center parcs logo
roompot logo
landal logo
belvilla logo
BungalowSpecials logo

Vakantieparken in Waigandshain

Een vakantiehuisje boeken op een mooi vakantiepark in Waigandshain en omgeving? Een huisjespark wordt steeds populairder: de accommodaties zijn luxe en royaal, alles is vaak aanwezig, voor de kids zijn er diverse activiteiten en vaak is het verscholen midden in het groen. Kortom: ideaal voor een weekendje met het gezin of juist samen met je partner. Op dit portaal bekijk je bruikbare tips voor huisjesparken in de omgeving. Bij onze samenwerkende parken en aanbieders boek je voordelig en eenvoudig een vakantieaccommodatie op de mooiste bungalowparken in de omgeving van Waigandshain.

  • Waigandshain is een groene en idyllische locatie in Rijnland-Palts, Duitsland.
  • Vakantieresorts in deze streek zijn er in grote getale: Dit komt voor een groot deel door de veelzijdige natuurrijke gebieden.
  • Elke week is er veel te doen voor iedere doelgroep. Denk aan kajakken of kies voor tennissen.
  • In deze omgeving kan je ook kiezen uit diverse kindvriendelijke bungalowparken met animatie, speeltuin, entertainment, speelhallen, zwembad, kinderboerderij.
  • Stacaravans of huisjes op een park rondom deze locatie kosten gemiddeld ongeveer €65 voor 1 nachtje.
PlaatsWaigandshain
StreekRijnland Palts
LandDuitsland
Temperatuur13 graden
Wild kamperenDeels toegestaan
VignetIn veel Duitse steden is een milieusticker nodig
TolwegenDe wegen zijn tolvrij
SpreektaalDuits
Prijs weekend weg€301

Bungalowpark in de buurt van Waigandshain boeken

Waigandshain is een mooie vakantiebestemming gezien de bijzondere natuur en de bezienswaardigheden in de omgeving. Op een resort in deze regio voelt iedereen zich thuis. De stilte ervaren in een volledige ingerichte vakantieaccommodatie of samen met vrienden of familie erop uit in een groepsaccommodatie? Je hebt dus heel veel opties! Hierna vertellen we je in 5 stappen op welke manier je zo’n vakantiehuisje in Waigandshain probleemloos en snel moet boeken.

Goedkoop een vakantiepark vlakbij Waigandshain reserveren

  1. Kies een reisaanbieder

    Vergelijk de aanwezige parken. Je kunt kiezen voor grote parkketens zoals Libéma, Center Parcs, Roompot, Landal, Molecaten, Europarcs en Oostappen, Sunparks, Succes Holidayparcs, Topparken, Hogenboom, RCN en zeker ook Ourthe & Somme, Novasol, Interhome, FranceComfort, Upladparcs, Dancenter. Je hebt ook kleinschalige privé parken en bemiddelaars zoals Natuurhuisje.nl, Airbnb, Booking.com, Bungalowspecials, Vakantieveilingen.nl. Bekijk kritisch de ligging van de accommodaties en welke faciliteiten er zijn. Denk aan binnenzwembad en fietsverhuur.

  2. Reisdatums kiezen

    Selecteer de vertrekdag en bereken de totale periode (aantal vakantiedagen). Populaire reisperiodes zijn een midweek, weekend of hele week en alle jaarlijkse schoolvakanties. Ga je op het laatste moment boeken? Dan profiteer je soms van last-minute deals. Vergeet ook niet het aantal personen te kiezen.

  3. Kies een huuraccommodatie die past bij jouw wensen

    Er volgt nu een tabel met de potentiële groepsaccommodaties, chalets, huurhuisjes, huisjes, bungalows, stacaravansen soms ook tiny houses, ingerichte tenten, safaritenten, villa’s, staplekken. Bekijk afbeelding en bekijk over welke faciliteiten het huisje beschikt (zoals bubbelbad, televisie, draadloos internet, open haard, terras, vaatwasser). Vraag een prijsindicatie op en start je reserveringsaanvraag voor het soort accommodatie dat klopt met jouw wensenlijstje.

  4. Bij te boeken extra’s

    Maak je vakantie nog leuker met aanvullende servicepakketten. Om je een idee te geven: zachte handdoeken, ontbijt aan de deur of juist een voorkeursligging. Ga je op familieweekend met kleine kinderen, en is er weinig plek over in je auto? Boek dan extra’s zoals een traphek, wipstoel, speelkleed, kinderstoel, reisbedje, box.

  5. Reservering bevestigen

    Controleer reisperiode, aantal personen en accommodatie en voer de gevraagde gegevens in. De kosten van het verblijf voldoen kan jij moeiteloos doen aan de hand van meerdere betaalmethodes zoals Overschrijving, iDeal of Creditcard. Meestal heb je de optie om een eigen klant-account te hebben. Daarmee kan je inloggen en online inchecken, de datum van je reis wijzigen of een speciaal verzoek indienen.

vakantieparken-waigandshain-duitsland-vergelijken

Aanbiedingen april 2024: goedkoop vakantiepark regio Waigandshain (Rijnland Palts)

Via de vakantie-vergelijker tref je 365 dagen per jaar voordelige bungalow vouchers bij populaire ketens als Interhome, Belvilla, Landal GreenParks, Roompot, Europarcs, Novasolen tevens reisorganisaties zoals Suntip, Prijsvrij, TUI, Stip Reizen, D-reizen. Bekijk ook Thomas Cook, Oad, de Jong Intra Vakanties, Corendon, Vakantiediscounter. Veel consumenten willen de last-minute voordeelacties en natuurlijk ook vroegboekkorting. Kies het park dat bij je past en kijk direct hoeveel korting er voor jou klaar ligt. Hierbij kan je aan de slag met extra info over arrangementen en specials voor april 2024.

  • Als je kiest voor last-minute aanbiedingen in april krijg je extra korting als je 2 weken voor vertrek boekt.
  • Er is ook vroegboekkorting. Daarmee krijg je voordeel wanneer je in het voorjaar al boekt voor de zomer.
  • Actiecodes bieden soms nog meer voordeel op de normale prijs.
  • Familiekorting: extra voordelig met het hele gezin op reis.
  • Seniorenkorting: speciaal voorstel voor gasten van 55 plus.
  • Pretpark acties: Combineer een weekend vakantiepark met een heerlijk dagje attractiepark of dierentuin.
  • Probeer de hoogseizoen te vermijden: Tijdens schoolvakanties zijn de prijzen hoger.

Vakantiegids: hulp bij het kiezen van een recreatiepark

Ga op ontdekkingsreis door het magische Waigandshain en gun jezelf de plaatselijke keuken, sportieve uitjes en kom helemaal tot jezelf in het groen. Eropuit met de kinderen, met je vrienden, de totale familie of uitsluitend met je partner? Voor elke groepssamenstelling is een passende accommodatie. Op deze pagina helpen we jou met het achterhalen van het beste vakantiepark in Waigandshain! Lees ook meer informatie over Reisverzekering.

Belangrijke voorzieningen, faciliteiten en ligging

De familieparken rond Waigandshain hebben echt een leuke ligging in of vlakbij een natuurgebied. Zoek jij een park of camping met een bepaalde ligging? Hieronder geven we de verschillende mogelijkheden.

  • Vakantieparken aan het water: overdag diverse wateractiviteiten zoals zwemmen, varen en vissen (onder andere in een beekje, rivier, meertje, zwemvijver).
  • Vakantieparken in het bos: een bospark biedt veel beschutting, privacy en schaduw.
  • Huisdieren toegestaan: speciale parken waar honden zijn toegestaan.
  • Vuurwerkvrije vakantieparken: perfect voor kinderen of huisdieren die bang zijn voor het vuurwerk.
  • Vlakbij attractiepark of dierentuin: heerlijk een dagje erop uit met het hele gezin.
  • Park aan zee: zoek naar huisjes aan het strand / de kust.

De meest luxe recreatieparken rondom Waigandshain vergelijken

Wil jij filteren op extra luxe vakanties? Het is heerlijk als je je nergens zorgen om hoeft te maken. Kies een luxe bungalowpark en boek een overnachting die in het teken staat van wellness en rust. Vaak hebben parken een speciale wellness bungalow. Denk hierbij onder andere aan een bubbelbad, privé zwembad, whirlpool, sauna. Soms is er ook een spa aanwezig (met bijvoorbeeld massage).

  • Wellness / Spa: luxe, moderne en sfeervolle inrichting.
  • Jacuzzi / Bubbelbad: het ultieme gevoel van ontspanning in een hottub.
  • Privé zwembad: de dag beginnen met een heerlijke duik in het binnenzwembad.
  • Privé Sauna: zoek de warmte in je eigen infrarood sauna of zonnebank.
  • Beauty & Schoonheidssalon: gezichtsbehandeling, bodyscrub of een volledig arrangement.
  • Verzorgingstype: profiteer van volpension, halfpension, logies en ontbijt of all inclusive.
  • Restaurants (À la carte): op loopafstand een heerlijk en exclusief diner.
  • Adults only: exclusieve resorts puur en alleen voor volwassenen.

Zoek naar kindvriendelijke parken met zwembad in Rijnland Palts

Zo’n familiepark is een uitkomst voor een vakantie voor gezinnen met kinderen. Wat dit type park kenmerkt is dat er voldoende activiteiten voor kinderen zijn. Je kunt dan denken aan: theater, speeltoestellen, speelpark, sportvelden, indoor-speeltuin, spelletjes. Rondom Duitsland vind je leuke gezinsparken met meerdere zwembaden. Waterplezier voor iedereen: (verwarmd) buitenbad, (overdekt) binnenbad, peuterbad, waterglijbanen, kinderbad, stroomversnellingen. Op steeds meer parken vind je zelfs een babyvriendelijk vakantiehuis inclusief kinderstoel, wandelwagen, reiswieg, traphekje, babybadje, bolderkar. Dankzij een omheinde tuin loopt niemand ongemerkt zomaar weg.

  • Subtropisch binnenbad: luxe subtropisch zwemparadijs met waterglijbanen, wildwaterbanen.
  • Verwarmd buitenbad: voor kinderen een heerlijke plek om lekker te zwemmen.
  • Privé (binnen) zwembad: vaak het hele jaar geopend voor alle parkgasten.
  • Meer, zee, rivier of recreatieplas: voor een vakantie met watersportmogelijkheden.
  • Ligweide / Zonneweide: na het zwemmen opdrogen in de zon op een ligbed of handdoek.
  • Speeltuin / speelhal: kinderen kunnen zich hier urenlang vermaken.

Mooiste vakantiepark Waigandshain boeken?

Bekijk luxe bungalows in Duitsland en boek vandaag nog online

Vakantieparken met hond: mag mijn huisdier mee?

Wil je een voordelig vakantiepark in Waigandshain met hond? in deze buurt zijn er allerlei vakantieaccommodaties te boeken waar ook jouw huisdier lekker mee mag. Je kunt prachtige wandelingen maken. Weer thuis? Dan kan je fijn samen uitrusten in jouw huisdiervriendelijke cottage of bungalow. Deze streek is zeer geliefd bij hondeneigenaren.

  • Er zijn voldoende opties voor een vakantie met hond in deze regio
  • De toeslag die je hiervoor betaalt ligt gemiddeld rond de €5,-.
  • Hondvriendelijke parken faciliteren vaak o.a.: voerbakken, hondenstrand, ruime wandelgebieden, hondenmand, hondendouche, omheinde tuin.

Overzicht met beschikbare accommodaties

Bij moderne parken heb je de keuze uit allerlei leuke huisjes. Elk verblijf heeft zijn eigen eigenschappen. In de onderstaande opsomming vind je een beknopte samenvatting van de meest aangeboden verblijven. Check ook eens deze parken: Recreatiecentrum Adelhof, Vakantie Duinrell of Center Parcs De Kempervennen.

  • Bungalow: een exclusief huisje die van alle gemakken is voorzien.
  • Chalet / lodge: een boshuisje met eigen oprit, terras, keuken en sanitair.
  • Appartement: een heerlijke hotelkamer waar je van alle gemakken bent voorzien.
  • Mobile home / stacaravan: een recreatiewoning die comfortabel en volledig ingericht is.
  • Glamping: boek een ingerichte tent (lodgetent) en alle staat voor je klaar bij aankomst.
  • Staanplaats: je boekt enkel een veldje waar jouw caravan, tent of vouwwagen mag staan.

Bekijk populaire schoolvakanties en reisperiodes

Een heleboel vakantieresorts in de buurt van Waigandshain zijn voor gasten het hele jaar open. In de weken rond de schoolvakanties is het extra druk. Het is vaak noodzakelijk om in het hoogseizoen de overnachtingen vroeg te boeken. In de punten hierna vind je de meest geselecteerde vakantiedagen.

  • Weekendje weg: een mini vakantie van 3 of 4 dagen waar je helemaal tot rust komt.
  • Midweek: een fijne en betaalbare periode om er even tussenuit te gaan.
  • Week: een volle week genieten van al het comfort van het park.
  • Zomervakantie: Dit jaar tussen (6 juli t/m 1 september 2024). Het meest populair zijn dan de parken aan zee.
  • Herfstvakantie: verblijf in de periode (14 oktober t/m 29 oktober 2023) op luxe Duitse recreatieparken.
  • Kerstvakantie: van (23 december 2023 t/m 7 januari 2024) hebben de huisjesparken vaak aantrekkelijk feestdagen kortingsacties.
  • Voorjaarsvakantie: boek met extra voorjaarsvoordeel bij jouw favoriete bungalowpark (actuele reisperiode (17 februari t/m 25 februari 2024)).
  • Meivakantie: ervaar het ultieme buitenleven vanuit een groen bospark van (27 april t/m 5 mei 2024).
  • Feestdagen: Boek tijdig voor o.a. Pasen (31 maart 2024), Pinksteren (19 mei 2024), Hemelvaart (9 mei 2024) en Oud en nieuw: (31 december 2024).

Tips en informatie over groepsaccommodaties

Zoek je specifiek naar een groepsaccommodatie in Waigandshain voor een heerlijk familieweekend, reünie of een weekendje met vrienden? Een groepsverblijf biedt uitkomst: dit is een grote en huiselijke verblijfsplek waar jong en oud zich meteen thuis zal voelen. Het recreatiepark heeft veel animatie en entertainment: denk aan volleybal & windsurfen. Verderop verstrekken wij de redenen om te kiezen voor kleinere of grotere vakantiehuizen in Waigandshain.

  • 2 personen: een bijzondere tiny house op een unieke plek in de regio.
  • 3/4 personen: met 1 of 2 tweepersoonskamers en eenpersoonsbed.
  • 5/6 personen: sfeervolle woonkamer met open haard en wellicht een eigen badkamer.
  • 7/8 personen: van eenvoudig tot exclusief met privé zwembad of bubbelbad.
  • 9/10 personen: voor grote gezinnen en vriendengroepen (eindschoonmaak inclusief).
  • 11/12 personen: Een grote woning met ruimte voor de hele familie. De meeste voorzieningen als vaatwasser en bedlinnenpakket zijn inclusief.
  • 13/14 personen: Samen met de hele groep televisie kijken in de woonkamer of draadloos internetten.
  • 15/16 personen: een prachtige villa met optioneel kindermeubilair en van alle gemakken voorzien inclusief buitenkeuken, koelkast, koffiezetapparaat en waterkoker, balkon, diepvries, kookgedeelte, wasmachine.
  • 20+ personen: bijvoorbeeld voor bedrijven die op zoek zijn naar een unieke vergaderlocatie.

Kostenindicatie van een familiepark april 2024

Alles weten over de tarieven van een vakantieverblijf huren in Waigandshain? In de volgende opsomming analyseer je de gemiddelde prijzen in 2024 van een normaal weekend in meerdere type vakantieverblijven. Of klik door voor de leukste parken in en rondom Wahnwegen, Wahlrod en Wahlheim.

Type huisjePrijs weekend
Bungalow€451
Chalet€401
Stacaravan of Mobil Home€251
Ingerichte tent€201
Groot vakantiehuis€1204
Gemiddelde tarieven accommodatie op huisjespark omgeving Waigandshain.

Zoek naar de gaafste kindvriendelijke bungalowparken voordelig online

Check last-minute aanbiedingen en boek extra voordelig online!

Vakantieparken Waigandshain vergelijken: Erkende reisorganisaties en parkketens

Bungalows, lodges en huisjes kunnen geboekt worden bij Nederlandse en buitenlandse touroperators. Denk aan de familieparken, aanbieders van losse huisjes en online aanbieders zoals Booking.com en Airbnb. Wij behandelen de meest gekozen verhuurbedrijven in de lijst die hierna volgt.

  • Center Parcs: Heerlijk ontspannen midden in de natuur.
  • Roompot: Mooie locaties voor kleine en grote reisgezelschappen.
  • Landal GreenParks: Meer dan 100 parken, geschikt voor weekend of een weekje weg.
  • Topparken: Geen onverwachte kosten en alles 100% transparant.
  • Europarcs: De parken liggen stuk voor stuk op geweldige locaties.
  • Novasol: Actief in 19 landen met tienduizenden huurhuisjes.
  • Belvilla: Al meer dan 40 jaar ervaring met het verhuren van vakantiewoningen.
  • Natuurhuisje: Volledige controle over je boeking en vakantieverblijf.
  • Bungalowspecials: Vergelijk eenvoudig honderden parken op basis van faciliteiten.
  • Pierre & Vacances: Laagste prijsgarantie voor tientallen prachtige locaties en reisbestemmingen.
  • Interhome: Keuze uit meer dan 35.000 verschillende vakantiewoningen.
  • Booking.com: Praktische boekingssite voor iedereen die snel een nachtje weg wil.
  • Airbnb: Eenvoudig inzicht in de verhuurprijzen en servicekosten (+ schoonmaak).
  • Reisbureaus: Corendon, D-reizen, Thomas Cook, Prijsvrij, Sunweb, TUI voor een onvergetelijke verre reis of een exclusieve all-inclusive vakantie.

Bekijk 7-daagse weersvoorspellingen

In deze regio is er een prettig zeeklimaat. De omgeving wordt het drukst bezocht in mei, juni en september. Over een heel jaar gezien is de temperatuur gemiddeld 13 °C. De maand juli is de warmste periode (29 graden). In de grafiek hieronder zie je het weerbericht voor de vakantiebestemming Waigandshain (Rijnland-Palts).

Weerbericht dinsdag 30 april 2024


Antwoorden op huur-vragen m.b.t. recreatiewoningen

Waarom een bungalowpark boeken in Waigandshain?

Waigandshain is een mooie regio waar je je geen seconde hoeft te vervelen. Je voelt hier vrijwel meteen een onbekommerd vakantiegevoel. Het bespreken van een bungalow of huisje op een park kent tal van voordelen. Er zijn ontzettend veel voorzieningen, voor de kids wordt er van alles georganiseerd en je zit altijd direct in de natuur.

Kan ik mijn hond meenemen naar het park?

Ja, je hebt vakantieparken met hond toegestaan in Waigandshain en omliggende plekken. Gewoonlijk is het maximaal 2 huisdieren per accommodatie. Doorgaans gelden er wel strikte regels: honden moeten aangelijnd zijn en de dieren moeten gechipt zijn. Bij een aantal parken heb je de optie een hondenbungalow te huren. Je kunt ook zoeken op huisdiervrije vakantieparken.

Wat is er te doen in de omgeving?

Waigandshain ligt in Rijnland-Palts, in Duitsland. Het is al jaren een druk bezochte Duitse en sfeervolle plek. In de nabijgelegen natuur kom je even helemaal tot jezelf en kan je lekker wandelen en fietsen. De regio leent zich ook goed voor een dagje uit naar betekenisvolle dorpjes en concertzalen. Ben je actief ingesteld? Ga er dan op uit om te klimmen, watersporten, kanoën, varen, paardrijden, kajakken.

Wat zijn de kosten van huisje op een recreatiepark?

Een chalet reserveren op het goedkoopste vakantiepark in de omgeving van Waigandshain kan al vanaf €65 p/nacht. Dit is logischerwijs iets duurder dan een particulier vakantieverblijf of een staplek waar je met jouw tent of caravan kunt staan. Voor deze extra prijs ben je zeker van diverse extra faciliteiten zoals: open haard, eigen terras, ingerichte keuken, extra privacy, eigen badkamer, hottub. Extra tip: boek ruim op tijd of maak gebruik van last-minute acties voor nog meer voordeel.

Plaats een reactie