center parcs logo
roompot logo
landal logo
belvilla logo
BungalowSpecials logo

Vakantieparken in Steffeln

Een huisje boeken op een gezellig vakantiepark in Steffeln en omgeving? Een resort of camping geeft ontzettend veel voordelen: de stacaravans en mobil homes zijn sfeervol ingericht, alles is vaak aanwezig, voor de kinderen is er veel geregeld en last but not least: alles is verscholen in het groen. Een aanrader voor een familieweekend of een weekend met vrienden. Op dit portaal vind je relevante informatie en boekingssites voor resorts en campings in en rondom deze plek. Via de weergegeven aanbieders boek je voordelig en eenvoudig een accommodatie op de populairste bungalowparken in de omgeving van Steffeln.

  • Steffeln is een bijzondere en geliefde omgeving in Rijnland-Palts, Duitsland.
  • Vakantieparken in deze omgeving zijn er volop te vinden: Dat heeft te maken met de aanwezigheid van rustgevende natuur en wandel- en fietsgebieden.
  • Maandelijks biedt deze regio voldoende inspanning en ontspanning. Informeer naar de opties voor bootje varen en tevens midgetgolfen.
  • Rondom deze plek zijn veel kindvriendelijke parken met zwembad, speeltuin, kinderboerderij, animatie, kidsclubs, speelhallen.
  • Accommodaties op parken in deze omgeving kosten om en nabij de €64 per overnachting.
LocatieSteffeln
OmgevingRijnland Palts
LandDuitsland
Gemiddelde temperatuur13 °C
Wild kamperenDeels toegestaan
VignetplichtIn veel Duitse steden is een milieusticker nodig
Tol betalenDe wegen zijn tolvrij
VoertaalDuits
Kosten weekendje weg€297

Bungalowpark in de buurt van Steffeln boeken

Steffeln is een veel gekozen reisbestemming omwille van de prachtige natuur en de mogelijkheden voor dagtrips. Op een recreatiepark hier hoef jij je dus niet te vervelen. Tot rust komen en ontspannen in een volledige ingerichte mobil home of met de gehele familie in een groepsaccommodatie? Niets is te gek! Hierna lees je in detail hoe jij een vakantiehuisje in Steffeln betaalbaar en gemakkelijk kunt boeken.

Goedkoop een vakantiepark vlakbij Steffeln reserveren

  1. Kies een boekingssite

    Bekijk eerst waar je wilt gaan boeken. Binnen Europa vind je meerdere parkketens als Roompot, Europarcs, Belvilla, Center Parcs, Libéma, Molecaten en RCN, Sunparks, Topparken, Pierre & Vacances, Hogenboom, Succes Holidayparcs maar ook Upladparcs, Novasol, Interhome, Holidaysuites, Ourthe & Somme, FranceComfort. Verder zijn er nog de kleinschalige losse parken en diverse mogelijkheden via platformen zoals Voordeeluitjes, Bungalowspecials, Airbnb, Vakantieveilingen.nl, Booking.com. Kijk met name naar de ligging van het park en welke faciliteiten er worden aangeboden. Denk aan restaurant en fietsverhuur.

  2. Kies verblijfsperiode

    Kies jouw dag van aankomst en kies het aantal dagen (periode). Vaak gekozen reisperiodes zijn een midweek, weekend of hele week en met name ook de schoolvakanties. Maak jij de boeking vlak voor vertrek? Dan profiteer je soms van last-minute deals. Er zal ook direct gevraagd worden om het aantal personen.

  3. Bekijk de verschillende huuraccommodaties

    Je gaat nu door naar een visuele weergave van de verschillende bungalows, stacaravans, groepsaccommodaties, cottages, chalets, huurhuisjesen (indien beschikbaar) ingerichte tenten, safaritenten, glamping-opties, tiny houses, villa’s. Blader door de afbeeldingen en stem af op welke faciliteiten je recht hebt (zoals draadloos internet, open haard, sauna, televisie, vaatwasser, bubbelbad). Vergelijk de verblijfskosten en selecteer het type verblijf dat aansluit op jouw eisen en wensen.

  4. Extra’s kiezen

    Ga voor een onbezorgde vakantie met meerdere arrangementen. Denk dan bijvoorbeeld aan een handdoeken- en keukendoekenpakket, een gevulde koelkast bij aankomst of de verhuur van boten / fietsen. Ga je met de kinderen, en heb je weinig ruimte in de auto? Informeer dan naar een box, traphek, speelhoek, reisbedje, speelkleed, wipstoel.

  5. Boeking bevestigen

    Loop alle details na en vul alle gegevens in. Betalen gaat gemakkelijk met Nederlandse betaalmethodes als o.a. Overschrijving, Creditcard of iDeal. Het is praktisch om een klantaccount aan te maken. Daarmee kan je jouw vakantiegegevens bekijken, de datum van je reis wijzigen of een tafel in het restaurant reserveren.

vakantieparken-steffeln-duitsland-vergelijken

Aanbiedingen april 2024: goedkoop vakantiepark regio Steffeln (Rijnland Palts)

Op dit platform verstrekken we 52 weken per jaar scherpe bungalow deals bij erkende formules als Belvilla, Landal GreenParks, Roompot, Interhome, Center Parcs, Europarcsen tevens reisorganisaties als Suntip, Prijsvrij, Stip Reizen, D-reizen, Sunweb en uiteraard Oad, Thomas Cook, Corendon, Vakantiediscounter, de Jong Intra Vakanties. De laatste jaren gaan we als Nederlanders massaal voor de last-minute acties en acties met vroegboekkorting. Kies een van de uitgelichte parken en bekijk direct de verschillende acties en aanbiedingen. In de onderstaande opsomming vind je details van kortingsacties en promoties voor april 2024.

  • Kies voor last-minute aanbiedingen in april. Dan krijg je extra voordeel als je vlak voor vertrek pas reserveert.
  • Vroegboekkorting staat voor een speciale lage prijs als je in de herfst/winter al jouw huisje voor de zomer vastlegt.
  • Promotievouchers geven soms recht op een bepaalde vaste of % korting.
  • Familiekorting: speciaal actietarief voor families of groepen.
  • Seniorenkorting: speciaal voorstel voor gasten van 55 plus.
  • Pretpark arrangementen: Speciale deal inclusief geselecteerd attractiepark of dierentuin.
  • Reis in het voorseizoen of naseizoen (niet in het hoogseizoen): In de maanden juli en augustus (schoolvakantie) is het extra druk.

Aan de slag: zo vind je het recreatiepark dat past bij jou

Laat je betoveren door het bijzondere Steffeln en verwen jezelf met de plaatselijke keuken, inspirerende bezienswaardigheden en ga erop uit in de prachtige natuur. Bestaat je reisgezelschap uit kinderen, je beste vrienden, met alle familieleden of romantisch met je partner? Voor groepen klein en groot is er een geschikte accommodatie. In het stukje hieronder helpen we jou met het uitzoeken van het beste vakantiepark in Steffeln! Lees tevens verder over Pasen.

Zoek een park met een mooie ligging of faciliteiten

Familieparken rond Steffeln hebben vaak een interessante ligging rondom stedelijk gebied en natuur. Zoek jij een park of camping met een specifieke ligging? Hieronder helpen we jou op weg.

  • Vakantieparken aan het water: varen, vissen, zwemmen, zonnebaden (in onder andere een meertje, recreatieplas, beekje, rivier).
  • Vakantieparken in het bos: wandeltochten of een picknick met het hele gezin.
  • Huisdieren toegestaan: neem je hond mee op reis.
  • Vuurwerkvrije vakantieparken: geniet van een rustige jaarwisseling.
  • Omgeving van pretpark/dierentuin: een weekendje combineren met een dag vol plezier.
  • Park aan zee: een huuraccommodatie aan de kust / het strand reserveren.

Exclusieve recreatieparken rondom Steffeln vergelijken

Tijdens je reis genieten van een luxe vakantie, en wil je je nergens druk om maken? Informeer dan specifiek naar luxe bungalowparken en ga voor een bijzondere vakantie compleet met wellness en vertier. Helemaal tot jezelf komen in een wellness bungalow. Hier geniet je bijvoorbeeld van jouw eigen privé zwembad, bubbelbad, whirlpool, sauna. Of ga voor een heerlijke massage in de spa.

  • Wellness / Spa: dat is echt genieten van jouw welverdiende vakantie.
  • Jacuzzi / Bubbelbad: het ultieme gevoel van ontspanning in een hottub.
  • Privé zwembad: de dag beginnen met een heerlijke duik in het binnenzwembad.
  • Privé Sauna: gezond voor lichaam en geest (indien gewenst ook met zonnebank).
  • Beauty & Schoonheidssalon: laat je verwennen bij de kapper, pedicure of masseur.
  • Verzorgingstype: profiteer van logies en ontbijt, volpension, all inclusive of halfpension.
  • Restaurants (À la carte): laat je verwennen door de lokale specialiteiten.
  • Adults only: luxe hotels en verblijven zonder kinderen.

Populaire kindvriendelijke parken met zwembad in Rijnland Palts

Een familiepark is zeer geschikt voor een gezinsvakantie. Het is handig dat er voldoende activiteiten voor kinderen zijn. Denk dan bijvoorbeeld aan: bowling, spelletjes, theater, indoor-speeltuin, sportvelden, speelpark. In Duitsland liggen prachtige gezinsparken met meerdere zwembaden. Soms zelfs met: (verwarmd) buitenbad, waterattracties, stroomversnellingen, peuterbad, (overdekt) binnenbad, kinderbad. Steeds vaker boek je zelfs een babyvriendelijk vakantiehuis inclusief kinderstoel, reiswieg, traphekje, kinderbed, babybadje, wandelwagen. Als de kids ook kunnen lopen is een omheinde tuin wel zo fijn.

  • Subtropisch binnenbad: luxe subtropisch zwemparadijs met waterglijbanen, wildwaterbanen.
  • Verwarmd buitenbad: heerlijk buiten zwemmen als het mooi weer is.
  • Privé (binnen) zwembad: zwemmen in een rustige binnen-omgeving.
  • Rivier, meer, zee of recreatieplas: waterpret voor iedereen.
  • Ligweide / Zonneweide: pak een ligbedje met parasol en geniet van de rust.
  • Speeltuin / speelhal: de kinderen ontmoeten snel leeftijdsgenoten.

Mooiste vakantiepark Steffeln online boeken?

Bekijk luxe accommodaties Duitsland en boek direct veilig online

Vakantieparken met hond: kan ik mijn huisdier meenemen?

Dit jaar naar een voordelig vakantiepark in Steffeln met hond? Rondom deze bestemming zijn er diverse vakantieaccommodaties present waar jouw huisdier mee mag. Heerlijk samen met de hond dwalen door de bossen. Daarna lekker de beentjes omhoog in jouw huisdiervriendelijke stacaravan of vakantiehuisje. Deze plek is een paradijs voor hondeneigenaren.

  • In dit gebied heb je tal van parken waar de hond mee kan.
  • Voor elk huisdier betaal je gemiddeld €5,- toeslag per nacht.
  • Hondvriendelijke parken bieden: hondenmand, ruime wandelgebieden, hondendouche, omheinde tuin, voerbakken, hondenstrand.

De mooiste accommodaties

Meestal bestaat er de keuze uit huisjes in diverse soorten en groottes. Elk verblijf heeft pluspunten en minpunten. In de onderstaande opsomming treft jij een beknopte samenvatting van de meest geboekte vakantiehuisjes. Mogelijk interessante parken: Texelcamping Loodsmansduin, Pierre & Vacances Résidence Les Jardins de la Côte d’Azur & La Cascade – Les Epinettes.

  • Bungalow: een sfeervol vakantiehuisje met meestal 1 verdieping.
  • Chalet / lodge: een luxe boshuisje met verwarming/airco en andere faciliteiten.
  • Appartement: met een hotelkamer wordt alles voor je geregeld (soms ook ontbijt).
  • Mobile home / stacaravan: boek een recreatiewoning en je kunt bij aankomst direct genieten.
  • Glamping: een avontuurlijke overnachting in jouw eigen ingerichte tent (lodgetent).
  • Staanplaats: ga op pad met de camper, caravan, tent of vouwwagen.

Schoolvakanties en reisperiodes

Een aanzienlijk aantal vakantieresorts in de buurt van Steffeln hebben ruime openingstijden en kan je het hele jaar door bezoeken. Rondom de schoolvakanties zijn de huuraccommodaties al snel vol. Ons advies is om voor deze vakantieperiodes op tijd alles te boeken. In het stukje hieronder tref je de drukst bezette vakantieperiodes.

  • Weekendje weg: een heerlijke vakantie van vrijdag tot en met maandag.
  • Midweek: geen drukken weekenden maar verblijven van maandag tot vrijdag.
  • Week: geniet van een week weg van vrijdag tot vrijdag.
  • Zomervakantie: Dit jaar gepland tussen (6 juli t/m 1 september 2024). Populair zijn dan de parken aan zee.
  • Herfstvakantie: verblijf van (14 oktober t/m 29 oktober 2023) op betaalbare Duitse recreatieparken.
  • Kerstvakantie: van (23 december 2023 t/m 7 januari 2024) vier je de kerstdagen op een huisjespark met familie en vrienden.
  • Voorjaarsvakantie: een bungalowpark heeft in de lente veel mooie kanten (boek dit jaar van (17 februari t/m 25 februari 2024)).
  • Meivakantie: dit jaar tussen (27 april t/m 5 mei 2024). Ontdek de speciale bospark deals en boek.
  • Feestdagen: Bekijk aanbiedingen rondom Hemelvaart (9 mei 2024), Pasen (31 maart 2024), Pinksteren (19 mei 2024) en Oud en nieuw: (31 december 2024).

De voordelen van een groepsaccommodatie

Wil jij een groepsaccommodatie in Steffeln voor een onbezorgd familieweekend, reünie of een weekend met vrienden? Probeer dan een groepsverblijf te reserveren: dit is een exclusieve en gezellige accommodatie met veel (exclusieve) faciliteiten. In de regio van het park vind je sport, spel en animatie: denk aan klimmen en minigolfen. Verderop tonen we de kenmerkende elementen van kleinere en grotere vakantiehuizen in Steffeln.

  • 2 personen: een cozy tiny house voor een leuk weekend samen.
  • 3/4 personen: ideaal voor kleine families of vriendengroepen (tweepersoonskamer en eenpersoonsbed).
  • 5/6 personen: inclusief 1 of 2 eigen badkamers en open haard (optioneel met hottub).
  • 7/8 personen: met 3 tot 5 slaapkamers en soms zelfs met privé zwembad.
  • 9/10 personen: na de laatste vakantiedag gelijk wegrijden zonder eindschoonmaak.
  • 11/12 personen: Vaak met diverse 2 tot 4 persoonskamer. Doorgaans met inbegrip van bedlinnenpakket, vaatwasser en meer.
  • 13/14 personen: Samen met de hele groep televisie kijken in de woonkamer of draadloos internetten.
  • 15/16 personen: een grote villa met kindermeubilair en alles wat je verder nodig hebt als buitenkeuken, kookgedeelte, koffiezetapparaat en waterkoker, wasmachine, balkon, diepvries, koelkast.
  • 20+ personen: extra grote ruimtes, ook ideaal als vergaderlocaties.

Gemiddelde prijzen van een familiepark april 2024

Voordat je boekt wil je misschien eerst meer weten over de kosten van een vakantieverblijf huren in Steffeln? In de tabel hieronder geven we de gemiddelde prijzen in 2024 van een normaal weekend in meerdere type verblijven. We geven ook een toelichting op de tarieven van parken in Stebach, Staudt en Staudernheim.

Accommodatie-typeKosten regulier weekend
Bungalow€446
Chalet€396
Mobil Home of Stacaravan€248
Ingerichte tent€198
Groot vakantiehuis€1189
Gemiddelde prijs verblijven op huisjespark omgeving Steffeln.

Zoek naar de beste kindvriendelijke bungalowparken in de regio

Bekijk last-minute acties en maak jouw reservering vandaag nog rond!

Vakantieparken Steffeln vergelijken: Professionele reisorganisaties en boekingswebsites

Huisjes, lodges of cottages kan je boeken bij zeer diverse touroperators. Dit zijn vakantieparken, verhuursites van huurhuisjes en verschillende opties via sites zoals Airbnb & Booking.com. Je bekijkt de erkende verhuurbedrijven in het stukje hieronder.

  • Center Parcs: Mooie parken en huisjes in een natuurrijke omgeving.
  • Roompot: Unieke locaties met hoogwaardige accommodaties en faciliteiten.
  • Landal GreenParks: Bijzondere vakantieverblijven op de tofste plekjes in Europa.
  • Topparken: Aanbevolen voor zowel een korte als een langere parkvakantie.
  • Europarcs: In termijnen betalen tot 42 dagen voor aankomst.
  • Novasol: Altijd maximale zekerheid met het Security Pakket.
  • Belvilla: Eenvoudig en snel meer dan 40.000 accommodaties doorzoeken.
  • Natuurhuisje: Een perfecte plek om samen te komen met vrienden of familie.
  • Bungalowspecials: Meer dan 15 jaar ervaringen met het verzorgen van parkvakanties.
  • Pierre & Vacances: Boeken met een voorkeursligging (handig voor groepen).
  • Interhome: Grootste aanbod gecontroleerde woningen van Europa.
  • Booking.com: Hier vind je zowel grote hotelketens als kleine particuliere huisjes.
  • Airbnb: Moeiteloos wereldwijd een vakantieverblijf reserveren direct bij de eigenaar.
  • Reisbureaus: Corendon, Vakantiediscounter, Sunweb, Prijsvrij, D-reizen, TUI voor een mooie verre reis of een onbezorgde all-inclusive reis.

De weersvoorspellingen vandaag en de komende week

In deze plek heb je een aangenaam zeeklimaat. De meest gekozen reisperiode is mei, juni en september. Over het hele jaar genomen is het hier gemiddeld 13 °C. De periode juli is gemiddeld het warmst (29 graden °C). In de grafiek hieronder tref je het weerbericht voor de komende 7 dagen in het gebied van vakantiebestemming Steffeln (Rijnland-Palts).

Weerbericht dinsdag 30 april 2024


Hoe gaat het huren van een recreatiewoning in z’n werk?

Waarom kiezen voor een bungalowpark in Steffeln?

Steffeln is een natuurrijke plek waar voldoende te doen is voor natuurliefhebbers en sportievelingen. Je voelt hier vrijwel meteen het ultieme vakantiegevoel. Het bespreken van een bungalow of huisje op een gezinspark heeft verschillende voordelen. Er zijn veel voorzieningen, er zijn speeltuinen, zwembaden en animatie voor de kids en de parken zijn gelegen in of net buiten een mooi natuurgebied.

Mogen honden ook mee op het park?

Ja, je kunt boeken bij diverse vakantieparken met hond toegestaan in Steffeln en de directe omgeving. Doorgaans zijn er standaard 2 huisdieren toegestaan per verblijfplaats. Doorgaans gelden er wel strikte regels: honden moet je aangelijnd houden en het uitlaten doe je altijd buiten de camping. Wist je dat er ook hondenbungalows zijn? Bang voor honden of houd je er niet van? Check dan ook zeker de huisdiervrije vakantieparken.

Wat is er te zien en wat is er te doen?

Steffeln hoort bij Rijnland-Palts, in Duitsland. Dit is absoluut een schitterende Duitse en gastvrije regio. In deze natuurrijke plek kun je genieten van de rust en kan je lekker wandelen en fietsen. Of maak een uitstapje naar authentieke dorpen en bioscopen. Ben je sportief? Informeer dan naar de mogelijkheden voor kanoën, varen, kajakken, mountainbiken, watersporten, paardrijden.

Wat kost een huisje op een recreatiepark?

Een huuraccommodatie boeken op het goedkoopste vakantiepark in de omgeving van Steffeln is in de aanbieding te te doen vanaf €64 per overnachting. Dat is vaak wat duurder i.v.m. een particulier vakantieverblijf of een plekje op een camping voor je eigen caravan of tent. Voor een iets hogere prijs per nacht krijg je wel extra comfort zoals o.a. eigen terras, open haard, eigen slaapkamer, eigen badkamer, extra privacy, ingerichte keuken. Tip: boek ruim op tijd of boek met last-minute voordeel voor extra voordeel.

Plaats een reactie