center parcs logo
roompot logo
landal logo
belvilla logo
BungalowSpecials logo

Vakantieparken in Haalweide

Een voordelige vakantie op een mooi vakantiepark in Haalweide en omgeving? Een recreatiepark is erg geliefd: de Vakantieaccommodaties zijn sfeervol ingericht, het is van alle gemakken voorzien, voor de kinderen is vaak animatie en een zwembad en je geniet van een mooie groene omgeving. Erg leuk voor een weekje met de familie of een weekend met vrienden. Op dit platform lees je nuttige informatie en hulp bij boeken van resorts en campings in en rondom deze plek. Bij onze samenwerkende partners boek je goedkoop en gemakkelijk een vakantieaccommodatie op de meest geboekte bungalowparken in de omgeving van Haalweide.

  • Haalweide is een veelzijdige en inspirerende bestemming in Drenthe, Nederland.
  • Vakantieparken rondom deze locatie zijn er talrijk: Dit komt voornamelijk door de rustgevende natuur en diversiteit in dagtrips.
  • Elke week is er voor jong en oud voldoende te doen. Onder andere bootje varen of kies voor dagtochten.
  • In de omgeving kan je kiezen uit diverse kindvriendelijke resorts met kinderboerderij, speeltuin, entertainment, animatie, zwembad, speelhallen.
  • Cottages op een recreatiepark rondom deze plek kosten om en nabij de €81 voor één nacht.
PlaatsHaalweide
OmgevingDrenthe
LandNederland
Gemiddelde temperatuur14 °C
Wild kamperenNiet toegestaan
Vignet nodigEr is geen vignetplicht
TolwegenJe hoeft hier geen tol te betalen
SpreektaalNederlands
Gemiddelde overnachtingsprijs (weekend)€355

Bungalowpark in de buurt van Haalweide boeken

Haalweide is een geliefde bestemming door met name de bijzondere natuur en de mogelijkheden voor dagtrips. Op een familiepark nabij deze locatie kan jij dus voldoende kanten op. Lekker tot jezelf komen in een knusse cottage of een volledig familieweekend in een groepsaccommodatie? De mogelijkheden zijn eindeloos! Hieronder lees je in detail op welke manier jij een vakantiehuisje in Haalweide goedkoop en eenvoudig kunt boeken.

Goedkoop een vakantiepark vlakbij Haalweide reserveren

  1. Bepaal een geschikt park

    Bedenk eerst waar je jouw boeking wil doen. In grote lijnen kan je kiezen voor ketens zoals bijvoorbeeld Molecaten, Belvilla, Europarcs, Roompot, Landal, Libéma en Succes Holidayparcs, Hogenboom, Topparken, Oostappen, RCN, Sunparks en zeker ook Dancenter, Interhome, Upladparcs, Ourthe & Somme, Holidaysuites, Novasol. Buiten deze bekende namen heb je de parken die volledig zelfstandig zijn en verhuurders van (particuliere) huisjes als Airbnb, Bungalowspecials, Vakantieveilingen.nl, Voordeeluitjes, Booking.com. Bekijk kritisch de ligging van de accommodaties en faciliteiten zoals snackbar en tafeltennis.

  2. Kies aankomst- en vertrekdag

    Selecteer de vertrekdag en bepaal ook de verblijfsduur (aantal nachten). Geliefde verblijfsperiodes zijn een hele week, midweek of weekend en de schoolvakanties. Leg jij je verblijf kost voor aankomst vast? Dan kan een last-minute aanbieding voor jou interessant zijn. Belangrijk: geeft altijd het juiste aantal reizigers op.

  3. Zoek een geschikte huuraccommodatie

    Je wordt doorgestuurd naar een tabel met de aanwezige groepsaccommodaties, chalets, huisjes, bungalows, stacaravans, cottagesen in enkele gevallen ook staplekken, tiny houses, ingerichte tenten, glamping-opties, villa’s. Check de foto’s en analyseer op welke faciliteiten je kunt rekenen (o.a. terras, vaatwasser, draadloos internet, sauna, bubbelbad, televisie). Vergelijk de kosten en klik op het vakantieverblijf dat overeenstemt met jouw wensenlijstje.

  4. Bij te boeken extra’s

    Je kunt de reservering uitbreiden met extra pakketten. Typische extra’s zijn een extra lang bed, een ontbijt en diner pakket of kids-arrangementen. Met kleine kinderen op vakantie, maar is de auto vol? Soms kun je cottages boeken met een reisbedje, traphek, speelkleed, box, wipstoel, kinderstoel.

  5. Plaats jouw boeking

    Controleer jouw verblijf en voer de gevraagde gegevens in. De reissom betalen doe je snel en veilig aan de hand van meerdere betaalmethodes zoals iDeal, Bankoverschrijving of Creditcard. Het wordt aanbevolen om een privé-account aan te maken op de site. Met een eigen account kan je o.a. inchecken, een wijziging doorgeven of vooraf boodschappen bestellen.

vakantieparken-haalweide-nederland-vergelijken

Aanbiedingen april 2024: goedkoop vakantiepark regio Haalweide (Drenthe)

Op onze vakantiepark-vergelijker check je eenvoudig aantrekkelijke bungalow kortingscode bij populaire vakantiepark ketens als Center Parcs, Europarcs, Belvilla, Roompot, Interhome, Landal GreenParksmaar ook reisorganisaties als Sunweb, Suntip, Stip Reizen, Prijsvrij, D-reizen en tevens de Jong Intra Vakanties, Oad, Vakantiediscounter, Thomas Cook, Alltours. In steeds meer gevallen willen mensen de last-minute reizen en niet te vergeten vroegboekkorting. Klik op een van de parken en bekijk direct de verschillende acties en aanbiedingen. In de onderstaande opsomming bieden we de te kiezen acties en prijsknallers voor april 2024.

  • Er zijn last-minute aanbiedingen in april. Dan wordt je beloond met een royale korting als je de boeking afrondt vlak voor de vertrekdatum.
  • Mogelijk kan je kiezen voor vroegboekkorting. Dat is voordeel als je nu alvast voor volgend seizoen boekt.
  • Promocodes kunnen je soms ook gratis extra’s bieden.
  • Familiekorting: extra voordeel voor groepen met kinderen.
  • Seniorenkorting: aantrekkelijk voordeel voor ouderen (55 plussers).
  • Pretpark deals: Een goedkoop dagticket voor een heerlijk dagje attractiepark of dierentuin.
  • Kies bewust een tijd buiten het hoogseizoen: Tijdens schoolvakanties zijn de prijzen hoger.

Hulp bij boeken: selectiecriteria voor recreatieparken

Laat je verbazen door het mooie Haalweide en geniet van lekkere streekgerechten, uitdagende activiteiten en ga erop uit in de prachtige natuur. Op vakantie gaan met kinderen, met vrienden, het hele gezin of juist even met z’n tweeën? Voor elke situatie is er een accommodatie te vinden. In het stukje hieronder ondersteunen we jou bij het kiezen van het beste vakantiepark in Haalweide! Je kunt ook verder lezen over RCN Vakantieparken.

Zoek een park met een mooie ligging of faciliteiten

Familieparken rond Haalweide hebben meestal een mooie ligging nabij natuur en steden. Prefereer jij een camping of park met een exclusieve of bijzondere ligging? Bijgaand vind je de meest gekozen opties.

  • Vakantieparken aan het water: heerlijk zwemmen, vissen of watersporten (in onder andere een recreatieplas, rivier, zwemvijver, meertje).
  • Vakantieparken in het bos: geniet van de natuur in een bosrijke omgeving.
  • Huisdieren toegestaan: Lekker samen wandelingen maken met de hond.
  • Vuurwerkvrije vakantieparken: op je gemak het oude jaar uitzitten en proosten op een nieuw jaar.
  • Vlakbij attractiepark of dierentuin: heerlijk een dagje erop uit met het hele gezin.
  • Park aan zee: een zomers verblijf zoeken aan de kust / het strand.

Mooie, comfortabele en luxe recreatieparken rondom Haalweide vergelijken

Wil jij filteren op extra luxe vakanties? Gewoon even echt genieten? Kijk dan tussen de premium verblijven op luxe bungalowparken en reserveer een midweek waarbij alles draait om wellness en rust. Steeds meer parken bieden zo’n luxe wellness bungalow. In sommige gevallen geniet je van een eigen sauna, bubbelbad, whirlpool, privé zwembad. Je kunt soms tegen betaling ook naar de massage in de spa.

  • Wellness / Spa: luxe, moderne en sfeervolle inrichting.
  • Jacuzzi / Bubbelbad: romantisch samen in een eigen hottub tijdens een weekend weg.
  • Privé zwembad: jong en oud vermaakt zich aan het binnenzwembad.
  • Privé Sauna: gezond voor lichaam en geest (indien gewenst ook met zonnebank).
  • Beauty & Schoonheidssalon: geniet van een heerlijke massage of beautybehandeling.
  • Verzorgingstype: geniet all inclusive, logies en ontbijt, volpension of halfpension.
  • Restaurants (À la carte): een luxe restaurant gelegen op of vlak buiten het park.
  • Adults only: accommodaties en hotels zonder kinderen.

Kindvriendelijke parken met zwembadDrenthe

Het familiepark is een aanrader voor een weekendje of week vakantie met het gezin. Mensen vinden het dan fijn dat er voor kinderen veel te doen is. Zo kun je rekenen op: speeltoestellen, sportvelden, theater, bowling, spelletjes, indoor-speeltuin. In Nederland vind je luxe gezinsparken met moderne zwembaden. Waterplezier voor iedereen: waterglijbanen, waterattracties, (overdekt) binnenbad, peuterbad, stroomversnellingen, kinderbad. In sommige gevallen is er zelf een een babyvriendelijk vakantiehuis inclusief bolderkar, kinderstoel, traphekje, kinderbed, reiswieg, wandelwagen. Eventueel kan je ook kiezen voor een huisje met omheinde tuin.

  • Subtropisch binnenbad: een heerlijk subtropisch zwemparadijs met golfslagbad en waterglijbaan.
  • Verwarmd buitenbad: lekker warm in de winter en verkoelend in de zomer.
  • Privé (binnen) zwembad: een heerlijk toegankelijk bad voor alle weersomstandigheden.
  • Recreatieplas, zee, rivier of meer: heerlijk pootjebaden of een frisse duik nemen.
  • Ligweide / Zonneweide: groot grasveld met ligbedjes en beschutting (parasol, overkapping etc).
  • Speeltuin / speelhal: kinderen kunnen zich hier urenlang vermaken.

Mooiste vakantiepark Haalweide reserveren?

Bekijk luxe accommodaties Nederland en boek eenvoudig online

Vakantieparken met hond: hoe werkt het?

Naar een voordelig vakantiepark in Haalweide met hond? In en rondom deze plek zijn er leuke vakantieaccommodaties die je kunt boeken waar jouw huisdier mee mag. Lekker samen de natuur in. Na afloop samen uitrusten in jouw eigen huisdiervriendelijke vakantieaccommodatie. Deze plek is populair bij mensen met een hond.

  • Honden zijn op veel parken in deze omgeving toegestaan.
  • Meestal betaal je een paar euro extra per nacht.
  • Hondvriendelijke parken staan bekend om o.a.: omheinde tuin, voerbakken, hondenbench, hondenstrand, hondenmand, hondendouche.

Lijst met te boeken accommodaties

Tegenwoordig kies je uit tal van leuke huisjes. Elk vakantieverblijf heeft zowel voor- als nadelen. Onderstaand tonen wij een uiteenzetting van de meest populaire verblijven. Andere interessante parken voor jou: RCN Vakantiepark de Flaasbloem, Vakantieoord De Bronzen Emmer + RCN Vakantiepark het Grote Bos.

  • Bungalow: een exclusief vakantiehuisje met veel sfeer.
  • Chalet / lodge: een kindvriendelijk boshuisje met veel voorzieningen.
  • Appartement: in jouw hotelkamer heb je alle voorzieningen altijd bij de hand.
  • Mobile home / stacaravan: een recreatiewoning die comfortabel en volledig ingericht is.
  • Glamping: een bijzondere mix van luxe en kamperen in jouw eigen ingerichte tent (lodgetent).
  • Staanplaats: ga met je vouwwagen, caravan of tent op pad.

Kies jouw gewenste reisperiodes

De meeste vakantieresorts in de buurt van Haalweide hebben ruime openingstijden en kan je het hele jaar door bezoeken. In de periode van de nationale schoolvakanties zijn de huuraccommodaties al snel vol. Het is wijs om in het hoogseizoen je verblijf vroeg vast te zetten. Bijgaand verstrekken we de meest gekozen periodes.

  • Weekendje weg: even ontsnappen aan de dagelijkse drukte.
  • Midweek: een perfect tijdsbestek om even helemaal tot rust te komen.
  • Week: een hele week uitrusten op de mooiste parken.
  • Zomervakantie: Dit jaar gepland tussen (6 juli t/m 1 september 2024). Populair is het park aan zee.
  • Herfstvakantie: verblijf vanaf (14 oktober t/m 29 oktober 2023) op luxe Nederlandse recreatieparken.
  • Kerstvakantie: van (23 december 2023 t/m 7 januari 2024) vier je de kerstdagen op een huisjespark met familie en vrienden.
  • Voorjaarsvakantie: ervaar de lentekriebels vanuit jouw favoriete bungalowpark (periode (17 februari t/m 25 februari 2024)).
  • Meivakantie: ontdek de natuur rondom het bospark van (27 april t/m 5 mei 2024).
  • Feestdagen: Speciale arrangementen rondom Oud en nieuw: (31 december 2024), Pasen (31 maart 2024), Hemelvaart (9 mei 2024) en Pinksteren (19 mei 2024).

Groepsaccommodaties voor vriendengroepen

Ben jij op zoek naar een groepsaccommodatie in Haalweide voor een onvergetelijk familieweekend, reünie of een weekendje met vrienden? Probeer dan een groepsverblijf te reserveren: dit is een royale en nette woning die luxe is uitgevoerd met veel faciliteiten. Op het bungalowpark vind je allerlei activiteiten: denk aan paintball & golfen. Verderop tonen we de meest gekozen kleinere & grotere vakantiehuizen in Haalweide.

  • 2 personen: een gezellige tiny house voor 2 personen met eventueel 1 kind.
  • 3/4 personen: voor kleine gezinnetjes met tweepersoonskamers en eenpersoonsbed.
  • 5/6 personen: meerdere slaapkamers en/of eigen badkamers (soms met open haard).
  • 7/8 personen: gemiddeld met 4 of 5 slaapkamers, badkamers en soms met privé zwembad.
  • 9/10 personen: een zorgeloze vakantie waarbij de eindschoonmaak ook inbegrepen is.
  • 11/12 personen: Met voldoende slaap- en badkamers voor een grote groep. Altijd met o.a. vaatwasser, bedlinnenpakket en uitgebreide keuken.
  • 13/14 personen: Samen met de hele groep televisie kijken in de woonkamer of draadloos internetten.
  • 15/16 personen: een geweldige villa met standaard vaak kindermeubilair en allerlei andere voorzieningen zoals buitenkeuken, koelkast, kookgedeelte, oven en magnetron, balkon, diepvries, wasmachine.
  • 20+ personen: een sfeervolle vergaderruimte in een ontspannen sfeer.

Prijzen van een familiepark april 2024

Nieuwsgierig naar de kosten die komen kijken bij een vakantieverblijf huren in Haalweide? In de lijst hierna check je de geschatte tarieven van een regulier weekend in verschillende accommodaties. Tevens bieden we info over prijzen en informatie over parken in De kolk drenthe, Haakswold en De klosse.

Soort accommodatieKosten regulier weekend
Bungalow€507
Chalet€456
Stacaravan / Mobil Home€304
Ingerichte tent€253
Groot vakantiehuis€1621
Verwachting onkosten meest geboekte type accommodaties op huisjespark omgeving Haalweide.

Zoek naar de meest unieke kindvriendelijke bungalowparken online

Klik door naar de last-minutes en boek jouw bungalow voordelig online!

Vakantieparken Haalweide vergelijken: De beste reisorganisaties en parkketens

Vakantieverblijven kan jij eenvoudig bespreken bij regionale en nationale touroperators. Dit zijn de parken zelf, aanbieders van losse huisjes en tussenpartijen als Booking.com & Airbnb. Je vindt de top-verhuurbedrijven in het aansluitende gedeelte.

  • Center Parcs: Upgrade je verblijf met aanvullende pakketten.
  • Roompot: Een topvakantie met zijn tweeën, met de kids of met de hond.
  • Landal GreenParks: Flexibel annuleren, omboeken en betalen.
  • Topparken: Bomvol faciliteiten voor jonge en oudere gasten.
  • Europarcs: Voor een heerlijke vakantie met vrienden, familie of groepen.
  • Novasol: Altijd maximale zekerheid met het Security Pakket.
  • Belvilla: Jouw garantie voor een geweldige vakantie.
  • Natuurhuisje: Losse huisjes als bungalows op kleinere vakantieparken.
  • Bungalowspecials: Uitstekend aanbod van alle populaire vakantiepark ketens.
  • Pierre & Vacances: Diverse eigen residenties, parken en premium huisjes.
  • Interhome: Keuze uit meer dan 35.000 verschillende vakantiewoningen.
  • Booking.com: De grootste hotelwebsite ter wereld.
  • Airbnb: Andermans woning huren voor jouw vakantie.
  • Reisbureaus: D-reizen, Sunweb, TUI, Vakantiediscounter, Prijsvrij, Corendon voor rondreizen/verre reizen of een comfortabele all-inclusive reis.

Bekijk de weersvoorspellingen (7 dagen)

Hier heb je een zeeklimaat. De omgeving wordt het drukst bezocht in mei t/m september. Gemiddeld gezien (over 12 maanden) ligt de temperatuur op 14 graden °C. De periode juli is gemiddeld gezien de heetste tijd (26 graden °C). In de grafiek hieronder ontdek je de weersvoorspellingen in de buurt van vakantiebestemming Haalweide (Drenthe).

Weerbericht dinsdag 30 april 2024


Belangrijke onderwerpen rondom recreatiewoningen

Waarom een vakantieresort boeken in Haalweide?

Haalweide is een mooie omgeving waar van alles te beleven is. In dit gebied voel je meteen het echte vakantiegevoel. Het reserveren van een stacaravan of huisje op een familiepark heeft verschillende voordelen. Vrijwel alles is aanwezig, er zijn veel activiteiten voor de kinderen en je verblijft op mooie groene plekken.

In welke parken mag er een hond mee?

Ja, er zijn speciale vakantieparken met hond toegestaan in Haalweide en omliggende plekken. Doorgaans zijn er standaard 2 huisdieren toegestaan per huisje. Neem de parkreglementen goed door: je moet zorgen dat je jouw hond onder appel hebt en het uitlaten doe je altijd buiten de camping. In zeldzame gevallen kan je ook een hondenbungalow boeken. Houd je niet van honden en katten? Bekijk dan het aanbod met huisdiervrije vakantieparken.

Wat is er te doen in de buurt?

Haalweide hoort bij Drenthe, in Nederland. Het is een unieke Nederlandse en gastvrije omgeving. In deze natuurrijke plek kom je even helemaal tot jezelf en zijn er diverse wandelroutes en fietsroutes uitgezet. De regio leent zich ook goed voor een dagje uit naar schitterende dorpjes en concertzalen. Hou jij wel van sportieve bezigheden? In de buurt kan je ook: paardrijden, mountainbiken, watersporten, klimmen, varen, kajakken.

Wat betaal ik voor een huisje huren op een recreatiepark?

Een chalet reserveren op het goedkoopste vakantiepark in de omgeving van Haalweide doe je al vanaf €81 voor één nacht. Dit is duurder dan een particuliere vakantieaccommodatie of een plekje op een camping voor je eigen caravan of tent. Je betaalt wat meer, maar hiermee geniet jij wel van lekker veel luxe zoals: hottub, extra privacy, eigen slaapkamer, open haard, eigen badkamer, ingerichte keuken. Advies: ga voor vroegboekkorting of selecteer een last-minute actie om alles betaalbaar te houden.

Plaats een reactie