center parcs logo
roompot logo
landal logo
belvilla logo
BungalowSpecials logo

Vakantieparken in Nieuw dordrecht

Een voordelige vakantie op een sfeervol vakantiepark in Nieuw dordrecht en omgeving? Een resort of camping staat garant voor een zorgeloze vakantie: de vakantiehuisjes zijn modern en ruim, er zijn veel voorzieningen, voor de kinderen is er veel geregeld en rondom het park kan je heerlijk wandelen en fietsen. Perfect voor een weekend met de kinderen of een vriendenweekend. Via deze website bieden wij praktische informatie over vakantiehuisjes en parken in de omgeving. Bij de genoemde boekingssites boek je zonder gedoe een huisje op de meest professionele bungalowparken in de omgeving van Nieuw dordrecht.

  • Nieuw-dordrecht is een leuke en authentieke vakantielocatie in Drenthe, Nederland.
  • Familieparken nabij deze plek zijn zeer populair. Dit komt voor een groot deel door de prachtige natuurrijke gebieden.
  • Maandelijks heb je hier voldoende mogelijkheden. Ga bijvoorbeeld eens skeeleren en ook dagtochten.
  • Rondom deze plek zijn veel kindvriendelijke vakantieparken met zwembad, entertainment, kinderboerderij, animatie, speeltuin, kidsclubs.
  • Vakantiehuisjes op vakantieparken in deze regio kosten gemiddeld circa €77 p/dag.
PlekNieuw dordrecht
RegioDrenthe
LandNederland
Gemiddelde temperatuur14 °C
Wild kamperenNiet toegestaan
Vignet nodigEr is geen vignetplicht
Tol betalenJe hoeft hier geen tol te betalen
Lokale taalNederlands
Tarief voor weekend weg€338

Bungalowpark in de buurt van Nieuw dordrecht boeken

Nieuw-dordrecht is een geliefde bestemming gezien het vele groen en de diversiteit in excursieaanbod. Op een familiepark in dit gebied kan je voldoende ondernemen. Quality time met elkaar in een comfortabele mobil home of met de gehele familie in een groepsaccommodatie? Het kan allemaal! In onderstaand gedeelte lees je stap-voor-stap op welke manier jij zo’n vakantiehuisje in Nieuw dordrecht voordelig en snel kunt boeken.

Goedkoop een vakantiepark vlakbij Nieuw dordrecht reserveren

  1. Kies een aanbieder

    Maak een keuze voor een van de aanbieders. Er zijn diverse grote ketens. Je kunt dan denken aan Europarcs, Center Parcs, Belvilla, Roompot, Landal, Molecaten en Oostappen, Hogenboom, Pierre & Vacances, Topparken, RCN, Succes Holidayparcs. Ook geschikt: Ourthe & Somme, Upladparcs, Interhome, FranceComfort, Dancenter, Novasol. Er bestaan ook een heleboel kleinschalige zelfstandige parken en diverse boekingsplatforms als Bungalowspecials, Booking.com, Voordeeluitjes, Airbnb, Natuurhuisje.nl. Kijk in ieder geval goed naar de ligging van de accommodaties en voorzieningen zoals Kids Club en tafeltennis.

  2. Selecteer je reisdatums

    Kies de dag van aankomst en het aantal dagen dat je op het park wilt blijven. Geliefde reisperiodes zijn een midweek, weekend of hele week en natuurlijk de landelijke schoolvakanties. Reserveer jij een paar dagen voor aankomst? Dan kan een last-minute aanbieding voor jou interessant zijn. Het is handig om ook direct het aantal personen te kiezen.

  3. Zoek een geschikte huuraccommodatie

    Je bekijkt nu een pagina met de aanwezige bungalows, chalets, cottages, huisjes, groepsaccommodaties, stacaravansen (indien beschikbaar) tiny houses, villa’s, staplekken, ingerichte tenten, glamping-opties. Open de foto’s en vind uit op welke faciliteiten je recht hebt (bijv. sauna, draadloos internet, terras, open haard, bubbelbad, televisie). Vraag een prijsindicatie op en klik op het huisje dat overeenstemt met jouw reisgezelschap en wensen.

  4. Services en extra’s

    Jouw verblijf kun je compleet maken met aanvullende servicepakketten. Typische extra’s zijn extra luxe bedden, een pakket met verse boodschappen of kids-arrangementen. Ga je met de hele familie, en heb je slechts beperkte kofferbakruimte? Vaak zijn er ook extra’s als speelhoek, traphek, kinderstoel, speelkleed, box, wipstoel.

  5. Reserveren en betalen

    Controleer nog 1 keer alle details en vul contactgegevens en je adres in. De betaling gaat veilig en zonder gedoe door middel van betaalmethodes als Creditcard, overschrijving of iDeal. Doorgaans kan je er voor kiezen om een nieuw account te registreren. Met zo’n profiel kan je eenvoudig vakantiegegevens bekijken, jouw reisgezelschap of reisperiode aanpassen of extra services en arrangementen kiezen.

vakantieparken-nieuw-dordrecht-nederland-vergelijken

Aanbiedingen april 2024: goedkoop vakantiepark regio Nieuw dordrecht (Drenthe)

Op deze pagina verstrekken we 12 maanden per jaar voordelige bungalow promoties bij de tofste resorts zoals Roompot, Landal GreenParks, Belvilla, Center Parcs, Europarcs, Novasolmaar ook reisorganisaties zoals Stip Reizen, D-reizen, Suntip, TUI, Prijsvrij maar ook Thomas Cook, Oad, Alltours, Corendon, de Jong Intra Vakanties. In steeds meer gevallen willen mensen de last-minute trips en de interessante vroegboekkorting. Vergelijk de diverse parken en boek vandaag nog met korting online. In de onderstaande opsomming bekijk je meer uitleg over kortingsacties en promoties voor april 2024.

  • Als je kiest voor last-minute aanbiedingen in april bespaar je behoorlijk op de prijs wanneer je in de weken voor vertrek reserveert.
  • Soms bieden ze vroegboekkorting aan. Dat resulteert in een interessante korting wanneer je ruim van tevoren reserveert.
  • Actie- en kortingscodes bieden een kleine korting of gratis extra’s.
  • Familiekorting: extra voordeel voor groepen met kinderen.
  • Seniorenkorting: unieke prijzen voor personen van 55 jaar en ouder.
  • Pretpark combideals: Een speciaal voordeeltarief voor een dagje dierentuin of attractiepark.
  • Kies voor het laagseizoen i.p.v. het hoogseizoen: De schoolvakanties zijn vaak een stuk duurder.

Ondersteuning: zo vind je het recreatiepark dat past bij jou

Laat je verwonderen door het rijke Nieuw dordrecht en ga genieten van heerlijke lekkernijen, uitstapjes vol avontuur en geniet van de rust en ruimte. Even er tussenuit met kinderen, jouw vriendengroep, de familie of met je partner? Voor elke samenstelling is er een gepaste accommodatie. In het bijgaande stukje supporten we jou met het kiezen van het beste vakantiepark in Nieuw dordrecht! We bieden ook meer info over Hemelvaart.

Belangrijke voorzieningen, faciliteiten en ligging

De familieparken rond Nieuw dordrecht hebben een geweldige ligging in of vlakbij een natuurgebied. Speur jij naar campings met een specifieke ligging? Hieronder helpen we jou op weg.

  • Vakantieparken aan het water: heerlijk zwemmen, vissen of watersporten (bijvoorbeeld in een recreatieplas, meertje, beekje, rivier).
  • Vakantieparken in het bos: geniet van de natuur in een bosrijke omgeving.
  • Huisdieren toegestaan: De mooiste parken waar honden meer dan welkom zijn.
  • Vuurwerkvrije vakantieparken: oud en nieuw vieren op een rustig park zonder vuurwerk.
  • Vlakbij attractiepark of dierentuin: heerlijk een dagje erop uit met het hele gezin.
  • Park aan zee: zoek een accommodatie aan het strand / de kust.

Exclusieve recreatieparken rondom Nieuw dordrecht vergelijken

Trakteer jij jezelf dit jaar op een bijzondere luxe vakantie? Gewoon even echt genieten? Informeer dan specifiek naar luxe bungalowparken en boek een weekje weg inclusief alle wellness en exclusiviteit. Echt genieten in een wellness bungalow. Denk hierbij onder andere aan een sauna, whirlpool, privé zwembad, bubbelbad. Je kan je vaak ook laten masseren in de spa.

  • Wellness / Spa: dat is echt genieten van jouw welverdiende vakantie.
  • Jacuzzi / Bubbelbad: heerlijk genieten van jouw eigen hottub in de tuin.
  • Privé zwembad: maak gebruik van een exclusief binnenzwembad.
  • Privé Sauna: een luxe infrarood- of houtgestookte sauna, evt. met een zonnebank.
  • Beauty & Schoonheidssalon: laat je nagels, haar en huid behandelen door een specialist.
  • Verzorgingstype: bespreek met volpension, all inclusive, logies en ontbijt of halfpension.
  • Restaurants (À la carte): laat je verwennen door de lokale specialiteiten.
  • Adults only: speciale huisjes en resorts zonder kinderen.

Boek een kindvriendelijk park met zwembad in Drenthe

Het familiepark is zeer geschikt voor een midweek of week vakantie met de familie. Wat dit type park kenmerkt is dat er ook voor kinderen genoeg voorzieningen aanwezig zijn. Denk dan bijvoorbeeld aan: indoor-speeltuin, theater, sportvelden, speeltoestellen, spelletjes, speelpark. In Nederland zitten mooie gezinsparken met meerdere zwembaden. Soms zelfs met: (overdekt) binnenbad, (verwarmd) buitenbad, waterattracties, peuterbad, waterglijbanen, stroomversnellingen. Je kunt zelfs kiezen voor een babyvriendelijk vakantiehuis inclusief wandelwagen, kinderbed, traphekje, kinderstoel, reiswieg, babybadje. Bij kleuters kan je soms kiezen voor een omheinde tuin.

  • Subtropisch binnenbad: een spetterend subtropisch zwemparadijs op jouw eigen vakantiepark!
  • Verwarmd buitenbad: gratis toegankelijk voor alle parkgasten.
  • Privé (binnen) zwembad: omkleden, zwemmen en afdrogen in een warme omgeving.
  • Zee, meer, rivier en recreatieplas: lekker spelen, buiten zwemmen of bootje varen.
  • Ligweide / Zonneweide: grasveldje met bedjes, parasol, overkapping, horeca en animatie.
  • Speeltuin / speelhal: de leukste glijbanen, schommels, wipkippen en klimtoestellen.

Mooiste vakantiepark Nieuw dordrecht reserveren?

Bekijk de leukste verblijven in Nederlanden kies jouw vertrekperiode!

Vakantieparken met hond: hoe werkt het?

Dit jaar naar een voordelig vakantiepark in Nieuw dordrecht met hond? In deze omgeving zijn voldoende vakantieaccommodaties aanwezig waar jouw huisdier meer dan welkom is. Heerlijk samen met de hond dwalen door de bossen. Aan het einde van de dag kan je lekker samen tot rust komen in een mooie bungalow op een huisdiervriendelijk park. Deze plek is populair bij mensen met een hond.

  • Op steeds meer parken mag de hond gewoon mee op vakantie.
  • Voor elk huisdier betaal je gemiddeld €5,- toeslag per nacht.
  • Hondvriendelijke parken bieden onder andere zaken als: hondenmand, hondendouche, hondenstrand, ruime wandelgebieden, omheinde tuin, voerbakken.

Kies jouw accommodatie

Vandaag de dag kan je een keuze maken uit huisjes in diverse soorten en groottes. Elk vakantiehuis heeft zo weer zijn eigen sfeer en karakteristieken. In de bijgaande opsomming tref je een overzicht met de meest aangeboden recreatiewoningen. Check ook eens deze parken: Ferienpark Heidesee, RecreatieParc De Witte Vennen + Résidence La Palmeraie.

  • Bungalow: een sfeervol vakantiehuisje met meestal 1 verdieping.
  • Chalet / lodge: vaak een houten boshuisje op een mooie plek in de natuur.
  • Appartement: in jouw hotelkamer heb je alle voorzieningen altijd bij de hand.
  • Mobile home / stacaravan: koffers uitpakken in deze kant en klare recreatiewoning, en je reis kan beginnen.
  • Glamping: kamperen in een comfortabele ingerichte lodgetent voorzien van alle luxe.
  • Staanplaats: zet de caravan of vouwwagen op en zet je bijzettent erbij.

Info over de meest gekozen reisperiodes

De meeste vakantieresorts in de buurt van Nieuw dordrecht zijn over het algemeen ’s zomers en ’s winters geopend. In de periode van de nationale schoolvakanties zijn de huuraccommodaties al snel vol. Het is verstandig om voor deze vakantieperiodes op tijd alles te boeken. In onderstaand schema tonen wij de meest populaire periodes.

  • Weekendje weg: even heerlijk een paar daagjes er tussenuit met je gezin.
  • Midweek: een fijne en betaalbare periode om er even tussenuit te gaan.
  • Week: een hele week ontspannen op een leuk park.
  • Zomervakantie: Dit jaar gepland tussen (6 juli t/m 1 september 2024). Een gewilde plek is het park aan zee.
  • Herfstvakantie: verblijf in de weken van (14 oktober t/m 29 oktober 2023) op erkende Nederlandse recreatieparken.
  • Kerstvakantie: van (23 december 2023 t/m 7 januari 2024) vier je kerst en oud en nieuw op een bijzondere locatie op een huisjespark.
  • Voorjaarsvakantie: bijna alle voorzieningen op het bungalowpark zijn geopend (reserveer van (17 februari t/m 25 februari 2024)).
  • Meivakantie: valt dit jaar tussen (27 april t/m 5 mei 2024). Boek op tijd jouw favoriete bospark.
  • Feestdagen: Boek tijdig voor o.a. Pasen (31 maart 2024), Pinksteren (19 mei 2024), Hemelvaart (9 mei 2024) en Oud en nieuw: (31 december 2024).

Groepsaccommodaties boeken tot 20 personen

Ben jij aan het zoeken naar een groepsaccommodatie in Nieuw-dordrecht voor een familieweekend, reünie of voor een (korte) vakantie met vrienden? Maak dan een boeking voor een groepsverblijf: het gaat om een ruim opgezette en authentieke bungalow of cottage met veel (exclusieve) faciliteiten. Op het park zelf vind je diverse activiteiten en mogelijkheden: denk aan lasergamen of minigolfen. Bijgaand verstrekken wij de pluspunten van kleine & grote vakantiehuizen in Nieuw-dordrecht.

  • 2 personen: een unieke tiny house met veel voorzieningen.
  • 3/4 personen: vaak met 2 tweepersoonskamers en eventueel een eenpersoonsbed.
  • 5/6 personen: veelzijdige overnachtingen met kamers met eigen badkamer en een open haard.
  • 7/8 personen: 4 of 5 verschillende slaapkamers, eventueel met privé zwembad.
  • 9/10 personen: het huisje moet schoon worden opgeleverd (zonder eindschoonmaak).
  • 11/12 personen: Meerdere 2 of 3 persoonskamer. De meeste voorzieningen als vaatwasser en bedlinnenpakket zijn inclusief.
  • 13/14 personen: Je hoeft je niet te vervelen door de aanwezigheid van een TV en internet.
  • 15/16 personen: een riante villa met optioneel kindermeubilair en allerlei andere voorzieningen zoals buitenkeuken, balkon, oven en magnetron, diepvries, wasmachine, koelkast, koffiezetapparaat en waterkoker.
  • 20+ personen: een top-vergaderlocatie voor trainingen, workshops of brainstorms.

Kosten van een familiepark april 2024

Ben je nieuwsgierig naar de kosten die komen kijken bij een vakantieverblijf huren in Nieuw dordrecht? In de volgende opsomming delen we de geschatte prijzen van een weekendje (aankomst vrijdag, vertrek maandag) in meerdere verblijfstypes. Check ook kosten van parken in Noordscheschut, Garminge & Nieuw buinen.

AccommodatiesPrijs per weekend (gemiddeld)
Bungalow€484
Chalet€435
Mobil Home of Stacaravan€290
Ingerichte tent€242
Groot vakantiehuis€1547
Verwachting prijs van enkele Vakantieaccommodaties op huisjespark omgeving Nieuw-dordrecht.

Zoek naar de leukste kindvriendelijke bungalowparken razendsnel online

Check alle last-minute acties en start met boeken!

Vakantieparken Nieuw dordrecht vergelijken: Goede reisorganisaties en boekingswebsites

Stacaravans tot aan vakantiewoningen kan je boeken bij veel verschillende touroperators. Denk aan individuele parken, aanbieders van losse huisjes en verschillende opties via sites zoals Airbnb en Booking.com. Je bekijkt de beste verhuurbedrijven in het onderstaande overzicht.

  • Center Parcs: Kwalitatieve accommodaties, goede faciliteiten en vriendelijk personeel.
  • Roompot: Unieke locaties met hoogwaardige accommodaties en faciliteiten.
  • Landal GreenParks: Prachtige huisjes in de natuur met uitgebreide faciliteiten.
  • Topparken: Genieten aan het water met verhuur van huisjes, bootjes en fietsen.
  • Europarcs: Verrassende vakantieparken met een grote diversiteit aan accommodaties.
  • Novasol: Prachtige (particuliere) huisjes op unieke locaties in Europa.
  • Belvilla: Al meer dan 40 jaar ervaring met het verhuren van vakantiewoningen.
  • Natuurhuisje: De tofste huisjes op de meest unieke locaties van Europa.
  • Bungalowspecials: Meer dan 15 jaar ervaringen met het verzorgen van parkvakanties.
  • Pierre & Vacances: Met tal van activiteiten, wellness en kidsclub.
  • Interhome: Ruim 35.000 accommodaties voor groepen van 2 tot 50 personen.
  • Booking.com: Hier vind je zowel grote hotelketens als kleine particuliere huisjes.
  • Airbnb: Een huis huren van iemand die zelf niet thuis is.
  • Reisbureaus: TUI, Sunweb, Corendon, Prijsvrij, Thomas Cook, D-reizen voor een gedenkwaardige verre reis of een ontspannen all-inclusive vakantie.

Weersvoorspellingen voor de komende 7 dagen

In deze regio heb je een aangenaam zeeklimaat. De meest gekozen reisperiode is mei t/m september. Over het hele jaar genomen is het hier gemiddeld 14 graden °C. De periode juli is traditioneel de warmste maand (26 graden). Onderstaand ontdek je het 7-daagse weerbericht in de regio van vakantiebestemming Nieuw-dordrecht (Drenthe).

Weerbericht dinsdag 30 april 2024


Waar moet je op letten bij het huren van een recreatiewoning?

Waarom een vakantiepark boeken in Nieuw dordrecht?

Nieuw dordrecht is een natuurrijke plek waar van alles te beleven is. Zodra je aankomt op je adres dan krijg je direct een heerlijk vakantiegevoel. Het boeken van een cottage of huisje op een camping of resort is absoluut een aanrader. Er zijn tal van faciliteiten, er is veel te doen voor kinderen en je logeert op de mooist groene bosrijke omgevingen.

Zijn honden toegestaan op het park?

Ja, er bestaan vakantieparken met hond toegestaan in Nieuw dordrecht en omgeving. Normaal gesproken zijn er meestal maximaal 2 huisdieren toegestaan per geboekt huisje. Er zijn wel speciale reglementen: je moet je hond altijd kort houden en honden en katten moeten altijd een chip of tatoeage hebben. Wist je dat er ook hondenbungalows zijn? Houd je niet van honden en katten? Bekijk dan het aanbod met huisdiervrije vakantieparken.

Wat is er te doen in de omgeving?

Nieuw-dordrecht hoort bij Drenthe, in Nederland. Het is al jaren een unieke Nederlandse en aangename plek. In deze groene omgeving kom je helemaal tot rust en kan je urenlange wandelingen of fietstochten maken. Ook zijn er diverse opties voor een dag(deel) naar schitterende dorpjes en theaters. Hou jij wel van sportieve bezigheden? Je hebt ook mogelijkheden zoals: watersporten, klimmen, kanoën, varen, mountainbiken, kajakken.

Wat zijn de kosten van huisje op een recreatiepark?

Een cottage huren op het goedkoopste vakantiepark in de omgeving van Nieuw dordrecht doe je al vanaf €77 p/nacht. Dat is prijziger ten opzichte van een particulier huisje of een staplek op een camping. Je betaalt wat meer, maar hiermee ben je zeker van extra comfort zoals o.a. eigen badkamer, extra privacy, eigen slaapkamer, hottub, open haard, ingerichte keuken. Handig om te weten: ga voor vroegboekkorting of check last-minute aanbiedingen voor nog meer voordeel.

Plaats een reactie