center parcs logo
roompot logo
landal logo
belvilla logo
BungalowSpecials logo

10 leuke dingen om te doen met kinderen in Venetië

De meeste mensen kennen Venetië (regio Veneto) van al haar grachtjes, water, romantische bruggetjes en natuurlijk het San Marco Plein, hetgeen het al bijzonder genoeg maakt. Wat mensen vaak niet weten is dat Venetië met het Lido ook strand heeft! Bovendien is deze bijzondere Italiaanse stad bij uitstek geschikt om 1 of 2 dagen met kinderen te bezoeken. In deze blog vind je daarom onze top-10 tips voor het bezoeken van Venetië met kinderen.

10 leuke dingen om te doen met kids in Venetië

  1. San Marco Plein. Koop wat voer voor de duiven en dan zijn je kinderen uren bezig met de duiven terwijl jij op een terrasje rustig wat kan drinken
  2. Bezoek het Lido met het prachtige strand. Hier kunnen de kinderen heerlijk zwemmen en spelen op het strand
  3. Peggy Guggenheim Museum: surrealistische kunst is hetgeen kinderen meestal wel aanspreekt. Het is bijzonder om dit met z’n allen te bekijken
  4. Varen in een gondel (vrij duur) of in een moterbootje (stuk voordeliger). Kijk bijvoorbeeld eens bij ligplaats: Ponte delle Guglie
  5. Een ijsje eten mag natuurlijk niet ontbreken als je in Venetië bent! Bijboorbeeld bij Millevoglie of Il Doge.
  6. De gevangenissen achter het Dogenpaleis zijn zeker de moeite waard om te bekijken
  7. Bezoek een Glasblazershow op het kleine eilandje Murano (dit ligt net buiten Venetië). Hier vind je daar mer informatie over.
  8. De Basiliek op het San Marco plein is bijzonder om van buiten te zien, als je geduld hebt of in een rustige periode gaat kan je het ook van binnen bekijken.
  9. Rialto wijk is de oudste wijk van Venetië. De Rialtomarkt is nog steeds waar alle Italianen naar toe komen om de laatste nieuwtjes te vernemen. Hier heerst een leuke sfeer.
  10. Natuurhistorisch museum Fondaca des Turchi met interessante skeletten uit de prehistorie (bijvoorbeeld een ouranosaurus). Ideaal voor kinderen die gefascineerd zijn door dino’s en prehistorische wezens!

Hoe te bereiken?

Er wordt door verschillende maatschappijen (KLM, Transavia, Ryanair) gevlogen op Venetië. Er zijn twee vliegvelden: Marco Polo en Treviso. Luchthaven Marco Polo ligt op zo’n 15 km van het centrum van de stad. Er vertrekt een bus (ATVO) die rechtstreeks naar het Piazzale Roma in Venetië gaat, reistijd zo’n 20 minuten. De luchthaven Treviso ligt op zo’n 30 km van Venetië. Vanaf Treviso Airport gaat een bus van ACTT naar het treinstation in het centrum. Transavia en Ryanair hebben twee bussen die naar Mestre en naar Venetië gaan.

Beste bezoektijd?
Venetië kan je eigenlijk het hele jaar door bezoeken. Je ziet hier dan ook het hele jaar door toeristen in de stad. In de lente en de herfst zijn de temperaturen het aangenaamst. In de zomer kan het af en toe wat warm zijn, echter door de vele kanalen is er altijd wel een prettige koel windje in de stad. De stad blijft het mooist met een mooi zonnetje en blauwe luchten.

Plaats een reactie