center parcs logo
roompot logo
landal logo
belvilla logo
BungalowSpecials logo

Vakantiepark Luxemburg

Een lekkere ontspannen vakantie vieren? Kies dan eens voor een bungalowpark in Luxemburg. Dit land is gelegen tussen België, Duitsland en Frankrijk en heeft een totale oppervlakte van 2586 vierkante meter. Het is qua grootte dan ook te vergelijken met de provincie Limburg. Luxemburg heeft een inwoneraantal van ongeveer 491.000 (2009) en men spreekt er 3 talen, n.l. Luxemburgs (de nationale taal), Duits en Frans (beide administratieve talen) afhankelijk van de ligging. Het laagste punt van Luxemburg is de rivier ‘de Moesel’ met 133 m. nap. en het hoogst gelegen punt is ‘Buurgplaatz’ met 559 m. De grens met de buurlanden is in totaal 359 km. lang. (België 148 km. – Duitsland 138 km. en Frankrijk 73 km.) Een relatief klein gebied, maar je vindt er veel leuke vakantieparken. Zowel voor natuurliefhebbers, gezinnen met kinderen als actieve sporters.

Vakantieparken in Luxemburg

Met de auto is het vanuit Nederland helemaal niet zo ver rijden naar een camping of huisjespark in Luxemburg. Er zijn tientallen parken waar je online snel en eenvoudig een accommodatie kan huren. Het reserveren kan voor verschillende periodes (weekend, midweek, week of zelfs langer). In het hoogseizoen kan het erg druk zijn in deze regio. Dat komt omdat van veel verschillende landen toeristen dit gebied bezoeken. Je kunt veel verschillende activiteiten ondernemen. De ligging is daarnaast ideaal. Je kunt eenvoudig een dagje naar een grensstad in bijvoorbeeld Frankrijk, België, Duitsland of Nederland. De snelwegen zijn goed onderhouden en er is ook een vliegveld aanwezig voor reizigers die liever niet met de auto reizen (zeker ook ideaal voor een stedentrip). Zie ook onze informatiepagina over Denemarken en Verenigd Koninkrijk.

Bekijk onder andere de regio Luxembourg.

Klimaat
Luxemburg heeft een ‘gemiddeld landklimaat’ met milde winters en koele zomers. In de winter kan de temperatuur dalen tot gemiddeld 0 graden met uitschieters naar -15 en in de zomermaanden juni, juli en augustus ligt de temperatuur rond de 22 graden. Een hele leuke bestemming dus voor een weekje of weekendje weg. Of je nu kiest voor een mooi huisje op een park in de zomer of een chalet of bungalow in de natuur in de winter, je zult zeker weten tot rust komen.

Achtergrond en geschiedenis
Luxemburg werd Gesticht in 963 en een groothertogdom in 1815 en een onafhankelijke staat in het kader van de Nederland. Het verloor meer dan de helft van zijn grondgebied aan België in 1839, maar kreeg een grotere mate van zelfstandigheid daarvoor terug. Volledige onafhankelijkheid werd bereikt in 1867. Het land eindigde zijn neutraliteit in 1948, toen zij toetrad in de Benelux Douane-Unie en bij de toetreding tot de NAVO in het jaar daarna. In 1957 was Luxemburg een van de zes oprichtende landen van de Europese Economische Gemeenschap (later de Europese Unie), en in 1999 is Luxemburg toegetreden tot de eurozone.


Huisje huren in Luxemburg

De kleine hoofdstad van het land (86.000 inwoners stad, omliggende gemeenten 135.000) zou niet kunnen concurreren met de grote Europese steden. Of misschien toch? De stad Luxemburg heeft boulevards, zoals in Parijs, parken zoals in Londen, oude stadse charme, zoals in Brussel en alledaagse bank-en kantooromgeving zoals in  New York. Uniek is echter de situatie van de stad, gelegen op de torenhoge kalksteenrotsen, met zijn imposante ruïnes en die zich uitstreken tussen de diepe valleien van de Alzette en de Petrusse, verbonden door een netwerk van diverse bruggen en viaducten.

Bezienswaardigheden

Voor spanning zorgt de abrupte overgang van slaperige oude stadsromantiek tot Techno-wereld van bankiers en EU-bureaucraten. Internationale flair gecombineerd met de charme van de provincie – een voortdurende cyclus van groot en klein, oud en nieuw, omhoog en omlaag laat de bezoeker zijn adem inhouden. Achter de rots “Bock“, waar ooit Graaf Siegfriet zijn “Lützelburg” bouwde, ligt de oude stad met zijn kerken en musea, het paleis van de Groothertog en de kleine, kronkelende straatjes rondom de vismarkt. Dit is  de “kern” van de stad. Het oude gedeelte werd in 1994 met onder meer delen van het fort tot Wereld Erfgoed verheven. Achter dit ‘oude’ gedeelte vind u het bruisende stadsgedeelte  met zijn representatieve kantoorgebouwen, grote pleinen, boulevards en winkelstraten, waar een levendige, stedelijke drukte heerst. Op elke hoek hier vindt u gezellige restaurantjes en cafés . In het westen wordt de stad begrenst door de banken aan de ‘Boulevard Royal‘ – alles gemakkelijk binnen een half uur te belopen.

Natuur, Cultuur en Architectuur

Twee grote, opvallende bruggen overspannen de vallei van de Petrusse: Over de Pont Adolphe om naar het plateau Bourbon, het station district, dat eerst in  het begin van de 20e eeuw werd gebouwd. Terug in de stad leidt het Passerelle viaduct, lange tijd de grootste brug van de stad, tot 1965 de 355 m, 85 m hoge Grand Charlottebrug (in de volksmond vaak aangeduid als Rode Brug of Europabrug) naar Kirchberg, waar men de gebouwen van de Europese Unie vind. Een totaal van 110 bruggen uit zeven eeuwen proberen deze stad te verbinden. Op cultureel gebied is er veel veranderd in de afgelopen jaren: een serie van nieuwe Musea presenteert het culturele erfgoed van Luxemburg. Het Nationale Theater organiseert veel interessante co-producties met buitenlandse theaters, het gerenoveerde “Grand Theatre” presenteert op hoog niveau theatervoorstellingen uit het buitenland. En aan de onderkant van Kirchberg creëerde men een geheel nieuwe, spectaculair cultuurbestion: het MUDAM, het kunstmuseum van de beroemde stadsarchitect Ieoh Ming Pei, geflankeerd door het nieuwe Vestingmuseum en de Philharmonie. De voormalige abdij van Neumünster in de wijk “Grund‘ is nu een cultureel centrum met tentoonstelling- en vergaderzalen.