center parcs logo
roompot logo
landal logo
belvilla logo
BungalowSpecials logo

Op wintersport naar Duitsland

Duitsland heeft veel verborgen kanten. Ook als wintersportland is Duitsland uitermate geschikt. Het is niet een van de meest voor de hand liggende landen om wintersport te houden, maar het is zeker niet verkeerd. Bij wintersport schieten natuurlijk als eerste landen als Oostenrijk en Zwitserland te binnen, maar Duitsland wordt hier zeer ondergewaardeerd. Er zijn namelijk een hoop wintersportgebieden te vinden in het buurland. Voor veel mensen maakt dit het erg aantrekkelijk aangezien het een heel stuk minder rijden is, en je er sneller naartoe rijd, terwijl je bijvoorbeeld niet naar Oostenrijk zou gaan voor wintersport.

Welke skigebieden zijn er in Duitsland?

Er zijn drie gebergten in Duitsland die geschikt zijn voor wintersport. Zo is er het gebied met de Eifel, het Sauerland, Harz en het Thuringer Wald. Dit zijn gebieden die dicht bij huis liggen, en die erg fijn zijn voor een wintersportvakantie in Duitsland. Een stukje verder ligt het Beierse woud en het Erzgebergte. Deze gebieden hebben al wel iets meer sneeuwzekerheid dan de eerste, waardoor je zeker weet dat je ten minste op de ski’s onderweg kunt zijn. Dan is er ook nog het hooggebergte van de Beierse Alpen. Voor beginners is vooral de eerste optie zeer geschikt. Dit zijn heuvellandschappen, waar je de ski’s en/of het snowboard kunt uitproberen, zonder alle hectiek van het ‘gewone’ wintersportgevoel. Voor de gevorderden is de laatste optie natuurlijk de beste, hier is alles te beleven wat men van een wintersport in Duitsland verwacht. Je reist er een stukje verder voor, maar dan krijg je ook wel wat.

Waarom skivakantie in Duitsland?

Een voordeel van wintersport in Duitsland is dat het rustiger is dan tijdens de toeristische wintersportvakanties. Er zijn geen ellenlange rijen bij de skiliften, en de prijzen worden niet tot aan de hemel gedreven, aangezien het geen toeristische bestemming is. Als je dus meer op je rust gesteld bent maar toch lekker op wintersportvakantie naar Duitsland wilt, dan is dit een ideale plek. Op het internet kun je alle voordelen van de verschillende plaatsen bekijken, en bepalen of een plek iets voor je is of juist niet. Ook zijn er tal van websites die de mogelijkheid bieden om een voordelige vakantie naar Duitsland te boeken.

Met de trein of auto?

Je hoeft natuurlijk niet eens met de auto naar Duitsland te reizen, het is ook goed mogelijk om met de trein te gaan. Dit is natuurlijk vooral handig als je zelf geen ski’s of snowboards hebt, en die ter plekke gaat huren. Het neemt je een hoop stress weg, die je normaal gesproken zou hebben als je met de auto zou gaan.

Vakantiehuisjes en parken

Gedurende je verblijf in het wintersport gebied is het mogelijk om in een vakantiehuisje of in een vakantiepark in Duitsland te verblijven dat in de buurt ligt. Je hebt dan de mogelijkheid om snel de piste te bezoeken, maar ook de winkels en andere voorzieningen zijn vlakbij. De volgende keer dat de keuze voor de deur staat voor de wintersportvakantie, is Duitsland dus absoluut het overwegen waard, aangezien het een verborgen paradijs is voor wintersport liefhebbers.

Plaats een reactie