center parcs logo
roompot logo
landal logo
belvilla logo
BungalowSpecials logo

Vakantieparken in Schalkwijk

Een vakantieaccommodatie boeken op een gezellig vakantiepark in Schalkwijk en omgeving? Een bungalowpark heeft tal van pluspunten: de huisjes bieden veel luxe, het is van alle gemakken voorzien, voor de kids zijn er diverse activiteiten en de omgeving is heerlijk groen. Ideaal voor een weekendje met het gezin of voor een (korte) vakantie met vrienden. Verderop op deze pagina delen wij relevante tips over familieparken in en rondom deze plek. Bij de uitgelichte boekingssites boek je razendsnel een vakantiehuisje op de bekendste bungalowparken in de omgeving van Schalkwijk.

  • Schalkwijk is een mooie en gezellige locatie in Utrecht, Nederland.
  • Recreatieparken rondom deze locatie zijn er talrijk: Dit is te verklaren door de nabijgelegen natuur en recreatiemogelijkheden.
  • 12 maanden per jaar heb je hier voldoende mogelijkheden. Je kunt hier bijvoorbeeld vissen en tevens tafeltennissen.
  • In de buurt heb je met name veel kindvriendelijke familieparken met kidsclubs, speelhallen, entertainment, kinderboerderij, animatie, speeltuin.
  • Bungalows op bungalowparken nabij deze reisbestemming kosten plus minus €81 voor 1 dag.
PlekSchalkwijk
RegioUtrecht
LandNederland
Gem. Temperatuur14 °C
Wild kamperenNiet toegestaan
VignetplichtEr is geen vignetplicht
Tol (auto)Je hoeft hier geen tol te betalen
VoertaalNederlands
Kosten weekendje weg€356

Bungalowpark in de buurt van Schalkwijk boeken

Schalkwijk is geschikt als bestemming door o.a. de prachtige natuur en de vele uitstapjes die je kunt maken. Op een recreatiepark hier is er ontzettend veel te doen. Genieten van de rust en elkaar in een knusse bungalow of met alle familieleden in een groepsaccommodatie? Het kan allemaal! In ons stappenplan delen we op welke manier je zo’n vakantiehuisje in Schalkwijk zonder gedoe kunt boeken.

Goedkoop een vakantiepark vlakbij Schalkwijk reserveren

  1. Bepaal een geschikt park

    Zoek naar potentiële parken. Je kunt kiezen voor grote parkketens zoals Roompot, Landal, Molecaten, Belvilla, Libéma, Center Parcs en Hogenboom, Pierre & Vacances, Oostappen, RCN, Sunparks, Topparken maar ook Novasol, Dancenter, Ourthe & Somme, Interhome, Upladparcs, FranceComfort. Als je goed zoekt vind je ook zelfstandig opererende parken en verhuurders van (particuliere) huisjes als Bungalowspecials, Booking.com, Natuurhuisje.nl, Airbnb, Voordeeluitjes. Let goed op de ligging en wat er is op het gebied van faciliteiten. Denk dan aan restaurant en oplaadpunten voor elektrische auto’s.

  2. Verblijfsperiode kiezen

    Zoek een vertrekdag uit en kies de verblijfsperiode. Geliefde verblijfsperiodes zijn een hele week, lang weekend of midweek en met name ook de schoolvakanties. Leg jij je verblijf kost voor aankomst vast? Informeer dan naar de last-minute aanbiedingen. Belangrijk: geeft altijd het juiste aantal reizigers op.

  3. Jouw huuraccommodatie uitzoeken

    Je bekijkt nu een tabel met de verschillende chalets, groepsaccommodaties, bungalows, huisjes, stacaravans, huurhuisjesen in sommige gevallen ook safaritenten, ingerichte tenten, villa’s, tiny houses, staplekken. Open de foto’s en check welke voorzieningen er aanwezig zijn (denk aan terras, vaatwasser, bubbelbad, open haard, televisie, sauna). Bepaal je totale budget en klik op het huisje dat aansluit op jouw reisgezelschap en wensen.

  4. Extra pakketten toevoegen

    Je kunt tijdens het boeken kiezen voor extra pakketten. Je kunt soms kiezen voor een keukendoekenpakket, een pakket met verse boodschappen of bootverhuur. Ga je met de kids op pad, maar heb je niet veel plek over in de auto? Tegen extra betaling kan je ook extra’s boeken als reisbedje, wipstoel, traphek, speelkleed, kinderstoel, box.

  5. Boeking afronden

    Controleer de boeking en vul jouw contactgegevens in. Betalen gaat eenvoudig met populaire betaalmethodes zoals Overschrijving, iDeal of Creditcard. Het kan praktisch zijn om een nieuw account te registreren. Daarmee kan je online inchecken of omboeken of extra arrangementen kiezen.

vakantieparken-schalkwijk-nederland-vergelijken

Aanbiedingen april 2024: goedkoop vakantiepark regio Schalkwijk (Utrecht)

Via vakantieparkonline.nl achterhaal je online de beste goedkope bungalow aanbiedingen bij de tofste parkketens als Europarcs, Roompot, Interhome, Novasol, Landal GreenParks, Center Parcsmaar ook reisorganisaties zoals Sunweb, Prijsvrij, Suntip, D-reizen, TUI. Bekijk ook Vakantiediscounter, Corendon, Alltours, Oad, Thomas Cook. Populair zijn de last-minute vakanties en de interessante vroegboekkorting. Kies het park dat bij je past en check de actuele kortingen en acties. In het stukje hieronder bekijk je aanvullende informatie over arrangementen en topdeals voor april 2024.

  • Populair zijn last-minute aanbiedingen in april. Daarmee wordt je beloond met een royale korting als je vlak voor vertrek boekt.
  • Vroegboekkorting staat voor een speciale lage prijs als je in de herfst/winter al jouw huisje voor de zomer vastlegt.
  • Actiecodes kan je bij de boeking invullen en geven direct een kleine korting.
  • Familiekorting: speciaal actietarief voor families of groepen.
  • Seniorenkorting: exclusief voordeel voor de 55 plussers.
  • Pretpark arrangementen: Een speciaal voordeeltarief voor attractiepark of dierentuin.
  • Probeer de hoogseizoen te vermijden: Tijdens de zomer en schoolvakanties zijn de prijzen een stuk hoger.

Ondersteuning: kies een recreatiepark dat past bij jouw wensen

Onderzoek het magische Schalkwijk en ga genieten van lokale delicatessen, gedenkwaardige uitstapjes en rustige avondjes. Ga je op reis met kinderen, een groep vrienden, familieleden of samen met je partner? Voor groepen klein en groot is er een goede accommodatie te vinden. Op deze pagina geven we aan de hand van een aantal thema’s tips bij het selecteren van het beste vakantiepark in Schalkwijk! Lees ook meer informatie over Interhome.

Op ligging en faciliteiten zoeken

De familieparken rond Schalkwijk hebben over het algemeen een geweldige ligging in of rondom het groen. Ben jij op zoek naar een camping die een kenmerkende ligging heeft? Op dit gebied kan je verschillende kanten op.

  • Vakantieparken aan het water: overdag diverse wateractiviteiten zoals zwemmen, varen en vissen (in onder andere een meertje, recreatieplas, zwemvijver, rivier).
  • Vakantieparken in het bos: samen ontdekken wat er allemaal bloeit en groeit.
  • Huisdieren toegestaan: heerlijke bungalows waar de hond ook mee mag.
  • Vuurwerkvrije vakantieparken: ontspannen genieten van een knalvrije jaarwisseling.
  • Overnachting nabij pretpark of dierentuin: een onvergetelijke dag met de hele familie.
  • Park aan zee: vakantiewoningen aan het strand / de kust boeken.

Exclusieve en comfortabele recreatieparken rondom Schalkwijk vergelijken

Ben jij luxe vakanties gewend zonder dat je je druk hoeft te maken om iets? Kies een luxe bungalowpark en reserveer een trip waarbij alles draait om comfort en bezinning. Komt tot rust in een wellness bungalow. Sommige huisjes hebben zelfs een eigen jacuzzi, privé zwembad, whirlpool, sauna. Vaak is er ook een spa waar je terecht kunt voor een massage.

  • Wellness / Spa: luxe, moderne en sfeervolle inrichting.
  • Jacuzzi / Bubbelbad: optimaal genieten met een eigen hottub.
  • Privé zwembad: op ieder moment van de dag een duik in het binnenzwembad nemen.
  • Privé Sauna: zoek de warmte in je eigen infrarood sauna of zonnebank.
  • Beauty & Schoonheidssalon: diverse massages en ontharingsbehandelingen.
  • Verzorgingstype: bespreek met logies en ontbijt, volpension, all inclusive of halfpension.
  • Restaurants (À la carte): laat je verwennen door de lokale specialiteiten.
  • Adults only: een 18+ park gericht op volwassen bezoekers.

De tofste kindvriendelijke parken met zwembad in Utrecht

Het familiepark is een uitkomst voor een vakantie voor gezinnen met kinderen. Ouders vinden het prettig wanneer er altijd genoeg speeltuinen en kinderanimatie is. Bekende voorbeelden zijn: spelletjes, speeltoestellen, bowling, indoor-speeltuin, theater, speelpark. In Nederland zitten fantastische gezinsparken met de mooiste zwembaden. Soms zelfs met: (overdekt) binnenbad, kinderbad, waterattracties, waterglijbanen, peuterbad, stroomversnellingen. Je kunt zelfs kiezen voor een babyvriendelijk vakantiehuis inclusief kinderstoel, babybadje, kinderbed, reiswieg, traphekje, bolderkar. Bij kleuters kan je soms kiezen voor een omheinde tuin.

  • Subtropisch binnenbad: het subtropisch zwemparadijs biedt urenlang plezier voor jong en oud.
  • Verwarmd buitenbad: geeft warmte in de winter en verkoelt in de zomervakantie.
  • Privé (binnen) zwembad: een heerlijk toegankelijk bad voor alle weersomstandigheden.
  • Rivier, recreatieplas, zee of meer: rondom het water is er genoeg te doen voor iedereen.
  • Ligweide / Zonneweide: lekker uitrusten op een handdoekje in de zon.
  • Speeltuin / speelhal: soms ook overdekt zodat kinderen hier in de winter/herfst kunnen spelen.

Mooiste vakantiepark Schalkwijk boeken?

Bekijk de mooiste vakantiewoningen in Nederlanden kies jouw vertrekperiode!

Vakantieparken met hond: welke regels voor huisdieren zijn er?

Zoek je specifiek naar een voordelig vakantiepark in Schalkwijk met hond? In de buurt van deze plek zijn voldoende vakantieaccommodaties present waar jouw huisdier ook welkom is. Lekker samen de natuur in. Aan het einde van de middag weer thuiskomen in een exclusief huisdiervriendelijk vakantiehuisje. Deze plek is ideaal voor iedereen met een hond.

  • Jouw viervoeter kan je vaak gewoon meenemen naar het park.
  • Let op: je betaalt hiervoor wel een kleine bijdrage
  • Hondvriendelijke parken faciliteren vaak o.a.: ruime wandelgebieden, hondenmand, voerbakken, hondendouche, omheinde tuin, hondenbench.

De mooiste accommodaties

Vandaag de dag is er een ruime keuze in huisjes in diverse soorten en groottes. Elk vakantiehuis heeft zo weer zijn eigen sfeer en karakteristieken. Verderop verstrekken we een lijst met de meest geboekte vakantieaccommodaties. Bekijk ook eens deze parken: Village Albarella, EuroParcs Poort van Zeeland & Camping de Vossenburcht.

  • Bungalow: een perfecte accommodatie voor het hele gezin.
  • Chalet / lodge: een gezellig en vrijstaand boshuisje in de natuur.
  • Appartement: een luxe uitgeruste hotelkamer bomvol voorzieningen.
  • Mobile home / stacaravan: boek een recreatiewoning en je kunt bij aankomst direct genieten.
  • Glamping: een avontuurlijke overnachting in jouw eigen ingerichte tent (lodgetent).
  • Staanplaats: je boekt enkel een veldje waar jouw caravan, tent of vouwwagen mag staan.

Bepaal de gewenste reisperiode

De meeste vakantieresorts in de buurt van Schalkwijk zijn praktisch het gehele jaar geopend. Tijdens de schoolvakanties kan het wat drukker zijn. Het is verstandig om in het hoogseizoen je boeking op tijd rond te maken. In onderstaand schema praten we je bij over de meest drukke vakantieperiodes.

  • Weekendje weg: jezelf even een paar dagen terugtrekken in de natuur.
  • Midweek: een paar door de weekse dagen (5) verblijven op een park.
  • Week: een volle week genieten van al het comfort van het park.
  • Zomervakantie: Het hoogseizoen valt van (6 juli t/m 1 september 2024). De leukste tijd voor een park aan zee.
  • Herfstvakantie: verblijf in de periode (14 oktober t/m 29 oktober 2023) op populaire Nederlandse recreatieparken.
  • Kerstvakantie: van (23 december 2023 t/m 7 januari 2024) zijn veel huisjesparken gewoon geopend.
  • Voorjaarsvakantie: vanuit het bungalowpark de groene omgeving verkennen (actuele reisperiode (17 februari t/m 25 februari 2024)).
  • Meivakantie: de tijd om lekker de bloemetjes buiten te zetten op het bospark (van (27 april t/m 5 mei 2024)).
  • Feestdagen: Boek tijdig voor o.a. Pasen (31 maart 2024), Pinksteren (19 mei 2024), Hemelvaart (9 mei 2024) en Oud en nieuw: (31 december 2024).

Vind groepsaccommodaties voor grotere gezelschappen

Zoek je een groepsaccommodatie in Schalkwijk voor een gezellig familieweekend, reünie of een weekendje met vrienden? Maak dan een boeking voor een groepsverblijf: dit is een comfortabele en huiselijke cottage die luxe is uitgevoerd met veel faciliteiten. Rondom het huisjespark vind je plezier en vermaak voor elke gast: denk aan wandeltochten of e-bike verhuur. In de opsomming hieronder vind jij de voordelen van kleine en grote vakantiehuizen in Schalkwijk.

  • 2 personen: een kleine tiny house met badkamer, keuken en slaapkamer.
  • 3/4 personen: voor kleine gezinnetjes met tweepersoonskamers en eenpersoonsbed.
  • 5/6 personen: heerlijke bungalow met o.a. eigen badkamer, sanitair en open haard.
  • 7/8 personen: grote vakantiewoning incl. 5 slaapkamers en privé zwembad.
  • 9/10 personen: de eindschoonmaak kun je vaak los bijboeken.
  • 11/12 personen: Meerdere 2 of 3 persoonskamer. Altijd met o.a. vaatwasser, bedlinnenpakket en uitgebreide keuken.
  • 13/14 personen: In de meeste bungalow heb je de beschikking over internet en televisie.
  • 15/16 personen: een grote villa met onder andere kindermeubilair en allerlei andere voorzieningen zoals buitenkeuken, balkon, oven en magnetron, koffiezetapparaat en waterkoker, kookgedeelte, diepvries, wasmachine.
  • 20+ personen: vergaderlocatie voor trainingen workshop of brainstormsessie.

Prijzen van een familiepark april 2024

Zoek jij naar de kosten van een vakantieverblijf huren in Schalkwijk? In het onderstaande rekenvoorbeeld analyseer je de gemiddelde prijzen in 2024 van een weekend (3 nachten) in verschillende accommodaties. Mogelijk ook interessant: prijzen en info over parken in Polsbroek, Papekop en Overberg.

Type accommodatiePrijs weekend (vrij – ma)
Bungalow€509
Chalet€458
Stacaravan / Mobil Home€305
Ingerichte tent€254
Groot vakantiehuis€1627
Indicatie tarieven meest populaire verblijven op huisjespark omgeving Schalkwijk.

Check de meest populaire kindvriendelijke bungalowparken in de regio

Speur naar last-minutes en boek vandaag nog online!

Vakantieparken Schalkwijk vergelijken: Meest gekozen reisorganisaties en boekingswebsites

Mobil homes tot aan villa’s kan jij eenvoudig bespreken bij talloze touroperators. Zo heb je zelfstandige parken, verhuurders van alleen losse huisjes en tussenpartijen als Airbnb of Booking.com. Wij vergelijken de meest populaire verhuurbedrijven in het aansluitende gedeelte.

  • Center Parcs: Geweldige binnenzwembaden en top entertainment.
  • Roompot: Exclusieve accommodaties op toonaangevende locaties.
  • Landal GreenParks: Prachtige huisjes in de natuur met uitgebreide faciliteiten.
  • Topparken: Prachtige parken op natuurrijke locaties.
  • Europarcs: Zeer flexibel en gratis annuleren binnen 24 uur na boeking.
  • Novasol: Zoek eenvoudig een huisje op een mooie en rustige locatie.
  • Belvilla: Wereldwijd de mooiste vakantiehuisjes boeken tegen een scherpe prijs.
  • Natuurhuisje: Diverse natuurhuisjes op hele mooie en onontdekte plekjes.
  • Bungalowspecials: Altijd scherpe prijzen en een actueel aanbod met accommodaties.
  • Pierre & Vacances: Laagste prijsgarantie voor tientallen prachtige locaties en reisbestemmingen.
  • Interhome: Altijd de beste persoonlijke service op locatie.
  • Booking.com: Praktische boekingssite voor iedereen die snel een nachtje weg wil.
  • Airbnb: Voordelig het huis van iemand anders huren voor jouw vakantie.
  • Reisbureaus: Sunweb, Prijsvrij, Corendon, Thomas Cook, TUI, D-reizen voor een onvergetelijke verre reis of een comfortabele all-inclusive reis.

Weersvoorspellingen komende dagen

In deze regio heb je een zeeklimaat. Een populaire reisperiode is mei t/m september. De jaartemperatuur over 12 maanden is gemiddeld 14 graden. De periode juli is de warmste periode (26 °C). In de grafiek hieronder check je het 7-daagse weerbericht in de regio van vakantiebestemming Schalkwijk (Utrecht).

Weerbericht dinsdag 30 april 2024


Bekijk alle vragen en antwoorden over recreatiewoningen in de FAQ

Waarom kiezen voor een bungalowpark in Schalkwijk?

Schalkwijk kent een schitterende omgeving waar elke vakantieganger het naar zijn zin zal hebben. Deze omgeving geeft je direct een fijn vakantiegevoel. Het bespreken van een vakantiehuisje op een gezinspark kent verschillende pluspunten. Op en rondom het park zijn er veel voorzieningen, er is veel te doen voor kinderen en de ligging is in of vlakbij prachtige natuurgebieden.

Mag mijn hond of huisdier mee?

Ja, er zijn speciale vakantieparken met hond toegestaan in Schalkwijk en nabijgelegen plekken. Bij de meeste parken zijn er meestal maximaal 2 huisdieren toegestaan per bungalow. Uiteraard zijn hiervoor regels: je moet de hond aanlijnen (maximaal 2.50 meter) en er kan om een inentingsbewijs gevraagd worden. Er zijn zelfs speciale hondenbungalows. Houd je niet van honden en katten? Bekijk dan het aanbod met huisdiervrije vakantieparken.

Wat is er te zien en wat is er te doen?

Schalkwijk ligt in het bekende Utrecht, in Nederland. Dit is ontegenzeggelijk een verrassende Nederlandse en veelzijdige regio. In het groene natuurgebied kom je helemaal tot rust en zijn er diverse wandelroutes en fietsroutes uitgezet. Je kunt ook uitstapjes maken naar leuke steden en amusementsparken. Wil je graag sporten? Dan kun je overdag gaan klimmen, kajakken, watersporten, kanoën, varen, mountainbiken.

Een huisje huren op een recreatiepark, wat kost dat?

Een chalet reserveren op het goedkoopste vakantiepark in de omgeving van Schalkwijk is in de aanbieding te te doen vanaf €81 p/dag. Dat is prijziger ten opzichte van een particulier vakantiehuis of een staplek waar je met jouw tent of caravan kunt staan. Je betaalt wat meer, maar hiermee ervaar jij wel van extra comfort zoals o.a. ingerichte keuken, open haard, eigen terras, extra privacy, eigen badkamer, hottub. Boekingstip: boek ruim van tevoren (vroegboekkorting) of ga juist voor een last-minute deal om nog voordeliger een huisje vast te leggen.

Plaats een reactie