakantiewoning.
  • Belvilla: Keuze uit ruim 40.000 vakantiehuizen in Europa.
  • Natuurhuisje: Draag met je boeking bij aan het behoud van de natuur.
  • Bungalowspecials: Uitstekend aanbod van alle populaire vakantiepark ketens.
  • Pierre & Vacances: Altijd de laagste prijsgarantie op de meest prachtige locaties.
  • Interhome: De verhuurder van vakantiewoningen van privé-eigenaren.
  • Booking.com: Eenvoudig filteren op talloze faciliteiten en voorzieningen.
  • Airbnb: Moeiteloos wereldwijd een vakantieverblijf reserveren direct bij de eigenaar.
  • Reisbureaus: Vakantiediscounter, Sunweb, Corendon, D-reizen, TUI, Prijsvrij voor rondreizen/verre reizen of een heerlijke all-inclusive vakantie.

Weersvoorspellingen voor de komende 7 dagen

In deze regio heb je een zeeklimaat. Veel mensen vertoeven hier graag in mei t/m september. De gemiddelde temperatuur over het hele jaar is 14 graden celcius. De kalendermaand juli is de warmste periode (26 °C). Hieronder tonen wij de weersvoorspellingen in de regio rondom vakantiebestemming Noord-Brabant.

Weerbericht dinsdag 30 april 2024


Waar moet je op letten bij het huren van een recreatiewoning?

Waarom een bungalowpark boeken in Noord Brabant?

Noord Brabant wordt gekenmerkt door een prachtige omgeving waar zowel de rustzoeker als de actieveling aan zijn trekken komt. Als je aankomt bij jouw vakantiehuis dan voel je direct een onbezorgd vakantiegevoel. Het reserveren van een huisje op een resort heeft verschillende voordelen. Alles wat je nodig hebt is aanwezig op het park, er zijn speeltuinen, zwembaden en animatie voor de kids en je verblijft in of net buiten een mooi natuurgebied.

Mogen honden ook mee op het park?

Ja, er zijn verschillende vakantieparken met hond toegestaan in Noord Brabant en omliggende plekken. Over het algemeen zijn maximaal 2 huisdieren toegestaan per boeking. Er gelden wel regels: je moet zorgen dat je jouw hond onder appel hebt en op verzoek moet je het inentingsboekje kunnen laten zien. Bij een aantal parken heb je de optie een hondenbungalow te huren. Bang voor honden of houd je er niet van? Check dan ook zeker de huisdiervrije vakantieparken.

Welke bezienswaardigheden en activiteiten zijn er in de omgeving?

Noord-Brabant hoort bij het gebied Nederland. Dit is een avontuurlijke Nederlandse en gezellige omgeving. In het groene natuurgebied kom je helemaal tot rust en zijn er diverse wandelroutes en fietsroutes uitgezet. De regio leent zich ook goed voor een dagje uit naar gezellige bezienswaardigheden en dierentuinen. Ben je sportief? In de buurt kan je ook: paardrijden, varen, klimmen, watersporten, mountainbiken, kanoën.

Wat zijn de prijzen van een huisje huren op een recreatiepark?

Een overnachting boeken op het goedkoopste vakantiepark in de omgeving van Noord Brabant doe je al vanaf €80 voor één nacht. Die tarieven liggen hoger in verhouding tot een particulier vakantiehuis of een overnachtingsplek op de camping (met eigen tent of caravan). Voor deze extra prijs heb je wel recht op extra comfort zoals o.a. extra privacy, eigen slaapkamer, ingerichte keuken, open haard, hottub, eigen terras. Laatste tip: boek ruim op tijd of kies een van de lopende last-minute aanbiedingen om te besparen op de kosten.

Plaats een reactie