center parcs logo
roompot logo
landal logo
belvilla logo
BungalowSpecials logo

Vakantieparken in Croix

Een vakantiehuisje boeken op een sfeervol vakantiepark in Croix en omgeving? Een camping of resort heeft veel voordelen: de huisjes zijn luxe uitgevoerd, vrijwel alles is aanwezig, voor kinderen is er een zwembad en speelparadijs en de parken hebben ook nog eens een fantastische ligging. Een fantastische optie voor het jaarlijkse familieweekend of lekker met z’n tweetjes zijn. Op deze pagina bieden wij praktische tips voor vakantiehuisjes en parken in en rondom deze plek. Bij onze samenwerkende boekingssites boek je verrassend eenvoudig een accommodatie op de mooiste bungalowparken in de omgeving van Croix.

  • Croix is een populaire en sfeervolle bestemming in Nord-Pas-de-Calais, Frankrijk.
  • Recreatieparken in deze omgeving zijn er talrijk: De reden daarvan is natuurlijk de mooie natuurrijke gebieden.
  • Elk seizoen zijn er voldoende mogelijkheden voor uitjes. Je kunt dan denken aan kajakken of mountainbiken.
  • In deze buurt zijn veel kindvriendelijke familieparken met kinderboerderij, zwembad, entertainment, animatie, speelhallen, speeltuin.
  • Vakantieaccommodaties op een park in en rondom deze bestemming kosten gemiddeld circa €65 per overnachting.
LocatieCroix
GebiedNord Pas de Calais
LandFrankrijk
Temperatuur17 °C
Wild kamperenDeels toegestaan
VignetIn sommige steden is het milieuvignet verplicht
TolwegOp veel wegen wordt tol geheven
SpreektaalFrans
Gem. kosten weekend weg€300

Bungalowpark in de buurt van Croix boeken

Croix is geweldig als gevolg van de prachtige natuur en de veelzijdigheid van het gebied. Op een park in deze provincie kan je voldoende ondernemen. De stilte ervaren in een volledige ingerichte chalet of met de complete familie in een groepsaccommodatie? De mogelijkheden zijn eindeloos! Hierna vertellen we je in 5 stappen op welke manier jij zo’n vakantiehuisje in Croix betaalbaar en gemakkelijk kunt boeken.

Goedkoop een vakantiepark vlakbij Croix reserveren

  1. Maak een keuze uit de aanbieders

    Bekijk eerst de verschillende parken. Binnen Europa vind je meerdere parkketens als Molecaten, Landal, Roompot, Europarcs, Libéma, Belvilla en Hogenboom, Oostappen, Topparken, Pierre & Vacances, RCN, Succes Holidayparcs. Maar wat dacht je van Interhome, Upladparcs, Holidaysuites, Dancenter, Novasol, Ourthe & Somme. Er bestaan ook een heleboel kleinschalige individuele parken en tussenpartijen als Airbnb, Voordeeluitjes, Vakantieveilingen.nl, Bungalowspecials, Booking.com. Kijk in ieder geval goed naar de ligging van de huisjes en welke voorzieningen er zijn. Denk aan binnenzwembad en wellness.

  2. Kies verblijfsperiode

    Kies jouw dag van aankomst en selecteer de verblijfsperiode. Populaire verblijfsperiodes zijn een midweek, week, weekend en zeer zeker ook de schoolvakanties. Ben je flexibel, en boek je kort voor vertrek? Kijk dan specifiek naar last-minute aanbiedingen. Denk ook om het kiezen van het aantal personen.

  3. Huuraccommodatie kiezen

    Je wordt doorgestuurd naar een opsomming met de optionele cottages, bungalows, groepsaccommodaties, stacaravans, chalets, huisjesen daarbij soms ook ingerichte tenten, safaritenten, tiny houses, villa’s, glamping-opties. Blader door de afbeeldingen en stem af op welke faciliteiten je kunt rekenen (denk aan vaatwasser, draadloos internet, televisie, open haard, terras, bubbelbad). Vraag een prijsindicatie op en ga verder met het type bungalow dat aansluit op jouw eisen en wensen.

  4. Extra’s kiezen

    Ga voor nog meer comfort met extra pakketten. Je kunt denken aan zachte handdoeken, een gevulde koelkast bij aankomst of een sauna en wellness behandeling. Ga je met de kinderen, en kan je weinig spullen in de auto kwijt? Soms kun je cottages boeken met een speelhoek, traphek, box, speelkleed, reisbedje, kinderstoel.

  5. Reserveren en betalen

    Controleer reisperiode, aantal personen en accommodatie en vul alle gegevens in. De aanbetaling kan jij moeiteloos doen met populaire betaalmethodes zoals Overschrijving, Creditcard of iDeal. Meestal heb je de optie om een registratie met profiel te krijgen. D.m.v. deze registratie kan je online inchecken of je reisgezelschap wijzigen of een upgrade doorgeven.

vakantieparken-croix-frankrijk-vergelijken

Aanbiedingen april 2024: goedkoop vakantiepark regio Croix (Nord Pas de Calais)

Op dit portaal vind je 52 weken per jaar actuele bungalow aanbiedingen bij de tofste parken zoals Interhome, Landal GreenParks, Belvilla, Europarcs, Novasol, Roompotmaar ook reisorganisaties zoals Stip Reizen, Prijsvrij, TUI, Sunweb, D-reizen en tevens Thomas Cook, Oad, de Jong Intra Vakanties, Alltours, Vakantiediscounter. In steeds meer gevallen willen mensen de last-minute acties en natuurlijk vroegboekkorting. Klik op een van de parken en check zo direct met hoeveel korting jij kunt bestellen. In de opsomming hieronder bekijk je details van voordeelacties en specials voor april 2024.

  • Kies voor last-minute aanbiedingen in april. Dan wordt je beloond met een royale korting als je 2 weken voor vertrek boekt.
  • Vroegboekkorting staat voor een speciale lage prijs als je een aantal maanden voor vertrek al boekt.
  • Kortingscodes geven soms recht op een bepaalde vaste of % korting.
  • Familiekorting: extra voordeel voor groepen met kinderen.
  • Seniorenkorting: exclusief voordeel voor voor oma en opa (55+).
  • Pretpark aanbiedingen: Combineer het vakantiepark met attractiepark of dierentuin.
  • Kies voor het laagseizoen i.p.v. het hoogseizoen: In juli, augustus en tijdens schoolvakanties stijgen de prijzen.

Boekingshulp: waar moet je op letten bij een recreatiepark?

Ga op ontdekkingsreis door het vele moois in Croix en ervaar lekkere streekgerechten, inspirerende bezienswaardigheden en ga erop uit in de prachtige natuur. Ga jij reizen samen met kinderen, met jouw vriendengroep, het hele gezin of juist even met z’n tweeën? Voor iedere groep bestaat er een accommodatie te vinden. Op deze pagina bieden we een helpende hand bij het kiezen van het beste vakantiepark in Croix! We bieden ook meer info over Glamping.

Belangrijke voorzieningen, faciliteiten en ligging

Familieparken rond Croix hebben vaak een unieke ligging in de natuur. Ben jij op zoek naar een camping met een bepaald kenmerk of ligging? Er zijn verschillende mogelijkheden.

  • Vakantieparken aan het water: heerlijk zwemmen, vissen of watersporten (in bijvoorbeeld een beekje, recreatieplas, zwemvijver, meertje).
  • Vakantieparken in het bos: lekker wandelen, fietsen of mountainbiken.
  • Huisdieren toegestaan: heerlijke bungalows waar de hond ook mee mag.
  • Vuurwerkvrije vakantieparken: ideaal voor kinderen die bang zijn voor vuurwerk.
  • Omgeving van pretpark/dierentuin: op max. 15 minuten afstand van een dagje uit.
  • Park aan zee: een huuraccommodatie aan het strand / de kust reserveren.

Mooie, comfortabele en luxe recreatieparken rondom Croix vergelijken

Tijdens je reis genieten van een luxe vakantie, en wil je je nergens druk om maken? Kijk dan tussen de premium verblijven op luxe bungalowparken en reserveer een weekend compleet met luxe en tijd voor jezelf. Vaak hebben parken een speciale wellness bungalow. Denk aan voorzieningen zoals een privé zwembad, sauna, bubbelbad, jacuzzi. Soms is ook een massage in de spa mogelijk.

  • Wellness / Spa: de meest bijzondere huisjes waar alles draait om luxe.
  • Jacuzzi / Bubbelbad: een elektrische of op hout gestookte hottub voor optimaal comfort.
  • Privé zwembad: in alle rust en stilte baantjes trekken in het binnenzwembad.
  • Privé Sauna: een eigen sauna, soms ook met een zonnebank.
  • Beauty & Schoonheidssalon: fijne massages voor lijf en gezicht.
  • Verzorgingstype: verblijf met all inclusive, logies en ontbijt, volpension of halfpension.
  • Restaurants (À la carte): op loopafstand een heerlijk en exclusief diner.
  • Adults only: heerlijk uitrusten zonder de aanwezigheid van kinderen.

Kindvriendelijke parken met zwembadNord Pas de Calais

Het familiepark is zeer geschikt voor een weekendje of week vakantie met het gezin. Mensen vinden het dan fijn dat er altijd genoeg speeltuinen en kinderanimatie is. Voorbeelden zijn: bowling, indoor-speeltuin, theater, speeltoestellen, spelletjes, sportvelden. In Frankrijk vinden we comfortabele gezinsparken met nieuwe zwembaden. Soms zelfs met: waterattracties, peuterbad, (verwarmd) buitenbad, stroomversnellingen, (overdekt) binnenbad, waterglijbanen. Je kunt zelfs kiezen voor een babyvriendelijk vakantiehuis inclusief traphekje, babybadje, reiswieg, wandelwagen, kinderbed, bolderkar. Met iets oudere kinderen of huisdieren is een omheinde tuin geen overbodige luxe.

  • Subtropisch binnenbad: luxe subtropisch zwemparadijs met waterglijbanen, wildwaterbanen.
  • Verwarmd buitenbad: heerlijk buiten zwemmen als het mooi weer is.
  • Privé (binnen) zwembad: je bent niet afhankelijk van het weer om te zwemmen.
  • Rivier, meer, zee of recreatieplas: lekker spelen, buiten zwemmen of bootje varen.
  • Ligweide / Zonneweide: lekker met een boekje wegdromen in de zon.
  • Speeltuin / speelhal: de leukste speeltoestellen voor kids van 1 t/m 12 jaar oud.

Mooiste vakantiepark Croix reserveren?

Bekijk de leukste vakantiehuisjes in Frankrijk en stel jouw reis samen

Vakantieparken met hond: mag mijn huisdier mee?

Naar een voordelig vakantiepark in Croix met hond? Rondom deze locatie zijn er mooie vakantieaccommodaties te boeken waar jouw huisdier ook welkom is. In de omgeving kan je prachtig mooi wandelen. Aan het einde van de middag weer thuiskomen in een speciale huisdiervriendelijke accommodatie. Dit gebied wordt veel bezocht door mensen met een hond.

  • Er zijn voldoende opties voor een vakantie met hond in deze regio
  • Vaak betaal je een kleine toeslag per nacht.
  • Hondvriendelijke parken bieden onder andere zaken als: hondenmand, omheinde tuin, hondenstrand, hondenbench, hondendouche, ruime wandelgebieden.

Vergelijk accommodaties

Steeds vaker bestaat er de keuze uit meerdere soorten huisjes en formaten. Elk vakantieverblijf heeft zo weer zijn charme. In de lijst hieronder treft jij een overzicht met de meest gekozen accommodaties. Op deze website vindt je ook informatie over deze parken: Chalet de L’Ours, UplandParcs Dumel of Novasol Ferienpark Schönhagen Strand.

  • Bungalow: een behaaglijk en sfeervolle vakantiewoning.
  • Chalet / lodge: een kindvriendelijk boshuisje met veel voorzieningen.
  • Appartement: een hotelkamer met eigen slaapkamer, badkamer (en soms keuken).
  • Stacaravan / Mobile home: een sfeervolle recreatiewoning die het gevoel van kamperen meebrengt.
  • Glamping: boek een ingerichte tent (lodgetent) en alle staat voor je klaar bij aankomst.
  • Staanplaats: je boekt enkel een veldje waar jouw caravan, tent of vouwwagen mag staan.

Maak een keuze voor een reisperiodes

Veel vakantieresorts in de buurt van Croix zijn praktisch het gehele jaar geopend. Gedurende de schoolvakanties kan het wat drukker zijn. Het is vaak noodzakelijk om voor de vakanties tijdig een reservering te plaatsen. Bijgaand tonen wij de meest geselecteerde vakantieweken.

  • Weekendje weg: even heerlijk een paar daagjes er tussenuit met je gezin.
  • Midweek: boek een overnachting van maandag tot vrijdag op een park naar keuze.
  • Week: 8 dagen (7 nachten) verblijven in een luxe huisje op het park.
  • Zomervakantie: De drukste periode is (6 juli t/m 1 september 2024). Veel mensen bezoeken dan een park aan zee.
  • Herfstvakantie: verblijf van (14 oktober t/m 29 oktober 2023) op leuke Franse recreatieparken.
  • Kerstvakantie: van (23 december 2023 t/m 7 januari 2024) vier jij de feestdagen op een bijzonder manier op een huisjespark.
  • Voorjaarsvakantie: boek een bungalowpark met vroegboekvoordeel (deze reisperiode (17 februari t/m 25 februari 2024)).
  • Meivakantie: reserveer een bospark en geniet van de natuur van (27 april t/m 5 mei 2024).
  • Feestdagen: Het Paasweekend (31 maart 2024), hemelvaartweekend (9 mei 2024) en pinksterweekend (19 mei 2024) en oud en nieuw (31 december 2024).

Reserveer groepsaccommodaties tot wel 22 personen

Wil je graag een boeking doen voor een groepsaccommodatie in Croix voor een familieweekend, reünie of juist voor een weekendje met vrienden? Informeer dan naar een groepsverblijf: dit is een royale en authentieke bungalow of cottage met veel (exclusieve) faciliteiten. Het recreatiepark heeft plezier en vermaak voor elke gast: denk aan voetbal of paddling. Verderop bieden we de kenmerken van kleinere of grotere vakantiehuizen in Croix.

  • 2 personen: een cozy tiny house voor een leuk weekend samen.
  • 3/4 personen: ideaal voor kleine families of vriendengroepen (tweepersoonskamer en eenpersoonsbed).
  • 5/6 personen: meerdere slaapkamers en/of eigen badkamers (soms met open haard).
  • 7/8 personen: 4 of 5 verschillende slaapkamers, eventueel met privé zwembad.
  • 9/10 personen: voor grote gezinnen en vriendengroepen (eindschoonmaak inclusief).
  • 11/12 personen: Een grote woning met ruimte voor de hele familie. Zaken als bedlinnenpakket, vaatwasser, koelkast, e.d. zijn inbegrepen.
  • 13/14 personen: Samen met de hele groep televisie kijken in de woonkamer of draadloos internetten.
  • 15/16 personen: een geweldige villa inclusief kindermeubilair en van alle gemakken voorzien inclusief buitenkeuken, diepvries, oven en magnetron, koelkast, wasmachine, kookgedeelte, balkon.
  • 20+ personen: unieke vergaderlocaties met overnachting.

Prijzen van een familiepark april 2024

Benieuwd naar de huidige prijzen van een vakantieverblijf huren in Croix? In de tabel hierna tref je de huidige prijzen van een weekend (4 dagen / 3 nachten) in de populaire type accommodaties. Tevens bieden we info over de tarieven van parken in Hazebrouck, Armentieres of Grande synthe.

Accommodatie-typePrijs weekend weg
Bungalow€450
Chalet€400
Stacaravan / Mobil Home€250
Ingerichte tent€200
Groot vakantiehuis€1200
Gemiddelde prijs accommodatie op huisjespark omgeving Croix.

Boek de gaafste kindvriendelijke bungalowparken die passen bij jouw wensen

Bekijk de last-minute aanbiedingen en boek extra voordelig online!

Vakantieparken Croix vergelijken: De beste reisorganisaties en reserveringssites

Stacaravans tot aan vakantiewoningen zijn vast te leggen bij meerdere touroperators. Het gaat om de parken zelf, verhuursites van huurhuisjes en boekingsplatforms zoals Airbnb of Booking.com. Wij geven een toelichting op de erkende verhuurbedrijven in het bijgaande overzicht.

  • Center Parcs: Kwalitatieve accommodaties, goede faciliteiten en vriendelijk personeel.
  • Roompot: Mooie locaties voor kleine en grote reisgezelschappen.
  • Landal GreenParks: Ruim opgezette parken met veel mogelijkheden in de buurt.
  • Topparken: Ook met kampeermogelijkheden voor de zomervakantie.
  • Europarcs: De parken liggen stuk voor stuk op geweldige locaties.
  • Novasol: Prachtige (particuliere) huisjes op unieke locaties in Europa.
  • Belvilla: Jouw garantie voor een geweldige vakantie.
  • Natuurhuisje: Volledige controle over je boeking en vakantieverblijf.
  • Bungalowspecials: Rechtstreeks je huisje huren via deze hippe verhuurorganisatie.
  • Pierre & Vacances: Zowel parken als hotelaccommodaties voor elke type vakantieganger.
  • Interhome: De specialist in vakantiehuizen sinds 1965.
  • Booking.com: Grootste aanbod huizen, appartementen, hotels, B&B’s en meer.
  • Airbnb: Rechtstreeks van een particulier een (vakantie)woning huren.
  • Reisbureaus: Vakantiediscounter, TUI, Corendon, D-reizen, Sunweb, Thomas Cook voor een mooie verre reis of een ontspannen all-inclusive vakantie.

Weersvoorspellingen komende dagen

Hier heb je een zeeklimaat. Veel mensen vertoeven hier graag in mei, juni en september. Het temperatuur jaargemiddelde ligt op 17 °C. De periode juli is het meest aangenaam (28 graden celcius). In het grafiekje hieronder tonen wij de weersvoorspellingen in de buurt van vakantiebestemming Croix (Nord-Pas-de-Calais).

Weerbericht dinsdag 30 april 2024


Antwoorden op huur-vragen m.b.t. recreatiewoningen

Waarom een vakantiehuisje boeken op een park in Croix?

Croix heeft een prachtige groene omgeving waar je alle kanten uit kunt. Wanneer je hier bent dan voel je al snel een prettig vakantiegevoel. Het vastleggen van een vakantiehuisje op een camping of resort heeft verschillende voordelen. Op en rondom het park zijn er veel voorzieningen, er is een kidsclub, zwembad en speeltuin voor kinderen en de campings zijn gelegen in of vlakbij prachtige natuurgebieden.

Is mijn hond ook toegestaan op het park?

Ja, er zijn speciale vakantieparken met hond toegestaan in Croix en daarbuiten. Over het algemeen zijn er niet meer dan twee huisdieren toegestaan per boeking. Er zijn wel speciale reglementen: honden moet je aangelijnd houden en het uitlaten doe je altijd buiten de camping. Er is soms ook een extra comfortabele hondenbungalow. Liever geen dieren op vakantie? Bekijk dan de huisdiervrije vakantieparken.

Wat is er te doen in de omgeving?

Croix is onderdeel van de regio Nord-Pas-de-Calais, in Frankrijk. Dit is een vaak bezochte Franse en natuurrijke streek. In deze natuurrijke plek kan je goed ontspannen en kan je diverse wandel- en fietstochten doen. Je kunt ook uitstapjes maken naar gezellige bezienswaardigheden en attractieparken. Ben je actief ingesteld? In de buurt kan je ook: klimmen, watersporten, paardrijden, varen, kajakken, mountainbiken.

Een huisje huren op een recreatiepark, wat kost dat?

Een vakantiewoning boeken op het goedkoopste vakantiepark in de omgeving van Croix doe je al vanaf €65 voor één dag. Dat is minder betaalbaar in vergelijk met een particuliere vakantieaccommodatie of een caravan-, vouwwagen- of tentplek om op te kamperen. Voor deze extra prijs ben je zeker van extra veel gemak zoals: hottub, eigen terras, extra privacy, ingerichte keuken, eigen slaapkamer, eigen badkamer. Goed om te weten: boek met vroegboekvoordeel of kies een van de lopende last-minute aanbiedingen om alles betaalbaar te houden.

Plaats een reactie