center parcs logo
roompot logo
landal logo
belvilla logo
BungalowSpecials logo

Vakantieparken in Den dolder

Een huisje boeken op een geweldig vakantiepark in Den dolder en omgeving? Een vakantieresort is iets waar Nederlanders van houden: de bungalows zijn lekker ruim en comfortabel, hebben een eigen badkamer en keuken, kinderen kunnen lekker spelen met leeftijdgenootjes en de omgeving is heerlijk groen. Een fantastische optie voor een familieweekend of een romantisch avontuur met je geliefde. Op onze vakantiepark-vergelijker bekijk je belangrijke details over familieparken rondom deze plaats. Bij de getoonde reisorganisaties boek je eenvoudig en voordelig een huisje op de meest geboekte bungalowparken in de omgeving van Den dolder.

  • Den-dolder is een veel bezochte en inspirerende omgeving in Utrecht, Nederland.
  • Resorts rondom dit gebied zijn er volop te vinden: Dat heeft te maken met de aanwezigheid van rustgevende groene natuur.
  • Het hele jaar door is er genoeg te doen. Ga bijvoorbeeld eens kajakken of ga tennissen.
  • In deze buurt heb je ook de keuze uit veel kindvriendelijke vakantieparken met kinderboerderij, entertainment, speeltuin, animatie, zwembad, speelhallen.
  • Stacaravans of huisjes op resorts rondom deze locatie kosten gemiddeld circa €82 voor één dag verblijven.
PlaatsDen dolder
StreekUtrecht
LandNederland
Gemiddelde temperatuur14 °C
Wild kamperenNiet toegestaan
VignetEr is geen vignetplicht
Tol (auto)Je hoeft hier geen tol te betalen
Lokale taalNederlands
Kosten weekend weg€357

Bungalowpark in de buurt van Den dolder boeken

Den-dolder is een mooie vakantiebestemming door de aanwezigheid van de unieke natuur en de mogelijkheden voor dagtrips. Op een recreatiepark nabij deze locatie is er genoeg te doen voor iedereen. Lekker tot jezelf komen in een comfortabele chalet of met alle familieleden in een groepsaccommodatie? Je kunt alle kanten op! In onderstaand gedeelte lees je stap-voor-stap op welke manier je een vakantiehuisje in Den dolder zonder gedoe kunt boeken.

Goedkoop een vakantiepark vlakbij Den dolder reserveren

  1. Kies een reisaanbieder

    Maak een keuze voor een van de aanbieders. Er bestaan diverse grote bekende parkketens zoals Molecaten, Landal, Libéma, Roompot, Center Parcs, Europarcs en Sunparks, Oostappen, Hogenboom, Succes Holidayparcs, RCN, Pierre & Vacances en uiteraard Novasol, Upladparcs, Holidaysuites, Interhome, Dancenter, Ourthe & Somme. Als je goed zoekt vind je ook kleinschalige losse parken en bemiddelaars zoals Natuurhuisje.nl, Voordeeluitjes, Booking.com, Vakantieveilingen.nl, Airbnb. Kijk met name naar de ligging van het park en faciliteiten zoals snackbar en tafeltennis.

  2. Duur van de vakantie

    Maak een keuze uit de vertrekdagen en het aantal dagen. Typische vakantieperiodes zijn een hele week, lang weekend of midweek en zeer zeker ook de schoolvakanties. Boek je vlak voor vertrek? Dan heb je soms recht op last-minute voordeel. Selecteer hier overigens ook het aantal personen.

  3. Maak een keuze uit de huuraccommodaties

    Je wordt doorgestuurd naar een visuele weergave van de diverse huurhuisjes, chalets, bungalows, stacaravans, huisjes, cottagesen (indien beschikbaar) safaritenten, staplekken, tiny houses, ingerichte tenten, glamping-opties. Blader door de afbeeldingen en vind uit welke faciliteiten er beschikbaar zijn (zoals vaatwasser, televisie, bubbelbad, open haard, sauna, terras). Vergelijk de diverse prijzen en ga verder met het huisje dat aansluit op jouw wensenlijstje.

  4. Services en extra’s

    Je kunt de reservering uitbreiden met een aantal extra diensten en pakketten. Voorbeelden zijn: een keukendoekenpakket, een diner of de huur van fietsen, auto of skelters. Ga je op familieweekend met kleine kinderen, en neem je veel spullen van thuis mee? Tegen extra betaling kan je ook extra’s boeken als traphek, wipstoel, speelhoek, kinderstoel, box, speelkleed.

  5. Reservering afronden

    Check de aankomst- en vertrekdag en de accommodatie en vul alle gevraagde informatie in. De aanbetaling kan jij direct via internet doen met diverse gangbare betaalmethodes zoals Overschrijving, Creditcard of iDeal. Het wordt aanbevolen om een nieuw account te registreren. Hiermee kan je inloggen en online inchecken, omboeken of extra’s toevoegen.

vakantieparken-den-dolder-nederland-vergelijken

Aanbiedingen april 2024: goedkoop vakantiepark regio Den dolder (Utrecht)

Op onze vakantiepark-vergelijker bekijk je eenvoudig aantrekkelijke bungalow vouchers bij erkende resorts zoals Roompot, Center Parcs, Novasol, Europarcs, Landal GreenParks, Interhomeen ook reisorganisaties als Suntip, TUI, Sunweb, Stip Reizen, D-reizen en tevens Thomas Cook, Vakantiediscounter, de Jong Intra Vakanties, Corendon, Oad. Slimme boekers kijken naar de last-minute aanbiedingen en natuurlijk ook vroegboekkorting. Vergelijk de diverse parken en boek vandaag nog met korting online. In de onderstaande opsomming delen we aanvullende informatie over voordeelacties en promoties voor april 2024.

  • Bij last-minute aanbiedingen in april krijg je extra voordeel als je vlak voor vertrek pas reserveert.
  • Er is ook vroegboekkorting. Daarmee krijg je een voordelig tarief op het moment dat je heel vroeg in het jaar je reis boekt.
  • Actiecodes kunnen je soms ook gratis extra’s bieden.
  • Familiekorting: tot wel 20% korting voor families of groepen.
  • Seniorenkorting: exclusief voordeel voor ouderen van 55 jaar of ouder.
  • Pretpark arrangementen: Gratis bezoek aan de mooiste dierentuinen en attractieparken.
  • Kies bewust een tijd buiten het hoogseizoen: Met name in juli, augustus, schoolvakanties en feestdagen zijn parken extra duur.

Ondersteuning: waar moet je op letten bij een recreatiepark?

Laat je verbazen door het vele moois in Den dolder en ga genieten van de lekkerste lokale gerechten, opmerkelijke plekken en inspirerende natuur en cultuur. Eropuit met de kinderen, een vriendengroep, de hele familie of lekker met z’n twee? Voor elk reisgezelschap is een passende accommodatie. In het stukje hieronder geven we tips en tricks het boeken van het beste vakantiepark in Den dolder! Lees ook meer informatie over Landal.

Zoek op basis van ligging en faciliteiten

Familieparken rond Den dolder hebben doorgaans een perfecte ligging rondom stedelijk gebied en natuur. Geef jij de voorkeur aan een camping met een exclusieve of bijzondere ligging? Bijgaand vind je de meest gekozen opties.

  • Vakantieparken aan het water: heerlijk zwemmen, vissen of watersporten (in bijv. een rivier, beekje, meertje, zwemvijver).
  • Vakantieparken in het bos: samen ontdekken wat er allemaal bloeit en groeit.
  • Huisdieren toegestaan: speciale hond-vriendelijke huisjes en parken.
  • Vuurwerkvrije vakantieparken: perfect voor kinderen of huisdieren die bang zijn voor het vuurwerk.
  • Omgeving van attractiepark of dierentuin: heel veel plezier beleven met de kids.
  • Park aan zee: zoek een accommodatie aan de kust / het strand.

De meest luxe recreatieparken rondom Den dolder vergelijken

Wil jij filteren op extra luxe vakanties? Even alleen genieten met je gezin? Informeer dan specifiek naar luxe bungalowparken en kies een vakantie boordevol met wellness en exclusiviteit. Steeds meer parken bieden zo’n luxe wellness bungalow. Sommige huisjes hebben zelfs een eigen sauna, jacuzzi, bubbelbad, whirlpool. Aan het einde van de dag kan je nog langs de spa voor een massage.

  • Wellness / Spa: de perfecte plek om te ontspannen.
  • Jacuzzi / Bubbelbad: helemaal tot rust komen in een huisje met hottub.
  • Privé zwembad: jong en oud vermaakt zich aan het binnenzwembad.
  • Privé Sauna: gezond voor lichaam en geest (indien gewenst ook met zonnebank).
  • Beauty & Schoonheidssalon: een eigen kapsalon, nagelstudio en massages.
  • Verzorgingstype: geniet logies en ontbijt, volpension, all inclusive of halfpension.
  • Restaurants (À la carte): lekker smullen tijdens de vakantie!
  • Adults only: exclusieve resorts puur en alleen voor volwassenen.

Populaire kindvriendelijke parken met zwembad in Utrecht

Een familiepark is ideaal voor een weekendje met de hele familie. Een belangrijke eigenschap is dat er voor kinderen voldoende vertier is. Bekende voorbeelden zijn: spelletjes, sportvelden, theater, bowling, speelpark, indoor-speeltuin. In Nederland zitten aantrekkelijke gezinsparken met prachtige zwembaden. Vertier voor jong en oud: waterattracties, kinderbad, peuterbad, stroomversnellingen, waterglijbanen, (overdekt) binnenbad. Op steeds meer parken vind je zelfs een babyvriendelijk vakantiehuis inclusief bolderkar, babybadje, kinderbed, reiswieg, traphekje, kinderstoel. Met een omheinde tuin kunnen kinderen en honden veilig buitenspelen.

  • Subtropisch binnenbad: het hele gezin beleeft plezier aan het subtropisch zwemparadijs.
  • Verwarmd buitenbad: hoe warm het ook is, je kunt comfortabel buiten zwemmen.
  • Privé (binnen) zwembad: je kunt als gast het hele jaar door baantjes trekken.
  • Recreatieplas, zee, rivier of meer: waterpret voor iedereen.
  • Ligweide / Zonneweide: reserveer een ligbed en parasol om de hele dag te ontspannen.
  • Speeltuin / speelhal: kinderen kunnen zich hier urenlang vermaken.

Mooiste vakantiepark Den dolder boeken?

Bekijk de mooiste verblijven in Nederland en boek direct veilig online

Vakantieparken met hond: kan ik mijn huisdier meenemen?

Zoek je specifiek naar een voordelig vakantiepark in Den dolder met hond? In en rondom deze plek zijn er allerlei vakantieaccommodaties boekbaar waar jouw huisdier meer dan welkom is. Je kunt lekker samen wandelen en genieten van de natuur. Aan het einde van de dag kan je lekker samen tot rust komen in jouw huisdiervriendelijke stacaravan of vakantiehuisje. Deze buurt is ideaal voor iedereen met een hond.

  • In dit gebied heb je tal van parken waar de hond mee kan.
  • Vaak betaal je een kleine toeslag per nacht.
  • Hondvriendelijke parken faciliteren vaak o.a.: hondenstrand, omheinde tuin, hondenmand, voerbakken, hondenbench, hondendouche.

Een passende accommodatie zoeken

Tegenwoordig is er genoeg te kiezen. Je vindt hier allerlei leuke huisjes. Elk van deze heeft zo weer zijn eigen sfeer en karakteristieken. In de lijst hieronder delen wij een handig overzicht met de meest geboekte vakantieaccommodaties. Of klik door naar een van de andere parken: Pierre & Vacances Résidence La Corniche d’Or, Landal Heideheuvel of FranceComfort L’Aveneau – Vieille Vigne.

  • Bungalow: een warm en gezellig huisje voor de hele familie.
  • Chalet / lodge: een boshuisje met eigen oprit, terras, keuken en sanitair.
  • Appartement: een heerlijke hotelkamer waar je van alle gemakken bent voorzien.
  • Stacaravan / Mobile home: omgeven door groen is een recreatiewoning zeer geschikt voor ouderen.
  • Glamping: een avontuurlijke overnachting in jouw eigen ingerichte tent (lodgetent).
  • Staanplaats: je boekt enkel een veldje waar jouw caravan, tent of vouwwagen mag staan.

Bekijk de veel gekozen reisperiodes

Een groot deel van de vakantieresorts in de buurt van Den dolder zijn het grootste deel van het jaar geopend. In de schoolvakanties van 2024 zijn de parken sneller gevuld dan normaal. We raden aan om voor feestdagen en vakanties op tijd alles te boeken. In de volgende opsomming lees je een samenvatting over de meest gekozen vakantieweken.

  • Weekendje weg: inchecken op vrijdagmiddag en uitchecken op maandagochtend.
  • Midweek: een fijne en betaalbare periode om er even tussenuit te gaan.
  • Week: een week lang van alle gemakken voorzien op jouw favoriete park.
  • Zomervakantie: Dit jaar tussen (6 juli t/m 1 september 2024). Veel mensen bezoeken dan een park aan zee.
  • Herfstvakantie: verblijf van (14 oktober t/m 29 oktober 2023) op prachtige Nederlandse recreatieparken.
  • Kerstvakantie: van (23 december 2023 t/m 7 januari 2024) bieden de huisjesparken vaak een extra programma aan.
  • Voorjaarsvakantie: vanuit jouw bungalowpark geniet je volop van het voorjaar (valt dit jaar op (17 februari t/m 25 februari 2024)).
  • Meivakantie: de tijd om lekker de bloemetjes buiten te zetten op het bospark (van (27 april t/m 5 mei 2024)).
  • Feestdagen: Boek tijdig voor o.a. Pasen (31 maart 2024), Pinksteren (19 mei 2024), Hemelvaart (9 mei 2024) en Oud en nieuw: (31 december 2024).

Informatie en voordelen van een groepsaccommodatie

Ben jij aan het zoeken naar een groepsaccommodatie in Den-dolder voor een gezellig familieweekend, reünie of even er tussenuit met vrienden? Informeer dan naar een groepsverblijf: dit is een comfortabele en luxe overnachtingsplek bomvol faciliteiten. Het recreatiepark heeft amusement voor jong en oud: denk aan tafeltennis en een pubquiz. In de opsomming hieronder check je de meest populaire kleinere en grotere vakantiehuizen in Den-dolder.

  • 2 personen: karakteristieke tiny house voor stellen (eventueel met kind).
  • 3/4 personen: ideaal voor kleine families of vriendengroepen (tweepersoonskamer en eenpersoonsbed).
  • 5/6 personen: eventueel met een eigen badkamer en open haard.
  • 7/8 personen: met zo’n 4 slaapkamers, privé zwembad, beperkte beschikbaarheid.
  • 9/10 personen: doorgaans is de eindschoonmaak inbegrepen bij dergelijke grote huizen.
  • 11/12 personen: Vaak met diverse 2 tot 4 persoonskamer. Altijd met o.a. vaatwasser, bedlinnenpakket en uitgebreide keuken.
  • 13/14 personen: Met een royale woonkamer inclusief flatscreen televisie en draadloos internet.
  • 15/16 personen: een heerlijke villa met onder andere kindermeubilair en handige faciliteiten als buitenkeuken, koelkast, kookgedeelte, koffiezetapparaat en waterkoker, wasmachine, balkon, oven en magnetron.
  • 20+ personen: een fijne vergaderlocatie voor bijvoorbeeld trainingen en workshops.

Kosten van een familiepark april 2024

Ben je nieuwsgierig naar de huidige kosten van een vakantieverblijf huren in Den dolder? In de tabel hieronder vind je de gemiddelde kosten van een weekend (4 dagen / 3 nachten) in de veel geboekte verblijfstypes. Of klik door voor de leukste parken in en rondom De meern, De hoef of Cothen.

AccommodatiesPrijs weekend (3 nachten)
Bungalow€510
Chalet€459
Stacaravan of Mobil Home€306
Ingerichte tent€255
Groot vakantiehuis€1630
Geschatte kosten van diverse vakantiewoningen op huisjespark omgeving Den-dolder.

Doorzoek de meest unieke kindvriendelijke bungalowparken online

Doorzoek last-minutes en boek vandaag nog online!

Vakantieparken Den dolder vergelijken: Gerenommeerde reisorganisaties en parken

Vakantieverblijven kan je reserveren via regionale en nationale touroperators. Dit zijn de gezinsparken, verhuurders van vakantiehuisjes en snel groeiende platforms als Airbnb en Booking.com. Wij behandelen de top-verhuurbedrijven In de volgende lijst.

  • Center Parcs: Parken in wel 4 Europese landen met premium cottages.
  • Roompot: De leukste vakantieparken voor jong en oud.
  • Landal GreenParks: Altijd een mooie locatie te vinden aan zee, in het bos of in de bergen.
  • Topparken: Alle parken zijn gelegen op prachtige unieke locaties.
  • Europarcs: Zowel voor weekendjes weg, een midweek of lange vakantie van enkele weken.
  • Novasol: Eenvoudig en veilig boeken zonder boekingskosten.
  • Belvilla: Zowel betaalbare budget huisjes als luxe privé woningen.
  • Natuurhuisje: Een aanrader voor als je echt even een luxe weekend weg wilt.
  • Bungalowspecials: Alles wordt geregeld voor jouw weekendje weg!
  • Pierre & Vacances: Boeken met een voorkeursligging (handig voor groepen).
  • Interhome: Keuze uit meer dan 35.000 verschillende vakantiewoningen.
  • Booking.com: De grootste hotelwebsite ter wereld.
  • Airbnb: Vakantiewoningen, huisjes, strandhuizen en unieke woningen.
  • Reisbureaus: Sunweb, Vakantiediscounter, Prijsvrij, Thomas Cook, TUI, Corendon voor een mooie verre reis of een exclusieve all-inclusive vakantie.

Bekijk de actuele weersvoorspellingen

In deze plaats heb je een zeeklimaat. De beste reistijd is mei t/m september. De jaartemperatuur over 12 maanden is gemiddeld 14 °C. De kalendermaand juli is het heetst (26 graden °C). In het grafiekje hieronder tonen wij het weerbericht voor de komende 7 dagen in de regio rondom vakantiebestemming Den-dolder (Utrecht).

Weerbericht dinsdag 30 april 2024


Vragen en antwoorden over het boeken van recreatiewoningen

Waarom kiezen voor een bungalowpark in Den dolder?

Den dolder kent een schitterende omgeving waar je je eigenlijk 12 maanden per jaar uitstekend kunt vermaken. Als je aankomt bij jouw vakantiehuis dan voel je direct het ultieme vakantiegevoel. Het vastleggen van een vakantiehuisje op een huisjespark heeft verschillende voordelen. Alles wat je nodig hebt is aanwezig op het park, er is een kidsclub, zwembad en speeltuin voor kinderen en de parken zijn gelegen in of vlakbij prachtige natuurgebieden.

Mag mijn hond mee op het vakantiepark?

Ja, er zijn verschillende vakantieparken met hond toegestaan in Den dolder en omliggende plekken. Vaak zijn er max. 2 huisdieren toegestaan per verblijfplaats. Lees de voorwaarden van het park goed door. Vaak staan hier regels zoals: de hond mag alleen aangelijnd op het park en de dieren moeten gechipt zijn. Bij een aantal parken heb je de optie een hondenbungalow te huren. Je kunt ook zoeken op huisdiervrije vakantieparken.

Wat kan ik allemaal doen in de regio?

Den-dolder hoort bij het gebied Utrecht, in Nederland. Het is al jaren een bijzondere Nederlandse en natuurrijke plek. In het omliggende natuurgebied kan je lekker genieten van de natuur en kom je als wandel- of fietsliefhebber wel aan je trekken. Er zijn ook allerlei mogelijkheden voor een dagje naar betekenisvolle steden en evenementen. Ben je actief ingesteld? Vul je dag dan met bijvoorbeeld kajakken, klimmen, varen, mountainbiken, kanoën, watersporten.

Wat zijn de kosten van huisje op een recreatiepark?

Een huisje huren op het goedkoopste vakantiepark in de omgeving van Den dolder is doorgaans al mogelijk vanaf €82 per nacht. Dat is prijziger ten opzichte van een particuliere vakantieaccommodatie of een plekje op een camping voor je eigen caravan of tent. Voor deze extra prijs heb je wel recht op diverse extra faciliteiten zoals: eigen slaapkamer, eigen terras, ingerichte keuken, extra privacy, eigen badkamer, hottub. Bonustip: profiteer van vroegboekkorting of kies een van de lopende last-minute aanbiedingen om tegen de allerlaagste prijs een weekend of weekje weg te boeken.

Plaats een reactie