center parcs logo
roompot logo
landal logo
belvilla logo
BungalowSpecials logo

Vakantieparken in Ravenswoud

Een huisje boeken op een geweldig vakantiepark in Ravenswoud en omgeving? Een familiepark is altijd een aanrader: de verblijven zijn lekker ruim en comfortabel, alles is vaak aanwezig, voor de kids zijn er diverse activiteiten en rondom het park kan je heerlijk wandelen en fietsen. Een fantastische optie voor het jaarlijkse familieweekend of een paar dagen weg met vrienden. Op onze vakantiepark-vergelijker delen wij bruikbare tips en weetjes over bungalowparken in deze streek. Via de aangesloten parken en aanbieders boek je goedkoop en gemakkelijk een bungalow of huisje op de prachtigste bungalowparken in de omgeving van Ravenswoud.

  • Ravenswoud is een veelzijdige en sfeervolle reisbestemming in Friesland, Nederland.
  • Vakantiehuis-parken in deze buurt zijn zeer populair. Dat is te danken aan de nabijgelegen natuur en diversiteit in dagtrips.
  • Dagelijks is er voor jong en oud voldoende te doen. Denk aan hiken en tevens een quad huren.
  • In deze streek heb je diverse kindvriendelijke resorts en campings met zwembad, kinderboerderij, speelhallen, animatie, entertainment, speeltuin.
  • Vakantieverblijven op recreatieparken nabij deze regio kosten zo’n €83 per dag.
PlekRavenswoud
RegioFriesland
LandNederland
Gemiddelde temp.14 graden celcius
Wild kamperenNiet toegestaan
Vignet noodzakelijkEr is geen vignetplicht
Tol (auto)Je hoeft hier geen tol te betalen
SpreektaalNederlands
Kosten weekendje weg€362

Bungalowpark in de buurt van Ravenswoud boeken

Ravenswoud is populairder dan ooit door onder andere de unieke natuur en de veelzijdigheid van het gebied. Op een familiepark in deze omgeving is er voor ieder wat wils. Heerlijk samen zijn in een exclusieve vakantieaccommodatie of samen met vrienden of familie erop uit in een groepsaccommodatie? Er zijn volop mogelijkheden! Hieronder lees je precies op welke manier je een vakantiehuisje in Ravenswoud snel en eenvoudig kunt boeken.

Goedkoop een vakantiepark vlakbij Ravenswoud reserveren

  1. Maak een keuze uit de aanbieders

    Maak een keuze voor een van de aanbieders. Je kunt kiezen voor grote parkketens zoals Europarcs, Roompot, Molecaten, Libéma, Center Parcs, Belvilla en Sunparks, Hogenboom, RCN, Oostappen, Pierre & Vacances, Topparken en uiteraard FranceComfort, Novasol, Dancenter, Ourthe & Somme, Holidaysuites, Upladparcs. In aanvulling hierop zijn er ook kleinschalige individuele parken en verschillende opties via sites zoals Booking.com, Bungalowspecials, Natuurhuisje.nl, Airbnb, Vakantieveilingen.nl. Kijk kritisch naar waar het park gelegen is en faciliteiten zoals speeltuin en tafeltennis.

  2. Kies jouw reisperiode

    Bepaal een ideale vertrekdag en kies het aantal dagen (periode). Geliefde vakantieperiodes zijn een (lang) weekend, midweek of week en met name ook de schoolvakanties. Ben je flexibel, en boek je kort voor vertrek? Dan profiteer je soms van last-minute deals. Selecteer hier overigens ook het aantal personen.

  3. Kies een huuraccommodatie die past bij jouw wensen

    Je bekijkt nu een pagina met de verschillende cottages, bungalows, huurhuisjes, groepsaccommodaties, stacaravans, chaletsen mogelijk ook ingerichte tenten, staplekken, safaritenten, tiny houses, villa’s. Scroll door de plaatjes en kijk de aanwezige voorzieningen (onder andere sauna, bubbelbad, televisie, vaatwasser, draadloos internet, open haard). Bepaal je totale budget en neem het type accommodatie dat geschikt is voor jouw reisgezelschap en wensen.

  4. Kies eventuele extra’s

    Je kunt je verblijf aanvullen met aanvullende servicepakketten. Je kunt denken aan zachte handdoeken, culinaire arrangementen of de huur van fietsen, auto of skelters. Neem je een baby, peuter of kleuter mee, en kan je weinig spullen in de auto kwijt? Boek dan ook extra’s zoals een reisbedje, kinderstoel, traphek, box, speelkleed, speelhoek.

  5. Plaats jouw boeking

    Controleer de boeking en vul jouw contactgegevens in. De aanbetaling kan je snel doen met diverse gangbare betaalmethodes zoals iDeal, Bankoverschrijving of Creditcard. Het is praktisch om een account aan te maken. D.m.v. deze registratie kan je eenvoudig vakantiegegevens bekijken, de datum van je reis wijzigen of vooraf boodschappen bestellen.

vakantieparken-ravenswoud-nederland-vergelijken

Aanbiedingen april 2024: goedkoop vakantiepark regio Ravenswoud (Friesland)

Via deze website check je altijd de meest goedkope bungalow promoties bij de meest gekozen ketens als Europarcs, Interhome, Center Parcs, Landal GreenParks, Belvilla, Roompoten reisorganisaties als D-reizen, TUI, Prijsvrij, Suntip, Stip Reizen en tevens Vakantiediscounter, Corendon, Thomas Cook, Oad, de Jong Intra Vakanties. In steeds meer gevallen willen mensen de last-minute acties en acties met vroegboekkorting. Onderzoek de verschillende parken en ontdek zelf welke korting er in het verschiet ligt. In de onderstaande opsomming bekijk je de te kiezen acties en deals voor april 2024.

  • Populair zijn last-minute aanbiedingen in april. Daarmee ontvang jij meer voordeel wanneer je in de weken voor vertrek reserveert.
  • Soms bieden ze vroegboekkorting aan. Dat resulteert in voordeel als je een aantal maanden voor vertrek al boekt.
  • Promotiecodes geven je wellicht nog meer korting op de standaard prijs.
  • Familiekorting: extra voordeel voor groepen met kinderen.
  • Seniorenkorting: een speciaal tarief voor ouderen (55 plussers).
  • Pretpark & Vakantiepark Deals: Gratis bezoek aan nabijgelegen attractiepark of dierentuin.
  • Ga buiten het hoogseizoen: De schoolvakanties zijn vaak een stuk duurder.

Advies: kies een recreatiepark dat past bij jouw wensen

Laat je verbazen door het veelzijdige Ravenswoud en verwen jezelf met lokale delicatessen, uitstapjes vol avontuur en inspirerende natuur en cultuur. Eropuit met de kinderen, met jouw vriendengroep, familieleden of samen met je partner? Er is altijd een passende accommodatie. In de blokken hieronder bieden we een helpende hand bij het reserveren bij het beste vakantiepark in Ravenswoud! Mogelijk vind je dit ook leuk: Molecaten.

Op ligging en faciliteiten zoeken

Familieparken rond Ravenswoud hebben echt een aantrekkelijke ligging in de natuur. Prefereer jij een camping of park die zich onderscheidt met een bijzondere ligging? Er zijn verschillende mogelijkheden.

  • Vakantieparken aan het water: lekker zwemmen of zonnebaden op de ligweide (in bijv. een zwemvijver, meertje, recreatieplas, rivier).
  • Vakantieparken in het bos: geniet van de natuur in een bosrijke omgeving.
  • Huisdieren toegestaan: samen met je hond vakantie vieren.
  • Vuurwerkvrije vakantieparken: op je gemak het oude jaar uitzitten en proosten op een nieuw jaar.
  • Vlakbij attractiepark of dierentuin: op max. 15 minuten afstand van een dagje uit.
  • Park aan zee: direct aan het strand / de kust verblijven in een chalet.

Luxueuze recreatieparken rondom Ravenswoud vergelijken

Wil jij filteren op extra luxe vakanties, en wil je je nergens om bekommeren? Kies een luxe bungalowpark en reserveer een weekend vol met comfort en persoonlijke aandacht. Genieten van een eigen wellness bungalow. In sommige gevallen geniet je van een eigen jacuzzi, privé zwembad, whirlpool, bubbelbad. Aan het einde van de dag kan je nog langs de spa voor een massage.

  • Wellness / Spa: een ultiem verwenmoment.
  • Jacuzzi / Bubbelbad: gezellig met vrienden relaxen in een eigen hottub.
  • Privé zwembad: de dag beginnen met een heerlijke duik in het binnenzwembad.
  • Privé Sauna: een luxe infrarood- of houtgestookte sauna, evt. met een zonnebank.
  • Beauty & Schoonheidssalon: een eigen kapsalon, nagelstudio en massages.
  • Verzorgingstype: selecteer halfpension, volpension, all inclusive of logies en ontbijt.
  • Restaurants (À la carte): een bijzonder diner op het vakantiepark.
  • Adults only: speciale huisjes en resorts zonder kinderen.

De beste kindvriendelijke parken met zwembad in Friesland

Zo’n familiepark is aan te raden voor een familieweekend. Het is in dat geval fijn dat er genoeg faciliteiten voor de kids zijn. Zo kun je rekenen op: theater, indoor-speeltuin, sportvelden, speeltoestellen, speelpark, spelletjes. In Nederland heb je de keuze uit uitstekende gezinsparken met unieke zwembaden. Soms zelfs met: stroomversnellingen, (overdekt) binnenbad, peuterbad, kinderbad, waterglijbanen, (verwarmd) buitenbad. Je kunt zelfs kiezen voor een babyvriendelijk vakantiehuis inclusief reiswieg, kinderstoel, babybadje, kinderbed, traphekje, bolderkar. Met een omheinde tuin kunnen kinderen en honden veilig buitenspelen.

  • Subtropisch binnenbad: luxe subtropisch zwemparadijs met waterglijbanen, wildwaterbanen.
  • Verwarmd buitenbad: voor kinderen een heerlijke plek om lekker te zwemmen.
  • Privé (binnen) zwembad: lekker zwemmen ongeacht het weer.
  • Rivier, recreatieplas, zee of meer: waterpret voor iedereen.
  • Ligweide / Zonneweide: na het zwemmen opdrogen in de zon op een ligbed of handdoek.
  • Speeltuin / speelhal: uren speelplezier voor kinderen van alle leeftijden.

Mooiste vakantiepark Ravenswoud online reserveren?

Bekijk de mooiste vakantiewoningen in Nederland en controleer direct de laagste prijs

Vakantieparken met hond: mag dat?

Zoek je een voordelig vakantiepark in Ravenswoud met hond? Rondom deze bestemming zijn voldoende vakantieaccommodaties beschikbaar waar ook jouw huisdier lekker mee mag. Heerlijk samen uitwaaien. Weer thuis? Dan kan je fijn samen uitrusten in een speciale huisdiervriendelijke accommodatie. Deze vakantiebestemming is zeer geliefd bij hondeneigenaren.

  • Op veel parken mag je de hond meenemen.
  • Bij de boeking geef je jouw hond ook op. DIt kost ongeveer €5 p/nacht.
  • Hondvriendelijke parken bieden: hondenstrand, hondenbench, ruime wandelgebieden, voerbakken, omheinde tuin, hondenmand.

Het uitzoeken van een accommodatie

Bij moderne parken kies je uit veel moderne huis. Iedere accommodatie heeft voordelen en nadelen. Verderop vind je een beknopte samenvatting van de meest geboekte vakantiehuisjes. Of bekijk eens de pagina over parken als: RCN Vakantiepark De Roggeberg, Landal Hochmontafon & Novasol Ferienhausdorf Viechtach.

  • Bungalow: een warm en gezellig huisje voor de hele familie.
  • Chalet / lodge: een gezellig en vrijstaand boshuisje in de natuur.
  • Appartement: een praktische en grote hotelkamer met alles wat je nodig hebt.
  • Stacaravan / Mobile home: verrassend grote recreatiewoning met veel luxe.
  • Glamping: reserveer een ingerichte tent (lodgetent) en ervaar het luxe campingleven.
  • Staanplaats: een plek in de zon (of schaduw) voor je camper, vouwwagen of tent.

Schoolvakanties en reisperiodes

Een groot deel van de vakantieresorts in de buurt van Ravenswoud zijn 12 maanden per jaar open. In de weken rond de schoolvakanties moet je rekening houden met extra drukte. Het is wijs om voor de vakanties je verblijf vroeg vast te zetten. In het stukje hieronder delen we de meest populaire periodes.

  • Weekendje weg: lekker 3 dagen bijkomen en genieten van alle comfort.
  • Midweek: een paar door de weekse dagen (5) verblijven op een park.
  • Week: een week lang van alle gemakken voorzien op jouw favoriete park.
  • Zomervakantie: Het hoogseizoen valt van (6 juli t/m 1 september 2024). Populair is het park aan zee.
  • Herfstvakantie: verblijf van (14 oktober t/m 29 oktober 2023) op populaire Nederlandse recreatieparken.
  • Kerstvakantie: van (23 december 2023 t/m 7 januari 2024) is het gezellig druk op de huisjesparken.
  • Voorjaarsvakantie: geniet van de mooie natuur rondom het bungalowpark (dit jaar van (17 februari t/m 25 februari 2024)).
  • Meivakantie: valt dit jaar tussen (27 april t/m 5 mei 2024). Boek op tijd jouw favoriete bospark.
  • Feestdagen: Boek op tijd als je wilt gaan met Pinksteren (19 mei 2024), Hemelvaart (9 mei 2024), Pasen (31 maart 2024) of Oud en nieuw: (31 december 2024).

Met de hele familie op reis in Groepsaccommodaties

Zoek je specifiek naar een groepsaccommodatie in Ravenswoud voor een onbezorgd familieweekend, reünie of voor een (korte) vakantie met vrienden? Probeer dan een groepsverblijf te reserveren: dit is een ruime en nette woning met vrijwel alle benodigde voorzieningen. Het park biedt veel animatie en entertainment: denk aan tennis & minigolfen. Bijgaand bekijk je de verschillende kleine en grote vakantiehuizen in Ravenswoud.

  • 2 personen: een toffe tiny house van alle gemakken voorzien.
  • 3/4 personen: een ruime bungalow met tweepersoonskamer plus eenpersoonsbed.
  • 5/6 personen: voldoende ruimte voor iedereen met een eigen badkamer en open haard.
  • 7/8 personen: een luxe huisje met 4/5 slaapkamers, diverse badkamers en privé zwembad.
  • 9/10 personen: doorgaans is de eindschoonmaak inbegrepen bij dergelijke grote huizen.
  • 11/12 personen: Meerdere 2 of 3 persoonskamer. Zaken als bedlinnenpakket, vaatwasser, koelkast, e.d. zijn inbegrepen.
  • 13/14 personen: Natuurlijk met Internet (WiFi) en een grote televisie.
  • 15/16 personen: een geweldige villa met inbegrepen kindermeubilair en allerlei handige zaken zoals buitenkeuken, diepvries, koelkast, oven en magnetron, koffiezetapparaat en waterkoker, wasmachine, balkon.
  • 20+ personen: ook te huren als een vergaderlocatie voor bedrijven.

Prijzen van een familiepark april 2024

Zoek jij naar de geschatte kosten van een vakantieverblijf huren in Ravenswoud? In de tabel hierna verstrekken we de gemiddelde kosten van een weekend (buiten hoogseizoen) in de veel geboekte overnachtingstypes. Mogelijk ook interessant: informatie over parken in Raerd, Raard of Poppenwier.

Type verblijfPrijs weekend (3 nachten)
Bungalow€517
Chalet€465
Stacaravan / Mobil Home€310
Ingerichte tent€258
Groot vakantiehuis€1653
Geschatte tarieven van diverse vakantiewoningen op huisjespark omgeving Ravenswoud.

Vind de mooiste kindvriendelijke bungalowparken voordelig online

Bekijk last-minute acties en start met boeken!

Vakantieparken Ravenswoud vergelijken: Gerenommeerde reisorganisaties en vakantieketens

Vakantiewoningen kan jij vastzetten bij veel verschillende touroperators. Je hebt bijvoorbeeld vakantieparken, verhuurbedrijven met een aanbod losse vakantiewoningen en online aanbieders zoals Airbnb of Booking.com. Wij bespreken de meest bekende verhuurbedrijven in het onderstaande overzicht.

  • Center Parcs: Kwalitatieve accommodaties, goede faciliteiten en vriendelijk personeel.
  • Roompot: Exclusieve accommodaties op toonaangevende locaties.
  • Landal GreenParks: Flexibel annuleren, omboeken en betalen.
  • Topparken: Het gehele jaar door een mooi aanbod bungalows en parkfaciliteiten.
  • Europarcs: Ruime mogelijkheden voor inchecken en uitchecken.
  • Novasol: Ga op avontuur met een huis aan zee, de kust, in het bos of in de stad.
  • Belvilla: Gemakkelijk zoeken door meer dan 40.000 vakantiehuisjes.
  • Natuurhuisje: Ruim aanbod aan accommodaties met open haard en zwembad.
  • Bungalowspecials: Direct veilig boeken en betalen bij deze vakantie specialist.
  • Pierre & Vacances: Boeken met een voorkeursligging (handig voor groepen).
  • Interhome: Veilig boeken en goede garantievoorwaarden (ANVR).
  • Booking.com: Zeer geschikt voor een enkele overnachting of stedentrip.
  • Airbnb: Bijzondere vakantiehuisjes huren rechtstreeks van particulieren.
  • Reisbureaus: D-reizen, TUI, Thomas Cook, Corendon, Vakantiediscounter, Prijsvrij voor rondreizen/verre reizen of een ontspannen all-inclusive vakantie.

Bekijk de actuele weersvoorspellingen

Hier heerst het zeeklimaat. Een populaire reisperiode is mei t/m september. Het temperatuur jaargemiddelde ligt op 14 °C. De kalendermaand juli is gemiddeld het warmst (26 graden °C). Hieronder lees je de weersverwachtingen in en rondom van vakantiebestemming Ravenswoud (Friesland).

Weerbericht dinsdag 30 april 2024


Waar moet je op letten bij het huren van een recreatiewoning?

Waarom naar een vakantiepark in Ravenswoud?

Ravenswoud heeft een prachtige groene omgeving waar voldoende te doen is voor natuurliefhebbers en sportievelingen. Zodra je aankomt op je adres dan krijg je direct een zorgeloos vakantiegevoel. Het vastleggen van een mobil home of huisje op een resort is absoluut een aanrader. Je hebt alles binnen handbereik, kinderen kunnen hier urenlang spelen en zwemmen en je bent altijd rondom mooie natuurgebieden.

Mogen honden ook mee op het park?

Ja, er zijn speciale vakantieparken met hond toegestaan in Ravenswoud en nabijgelegen plekken. Op bijna alle parken zijn er niet meer dan twee huisdieren toegestaan per accommodatie. Je moet je wel aan regels houden: de hond houd je altijd aan de lijn en honden en katten moeten altijd een chip of tatoeage hebben. In zeldzame gevallen kan je ook een hondenbungalow boeken. Daarnaast kan je kiezen voor diverse huisdiervrije vakantieparken.

Wat kan ik allemaal doen in de regio?

Ravenswoud ligt in de regio Friesland, in Nederland. Het gaat om een populaire Nederlandse en veelzijdige streek. In het groene natuurgebied is de rust eenvoudig te vinden en kan je urenlange wandelingen of fietstochten maken. Er zijn ook allerlei mogelijkheden voor een dagje naar leuke bezienswaardigheden en bioscopen. Ben je sportief? De actieveling komt aan zijn trekken met onder andere: mountainbiken, klimmen, kanoën, paardrijden, varen, watersporten.

Wat zijn de kosten van huisje op een recreatiepark?

Een accommodatie reserveren op het goedkoopste vakantiepark in de omgeving van Ravenswoud is al haalbaar vanaf €83 p/nacht. Dat is vaak wat duurder i.v.m. een particulier vakantiehuis of een caravan-, vouwwagen- of tentplek om op te kamperen. Je betaalt wat meer, maar hiermee profiteer je wel van extra veel gemak zoals: extra privacy, hottub, eigen badkamer, eigen terras, eigen slaapkamer, ingerichte keuken. Extra tip: boek op tijd of check last-minute aanbiedingen om nog goedkoper weg te gaan.

Plaats een reactie