center parcs logo
roompot logo
landal logo
belvilla logo
BungalowSpecials logo

Vakantieparken in Wolfsberg

Samen met de familie erop uit op een groen vakantiepark in Wolfsberg en omgeving? Een camping of resort is populair, en dat is niet vreemd: de cottages zijn ruim opgezet, op en rondom het park zijn er veel voorzieningen, voor kinderen is er een zwembad en speelparadijs en de parken hebben ook nog eens een fantastische ligging. Een mooie optie voor een familieweekend of een weekendje met vrienden. Op dit platform lees je relevante tips en tricks over huisjesparken in deze streek. Bij de weergegeven bungalowparken en reisorganisaties boek je snel en goedkoop een stacaravan of huisje op de mooiste bungalowparken in de omgeving van Wolfsberg.

  • Wolfsberg is een prachtige en sfeervolle reisbestemming in Karinthië, Oostenrijk.
  • Parken met vakantiehuisjes in deze buurt zijn zeer populair. Een belangrijke reden hiervoor is de mooie natuur en wandel- en fietsgebieden.
  • Maandelijks is er genoeg te doen. Ga bijvoorbeeld eens vissen of kies voor klimmen.
  • Rondom deze bestemming heb je diverse kindvriendelijke accommodaties en parken met kinderboerderij, zwembad, animatie, entertainment, kidsclubs, speelhallen.
  • Stacaravans of huisjes op een vakantiepark in deze streek kosten gemiddeld ongeveer €62 voor één dag verblijven.
LocatieWolfsberg
OmgevingKarinthië
LandOostenrijk
Temperatuur14 graden
Wild kamperenNiet toegestaan
VignetVignet verplicht
Tol (auto)Je betaalt tol om gebruik te mogen maken van de snelweg
Lokale taalDuits
Gemiddelde overnachtingsprijs (weekend)€286

Bungalowpark in de buurt van Wolfsberg boeken

Wolfsberg is een mooie vakantiebestemming door met name de mooie groene natuur en de aanwezigheid van de vele bezienswaardigheden. Op een recreatiepark nabij deze locatie kan je voldoende ondernemen. Lekker genieten bij een knisperend haardvuur in een volledige ingerichte mobil home of met de gehele familie in een groepsaccommodatie? Voor elke situatie is er een oplossing! Middels het volgende stappenplan leggen we helemaal uit hoe je zo’n vakantiehuisje in Wolfsberg zonder gedoe kunt boeken.

Goedkoop een vakantiepark vlakbij Wolfsberg reserveren

  1. Maak een keuze uit de aanbieders

    Bedenk eerst waar je jouw boeking wil doen. Zo kun je specifiek zoeken naar parkketens zoals Libéma, Molecaten, Roompot, Center Parcs, Europarcs, Landal en RCN, Succes Holidayparcs, Pierre & Vacances, Topparken, Hogenboom, Oostappen. Ook interessant: Novasol, Dancenter, Upladparcs, Holidaysuites, Ourthe & Somme, FranceComfort. In aanvulling hierop zijn er ook parken die volledig zelfstandig zijn en online aanbieders zoals Vakantieveilingen.nl, Natuurhuisje.nl, Bungalowspecials, Airbnb, Voordeeluitjes. Kijk goed naar de ligging van het park en welke voorzieningen er aanwezig zijn. Bijvoorbeeld animatie en babyzwemmen.

  2. Reisdata kiezen

    Kies jouw dag van aankomst en geef ook direct je vertrekdag aan. Populaire verblijfsperiodes zijn een midweek, weekend of hele week en uiteraard de nationale schoolvakanties. Ga je op het laatste moment boeken? Dan kan het zijn dat je last-minute korting krijgt. Vergeet ook niet het aantal personen te kiezen.

  3. Vergelijk huuraccommodaties

    Er volgt nu een opsomming met alle mogelijke huurhuisjes, stacaravans, huisjes, chalets, groepsaccommodaties, bungalowsen (indien beschikbaar) safaritenten, ingerichte tenten, staplekken, villa’s, glamping-opties. Blader door de afbeeldingen en zoek uit op welke faciliteiten je kunt rekenen (bijvoorbeeld terras, televisie, open haard, vaatwasser, sauna, bubbelbad). Vraag een prijsindicatie op en selecteer het soort accommodatie dat aansluit op jouw wensen.

  4. Bij te boeken extra’s

    Maak het jezelf nog gemakkelijker met een aantal extra diensten en pakketten. Wat te denken van beddenopmaakservice, een BBQ-pakket of het huren van fietsen. Ga je met de hele familie, maar heb je niet veel plek over in de auto? Doorgaans zijn er enkele accommodaties met een kinderstoel, speelhoek, reisbedje, box, traphek, speelkleed.

  5. Reservering afronden

    Controleer nog 1 keer alle details en vul alle gevraagde informatie in. De aanbetaling kan je snel doen met Nederlandse betaalmethodes als o.a. Creditcard, overschrijving of iDeal. Vaak heb je de mogelijkheid om een profiel te maken. Met zo’n profiel kan je inloggen en online inchecken, de datum van je reis wijzigen of een upgrade boeken.

vakantieparken-wolfsberg-oostenrijk-vergelijken

Aanbiedingen mei 2024: goedkoop vakantiepark regio Wolfsberg (Karinthië)

Via deze website tref je het hele jaar door interessante bungalow promoties bij klantgerichte resorts zoals Interhome, Landal GreenParks, Belvilla, Roompot, Center Parcs, Novasolen ook reisorganisaties als Suntip, TUI, Sunweb, D-reizen, Stip Reizen en zeker ook de Jong Intra Vakanties, Corendon, Alltours, Oad, Vakantiediscounter. Slimme boekers kijken naar de last-minute specials en de speciale vroegboekkorting. Selecteer een park voor jouw vakantieperiode en reserveer vandaag nog met extra korting online. Hieronder vind je meer uitleg over arrangementen en kortingscodes voor mei 2024.

  • In het geval van last-minute aanbiedingen in mei wordt je beloond met een royale korting wanneer je vlak voor vertrek een boeking maakt.
  • Vroegboekkorting staat voor een voordelig tarief als je nu alvast voor volgend seizoen boekt.
  • Online kortingscodes en vouchers geven je wellicht nog meer korting op de standaard prijs.
  • Familiekorting: samen voordelig met het hele gezin op reis.
  • Seniorenkorting: bijzondere tarieven voor gasten van 55 plus.
  • Pretpark arrangementen: Combineer het vakantiepark met een attractiepark of dierentuin in de buurt.
  • Kies bewust een tijd buiten het hoogseizoen: De schoolvakanties zijn vaak een stuk duurder.

Keuzegids: een recreatiepark vinden dat past bij jouw wensen

Ga op ontdekkingsreis door het vele moois in Wolfsberg en verwen jezelf met lekkere streekgerechten, uitstapjes vol avontuur en kom helemaal tot jezelf in het groen. Even er tussenuit met kinderen, een groep vrienden, de familie of met je partner? Voor iedereen is er een accommodatie beschikbaar. Hieronder bieden wij tips en tricks voor het achterhalen van het beste vakantiepark in Wolfsberg! We bieden ook meer info over Hogenboom Vakantieparken.

Zoek park op ligging en faciliteiten

Familieparken rond Wolfsberg hebben zeker een geweldige ligging in een afwisselend landschap. Houd jij van een camping of resort met een bepaald kenmerk of ligging? Op dit gebied kan je verschillende kanten op.

  • Vakantieparken aan het water: heerlijk zwemmen, vissen of watersporten (in o.a. een meertje, zwemvijver, recreatieplas, beekje).
  • Vakantieparken in het bos: een bospark biedt veel beschutting, privacy en schaduw.
  • Huisdieren toegestaan: de hond kan gewoon mee in de bungalow.
  • Vuurwerkvrije vakantieparken: oud en nieuw vieren op een rustig park zonder vuurwerk.
  • Omgeving van attractiepark of dierentuin: een weekendje combineren met een dag vol plezier.
  • Park aan zee: een huuraccommodatie aan het strand / de kust reserveren.

De meest luxe recreatieparken rondom Wolfsberg vergelijken

Geef jij de voorkeur aan luxe vakanties, en wil je je nergens druk om maken? Informeer dan specifiek naar luxe bungalowparken en reserveer een trip vol met wellness en persoonlijke aandacht. Komt tot rust in een wellness bungalow. Soms geniet je zelfs van een eigen jacuzzi, sauna, privé zwembad, whirlpool. Soms is ook een massage in de spa mogelijk.

  • Wellness / Spa: de perfecte plek om te ontspannen.
  • Jacuzzi / Bubbelbad: optimaal genieten met een eigen hottub.
  • Privé zwembad: geniet van de rust en ruimte in een binnenzwembad.
  • Privé Sauna: ideaal voor een romantisch verblijf met z’n twee (soms ook met zonnebank).
  • Beauty & Schoonheidssalon: gezichtsbehandeling, bodyscrub of een volledig arrangement.
  • Verzorgingstype: profiteer van logies en ontbijt, volpension, all inclusive of halfpension.
  • Restaurants (À la carte): een bijzonder diner op het vakantiepark.
  • Adults only: een gebied waar geen kinderen zijn toegestaan.

Boek een kindvriendelijk park met zwembad in Karinthië

Een familiepark is ideaal voor een vakantie voor gezinnen met kinderen. Je bent er namelijk zeker van dat er genoeg te doen is. Denk o.a. aan spelletjes, speelpark, bowling, speeltoestellen, sportvelden, theater. In Oostenrijk zitten toffe gezinsparken met de mooiste zwembaden. Soms zelfs met: kinderbad, peuterbad, waterglijbanen, (overdekt) binnenbad, waterattracties, stroomversnellingen. In sommige gevallen is er zelf een een babyvriendelijk vakantiehuis inclusief wandelwagen, traphekje, babybadje, reiswieg, bolderkar, kinderstoel. Voor wat oudere kinderen is een omheinde tuin prettig.

  • Subtropisch binnenbad: prachtig waterglijbanen, wildwaterbanen inclusief glijbanen en wildwaterbaan.
  • Verwarmd buitenbad: gratis toegankelijk voor alle parkgasten.
  • Privé (binnen) zwembad: je kunt als gast het hele jaar door baantjes trekken.
  • Recreatieplas, meer, rivier of zee: waterpret voor iedereen.
  • Ligweide / Zonneweide: heerlijk een boekje lezen op jouw lig handdoek.
  • Speeltuin / speelhal: veel speeltoestellen voor kids tot circa 12 jaar oud.

Mooiste vakantiepark Wolfsberg direct boeken

Bekijk luxe bungalows in Oostenrijk en bekijk beschikbaarheid

Vakantieparken met hond: wat zijn de regels?

Zoek je een voordelig vakantiepark in Wolfsberg met hond? Rondom deze bestemming zijn er allerlei vakantieaccommodaties te reserveren waar je jouw huisdier gerust mee kunt nemen. Lekker samen ravotten in de natuur. Weer thuis? Dan kan je fijn samen uitrusten in een exclusief huisdiervriendelijk vakantiehuisje. Deze omgeving is een paradijs voor hondeneigenaren.

  • Honden worden op veel parken in deze omgeving toegelaten.
  • Let op: je betaalt hiervoor wel een kleine bijdrage
  • Hondvriendelijke parken maken het je erg gemakkelijk: ruime wandelgebieden, omheinde tuin, hondenmand, hondenstrand, hondendouche, voerbakken.

Vergelijken van accommodaties

Doorgaans heb je de keuze uit tal van leuke huisjes. Elk van deze heeft weer zijn eigen kenmerken. In de opsomming hieronder kan je aan de slag met een opsomming met de meest geboekte huisjes en verblijven. Bekijk ook eens deze parken: Pierre & Vacances Hotel Salou Beach, Pierre & Vacances Village Pont-Royal en Provence of Landal Landgoed Aerwinkel.

  • Bungalow: een exclusief vakantiehuisje met veel sfeer.
  • Chalet / lodge: een boshuisje met eigen oprit, terras, keuken en sanitair.
  • Appartement: een luxe uitgeruste hotelkamer bomvol voorzieningen.
  • Mobile home / stacaravan: omgeven door groen is een recreatiewoning zeer geschikt voor ouderen.
  • Glamping: een avontuurlijke overnachting in jouw eigen ingerichte tent (lodgetent).
  • Staanplaats: betaalbaar op reis met jouw eigen tent, camper of vouwwagen.

Kies een geschikte reisperiode

Veel van de vakantieresorts in de buurt van Wolfsberg zijn het grootste deel van het jaar geopend. Gedurende de schoolvakanties moet je rekening houden met extra drukte. Ons advies is om voor deze vakantieperiodes tijdig een reservering te plaatsen. In het stukje hieronder check je de meest gangbare reisdagen.

  • Weekendje weg: jezelf even een paar dagen terugtrekken in de natuur.
  • Midweek: meestal aankomst op maandag en vertrek weer op vrijdag.
  • Week: je hebt alle vrijheid om 7 dagen lang de omgeving te bekijken.
  • Zomervakantie: Dit jaar gepland tussen (6 juli t/m 1 september 2024). De leukste tijd voor een park aan zee.
  • Herfstvakantie: verblijf in de weken van (14 oktober t/m 29 oktober 2023) op bekende Oostenrijkse recreatieparken.
  • Kerstvakantie: van (23 december 2023 t/m 7 januari 2024) zijn de meeste huisjesparken operationeel.
  • Voorjaarsvakantie: geniet van de mooie natuur rondom het bungalowpark (boek dit jaar van (17 februari t/m 25 februari 2024)).
  • Meivakantie: reserveer een bospark en geniet van de natuur van (27 april t/m 5 mei 2024).
  • Feestdagen: Wees er op tijd bij voor Paasweekend (31 maart 2024), hemelvaart (9 mei 2024), pinksteren (19 mei 2024) en oud en nieuw (31 december 2024).

Groepsaccommodaties voor vriendengroepen

Ben jij aan het zoeken naar een groepsaccommodatie in Wolfsberg voor een comfortabel familieweekend, reünie of vriendenweekend? Achterhaal dan de opties voor een groepsverblijf: dit is een comfortabele en luxe recreatiewoning waar jong en oud zich meteen thuis zal voelen. Rondom het huisjespark vind je veel animatie en entertainment: denk aan squashen of e-bike verhuur. Onderstaand verstrekken we de diverse karakteristieken van kleinere en grotere vakantiehuizen in Wolfsberg.

  • 2 personen: een gezellige tiny house voor 2 personen met eventueel 1 kind.
  • 3/4 personen: comfort in je eigen tweepersoonskamer of eenpersoonsbed.
  • 5/6 personen: meerdere slaapkamers en/of eigen badkamers (soms met open haard).
  • 7/8 personen: indien gewenst met privé zwembad, altijd met 4 tot 5 kamers.
  • 9/10 personen: bij dergelijke grote huizen is de eindschoonmaak meestal verplicht.
  • 11/12 personen: Vaak met diverse 2 tot 4 persoonskamer. Vrijwel altijd met bedlinnenpakket, terras, keuken incl. vaatwasser enz.
  • 13/14 personen: De cottages zijn doorgaans uitgerust met draadloos internet en een televisie.
  • 15/16 personen: een mooie villa uitgerust met kindermeubilair en veel andere handige zaken als buitenkeuken, oven en magnetron, koffiezetapparaat en waterkoker, diepvries, balkon, wasmachine, koelkast.
  • 20+ personen: een sfeervolle ruimte die ook in te zetten is als vergaderlocatie.

Tarieven van een familiepark mei 2024

Meer informatie over de onkosten van een vakantieverblijf huren in Wolfsberg? In het schema hierna bieden we de huidige prijzen van een normaal weekend in de veel geboekte overnachtingstypes. Klik eventueel door naar informatie over parken in Villach, Klagenfurt en Eisenstadt.

Soort verblijfPrijs weekend (3 nachten)
Bungalow€429
Chalet€382
Stacaravan of Mobil Home€239
Ingerichte tent€191
Groot vakantiehuis€1145
Gemiddelde prijs verblijven op huisjespark omgeving Wolfsberg.

Vergelijk de tofste kindvriendelijke bungalowparken eenvoudig online

Vind last-minutes deals en boek jouw bungalow voordelig online!

Vakantieparken Wolfsberg vergelijken: Populaire reisorganisaties en parken

Huisjes, lodges of cottages kun je vastzetten via talloze touroperators. Je hebt natuurlijk de bungalowparken, verhuurders van vakantiehuisjes en tussenpartijen als Airbnb of Booking.com. Wij vergelijken de beste verhuurbedrijven in het overzicht hieronder.

  • Center Parcs: Parken in wel 4 Europese landen met premium cottages.
  • Roompot: Gratis vakantie wijzigen als de vakantieplannen veranderen.
  • Landal GreenParks: Ook luxe huisjes met jacuzzi en sauna beschikbaar.
  • Topparken: Heerlijke parken waar jong en oud zich thuis voelt.
  • Europarcs: Gemakkelijk omboeken en flexibele betalingsopties.
  • Novasol: Voordelige vakantiehuizen voor ieder budget.
  • Belvilla: Al meer dan 40 jaar ervaring met het verhuren van vakantiewoningen.
  • Natuurhuisje: Een aanrader voor als je echt even een luxe weekend weg wilt.
  • Bungalowspecials: Altijd het beste aanbod en de scherpste deals.
  • Pierre & Vacances: Meer dan 300 vakantieparken, vakantiehuizen en appartementen in Europa.
  • Interhome: Aanbod met particuliere vakantiehuisjes en vakantieparken.
  • Booking.com: Voor het boeken van een heel huis of appartement.
  • Airbnb: Grote en kleine woningen huren voor jouw vakantie.
  • Reisbureaus: Sunweb, Corendon, D-reizen, Thomas Cook, TUI, Prijsvrij voor een verre reis of een comfortabele all-inclusive reis.

De weersvoorspellingen van vandaag en morgen

In deze omgeving is er een prettig zeeklimaat en landklimaat. De drukste tijd is mei en september. Het temperatuur jaargemiddelde ligt op 14 graden. De kalendermaand juli is gemiddeld gezien de heetste tijd (24 graden). Hieronder ontdek je de weersvoorspellingen voor de komende dagen voor de vakantiebestemming Wolfsberg (Karinthië).

Weerbericht woensdag 1 mei 2024


Vragen en antwoorden over het boeken van recreatiewoningen

Waarom naar een vakantieresort in Wolfsberg?

Wolfsberg is een mooi gebied waar je je eigenlijk 12 maanden per jaar uitstekend kunt vermaken. Je voelt hier vrijwel meteen een onbekommerd vakantiegevoel. Kiezen voor een accommodatie op een huisjespark heeft verschillende voordelen. Er zijn tal van faciliteiten, er is een kidsclub, zwembad en speeltuin voor kinderen en je zit altijd in of vlakbij de natuur.

Mag mijn hond of huisdier mee?

Ja, er zijn een aantal vakantieparken met hond toegestaan in Wolfsberg en in de omliggende plaatsen. Meestal zijn er niet meer dan twee huisdieren toegestaan per accommodatie. Uiteraard zijn hiervoor regels: honden moeten aangelijnd zijn en de dieren moeten gechipt zijn. Er zijn zelfs speciale hondenbungalows. In aanvulling hierop heb je ook nog de huisdiervrije vakantieparken.

Wat zijn leuke dingen om te doen en te bekijken?

Wolfsberg ligt in de regio Karinthië, in Oostenrijk. Echt een vaak bezochte Oostenrijkse en gastvrije plek. In deze groene regio kom je helemaal tot rust en er is voldoende te beleven. Of maak een uitstapje naar oude dorpen en themaparken. Ben je actief ingesteld? De actieveling komt aan zijn trekken met onder andere: klimmen, watersporten, paardrijden, kanoën, varen, mountainbiken.

Wat kost een huisje op een recreatiepark?

Een verblijf vastzetten op het goedkoopste vakantiepark in de omgeving van Wolfsberg is doorgaans al mogelijk vanaf €62 voor één dag. Die tarieven liggen hoger in verhouding tot een particulier vakantiehuisje of een staplek op een camping. Als extra voordeel ontvang je wel extra veel gemak zoals: eigen slaapkamer, extra privacy, open haard, hottub, ingerichte keuken, eigen badkamer. Boekingstip: boek met vroegboekvoordeel of check last-minute aanbiedingen om tegen de allerlaagste prijs een weekend of weekje weg te boeken.

Plaats een reactie